Ποια κεφαλη ΜΜ μεχρι 300ε αποδιδει καλυτερα στο κλασικο Ροκ?

Reaction score
3
Σε ενα πικαπ Thorens 160 με βραχιονα Rega rb 300 και Phono Densen, ποια κεφαλη ΜΜ κατα την γνωμη σας,θα παιξει καλυτερα το Ροκ των δεκαετιων 60-70-80 ?

Reaction score
208
κατά την προσωπική και ταπεινή μου άποψη και σύμφωνα πάντα με την μικρή μου εμπειρία (με κεφαλή jvcz1 με sas βελόνα) θα παίξει εξαιρετικά στο πικάπ με τον εν λόγω βραχίονα, οποιαδήποτε κεφαλή είναι δεκτική sas βελόνας
οπότε διάβασε κάποια σχετικά άρθρα και αναρτήσεις έχουν γίνει στο forum και τσέκαρε τους πιθανούς
συνδυασμούς με τα χαρακτηριστικά του rb 300
η εμπειρία μου αφορά στην προαναφερόμενη, τοποθετημένη σε rb 300 και πικάπ thorens td 166 mkv
α και το βασικότερο θα σου περισέψουν και κάποια λεφτά για βινύλια
λογικά θα λάβεις απαντήσεις και απο εμπειρότερα μέλη του φόρουμ, οπότε μελέτησε σωστά τις επιλογές και
πράξε αναλόγως....καλή επιτυχία στην επιλογή σου

Reaction score
3
Ευχαριστω τον φιλο dimmanoukas για την απαντηση.Περιμενω και απο αλλους φιλους που κατεχουν το αθλημα να δωσουν τα φωτα τους.

Reaction score
1.000
Συμφωνώ με το φίλο που ανέφερε τη sas.. Ειδικά η Victor που σου πρότεινε είναι ότι πρέπει για ροκ!

Reaction score
8.905
Συμφωνώ με το φίλο που ανέφερε τη sas.. Ειδικά η Victor που σου πρότεινε είναι ότι πρέπει για ροκ!
Και όχι μόνο....και θα σου περισσέψουν και λεφτά για βινύλια....:D

Reaction score
208
@GiannisTyf ....δεν είναι πολλές οι φορές που γράφω κάτι εδώ μέσα, για τον λόγο οτι δεν
έχω αρκετή (ή επαρκή αν θές καλύτερα) εμπειρία. Στην προκειμένη περίπτωση σου το έγραψα
αβίαστα, καθώς πραγματικά θεωρώ οτι πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση κεφαλής
jvc z1 ή x1 ή αλλιώς victor που σωστά προαναφέρθηκε), που παίζει αρκετά καλά με την
"μαμά" βελόνα και που απλά παίζει κορυφαία με την sas (όπου sas είναι μια αναβαθμισμένη
βελόνα καλύτερων χαρακτηριστικών...για περισσότερα χαρακτηριστικά κοίταξε εδώ
http://stylus.export-japan.com/index.php)

αντίστοιχη απορία είχα και εγώ, όταν καλέστηκα να αντικαταστήσω μια grado prestige gold και
άκουσα την προτροπή κάποιων εδώ μέσα και ειδικότερα του μέλους VasilisM (και τον οποίο
ευχαριστώ δημόσια για την προτροπή του)

Ε λοιπόν σε σχέση με την grado στο δικό μου πάντα σύστημα και για τα δικά μου αυτιά,
η jvc έπαιξε τρείς κλάσεις πάνω σε όλα τα σημεία (χαμηλά, μεσαία και στα ψηλά) και όχι
μόνο σε ρόκ, αλλά και σε υπόλοιπα είδη μουσικής. Ξανατονίζω στο δικό ΜΟΥ σύστημα,
καθώς πιστεύω οτι η επιλογή κεφαλής, εκτός απο το ματσάρισμα με τα χαρακτηριστικά
του βραχίονα αλλά και του phono (σχετικά εργαλεία υπολογισμού μπορείς να βρείς εδώ http://www.vinylengine.com/cartridge_database_tools.php) , έχει να κάνει και με το υπόλοιπο σύστημα.

Το αναφέρω σε σχέση με την grado η οποία είναι παρεμφερούς τάξης τιμής και η οποία
είναι μια αρκετά αξιόλογη κεφαλή και ειδικά στα ακούσματα σου...παρεπιπτόντως κοίταξε
την και αυτή.

Βέβαια, έχει ενα σημαντικό μείον, οτι πλέον δεν είναι κρυφό μυστικό, με αποτέλεσμα να
καθίσταται αρκετά δύσκολη η εύρεση ενός κεφαλιού σε αγγελία, αλλά και η αγιωνιώδης
υπομονή των 20κάτι ημερών του να έρθει η ανταλλακτική βελόνα απο την Ιαπωνία.
Βέβαια, εάν βρεθεί, τότε με κόστος περίπου τα 180,00 € max για μια κεφαλή σε καλή
κατάσταση και τη βελόνα (κόστος με μεταφορικά 130,00 € περίπου), έχεις ενα συνδυασμό
που γνώστης του χώρου και γνωστός μου, τον παρομοίασε με αυτόν την ortofon 2m black,
η οποία θεωρείται (και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω) για πολλούς απο τις κορυφαίες
σύγχρονες mm κεφαλές (αλλά και με το ανάλογο κόστος βέβαια).

Τελειώνοντας να αναφέρω οτι υπάρχουν και άλλες περιτπώσεις κεφαλών που δέχονται
sas βελόνα, όπως η εξίσου καλή shure m97 ή v15 κ.ο.κ. (υπάρχει πλούσια θεματολογία
στο forum για αντίστοιχες αναφορές και εντυπώσεις)

Αυτά τα ολίγα απο εμένα και συγνώμη για την επιμονή, αλλά θεωρώ "υποχρέωση" απο
μέρους μου, ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδωσης, το να μεταφέρω σε κάποιον κάτι, που
τόσο απλόχερα μου προσφέρθηκε στο παρελθόν....καλή επιτυχία σε ότι επιλέξεις και πάλι
και καλές ακροάσεις

Reaction score
578
Θα πρότεινα την Audio Technica AT 120 E. Διαχρονική κεφαλή κατασκευαζεται αδιαλείπτως μέχρι σήμερα. Μου την είχε τοποθετήσει ο ΑΞΑΡΛΗΣ σε ενα πικ απ PIONEER και ειχα μείνει πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή της στο κλασσικό ΡΟΚ.

http://www.lpgear.com/Merchant2/graphics/00000001/AT120ETmd.jpg

Reaction score
379
Με δελέασαν τα γραφόμενα σας και παρήγγειλα και εγώ μια jvc z1s κεφαλή αλλά τη βρήκα χωρίς βελόνα. Ψάχνοντας εκτός από τη sas βρήκα και μια Nagaoka περίπου 50 ευρώ πιο οικονομικά. Τι λέτε αξίζει ή να πάω εκ του ασφαλούς γιατί λεφτά για πειραματισμούς δεν υπάρχουν;

Reaction score
1.173
Με δελέασαν τα γραφόμενα σας και παρήγγειλα και εγώ μια jvc z1s κεφαλή αλλά τη βρήκα χωρίς βελόνα. Ψάχνοντας εκτός από τη sas βρήκα και μια Nagaoka περίπου 50 ευρώ πιο οικονομικά. Τι λέτε αξίζει ή να πάω εκ του ασφαλούς γιατί λεφτά για πειραματισμούς δεν υπάρχουν;
Αφού την παρήγγειλες θα διαπιστώσεις ότι και με μία SAS απλά σκοτώνει. Έχω SAS και σε μία pioneer PC550.
Σε καμία περίπτωση δεν έχει την ομοιογένεια της JVC αλλά σε ανάλυση και λεπτομέρεια είναι πολύ καλή. Απλά η SAS θέλει καλά βινύλια χωρίς φθορές, τα βγάζει όλα στην φόρα, και χρειάζεται καλές ρυθμίσεις.

Πρόσφατα έδωσα μία Pickering xsv-3000(Stylus type: Stereohedron). Θα την έλεγα η "τέλεια" κεφαλοβελόνα.....:)
Πραγματικά ένιωθα ότι θα μπορούσα να ακούω μουσική για πάντα με αυτό το κεφάλι. Και τα ροκ και σόουλ, τα ευχαριστιόσουν. Και αυτή δεν μπορούσε να πιάσει την ανάλυση και λεπτομέρεια της SAS αλλά ήταν κατασκευασμένη για να παίζει καλά. Εάν δεν χρειαζόμουν τα χρήματα σίγουρα θα την κρατούσα.
Σίγουρα με μία xsv 4500 που παίρνει και Shibata θα άξιζε τον κόπο.

Καλές αναζητήσεις - αγορές

Reaction score
208
@SpyNet....πήγαινε απευθείας στη sas και καλές ακροάσεις
σου εύχομαι...μόνο πρόσεξε να ρυθμίσεις σωστά την κεφαλή
και μην ξεχάσεις να γράψεις δύο λόγια για την απόδοση της,
αφου πρώτα την ακούσεις κάποιες ώρες...και πάλι καλοάκουστη

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members