Ποιά είναι ποιοτικότερη πρόταση από τα παρακάτω..

Reaction score
1
Στο πολύ κοντινό μέλλον θα έχω χρειαστεί να προβώ στην αγορά ενός media player (όχι ότι το HTPC το έχω αποκλείσει εντελώς αλλά για κάτι αξιόλογο ξεπερνάω τα 500 ευρώ).
Διαβάζω εδώ και καιρό τι λένε τα παιδιά του φόρουμ αλλά δυστυχώς ξεκάθαρη απάντηση δεν έχω στο μυαλό μου.

Στο ψητό λοιπόν.. Τα δεδομένα είναι τα εξής:
Θέλω λοιπόν να βλέπω στο σαλόνι τις ταινίες μου (κυρίως κατεβασμένα αρχεία). Διαθέτω (ή θα διαθέτω σύντομα) τα παρακάτω,
• TV Samsung 46” C7000
• Ηχεία Martin Logan Motion 5.1 (premium wall)
• Ενισχ. Denon AVR 1911

Επιπρόσθετα θα υπάρχουν θύρες Ethernet δίπλα στην TV αλλά και στο δωμάτιο όπου θα έχω το PC.

Το ερώτημα είναι πως αν μεσολαβήσει ένας δικτυακός media player μεταξύ τηλεόρασης και θύρας Ethernet του σαλονιού, θα μπορώ να βλέπω με streaming ταινίες που θα έχω στο PC του δωματίου; Αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει.

Και αν ναι, ποια κατά την ταπεινή σας (πλην τίμια) άποψη θα ήταν καλύτερα να επιλέξω δίνοντας βάρος στην ποιότητα και απόδοση του προϊόντος (ή κάτι παραπλήσιας τιμής και απόδοσης);
• Hdi - dune hd max
• Novatron IAMM NTR 83
• Mede8er MED 500X

Ευχαριστώ.

Reaction score
1
Απάντηση: Ποιά είναι ποιοτικότερη πρόταση από τα παρακάτω..

Οτι έγραψε και από πάνω ο συμφορουμίτης.Απλά δες τα και τα δύο και όποιο σου κάνει το αγοράζεις...εξαιρετικά και τα δύο.

Reaction score
89
εισαι σε καλο δρομο παντως φιλτατε και με τα τρια. Τα χουν κ αρκετα ατομα εδω περα οποτε οτι χρειαζεσαι θα χεις πολλες βοηθειες... :126:

Reaction score
1

ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Έχω ρίξει αρκετό διάβασμα εδώ μέσα πριν ρωτήσω γι αυτό και κατέληξα σε αυτά.

Απλά για να έχω πιο ολοκληρωμένη εικόνα, το iamm γιατί το "καίμε";

Reaction score
1

Φίλε μου έχω το 500Χ και έχω δεί και το Dune να παίζει, έτσι απάντησα εμπειρικά, το ΙΑΜΜ δεν το έχω δεί, μπορεί να είναι καλύτερο από τα άλλα δύο αλλά δυστυχώς δεν το έχω για να σε παροτρύνω να το πάρεις :126:

Αν θες να ρωτήσεις κάτι για το 500Χ ευχαρίστως να σου απαντήσω !

Reaction score
89
Re: Απάντηση: Ποιά είναι ποιοτικότερη πρόταση από τα παρακάτω..

ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Έχω ρίξει αρκετό διάβασμα εδώ μέσα πριν ρωτήσω γι αυτό και κατέληξα σε αυτά.

δε νομιζω να το καψε κανεις ρεσυ... ισα ισα που εχει κ mpeg4 για τα ψηφιακα καναλια αν θες!! Απλα προσωπικα μεταξυ των δυο μου αρεσει το μενου του medeter καλυτερα :138:

Reaction score
1

οκ λοιπόν.
Αν έχω συγκεκριμένες απορίες θα ρωτήσω.

Ευχαριστώ κ πάλι.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.779
Νομίζω πως ο lessaros που έχει τα Dune, Mede8er μπορεί να σου απαντήσει πιο ολοκληρωμένα.

Εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί το Max. Aν σε ενδιαφέρει ο οδηγός bluray του max, τότε πας σε αυτό και ξεχνάς τα άλλα δύο. Αν όχι, βάλε στο παιχνίδι τα μικρότερα Dune και άσε το Max.

Σαν κάτοχος του Dune Prime, (ουσιαστικά του παλιού Max), πρέπει να σου επισημάνω ότι το μοίρασμα αρχείων από το pc δεν είναι και ότι ευκολότερο. Μετά από 1+ χρόνο που το έχω, δεν έχω καταφερει ακόμα να το κάνω να δει σωστά τις ταινίες του υπολογιστή μου ( βρίσκω τους φακέλους, αλλά δεν βλέπει τους υπότιτλους). Βέβαια αυτό δεν με ενδιαφέρει και τόσο, μια και έχω 3 δικτυακούς WD, από τους οποίους το Dune παίζει τα πάντα.

Από την άλλη το mede8er, που το "ζαχαρώνω" κι εγώ, δεν έχει πρόβλημα στο streaming από το pc.

Για το 2 δεν έχω γνώμη. Πάντως η υποστήριξη των Dune, Mede8er είναι πολύ καλή.

Reaction score
1

Γιάννη σκεφτόμουν το MAX λόγω ότι δεν έχω bluray. Κατά πόσο αξίζει να πάω σε μία ξεχωριστή λύση δλδ κάποιο από τα μικρά dune και ένα φθηνό άσχετο bluray player, δεν το ξέρω..ϊσως να μην κερδίζω και πολλά σε τιμή αν τα βάλω κάτω.

Μάλλον θα κάνω και μια ερώτηση στον lessaros..

Επειδή όμως από την πρώτη μέρα στο φορουμ με έβαζες σε σκέψεις με τις προτάσεις σου :123: (κ καλά έκανες), ποιο από τα μικρά dune θα πρότεινες στην περίπτωσή μου;
Στην τελική αν ξεχάσουμε το pc στο άλλο δωμάτιο και το streaming και ας αγοράσω κάποια στιγμή ένα μεγάλο εσωτερικό σκληρό ή εξωτερκό δικτυακό. Απλά λόγω μη πολυτέλειας χρόνου (2 δουλειές) δεν θα ήθελα πειραματισμούς αλλά μία σίγουρη λύση και ας κοστίσει λίγο παραπάνω.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει ποιό από τα Dune είναι καλύτερη λύση για μένα αν αποκλείσω το max.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.779
Σορρυ που άργησα, αλλά έσπασε ο γιός μου το χέρι του και είχα τρεχ'αματα.

Στο δια ταύτα: αν θέλεις και bluray player, παίρνεις το max και σταματάς να ψάχνεσαι. Τα πάντα όμως είναι θέμα προτεραιοτήτων ως προς το τί πραγματικά χρειαζόμαστε.

Αν ήμουν στη θέση σου σήμερα, θα αγόραζα ένα φτηνό bluray player που να τα παίζει όλα (όπως κάποιο μοντέλο από Panasonic, Pioneer), ( http://www.skroutz.gr/s/74241/Panasonic-DMP-BD60.html ), και ένα φτηνό media player που επίσης να τα παίζει όλα (όπως το 400άρι Mede8er), ή αν ήθελα και κάτι που να παίρνει και σκληρό, το 500άρι Mede8er ( http://www.twindigital.gr/main.php?wpage=products&view=type&tid=35&lm_1=26&lm_2=35 ).

Reaction score
1

Ευχαριστώ Γιάννη και περαστικά στον γιο σου!

Reaction score
1

και τελευταία ερώτηση (μάλλον)..

Τι παραπάνω σε γενικές γραμμές θα μου προσφέρει ένα media player των 500ευρώ (πχ dune max) από ένα HTPC με τα αντίστοιχα χρήματα; Αναφέρομαι αποκλειστικά στην εικόνα και ήχο, καθώς τα υπόλοιπα συν και πλην (μέγεθος, εμφάνιση κτλ) τα έχω υπόψη μου.

Μπορώ λοιπόν να έχω την ίδια απόδοση σε εικόνα και ήχο με ένα HTPC 500 ευρώ από αντίστοιχο player ή να μην το σκέφτομαι καν διότι θα ειναι συμβιβασμός; Το μεγάλο ατού στο HTPC θα ήταν ένας καλός internet browser, ώστε να τα συνδυάζω μπροστά από την tv.

Reaction score
0

Εγω παλι είμαι στον ίδιο προβληματισμό και ληγουρευομαι το smartaki b1.... Αλλά αναμένω.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.779
Re: Απάντηση: Ποιά είναι ποιοτικότερη πρόταση από τα παρακάτω..

Τι παραπάνω σε γενικές γραμμές θα μου προσφέρει ένα media player των 500ευρώ (πχ dune max) από ένα HTPC με τα αντίστοιχα χρήματα; Αναφέρομαι αποκλειστικά στην εικόνα και ήχο, καθώς τα υπόλοιπα συν και πλην (μέγεθος, εμφάνιση κτλ) τα έχω υπόψη μου.

Μπορώ λοιπόν να έχω την ίδια απόδοση σε εικόνα και ήχο με ένα HTPC 500 ευρώ από αντίστοιχο player ή να μην το σκέφτομαι καν διότι θα ειναι συμβιβασμός; Το μεγάλο ατού στο HTPC θα ήταν ένας καλός internet browser, ώστε να τα συνδυάζω μπροστά από την tv.
Πολύ θα με ενδιέφερε κι εμένα μια απάντηση στο ερώτημά σου. Είναι κάτι που πάντα σκεφτόμουν, αλλά δεν έχω τις γνώσεις να υλοποιήσω. Οι περισσότερο γνώστες, για πείτε μας... Κι αν δεν βγαίνει στο 500άρικο, βάλτε και κανα 200άρι (το πολύ) ακόμα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Καμία διαφορά αρκεί να χρησιμοποιηθεί μια κάρτα γραφικών που να στέλνει και ήχο υψηλής ανάλυσης απ την hdmi της(δλδ τελευταίας γενιάς).
Απλά ένα media player είναι πολύ πιό εύχρηστο και ήσυχο.

Reaction score
1

Καμία διαφορά αρκεί να χρησιμοποιηθεί μια κάρτα γραφικών που να στέλνει και ήχο υψηλής ανάλυσης απ την hdmi της(δλδ τελευταίας γενιάς).
Απλά ένα media player είναι πολύ πιό εύχρηστο και ήσυχο.
Με 500 ευρω δλδ είναι εφικτό; Γιατί προφανώς και είναι απλά ο χρηματικός παράγοντας ήταν αυτός που μας περιορίζει. Έχεις εσύ ή κάποιος άλλος κάποια έτοιμη πρόταση υπόψιν;

Δεν είναι το section για HTPC απλά θέλω να κάνω μία αντιπαραβολή με αντίστοιχου κόστους media player. (ίσως κάνω μία ερώτηση και στους εκεί ειδήμονες)

Edit: Με πρόλαβε ο Γιάννης (rose.athens) :126:http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=94608

Reaction score
38

Βρίσκομαι στην ίδια φάση (σύγκρισης NMT-PC)...

Φυσικά είναι θέμα αναγκών και τι ζητάει ο καθένας αλλά θα σου πω τα συμπεράσματά μου και με διορθώνουν τα παιδιά που γνωρίζουν καλύτερα.

Κατ'αρχήν οι ανάγκες μου αφορούσαν Entertainment Center και όχι απλά ΗΤPC...
Δλδ μια συσκευή στο ρακ η οποία θα μπορούσε να παίξει
- οποιασδήποτε μορφής video σε πολύ καλή ποιότητα (full HD/3d HD και mp4, AVCHD, m2ts, mkv, bd/dvd iso, bd menus κτλ και να δίνει bitstream όλα τα ΗD formats του ήχου των media files
- οποιασδήποτε μορφής ήχο σε πολύ καλή ποιότητα (flac δικάναλο/πολυκάναλο, mp3 κτλ) με δυνατότητα playlists.
- σερφάρισμα στο internet
- ίσως και δορυφορική λήψη και αναπαραγωγή καναλιών...
- και όλα τα παραπάνω αθόρυβα, γρήγορα και εύκολα (διπλό κλικ!)

Kανένα media player δεν μπορεί να σου δώσει όλα τα παραπάνω αυτόνομα... πάντα θα χρειάζεσαι και μια δεύτερη συσκευή (ίσως και τρίτη και τέταρτη...)

Επίσης σε ένα χρόνο το media player που θα αγοράσεις πλέον θα είναι παρωχημένο... δεν θα μπορεί να ακολουθήσει τα νέα δεδομένα, κυρίως στο τομέα του video που απ' ότι κατάλαβα σε ενδιαφέρει περισσότερο. Καλά τα fw updates, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις αδυναμίας λόγω hardware... Υπάρχουν και οι αγγελίες βέβαια...

Από την άλλη με ένα htpc δεν θα έχεις ποτέ την ευχρηστία ενός media player...

Aν δεν είσαι καλός γνώστης θα ταλαιπωρηθείς τρελά με το "γαργάλημά" του ώσπου να καταφέρεις όσα χρειάζεσαι και θα πρέπει να είσαι πάντα updated όσον αφορά με το τι παίζει στην αγορά από θέμα software (εξίσου σημαντικό με την επιλογή hardware IMO)

Yπάρχουν και άλλα, δυστυχώς!
- Εφόσον συγκρίνεις με media player θα πρέπει να του περιορίσεις τις θερμοκρασίες... Εκτός αν δεν σε πολυνοιάζει η βιωσιμότητά του στο χρόνο! Άρα μεγάλο κουτί και κατάλληλα εξαεριστικά... πιθανόν και ssd για το μπουτάρισμα και απ' όξω οι δίσκοι με το υλικό αναπαραγωγής... σε άλλο κουτί... μακριά από το htpc σου!

Και να ήταν μόνο αυτά... Με το θόρυβο τι θα κάνεις? εκτός και αν μπορείς να παρακολουθείς τις ταινίες σου σε βιομηχανικό περιβάλλον! Αυτό μεταφράζεται σε ssd (σίγουρο πλέον για να αποφύγεις ανεμιστήρα μπροστά και θόρυβο από ΗDD), fanless psu/κάρτα γραφικών... και ακριβότερο ψύκτη στον επεξεργαστή...

Θες κι άλλα?
- θόρυβος ανάγνωσης του οπτικού δίσκου (τα μηχανικά μέρη και γενικότερα η κίνηση των μερών βλάπτουν την σωστή ανάγνωση και αναπαραγωγή...)
- internet... μην υποτιμάς το γεγονός ότι κάθε φορά που θα μπαίνεις στo δίκτυο θα "κολλάς" και από κάτι... πέραν από τους υιούς... δυναμιτίζοντας μακροπρόθεσμα τη λειτουργία του... λόγω λειτουργικού για παράδειγμα! και μετά αρχίζουν τα γνωστά περί "μπουρούχας" κτλ...

Και εγώ εύκολα τα έβλεπα... αλλά τελικά έμαθα ότι δεν είναι έτσι...
Χρειάζεται σημαντική μελέτη και κόστος που πλησιάζει και ίσως να ξεπερνάει τα χίλια ευρά για να κάνεις ένα σωστό htpc... και το σωστό το τονίζω!!!

Για να ξεκινήσεις λοιπόν, λύνοντας απλά τα βασικά, χρειάζεσαι περίπου 500Ε μόνο για ssd, fanless psu και αθόρυβο+ευρύχωρο htpc case!!! Και να σε δω μετά με το software τι θα κάνεις... Γιατί αν δεν... θα φωνάξεις ειδικό να στο "καλιμπράρει"... και το "γαργάλημα" κοστίζει! Καμιά φορά κοστίζει και το software, επίσης...

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε με ένα dune smart κάνεις πολλές από τις παραπάνω δουλειές έχοντας το κεφάλι σου ήσυχο από τα προβλήματα και τις "μελέτες".... για κανά χρόνο βέβαια... Μετά άλλη αγορά με το καινούριο 3d τσιπάκι της sigma κοκ...!

AV is a bitch! ...and then your friend got a new better "one"... I know, I've been there too!!! :126:

Ελπίζω να βοήθησα...
:140:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas