Ποια κεφαλή χρησιμοποιείτε στο sl 1200mk2;

Reaction score
1
Απάντηση: Ποια κεφαλή χρησιμοποιείτε στο sl 1200mk2;

Συνήθως βλέπουν το βαριδάκι και επειδή δεν ξέρουν τι κάνει το πετάνε στα σκουπίδια.

Άλλωστε όπως είδες στα στοιχεία που παράθεσε ο GEOVAZ, το αναφέρει ρητά η TECHNICS στο manual.

:107:
Αύριο μάλλον την παραλαμβάνω και ευελπιστώ να είναι στην κατάσταση που την περιμένω, δηλαδή άψογη!
Αν όλα είναι καλά..... όρεξη να έχουμε για να κουβεντιάζουμε γι' αυτή την αξιόλογη κεφαλή που από βλακεία μου δεν την είχα αγοράσει καινούργια το 2004.
Πρόσφατα άκουσα την 981 (με το σκουπάκι της παρακαλώ) και ενθουσιάστηκα!

Reaction score
11

Αύριο μάλλον την παραλαμβάνω και ευελπιστώ να είναι στην κατάσταση που την περιμένω, δηλαδή άψογη!
Αν όλα είναι καλά..... όρεξη να έχουμε για να κουβεντιάζουμε γι' αυτή την αξιόλογη κεφαλή που από βλακεία μου δεν την είχα αγοράσει καινούργια το 2004.
Πρόσφατα άκουσα την 981 (με το σκουπάκι της παρακαλώ) και ενθουσιάστηκα!
Η 981 και η 881 είναι η ίδια κεφαλή! Απλά η 981 είναι χαμηλοέξοδη για να μπορεί να παίζει με mc phono stages.

Xαίρομαι που σου άρεσε τόσο!

(Όσοι την ακούνε με σωστά συνοδά και έχουν το μέτρο σύγκρισης που πρέπει να έχουν, παθαίνουν ζημιά! Πως μία κεφαλή των 200 € τα βάζει με οποιαδήποτε, ανεξαρτήτως τιμής, και κερδίζει!

Δες και το αρθράκι με τους τρεις μηχανικούς ήχου στο αφιέρωμα.
Θα μπορούσε να είναι τυχαίο; Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν περιορισμό budget προκειμένου να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Θα μπορούσαν να επιλέξουν οτιδήποτε σε οποιαδήποτε τιμή!).

Reaction score
1

Η 981 και η 881 είναι η ίδια κεφαλή! Απλά η 981 είναι χαμηλοέξοδη για να μπορεί να παίζει με mc phono stages.

Xαίρομαι που σου άρεσε τόσο!

(Όσοι την ακούνε με σωστά συνοδά και έχουν το μέτρο σύγκρισης που πρέπει να έχουν, παθαίνουν ζημιά! Πως μία κεφαλή των 200 € τα βάζει με οποιαδήποτε, ανεξαρτήτως τιμής, και κερδίζει!

Δες και το αρθράκι με τους τρεις μηχανικούς ήχου στο αφιέρωμα.
Θα μπορούσε να είναι τυχαίο; Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν περιορισμό budget προκειμένου να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Θα μπορούσαν να επιλέξουν οτιδήποτε σε οποιαδήποτε τιμή!).

Η κεφαλή παρελήφθη σήμερα το απογεύμα και μετα από λεπτομερή έλεγχο διαπίστωσα πως είναι σε υπεράριστη κατάσταση!:105:
Τα βιδάκια της απουσίαζαν και έψαξα να δω τι έχω.
Υπάρχουν τα βιδάκια της Technics , τα οποία είναι δύο κοντά, δύο μακριά με τα ανάλογα παξιμαδάκια και λαστιχάκια.
Τα ''αυτάκια'' της stanton με προβλημάτισαν λίγο και το εγχειρίδιο μιλάει για τις συγκεκριμένες βίδες της συσκευασίας..... μπερδεύτηκα, πως θα τη μοντάρω επάνω στο shell της Technics;

Reaction score
29.646

Μεγείές καλορίζικη και καλοάκουστη η κεφαλή φίλε...
Οσον αφορά στα βιδάκια , μην αγχώνεσαι , θα βρείς .....
Ακου την κεφαλή σου πρώτα και μετά θα δείς.....

Reaction score
11

Έχεις πρόβλημα στο μοντάρισμα στον βραχίονα;

:111:

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Ποια κεφαλή χρησιμοποιείτε στο sl 1200mk2;

Η κεφαλή παρελήφθη σήμερα το απογεύμα και μετα από λεπτομερή έλεγχο διαπίστωσα πως είναι σε υπεράριστη κατάσταση!:105:
Τα βιδάκια της απουσίαζαν και έψαξα να δω τι έχω.
Υπάρχουν τα βιδάκια της Technics , τα οποία είναι δύο κοντά, δύο μακριά με τα ανάλογα παξιμαδάκια και λαστιχάκια.
Τα ''αυτάκια'' της stanton με προβλημάτισαν λίγο και το εγχειρίδιο μιλάει για τις συγκεκριμένες βίδες της συσκευασίας..... μπερδεύτηκα, πως θα τη μοντάρω επάνω στο shell της Technics;
Kαλορίζικη και καλές ακροάσεις να έχεις!!
Ήθελα κι εγώ να την πάρω αλλά με πρόλαβαν άλλες υποχρεώσεις και έμεινα με τα "θέλω μου" στην κατάψυξη!:122:
Καλά ακούσματα ολόψυχα!!!:444:

Reaction score
1

Έχεις πρόβλημα στο μοντάρισμα στον βραχίονα;

Ναι φίλε caravelle, μιας και δεν έχω τα ανάλογα βιδάκια που αναφέρει μεσα το εγχειρίδιο ( δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα)!
Έκανα μερικές μέρες υπομονή, θα κάνω αλλες λίγες μεχρι να παραλάβω τα σωστά ''συμπράκαλα'' που απαιτούνται για το μοντάρισμα στο headshell!

Reaction score
1

Μεγείές καλορίζικη και καλοάκουστη η κεφαλή φίλε...
Οσον αφορά στα βιδάκια , μην αγχώνεσαι , θα βρείς .....
Ακου την κεφαλή σου πρώτα και μετά θα δείς.....
Ευχαριστώ Γιάννη, είμαι σίγουρος ότι θα βρώ βιδάκια..... και τότε θα γράψω τις εντυπώσεις μου από την κεφαλή αναφοράς της εποχής της ακμής του βινυλίου.... 1982 παρακαλώ.... τότε ήμουν τεσσάρων ετών!:111:

Reaction score
11

Θα ήθελες να μου πεις το πρόβλημα μήπως μπορέσω να βοηθήσω;

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια κεφαλή χρησιμοποιείτε στο sl 1200mk2;

Kαλορίζικη και καλές ακροάσεις να έχεις!!
Ήθελα κι εγώ να την πάρω αλλά με πρόλαβαν άλλες υποχρεώσεις και έμεινα με τα "θέλω μου" στην κατάψυξη!:122:
Καλά ακούσματα ολόψυχα!!!:444:
Όταν θα βάλω τον πρώτο δίσκο που θα ταξιδέψει στ' αυλάκια του αυτή η κεφαλή, το πρώτο άκουσμα θα στο αφιερώσω, μιας, που λόγω της δικής σου ματαίωσης της αγοράς, η 881 κατέληξε στα χέρια μου!

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια κεφαλή χρησιμοποιείτε στο sl 1200mk2;

Όταν θα βάλω τον πρώτο δίσκο που θα ταξιδέψει στ' αυλάκια του αυτή η κεφαλή, το πρώτο άκουσμα θα στο αφιερώσω, μιας, που λόγω της δικής σου ματαίωσης της αγοράς, η 881 κατέληξε στα χέρια μου!
Σ' ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση! Χάρηκα πραγματικά που την πήρες, γιατί είναι μια πολύ αξιόλογη κεφαλή και σε πολύ καλή τιμή! Καλορίζικη και πάλι! Να τη χαρείς!!!:607::605:

Reaction score
1

Θα ήθελες να μου πεις το πρόβλημα μήπως μπορέσω να βοηθήσω;

Βιδάκια έχω αυτά που είχε το mk2 μέσα όταν το αγόρασα, δύο μακριά, δύο κοντά- τα αντίστοιχα παξιμαδάκια και δύο στρογγυλά λαστιχάκια, σαν τσιμουχάκια.
Παρατηρώντας τη κεφαλή και διαβάζοντας το εγχειρίδιο της stanton, με αυτά που διαθέτω, τα ''αυτάκια'' της κεφαλής δεν θα πιάσουν σωστά επάνω στο headshell, μιας και δεν έχω τα πλαστικά γαντζάκια που αναφέρει, ούτε το πλαστικό φίλερ! Έχεις να μου προτείνεις κάποιον άλλον τρόπο στήριξης;

Reaction score
11

Βιδάκια έχω αυτά που είχε το mk2 μέσα όταν το αγόρασα, δύο μακριά, δύο κοντά- τα αντίστοιχα παξιμαδάκια και δύο στρογγυλά λαστιχάκια, σαν τσιμουχάκια.
Παρατηρώντας τη κεφαλή και διαβάζοντας το εγχειρίδιο της stanton, με αυτά που διαθέτω, τα ''αυτάκια'' της κεφαλής δεν θα πιάσουν σωστά επάνω στο headshell, μιας και δεν έχω τα πλαστικά γαντζάκια που αναφέρει, ούτε το πλαστικό φίλερ! Έχεις να μου προτείνεις κάποιον άλλον τρόπο στήριξης;
Αν θυμάμαι καλά τα "αυτάκια" της κεφαλής είναι πιο κοντά από τις τρύπες του headshell; (Εννοώ η απόσταση μεταξύ τους).

Aν σου λείπουν αυτά που δείχνει εδώ, μην σκας! Υπάρχει τρόπος!

Reaction score
1

Αν θυμάμαι καλά τα "αυτάκια" της κεφαλής είναι πιο κοντά από τις τρύπες του headshell; (Εννοώ η απόσταση μεταξύ τους).

Τα αυτάκια της κεφαλής, καλύπτουν στο δέκατο του χιλιοστού τις σχισμές του headshell.... με λίγα λόγια ο νοητός ''οδηγός'' που δημιουργείται για να περάσει η βίδα, δεν είναι σταθερός!

Reaction score
1

Aν σου λείπουν αυτά που δείχνει εδώ, μην σκας! Υπάρχει τρόπος!

Αναμένω τα φώτα σου γιατί όπως καταλαβαίνεις.... ανυπομονώ να παίξει!

Reaction score
11

Τα αυτάκια της κεφαλής, καλύπτουν στο δέκατο του χιλιοστού τις σχισμές του headshell.... με λίγα λόγια ο νοητός ''οδηγός'' που δημιουργείται για να περάσει η βίδα, δεν είναι σταθερός!
Κοίταξε την πρώτη εικόνα που παράθεσα.

1)Το πλαστικό ανάμεσα στην κεφαλή και το headshell είναι για την αποφυγή συντονισμών ανάμεσα στα δύο σώματα. Μπορείς να κόψεις από ένα πολύ λεπτό φύλλο μαλακού πλαστικού στις κατάλληλες διαστάσεις και να το βάλεις. (Για αρχή δεν είναι εντελώς αναγκαίο!).

2)Χρειάζεσαι δύο μικρές ροδελίτσες που, περνώντας τες στα βιδάκια, θα δώσουν "ψωμί" για να πιαστούν τα "αυτάκια" της κεφαλής.

3)Τα βιδάκια μπορούν να περαστούν όπως στις παραπάνω εικόνες, ανάλογα πως βολεύει, και να σφιχτούν με τα ψιλά παξιμαδάκια που υποθέτω πως έχεις.

4)Δουλεύουμε πάντα με το προστατευτικό της βελόνας στην θέση του. Αν δεν υπάρχει, βγάλε προσεκτικά την βελόνα γιατί θα γίνει ζημιά!

Κατανοητό;

Reaction score
11

Κάποια στιγμή θα χρειαστείς και ένα βαριδάκι κεφαλής που λέγαμε, αν θυμάσαι. Αν δεν υπάρχει θα σου πω πως να το κατασκευάσεις πολύ εύκολα με "PATAFIX" της "UHU".

Reaction score
89
Μια ερώτηση από έναν άσχετο...
Η Clearaudio Maestro wood σε ένα MK5 κάνει???
Την έχει ένας φίλος συνάδερφου.

* Frequency response: 20 Hz - 20 kHz
* Output voltage: (@ 1 kHz, 5 cm/s) ~ 3.6 mV
* Channel separation: (@ 1 kHz) > 30 dB
* Channel balance: (@ 1 kHz) < 0,2 dB
* Trackability: > 90 µm
* Recommended tracking force: 2.0 - 2.5 g, optimal 2.2 g
* Coil impedance: (@ 1 kHz): 0.66 kOhm
* Coil inductivity: 0.42 H
* Loading impedance: 47 k Ohm
* Loading capacity: 100 pF
* Cantilever: Boron