Ποια μεταφορική να εμπιστευτώ για μεταφορά ηχείων;

Reaction score
996
Τα ηχεία είναι Θεσσαλονίκη, εγώ Αθήνα.
Έχει μεταφέρει κανείς κάτι εξίσου εύθραυστο/ευαίσθητο;
Θέλω να δώσω για κόστος μεταφοράς έως 50 ευρώ. Οπότε εταιρείες courier αποκλείονται.
Έχει κάποιος χρησιμοποιήσει κάποια μεταφορική για αντίστοιχη μεταφορά ώστε να μπορεί να τη συστήσει;

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.492
Έχω στείλει ηχεία από Αθήνα -> Τρίκαλα ένα ζευγάρι B&W P4 με ΚΤΕΛ.
Έκανα τρελή συσκευσία όμως... πολλά ρολλά bubbles ολόγυρα τυλιγμένα από τα ηχεία και μετά κάθε ηχείο σε 2πλη χαρτόκουτα. Κολλημένα με μπόλικια ταινία.

Έφτασαν σε άψογη κατάσταση αφού δήλωσα και στον πράκτορα στα ΚΤΕΛ πως πρόκειται για πολύ ευαίσθητα δέματα και είχα βάλει και με μαρκαδόρο μια σήμανση "UP". Δεν ξέρω αν έπαιξαν ρόλο, απλά τα αναφέρω.
ΑΝ θυμάμαι καλά, το κόστος ήταν κάτι του τύπου 14 ευρώ και για τα 2 κουτιά.

Συμπέρασμα: ΠΟΛΥ καλό τύλιγμα/συσκευασία.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.573
Έχω στείλει ηχεία από Αθήνα -> Τρίκαλα ένα ζευγάρι B&W P4 με ΚΤΕΛ.
Έκανα τρελή συσκευσία όμως... πολλά ρολλά bubbles ολόγυρα τυλιγμένα από τα ηχεία και μετά κάθε ηχείο σε 2πλη χαρτόκουτα. Κολλημένα με μπόλικια ταινία.

Έφτασαν σε άψογη κατάσταση αφού δήλωσα και στον πράκτορα στα ΚΤΕΛ πως πρόκειται για πολύ ευαίσθητα δέματα και είχα βάλει και με μαρκαδόρο μια σήμανση "UP". Δεν ξέρω αν έπαιξαν ρόλο, απλά τα αναφέρω.
ΑΝ θυμάμαι καλά, το κόστος ήταν κάτι του τύπου 14 ευρώ και για τα 2 κουτιά.

Συμπέρασμα: ΠΟΛΥ καλό τύλιγμα/συσκευασία.
φιλαράκι όλες σου οι λύσεις είναι DIY, δεν βοηθάς έτσι την κοινότητα :laugh::laugh::laugh:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.023
ΚΤΕΛ πάντα, με δέκα ευρουδάκια παράδοση την ίδια μέρα. Συνεχώς έχω μεταφορές λόγω βλαμμένων και αλλαχτηριών, χωρίς πρόβλημα.

Reaction score
833
Η δική μου εμπειρία λέει ότι το πολύ βασικό (όπως έγραψε και ο Gojakla) είναι η συσκευασία που θα κάνεις μόνος σου. Ταινίες "εύθραυστο", αναγραφές "up" κ.λπ. σίγουρα βοηθούν.

Ρώτα επίσης αν η μεταφορική αναλαμβάνει να σου ασφαλίσει το πακέτο μέχρι να φτάσει στον προορισμό του (δεν κοστίζει πολλά).

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.398
Περαν της καλης συσκευασίας που θα απαραίτητα κανεις με ότι και να τα στειλεις
να ξερεις ότι η μεταφορικη στην Αθηνα θα τα αφησει στις αποθηκες της και θα παει ο παραλληπτης να τα παρει από εκει
κοστος το πολύ 10 ευρο το τεμαχιο.
Συνηθως μεχρι τις 16.00 είναι ανοιχτα(οδος Ορφεος στον Βοτανικο είναι οι περισσοτερες)
το κοστος για να στα πανε και στον παραλληπτη είναι απαγορευτικο.(βαλε κανενα 50ρικο ακομα)

τελος αν θες να εχεις το κεφαλι σου ποιο ησυχο τα ανεβάζεις σε παλετα,δεν ακουμπάει τιποτα πανω κατω δεξια αριστερα τους
και χρεωνεσε παλετα γυρω στα 40-45 ευρο.

Reaction score
996
Το παιδί που μου πουλάει τα ηχεία έχει πρόβλημα μέσης και δεν μπορεί να τα κουβαλήσει στο ΚΤΕΛ (τα ηχεία ζυγίζουν 50 κιλά).
Εννοείται ότι και εγώ με ΚΤΕΛ προτιμώ.
Τί εναλλακτική υπάρχει; Να ζητήσω από την ΕΒΒΕ να μου τα πάνε μέχρι τα ΚΤΕΛ; :p

Reaction score
58
Περαν της καλης συσκευασίας που θα απαραίτητα κανεις με ότι και να τα στειλεις
να ξερεις ότι η μεταφορικη στην Αθηνα θα τα αφησει στις αποθηκες της και θα παει ο παραλληπτης να τα παρει από εκει
κοστος το πολύ 10 ευρο το τεμαχιο.
Συνηθως μεχρι τις 16.00 είναι ανοιχτα(οδος Ορφεος στον Βοτανικο είναι οι περισσοτερες)
το κοστος για να στα πανε και στον παραλληπτη είναι απαγορευτικο.(βαλε κανενα 50ρικο ακομα)

τελος αν θες να εχεις το κεφαλι σου ποιο ησυχο τα ανεβάζεις σε παλετα,δεν ακουμπάει τιποτα πανω κατω δεξια αριστερα τους
και χρεωνεσε παλετα γυρω στα 40-45 ευρο.

Ευροπαλέττες
μτχ που έχουν αντοχή 2τ διάσταση 80*120 έχουν από 6-9€.

Reaction score
996
Δηλαδή να ρωτήσω τις όποιες μεταφορικές:

α) αν ασφαλίζουν τα εμπορεύματα
β) αν μπορώ να ανεβάσω τα ηχεία σε παλέτα και το έξτρα κόστος

Σε μία που τηλεφώνησα χθες και ρώτησα την κυρία αν ασφαλίζουν εμπορεύματα, η παύση που έκανε κράτησε 7 δευτερόλεπτα. Νομίζω ότι με αυτήν της την κίνηση, εξέφραζε και την εκτίμησή της για το IQ μου. Με πλήγωσε, οπότε δεν θα πάω σε αυτούς.

Να κάνουμε ρικαπιτιουλέιτ που λέμε και στο χωριό μου: Καμιά δοκιμασμένα καλή μεταφορική από Θεσ/νίκη για Αθήνα;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.843
αν μπορω οταν κ αν κατεβω Αθηνα τελος του μηνα να στα φερω εγω??

αλλα ειναι executive μεταφορα, θα τα χαιδευω κατα τη διαρκεια του ταξιδιου, με στασεις, φαγητο γκουρμε κλπ, θα τα μιλαω, σωστη μουσικη, αναλογως το τι θα παιζουν μετα, και το αναλογο κοστος ετσι??

φουλ εξτρα υπηρεσιες...!

Reaction score
996
Μα εννοείται. Και το ότι τα θέλω χαϊδεμένα και καλοταϊσμένα είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Πώς αλλιώς θα παίζουν Queensryche μετά; Θα τα ταϊζω όμως και Irish folk, πολύ Miles και Bird, έχω κάτι ωραία παλιοκαιρισμένα μπλουζ από Μισσισίπι μεριά, κάτι σαουντρακάκια περίεργα, τζάμι θα περάσουν.

Να υποθέσω ότι θα κατέβεις για την έκθεση;
Φέρτα εσύ Γιάννη, και είσαι καλεσμένος σπίτι για Ταϋλανδέζικο και ξινόμαυρο. Εννοείται μετά της συζύγου.

Reaction score
2.429
Τα ηχεία είναι Θεσσαλονίκη, εγώ Αθήνα.
Έχει μεταφέρει κανείς κάτι εξίσου εύθραυστο/ευαίσθητο;
Θέλω να δώσω για κόστος μεταφοράς έως 50 ευρώ. Οπότε εταιρείες courier αποκλείονται.
Έχει κάποιος χρησιμοποιήσει κάποια μεταφορική για αντίστοιχη μεταφορά ώστε να μπορεί να τη συστήσει;
Υπαρχει καλη μεταφορικη που χρησιμοποιω εγω λογω της δουλειας μου και με αρκετα καλες τιμες.Απλα εγω τη χρησιμοποιω για Θεσσαλονικη Καλαματα φυσικα εχει και εδρα Αθηνα θα σου στειλω με πμ τα στοιχεια του μπορεις να τα πας εκει και να ζητησεις επισης να στα παει εκει που θες,θα ενημερωσεις οτι ειναι ηχεια (αλλωστε ρωταει)
και θα πανε και οικονομικα αλλα και με ασφαλεια τα ηχεια σου.

Reaction score
996
Τελικά ευρέθη εταιρεία (δυστυχώς όχι του Γιάννη, γιατί τελικά δεν έκανε Θεσσαλονίκη - Αθήνα) και τα ηχεία φορτώθηκαν σήμερα για κάτω.
Θα γράψω εντυπώσεις όταν παραλάβω.

...και όχι, δεν ανησυχώ

...τόσο :frown:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.466
Members