Ποιές κάρτες μνήμης;

V

VIDEOMIX

Guest
Η χωρητικότητά τους μεγαλώνει, οι τιμές πέφτουν. Ποιές προτείνεται;
Πηγές αγορών με βάση τα παραπάνω κριτήρια;

Εγώ για παράδειγμα θέλω μια 4 γίγα compact flash.
Πόσο, τι μάρκα και απο που;

Reaction score
164
Πολύ καλύτερα να πάρεις δύο κάρτες των 2GB. Θα είσαι πιο ασφαλής σε περίπτωση που τη χάσεις ή χαλάσει. Για μένα η καλύτερη λύση παραμένουν μερικές μικρές κάρτες των 512-1GB και μια συσκευή με δίσκο για "άδειασμα" όταν είμαι πχ διακοπές.

V

VIDEOMIX

Guest
Tώρα έχω μια 1 γίγα για την d20. Εάν όμως οι τιμές των καρτών 2 γίγα πέσουν στα 60 περίπου ευρό, θα "χτυπήσω" μια.

Reaction score
164
Δηλαδή θα περιμένεις να πέσουν στο 1/3 των σημερινών τιμών; Μάλλον θα περιμένεις πολύ ακόμα (βέβαια για την 20D μιλάμε μόνο για κάρτες επιπέδου Ultra II)

Reaction score
1.247
Συμφωνώ και εγώ με την λύση 2 καρτών 2 Gb.Καλύτερη ακόμη λύση όπως αναφέρθηκε πιο πάνω είναι αν προστεθεί και μία συσκευή αποθήκευσης του τύπου X-Drive.Εγώ περιμένω κάπως να πέσουν συσκευές του τύπου αυτού

V

VIDEOMIX

Guest
Πολύ καλή συσκευή. Αν και εφόσον έχει κανείς 2 gigabyte card, πόσο θα φωτογραφίσει ώστε να χρειάζεται να αδειάζει την κάρτα του;

Reaction score
164
Στην 20D το RAW+JPG καταλαμβάνει περίπου 10 mb. Οπότε σε διακοπές υπάρχει πρόβλημα. Ή σε επαγγελματική χρήση, με 2GB 200 φωτογραφίες αποδικνύονται λίγες. Ιδίως αν χρησιμοποιείς το burst, άστα να πάνε...
Στο ταξίδι που πήγα το καλοκαίρι γύρισα με, λίγη χρήση, γιατί υπήρχε videocamera, τράβηξα 7-8Gb, οπότε το Archos που έχω μου φάνηκε πολύτιμο.

Reaction score
164
Δεν έχεις άλλη επιλογή στην 20D πέρα από RAW και JPG. Όλες οι άλλες είναι χάσιμο χρόνου και κυρίως, χάσιμο ποιότητας.

Reaction score
5
Πάντως για επαγγελματική φωτογράφιση μιλάμε μόνο για RAW. Τίποτα άλλο δεν είναι αποδεκτό. Το JPG είναι για τις περιπτώσεις που δεν σε ενδιαφέρει η ποιότητα, αλλά ή ταχύτητα και ο χώρος στην κάρτα. Ακόμα και για ερασιτεχνική φωτογράφιση, η δυνατότητα για RAW είναι σημαντική, αφού μπορείς να διορθώσεις λάθη έκθεσης ΜΕΤΑ την φωτογραφία, χωρίς χάσιμο ποιότητας, σε αντίθεση με το JPG.

Reaction score
164
Να διευκρινήσω κάτι σε αυτό που υποστήριξα: το πιο σωστό είναι να γράφουμε ΚΑΙ RAW ΚΑΙ JPG. Με τα JPG γλυτώνουμε χρόνο στο πρώτο ξεσκαρτάρισμα (κουνημένες, φλου, κομμένα κεφάλι κτλ) και με τα RAW κάνουμε όσα πολύ σωστά λέει ο Άκης και που έχουμε πει στο σχετικό θέμα.

V

VIDEOMIX

Guest
Πάντως για επαγγελματική φωτογράφιση μιλάμε μόνο για RAW. Τίποτα άλλο δεν είναι αποδεκτό. Το JPG είναι για τις περιπτώσεις που δεν σε ενδιαφέρει η ποιότητα, αλλά ή ταχύτητα και ο χώρος στην κάρτα. Ακόμα και για ερασιτεχνική φωτογράφιση, η δυνατότητα για RAW είναι σημαντική, αφού μπορείς να διορθώσεις λάθη έκθεσης ΜΕΤΑ την φωτογραφία, χωρίς χάσιμο ποιότητας, σε αντίθεση με το JPG.
Βρε παιδιά, τι να το κάνω το RAW; Αφού σας λέω πως δεν έχω καταλάβει διαφορές. Σε τι αποσκοπεί αυτή η ρύθμιση; Στο πείραγμα της φώτο; Μα δεν θέλω να τις επεξεργάζομαι.

Reaction score
164
Στο σχετικό θέμα σου έχω απαντήσει.
Αν δεν επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίας μιας DSLR, χωρίς υπερβολή, χάνεις τη μισή δυναμή της...
Θα αγόραζες ποτέ Ferrari για να τραβάς τροχόσπιτο; :roll:

Reaction score
164
Βρε παιδιά, τι να το κάνω το RAW; Αφού σας λέω πως δεν έχω καταλάβει διαφορές. Σε τι αποσκοπεί αυτή η ρύθμιση; Στο πείραγμα της φώτο; Μα δεν θέλω να τις επεξεργάζομαι.
Αυτό σε πείθει;
Γιατί άλλο να στο λέω, και άλλο να το βλέπεις. :)

V

VIDEOMIX

Guest
Mε λίγα λόγια, πρέπει να ασχολειθώ. Θα τα πούμε κάποια στιγμή απο κοντά και μάλιστα σε κάποιο PC ωστε να βγάλουμε άκρη.

V

VIDEOMIX

Guest

Mόνο 40 ευρό η ultraII 512; !!!!! Καλά πάμε. :cool:

Ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά.
The new SanDisk Ultra II CompactFlash memory card has a minimum sustained write speed of 9 megabytes (MB) per second and a read speed of 10MB per second. Get faster speed for all the things you do.
In the fast-paced world of Digital Photography, you rely on your camera and its capabilities. You also rely on your CompactFlash card to be fast, reliable and compatible with your camera.
To meet the needs of professional and advanced photographers, SanDisk has developed new, optimized CompactFlash cards that:
• Have a minimum sustained write speed of 9MB per second and a read speed of 10MB per second.
• Take advantage of the advanced features of high mega-pixel digital cameras.
• Deliver superior speed. Now you can capture those high-resolution images even faster!
• Do it all with low power consumption, which means longer battery life.
SanDisk Ultra II CompactFlash cards are ideal for your most demanding photo shoots, including photojournalism and event, sports, nature and fashion photography. All CF cards from SanDisk are Type I format, including SanDisk Ultra II CompactFlash cards.
Advanced Features:
• Faster write speed means less time between shots.
• Ready for rapid-fire shooting.
• High-density flash memory and optimized controller technology lets you save large image files faster.
• Lifetime Limited Warranty.

Reaction score
14
βρέ ΑΚΗ παίξε κανα λόττο, όλα τα τελευταία του eshop προλαβαίνεις!!!!!!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας