Ποια κεφαλή χρησιμοποιείτε στο sl 1200mk2;

Reaction score
1
Μετά το ''sl 1200 club'' θα πρότεινα ως φυσική του συνέχεια, μία συζήτηση- παρουσίαση των κεφαλών που ο κάθε κάτοχος του θρυλικού πλατώ έχει προσαρμόσει επάνω του και φυσικά τους λόγους που την επέλεξε.
Έτσι, πιστεύω, πως αρκετοί από εμάς που προβληματίζονται για το ποια κεφαλή ταιριάζει στον ''μαμά'' βραχίονα του mk2, να βρουν επιτέλους τη λύση!
Ξεκινάω με τη δική μου, ortofon concorde Arkiv
http://lh6.ggpht.com/_hhtbifTZVPY/TPqoJZuOCbI/AAAAAAAAAF4/ANnoxjWytnk/s640/100_4149_02.jpg
http://lh3.ggpht.com/_hhtbifTZVPY/TPqlSLnk5BI/AAAAAAAAAFg/2DC6db6XQGw/s640/100_4146_02.jpg
Εδώ η συσκευασία της
http://lh3.ggpht.com/_hhtbifTZVPY/TPqlSfLvBuI/AAAAAAAAAFk/ONqWnTrojPM/s640/100_4147_02.jpg
Πάρα πολύ καλή κεφαλή, υψηλοέξοδη (6μv) και πλήρη απόδοση σε ο,τι είναι γραμμένο στον δίσκο.
Την επέλεξα γιατί ταιριάζει με τον βραχίονα του mk2, αλλά τελευταία έχω μπει στη διαδικασία της αλλαγής της, λόγω του μεγάλου βάρους που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα (3gr)!
Έπεται η συνέχεια από εσάς.

Reaction score
29.630
Απάντηση: Ποια κεφαλή χρησιμοποιείτε στο sl 1200mk2;

Denon dl 304, denon dl 160, ortofon om 30.

H om 30 ήταν η πρώτη που είχα απο ενα luxman pd 284 που είχα και πούλησα. Μετα, αγόρασα, πέρυσι την 160 , και φέτος την 304.
Και η 160 και η 304 βγάζουν εξαίρετα βινύλια .Η δε 304 με τα hasimoto όπως ξέρετε.:142:

Reaction score
5.879

Ortofon 2m red
Πολυ καλη κεφαλη,καλος ηχος,αρκετα ευχαριστημενος!
Αν και εγω σκεφτομαι για την αλλαγη της σε Denon dl-160.
Αυτος ο Μαρκου μας εχει καψει!!:116:

Reaction score
29.630

Τι να σου κάνω ρε χαμένε που δεν σε εχω δίπλα μου να σε βάλω να ακούσεις dl ΄πάσης φύσεως να σου φύγει το τσερβέλο.:142::138::204:

Reaction score
29.630

Σκέψου οτι ο ξάδερφος ο geomiat εχει αρχίσει να το γυρνάει σε shure v15 type 2-3-4-5 για να εννοήσεις για τι είδους παράνοια συζητάμε.
Vinyl for life χεχεχε.

Reaction score
1.815
Bρε προδότη γιατί μας την κάνεις "γυριστή" για την DL-160??
Δεν έλεγες μέχρι τώρα οτι η DL-304 ήταν η best??:142:

Aυτός ο Μάρκου ρε παίδες όλο τεστάκια κάνει και βάλε - βγάλε θα το "τσαλακώσει" το μηχανάκι!
Άστο παιδάκι μου το εργαλείο να κελαηδήσει με την 304!!! Βρεεεεε απαπαπα!!

Κι εγώ πάντως πέρα από την πλάκα, το Γιάννη άκουσα και μου άναψε φωτιές!!
Δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο, δεδομένου οτι από την αρχή "χτύπησα" τη ...μούσα:

DENON DL-304 ...απλά ΚΟΡΥΦΑΙΑ!!!

Reaction score
29.630

Δεν είμαι ρε προδότης , σαφώς και είναι κορυφαία η 304 , απλά για να μην την φορτώνω συνέχεια ώρες είπα να την ξεκουράσω λίγο με την 160, η οποία όπως είπα σε άλλο Thread παίζει εξαιρετικά με το πλακάκι του sl.

Reaction score
29.630

Σταμάτη δεν σε βλέπω σωστά ρυθμισμένο , απο προτράκτορα μεριά.
Για ξανακοίτα την ρύθμιση υπερκρέμασης της 304 , και την παραλληλία της σε δυο σημεία. Οπτικά κάτι δεν μου κάθεται καλά.

Reaction score
2

DL-160...και όταν πάρω αύξηση θα παω για 304 έτσι από ζήλεια..:128:

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Ποια κεφαλή χρησιμοποιείτε στο sl 1200mk2;

Σταμάτη δεν σε βλέπω σωστά ρυθμισμένο , απο προτράκτορα μεριά.
Για ξανακοίτα την ρύθμιση υπερκρέμασης της 304 , και την παραλληλία της σε δυο σημεία. Οπτικά κάτι δεν μου κάθεται καλά.
Φίλε Γιάννη τώρα πάπαλα!! Ούτε Denon ουτε ΜΚ5... μας τελείωσαν και τα δυο!!!
Η κεφαλή ξεκουράζεται στη συσκευασία της και το ΜΚ5 στη δικιά του! Η μεν πρώτη είναι στο σπίτι το δε δεύτερο έχει επιστραφεί στο κατάστημα και περιμένω το SL1200 MK2 να έρθει!!
Όταν το παραλάβω θα το πάω Πειραιά (ξέρεις εσύ), να πάρει τον αέρα του και να ρυθμιστεί από το μάγο!:140:

Reaction score
0

Γειά και από μένα!

Benz Micro L2
Στο παρελθόν Shure M97xE & Benz MC20E2

Reaction score
7.039

Eγώ dl 110 με ένα nad φόνο στέιτζ και σκίζει το συνολάκι.
(και οικονομικότατο)!!
Εν τω μεταξύ τώρα που μιλάμε ακούγοντας μια συλλογή
μπήκε το HEALER - JOHN LEE HOOKER και έχω πάθει την πλάκα μου.:111:
Είναι ορισμένες στιγμές που τα ευχαριστιέσαι τα άτιμα τα μηχανάκια
πάρα πολύ!!!:107:

Reaction score
29.630

The Healer yeahhhhh , yeahhh , man go on.
Πάω να το βάλω τώρα..........!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
3.967

Η παρεμβολή ελαστικής ιδιοκατασκευής, δίκην πλαισίου που καταλαμβάνει το χώρο μεταξύ της άνω επιφάνειας της κεφαλής και του χέντ σέλ μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην 'απόσβεση' ενοχλητικών κραδασμών?

Δηλαδή, σε πολύ στραβά βινύλια όπου κατα το 'διάβασμά' τους το σύστημα του βραχίονα 'τρέχει να προλάβει' και λογικά γεννούνται αυξημένες δυνάμεις στην ένωση βελόνας-κεφαλής και κεφαλής-χέντσέλ, μια ελαστική παρεμβολή θα βοηθούσε ή θα κατέστρεφε το αποτέλεσμα?

Reaction score
11

Η παρεμβολή ελαστικής ιδιοκατασκευής, δίκην πλαισίου που καταλαμβάνει το χώρο μεταξύ της άνω επιφάνειας της κεφαλής και του χέντ σέλ μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην 'απόσβεση' ενοχλητικών κραδασμών?

Δηλαδή, σε πολύ στραβά βινύλια όπου κατα το 'διάβασμά' τους το σύστημα του βραχίονα 'τρέχει να προλάβει' και λογικά γεννούνται αυξημένες δυνάμεις στην ένωση βελόνας-κεφαλής και κεφαλής-χέντσέλ, μια ελαστική παρεμβολή θα βοηθούσε ή θα κατέστρεφε το αποτέλεσμα?
Επειδή μέσω του coupling τόνε βιδόνε θα μεταδίδονται οι συντονισμοί.

Χρειάζονται silent blocks, εκεί όμως δεν...

Κοίταξε κάτι άλλο: αν μπουν στην βάση ενός, (after market), βραχίονα, προσφέρουν το "σπάσιμο" της αλυσίδας του "feedback" μέσω armboard. Σε δοκιμές που έχουν γίνει με σφίξιμο και χαλάρωμα των βιδών στο "armboard" σε aftermarket βραχίονες, η διαφορά, προς το καλύτερο, είναι μεγάλη όταν οι βίδες χαλαρώνουν, και ακόμα καλύτερα όταν το σύστημα γίνεται "uncoupled" μέσω των blocks.

Eδώ βλέπουμε μία υλοποίηση βάσης με silent blocks στον BLACK WIDOW:

:107:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.913
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv