Ποιά dvd players παίζουν High-Definition υλικό!

mrw

Reaction score
0
Οσο για 1080 upscaling απο εμπορικά DVDs- αυτο απαγορεύεται πλέον δια ροπάλου

Ηδη κυνηγάνε στις ΗΠΑ την Samsung, και προσπαθούν να πνίξουν όσα players (τους ενδιαφέρει βασικά να μην γίνονται upscale τα εμπορικά DVDs, το 1080p HD streaming δεν θεωρείται εφικτή επιλογή για το μέσο καταναλωτή) κανουν upscaling μέσω component out / DVI, μεχρι να υιοθετησουν ολες οι συσκευές HDCP-HDMI οποτε και το upscaling θα ελέγχεται πλέον με ψηφιακες μεθοδους

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Κανένα dvd player δεν δίνει 1080p... μέχρι σήμερα...

Όλα βγάζουν 1080i... μην τα μπερδεύουμε... τα hd αρχεία που παίζουν τα διάφορα player τα παίζουν σε 1080i.

Εκτός από το neodigit που δίνει 1080p αλλά δεν παίζει HD αρχεία...

...KAI ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ KISS 600 ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ 1080p!!!

mrw

Reaction score
0
Δηλ πόσο πιο "πραγματικό" είναι αυτό το 1080p από εκείνο πού βγάζουν τα άλλα player με το ακριβώς ίδιο Sigma 8620?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δηλ πόσο πιο "πραγματικό" είναι αυτό το 1080p από εκείνο πού βγάζουν τα άλλα player με το ακριβώς ίδιο Sigma 8620?
Για έναν παράξενο λόγο το Κiss 600 βγάζει πραγματικό 1080p και ας έχει υποτίθεται το ίδιο chip... προφανώς δεν έχει το ίδιο chip... έχει το 8622 ή ένα αναβαθμισμένο 8620... ας όψεται ο Καφάτος που δεν μας άφησε σήμερα να πάρουμε το κατσαβίδι και να το ανοίξουμε... εγώ πάντως το δικό μου θα το ανοίξω...

Και πραγματικά είδαμε διαφορά μεταξύ 1080i και 1080p στην εικόνα... όχι πάρα πολύ μεγάλη αλλά υπήρχε διαφορά!

mrw

Reaction score
0
Διευκρινίσεις

Το τι "δείχνει" μια συσκευή αυτή τη στιγμή περιορίζεται τεχνητά

π.χ. δεν μπορεί να έχει ΕΞΟΔΟ 1080p αν δέν έχει HDCP-HDMI

Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει και η συσκευή απεικόνισης να έχει HDCP-HDMI, αλλιώς δεν θα δείξει 1080p

"Δεν δείχνει 1080p" δεν σημαίνει ότι η συσκευή/πηγή εσωτερικά δεν επεξεργάζεται 1080p files/streams

H ποιότητα απεικόνισης εξαρτάται απο το μέσο απεικόνισης και το πόσο καλά συνεργάζεται με τη πηγή - δεν αποκλείεται η περίπτωση "1080p" τηλεοράσεις η προτζέκτορες να δείχνουν καλύτερη εικόνα με 1080i (η και ακόμα με 720p) σήμα, από διαφορετικές (η και την ίδια ακόμα) πηγές

Αυτά ισχύουν σήμερα για 1080p

http://www.hdtvexpert.com/pages_b/reality.html

NLS

Reaction score
1
τις ημερομηνίες τις είδες;

btw άσχετο... αλλά ελπίζω να πεθάνει το HD DVD νωρίς νωρίς γιατί είναι κρίμα να φάει αγορά από το ΑΠΕΙΡΩΣ ανώτερο blu-ray

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Διευκρινίσεις

Το τι "δείχνει" μια συσκευή αυτή τη στιγμή περιορίζεται τεχνητά

π.χ. δεν μπορεί να έχει ΕΞΟΔΟ 1080p αν δέν έχει HDCP-HDMI

Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει και η συσκευή απεικόνισης να έχει HDCP-HDMI, αλλιώς δεν θα δείξει 1080p

"Δεν δείχνει 1080p" δεν σημαίνει ότι η συσκευή/πηγή εσωτερικά δεν επεξεργάζεται 1080p files/streams

H ποιότητα απεικόνισης εξαρτάται απο το μέσο απεικόνισης και το πόσο καλά συνεργάζεται με τη πηγή - δεν αποκλείεται η περίπτωση "1080p" τηλεοράσεις η προτζέκτορες να δείχνουν καλύτερη εικόνα με 1080i (η και ακόμα με 720p) σήμα, από διαφορετικές (η και την ίδια ακόμα) πηγές

Αυτά ισχύουν σήμερα για 1080p

http://www.hdtvexpert.com/pages_b/reality.html
Πολύ σωστά τα παραπάνω... ειδικά το σημείο που λες ότι κάποιες τηλεοράσεις μπορεί να δείχνουν καλύτερη εικόνα με 1080i... εξαρτάται ποιός έχει καλύτερο scaler...

Απλά τα dvd players που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα δεν έχουν τέτοιο chip που να επιτρέπει να βγάλουν σήμα 1080p. Αυτό είπα πιο πάνω και νομίζω ισχύει... Αλλά και η Kiss ή η Neodigit που έχουν τέτοια δυνατότητα δεν θα μπορούμε να την δούμε αν και η τηλεόραση ή ο προβολέας δεν έχουν το αντίστοιχο chip ώστε να δεχθεί 1080p.

mrw

Reaction score
0
Αν υπάρχει διαθέσιμη HD TV με είσοδo που ΔΕΝ είναι HDCP-HDMI, θα είχε ενδιαφέρον να συνδεθεί πάνω της το KISS 600 για να διαπιστωθεί πόσο upscaling κάνει

Το 576p/i μου ακούγεται πολύ "τεχνητό" και HDCP-generated

Υποτίθεται δε ότι το (αναλογικό) component video απο το 8620L ΔΕΝ κλειδώνεται

Επίσης - μήπως το 1080p του KISS δεν είναι native αλλά upscaled?
1080p upscaling κάνει και το Marantz DV9600

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Νative είναι... εμείς είδαμε .ts στα 1080i σε ανάλυση 1080p... αλλά και dvd απλό σε 1080p. Όπως και το Marantz (που όμως δεν παίζει hd αρχεία) μπορεί να διαχειριστεί σήμα 1080p και μάλιστα κανονικό και όχι 2X540p όπως κάποιες παλαιότερες τηλεοράσεις...

Reaction score
5
Νative είναι... εμείς είδαμε .ts στα 1080i σε ανάλυση 1080p... αλλά και dvd απλό σε 1080p. Όπως και το Marantz (που όμως δεν παίζει hd αρχεία) μπορεί να διαχειριστεί σήμα 1080p και μάλιστα κανονικό και όχι 2X540p όπως κάποιες παλαιότερες τηλεοράσεις...
Αρα Χρηστο παιζει .ts? Τι λενε τοτε οτι δεν παιζει?

Reaction score
9
'Εχω μπερδευτεί λιγάκι ρε παιδιά. Διαφωτίστε με λίγο γιατί αλιώς τα ξέρω εγώ. :( Η διαφορά μεταξύ του 1080ι με του 1080ρ δεν έγκειτε ότι το ένα είναι progressive Και το άλλο interlaced? Και εάν ο αποκωδικοποιητής/αποσυμπιεστής (το οποιοδήποτε Player) κάνει de-interlacing σε εικόνα που είναι Interlaced δεν βγάζει την εικόνα αποπλεγμένη (progressive scan) ? Εγώ έτσι το γνωρίζω. Δηλαδή θέλω να πώ ότι είτε η εικόνα είναι interlaced είτε progressive αλλά να είναι όπωςδήποτε ανάλυσης 1920χ1080 δεν είναι ακριβώς το ίδιο που πέρνουμε στην οποιαδήποτε οθόνη? Οκ ...γνωρίαω το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλές μέθοδοι απόπλεξης τηε εικόνας με καλύτερη και λιγότερο πεινασμένη σε επεξεργαστική ισχύ (σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές πάντα μιλάω) την μέθοδο lanzoz. Σίγουρα ένα τσιπάκι cemicontactor που έχει αναλάβει σε ένα φτηνό νόνειμ player δεν νομίζω να χρησιμοποιή τόσο προηγμένη μέθοδο αλλα το ελάχιστο από όσο γνωρίζω είναι ι bicubic που τα αποτελέσματά της είναι σχεδόν τέλεια. Δηλαδή καταλήγω να πώ ότι εάν ένα true ps file είτε mpg είναι είτε Η264 (που είναι και το κορυφαίο) δεν έχει μεγάλη και εμφανή διαφορά στην εικόνα που θα πάρουμε εκτός και εάν είμαστε μυημένοι τόσο πολύ και η εικόνα έρχετε από κάποιο πανάκριβο μηχάνημα που δείχνει και το παραμικρό όπως ένας qualia4 κάτι πραγματικα ΄τραβηγμένο για τις περισσότερες των περιπτώσεων. Τέλος να επισημάνω σε ένα φίλο που είπε παραπάνω ότι ο Η264 καθυστερεί ότι ήδη εδώ και ΠΟΛΥ καιρό η εταιρία ahead χρησιμοποιή τον κορυφαίο εν λόγο codec H264 στην σουίτα nero recode. Τα αρχεία nero digital με κατάλληλη ρ΄ύθμιση βγαίνουνε με τον απίστευτο codec H264 σε απίθανα μικρά αρχεία. Το ανακάλυψα και εγώ όλος τυχαίος και σε μια δοκιμή που έκανα (κίνγκ κόνγκ) οι 3 ώρες της ταινίας χώρεσαν σε 1.5Gbytes με ασυμπ΄'ιεστο ορίτζιναλ ήχο! Η εικόνα ΑΠΕΙΡΑΧΤΗ σχεδόν και μόνον σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ σκηνές και ΜΟΝΟΝ με πολύ μυημένο μάτι μπορεί κανείς να παρατηρήση (ΙΣΩΣ) κάποια διαφορά με την αυθεντική ταινία! Σε περίπτωση που μετατραπέι και ο ήχος σε nero digital ΄τοτε τα αποτελέσματα είναι ακόμη ποιο αστεία! 900Mbytes σε φούλ ποιότητα για 3 ώρες βίντεο! ...Ξέφυγα λίγο λόγω ενθουσιασμού για τον εν λόγο codec. όλα μου τα backup Πλέον τα κάνω με το nero digital :D

Reaction score
164
Οι μέθοδοι interpolation που αναφέρεις (bicubiq, Lanczos) αλλά και οι υπόλοιπες (Fractal, pyramidal κτλ) έχουν εφαρμογή περισσότερο στο rescale, παρά στην απόπλεξη.
Η απόπλεξη γίνεται βασικά ως εξής: Το ένα field "πετάγεται" οπότε μένει μια εικόνα που γραμμή παρά γραμμή είναι μαύρη. Το κενό αυτό γεμίζει, βασικά με δύο μεθόδους: ή duplication (δηλαδή αντιγραφή της προηγούμενης γραμμής) ή interpolation (δηλαδή ένας αλγόριθμος που μοιάζει με τους πιο πάνω, προσπαθεί να μαντέψει τι υπάρχει ανάμεσα, βασιζόμενο στις γειτονικές γραμμές). Όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για "μαντεψιά" που άλλοτε πετυχαίνει και άλλοτε όχι. Και πάντα η αρχική εικόνα είναι καλύτερη από αυτή που προκύπτει με αλγόριθμους, όσο σοφιστικέ και να είναι αυτοί.

Reaction score
9
Γνώριζα ότι το interpolation είναι κάτι αποκλειστικό για το resizing μιας ταινίας σε μικρότερη ανάλυση από το αυθεντικό. Και δεν έχει να κάνει με την απόπλεξη. Με την απόπλεξη όπως πολύ σωστά το ανέλυσες έχει να κάνει καθαρά το de-interlacing μιας ταινίας με μεθόδους και όρους ονομασίας τους παρόμοιους με το resizing. Μπέρδεμα γενικώς. Πάντως από μια ψηφιακή καμερούλα που έχω εάν δεν την κάνω ρέντερ την κασέτα απευθείας σε progressive τότε πέζοντάς την μέ ένα media player ας πούμε το φαινόμενο "ψαράκια" και "σκαλοπατάκια" είναι εμφανές σε έντονο ροζόντιο πάνινγκ ενώ άμα πέξει με το nero showtime και επιλεγεί το adaptive de-interlacing η εικόνα (έχει γίνει δοκιμή με screenshots) τεράστια διαφορά ακόμη και από το αυθεντικό progressive από κορυφαίο προγραμμα όπως είναι το premiere pro της adobe. :)
Επιμένω λοιπόν./.. με σχετικά προχωρημένης ποιότητας μηχανήματα οι διαφορές P με I είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ. Με ΚΟΡΥΦΑΙΑ συτήματα εικόνας και με ΠΟΛΥ μυημένο μάτι και ΜΟΝΟΝ εάν πέζει 2 διαφορετικές φορές μπορούμε να καταλάβουμε (ΙΣΩΣ) κάποια διαφορά.

Reaction score
4
Καταρχήν καλως σας βρήκα.... :D
επειδη μολις προέβησα σε αγορα σπιτιου αυτές τις μέρες ειμαι σε ψάξιμο για να το κάνω ψηφιακή μαγεία :D

εχω καταληξει στην αγορα της AMOI 37" οπως παρα πολλη εχετε κάνει ήδη.

βλέπω οτι ολοι εχετε ενα dvd playper που κανει upscale το σήμα του dvd.
ψαχνοντας στο ebay βρηκα το παρακάτω hd dvd player της Helios

http://www.neodigits.com/new/body/products/HVD2085/specs.asp

γράφει οτι υποστηριζει 1080p αρα θα πρέπει να συμπεριληφθει στην αρχική λιστα σωστα?

με τιμη γυρω στα 200 ευρώ πιστευω οτι ειναι καλη αγορα.

επισης θα ηθελά να ρωτησω αν υπάρχουν αντιστοιχει hd dvd players Που να μπορουν να κανουν καλο upscale στο σημα της επιγειας τηλεόρασης....

Και πάλι καλως σας βρήκα!

Θοδωρής

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μόνο το sony 1010 μπορεί για την ώρα να κάνει upscale το σήμα της τηλεόρασης...

Το Helios που αναφέρεις είναι upscale dvd player, δεν παίζει high-definition υλικό γι' αυτό και δεν το αναφέρουμε...

mrw

Reaction score
0
Αν περιμένεις κανένα δίμηνο, θα βγούν "φτηνά" 1080p upscaling DVD players από γνωστές εταιρίες στην Ευρωπαική αγορά..άν όμως θές να παίζεις 720p/1080i native υλικό (1080p native content υπάρχει ελάχιστο) πάς σε KISS 600, Transgear κλπ

Τα players δεν ασχολούνται με σημα τηλεόρασης, αυτό μπορεί να γίνει με recorder...βγαίνουν τώρα καινούργια μοντέλα (μέxρι πρόσφατα υπήρχε μόνο το Samsung HR735 πού έκανε upscale σε 576p, και ένα Toshiba) αλλά πρέπει να περιμένεις να δεις σχόλια από χρήστες για το αν κάνουν upscaling απο εξωτερικές πηγές και πώς

mrw

Reaction score
0
To Σόνυ 1010 κάνει 750 ευρώ και βάλε στη Γερμανία - με τιμές κοντά στα 900 ευρώ στην Ελλάδα, τα πράγματα σφίγγουν πολύ, διότι λίγο πιό πάνω έχουμε τα νέα Viiv Media Centers με HDMI-HDCP, και επιπλέον βγαίνουν και "ξεκλείδωτα" μηχανήματα όπως αυτό το Relook

http://www.dgstation.co.kr/relook_510_series.pdf

Reaction score
0
Στη λιστα γιατι δεν είναι τα:

Hellios και Mediabox? :?

...Tι δεν κάνουν σε σχέση με τα παραπάνω?

:)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos