Ποια θα ήταν η λογική αναβάθμιση προβολέα εν όψει 2018;

Ποια θα ήταν η λογική αναβάθμιση προβολέα εν όψει 2018;

• Total voters
    27

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.373
Αφορμή για το θέμα υπήρξε μια κουβέντα που είχαμε με τον Zizik. Πιάσαμε τη θεωρία "αν βρίσκαμε μέχρι 7 χιλιάρικα ουρανοκατέβατα μέσα στο 2018, τι θα παίρναμε";

- Τον Sony 360 (για τον 260 χωρίς υποστήριξη αναμορφικού ούτε λόγος)
- Αφού δεν έχει το πλήρες bandwith
- E, τότε τον JVC 7900
- Πάλι το ψευτο-4Κ με το eshift;
- Ρε, μήπως ο 4K της Optoma είναι κελεπούρι;
- Άντε πάλι από τα μαύρα στα γκρι...
- Μήπως ξεχάσαμε τον Epson 10500;
- Μήπως;

Κολλήσαμε και οι δύο. Μήπως ξεχάσαμε κάποιον; Ή καλύτερα να το ξεχνούσαμε, γιατί χρειάζονται 15 χιλιάρικα για να τα έχεις όλα;

Τι θα κάνατε; Ποιον θα προτιμούσατε;

Reaction score
5.637
Δεν είναι εύκολη απάντηση
Εξαρτάται τον χώρο που θα προβάλεις , τις ίντσες κ το μέσο αναπαραγωγής
Εάν δεν έχεις υλικό τι να το 4κ ;
Επίσης ο jvc για να έχεις το 100% της απόδοσης του θέλεις lumagen
Κυνηγάς το απόλυτο μαυρο ?
Η θέλεις το όλα καλά κ από λιγο ;
Αλλάζεις κάθε χρόνο προβολέα ;
Πόσες ώρες χρήση την ημέρα ;

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.813
Οταν πεσει ο σονυ που βγαινει και ασπρος στα 3 χιλιαρικα βλεπουμε :)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.595
Ψήφισα τον Epson με πηγή φωτός Laser.
Αυτόν θα θεωρούσα αναβάθμιση, χωρίς να βάζω τον παράγοντα κόστος.
Αυτό που είχα δει πέρυσι στην έκθεση με τους Laser προβολείς μου έμεινε σαν εικόνα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.373
Δεν είναι εύκολη απάντηση
1. Εξαρτάται τον χώρο που θα προβάλεις , τις ίντσες κ το μέσο αναπαραγωγής
2. Εάν δεν έχεις υλικό τι να το 4κ ;
3. Επίσης ο jvc για να έχεις το 100% της απόδοσης του θέλεις lumagen
4. Κυνηγάς το απόλυτο μαυρο ?
5. Η θέλεις το όλα καλά κ από λιγο ;
6. Αλλάζεις κάθε χρόνο προβολέα ;
7. Πόσες ώρες χρήση την ημέρα ;
1. Υπόγειο dedicated εγώ, το γνωστό dedicated σαλόνι ο Zizik. :D
2. Πληθαίνει επικίνδυνα το υλικό, ειδικά το άυλο. Τόσο που ψιλιάζομαι ότι είναι εσκεμμένο, ώστε να περπατήσει το 4Κ...
3. Σκέτος τι λέει;
4. Προφανώς, αλλά...:thumbsdown:
5. Όλα και πολύ :p
6. Κάθε που βρέχει λεφτά, με Τσίπρα ανομβρία. :D Περιμένουμε κι οι δυό μήπως μας κάτσουν κάτι εξτραδάκια. Αν ναι...:party:
7. 2-3

Reaction score
6.235
epson laser για εμενα. Εννοειται οτι o jvc ειναι σταθερη αξια αλλα το laser ειναι το μελλον νομιζω. Επισης το 4κ δεν ειναι θεμα αν εχει content η οχι και αν θα πιασει η οχι. Το 4κ δεν ειναι σαν το 3d για να πιασει η να μην πιασει. Ειναι η αναγκαστική οδος για το μέλλον. Η φυσικη εξελιξη της τεχνολογιας. Στα παιχνιδια και γενικοτερα στους υπολογιστες εχει ηδη γινει mainstream (ακομα και στις κονσολες) οποτε δεν υπαρχει πιθανοτητα πισωγυρισματος εδω.

Reaction score
5.637
1. Υπόγειο dedicated εγώ, το γνωστό dedicated σαλόνι ο Zizik. :D
2. Πληθαίνει επικίνδυνα το υλικό, ειδικά το άυλο. Τόσο που ψιλιάζομαι ότι είναι εσκεμμένο, ώστε να περπατήσει το 4Κ...
3. Σκέτος τι λέει;
4. Προφανώς, αλλά...:thumbsdown:
5. Όλα και πολύ :p
6. Κάθε που βρέχει λεφτά, με Τσίπρα ανομβρία. :D Περιμένουμε κι οι δυό μήπως μας κάτσουν κάτι εξτραδάκια. Αν ναι...:party:
7. 2-3
1.ωραιος ο rose ωραίος και ο zizik
2.Εαν κατεβάζεις ασυμπιεστα ναι εχει νόημα ,εαν οχι ?
3. Δεν ξερω πως παίζει δεν τον εχω δει .
4 .εμ !
5.τοτε σονυ μονόδρομος .
6.αρα μεταπωλητικη αξία δεν σε καίει ε;;;
Γιατι βρίσκω αντιφάσεις σε αυτα που λες ;
Lumagen pro θα πάρεις ;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.526
epson laser για εμενα. Εννοειται οτι o jvc ειναι σταθερη αξια αλλα το laser ειναι το μελλον νομιζω. Επισης το 4κ δεν ειναι θεμα αν εχει content η οχι και αν θα πιασει η οχι. Το 4κ δεν ειναι σαν το 3d για να πιασει η να μην πιασει. Ειναι η αναγκαστική οδος για το μέλλον. Η φυσικη εξελιξη της τεχνολογιας. Στα παιχνιδια και γενικοτερα στους υπολογιστες εχει ηδη γινει mainstream (ακομα και στις κονσολες) οποτε δεν υπαρχει πιθανοτητα πισωγυρισματος εδω.
Συμφωνώ και πολύ μου αρέσει το Επσονάκι, αλλά είναι 2K με shift σαν τον JVC (και εν μέρει τους DLP). Μόνο για το laser;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.373
Είναι που δεν θέλουμε, και δεν βγαίνουμε :D, για τον 760. Βλέπεις και η Sony κάνει μισές δουλειές...:mad:

Reaction score
47
Η αναβαθμισή μου για το 2018 είναι ένας 1209s σε έναν νέο χώρο που θα μετακομίσω :thumbsup:
Είχα μια 2η σκέψη, να βάλω 4x Cine 7 ταυτόχρονα :laugh:
Κυρίως παίζω με SD (retro gaming) και κάποιες φορές με 1080p/4k.
Στο 4k, παίζει ρόλο και τι κάμερα έχει χρησιμοποιήσει ο άλλος, αν είναι μια κινέζικη είναι σαν να βλέπεις SD :gotcha:
Πρέπει να ξεβαρεθώ κάποια στιγμή και να τοποθετήσω τις 6 νέες λάμπες που έχω στην άκρη, στα άλλα 2 cine 7 :tongue:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.373
Πρέπει να ξεβαρεθώ κάποια στιγμή και να τοποθετήσω τις 6 νέες λάμπες που έχω στην άκρη, στα άλλα 2 cine 7 :tongue:
Εμείς πάλι ξεπεράσαμε τα φωτορυθμικά και ψάχνουμε προβολέα. :p:laugh:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.565
Τι ωραίο θεματάκι!
Ας ξεκινήσουμε από κάποια δεδομένα:

α. Οι προβολείς τα τελευταία χρόνια έχουν ανεβάσει την φωτεινότητα τους. Κάτσε να το επαναδιατυπώσω. Οι lcd προβολείς έχουν ανεβάσει (κοντά διπλασιάσει) τη φωτεινότητα τους.
Το έχουν κάνει μάλιστα διατηρώντας τα παλιά επίπεδα on/off και ansi. Οι προβολείς που στηρίζονται σε UHP λάμπα τουλάχιστον.
Οι laser έχουν δουλίτσα, χρειάζονται χρόνο για να βελτιωθούν οι επιδόσεις τους και να πέσει η τιμή τους. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι είναι το μέλλον κι ότι οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

β. Uhd σε προβολείς= Φωτεινότητα+Contrast+Custom Gamma=Αλχημείες=Lumagen Pro με σωστό λογισμικό Calibration ή Htpc που αναπαράγει uhd κι αποδέχεται lut στη θέση του lumagen pro (madvr ίσως; ).
Υπόψη η φωτεινότητα δε μας χρειάζεται για να κάνουμε τον προβολέα φάρο, όπως κακώς αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, αλλά για να έχουμε headroom για τα highlights.

γ. Τι είναι πιο σημαντικό κατά την αναπαραγωγή Uhd; Προσωπική άποψη κατά σειρά:

- Highlights/ custom gamma στις μετρημένες δυνατότητες του προβολέα
- Μαύρο/ Contrast
- Φωτεινότητα χρωμάτων
- Κορεσμός
- Ανάλυση

Το δεύτερο θα είναι ένα πρόβλημα για οποιονδήποτε προβολέα με τη λάμπα στο high και την ίριδα σχεδόν τέρμα ανοιχτή.
Ωστόσο με τον rs500 μου μέτρησα on/off κοντά στα 27500:1 με το λευκό ρυθμισμένο στα 115 nits! Μόλις πάω σπίτι θα βρω τα στοιχεία.
Για το τρίτο και το τέταρτο. Θα προτιμούσα προβολέα με χρωματικό φίλτρο dci. Η χρήση του ρίχνει την φωτεινότητα από 10% και άνω. Αλλά ας πάμε πάλι στον rs500. Με χρωματικό φίλτρο, καλύπτω 98,50% dci με λευκό στα 115 nits, όπως προανέφερα.
Για το πρώτο τα είπαμε. Αλχημείες και δοκιμές μέχρι τελικής πτώσεως. Lumagen pro ή κάποιες custom εφαρμογές που έχουν φτιάξει κάτι σαΐνια (μόνο για jvc).

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ αναρωτιέμαι και η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με συγκριτικό.

Είναι καλύτερος ένας jvc rs540 (που έχει και φίλτρο) ή έστω 440+lumagen pro ή ένας sony 360;
Ταπεινή άποψη ο jvc θα χάσει μόνο στην ευκρίνεια. Αλλά η απάντηση είναι θεωρητική.

Reaction score
6.235
Συμφωνώ και πολύ μου αρέσει το Επσονάκι, αλλά είναι 2K με shift σαν τον JVC (και εν μέρει τους DLP). Μόνο για το laser;
Ε πιο πολυ για να στηριξω τη νεα τεχνολογια σαν ιδέα λογω οτι ο jvc θεωρείται η κορυφή ετσι και αλλιώς.

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Αν και εχω Epson 9300 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος..θα πηγαινα ανετα στον Sony 360.

Το 4Κ ειναι εδω και εχει μπει για τα καλα στη ζωη μας. Ηδη υπαρχουν αρκετοι τιτλοι. μεσα στο 2018 θα γινει χαμος απο υλικο.

Οσο αυτοι (κατασκευαστες) πολεμανε μεταξυ τους...εμεις κερδιζουμε το καλυτερο δυνατο. Το βασικοτερο ολων ειναι να εχουμε στα υποψιν οτι μιλαμε για μια τεχνολογια (περι προβολέων) που εξελίσσεται πυρετωδώς πλεον.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.595
Και τι δεν εξελίσσεται πυρετωδώς πλέον!!
Δες τα π.χ. κινητά και τα υλικά που απαρτίζουν τα pc μας.

Λέτε να φτάσουν και οι 4Κ προβολείς στο χιλιάρικο;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos