Ποια οθόνη?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Μέχρι τα Χριστούγεννα πρέπει να αλλάξω οθόνη στο Pc. Χρειάζομαι μία οθόνη 19"-20" κατά προτίμηση wide και με PVA πάνελ. Ταυτόχρονα θεωρώ απαραίτητη την ύπαρξη hdcp. Η χρήση της θα είναι για τα πάντα (Office, internet, ταινίες κλπ) εκτός από παιχνίδια.

Τι προτείνετε???

HV

Reaction score
0
Αυτη που εχω και εγω και ειναι ΤΕΛΕΙΑ...

Samsung 215TW..
21 ιντσων βεβαια..
Γυρω στα 550ε θα την βρεις.

Reaction score
14
http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.169005

BENQ FP202W 20'' WIDESCREEN

Μοναδική πρόταση σε ασυναγώνιστη τιμή από την BenQ. Δουλέψτε σε ανάλυση 1680x1050 άνετα και παραγωγικά με την FP202W και απολαύστε τη μοναδική ποιότητα απεικόνισης της BenQ.

Τύπος Οθόνης: 20'' TFT (WSXGA+).
Μέγεθος Ορατής Επιφάνειας: 433.4 x 270.9 (mm).
Προτεινόμενη ανάλυση: 1680 x 1050.
Μέγεθος κουκίδας: 0.258.
Χρόνος Απόκρισης: 8ms.
Γωνίες θέασης: Οριζόντια: 140, Κατακόρυφα: 130 μοίρες.
Κοντράστ: 600:1.
Φωτεινότητα: 300 cd/τμ.
Είσοδος Σήματος: D-Sub / DVI-D.
Οριζόντια συχνότητα: 31 - 81 KHz.
Κατακόρυφη συχνότητα: 56 - 76 KHz.
Πιστοποιήσεις: TCO ' 99.
Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: VGA και DVI καλώδιο (περιλαμβάνεται στην συσκευασία), Vesa Wall Mounting (100 x 100 mm), i-Key, Kensington Lock.
Διαστάσεις: (WxHxD) 396.7 x 479.6 x 169.9mm.
Βάρος: Καθαρό: 5,7 Kg.
Εγγύηση: 3 έτη

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Λοιπόν επιστρέφω. Μετά από μία μικρή έρευνα βρήκα ότι μόνο οι ακόλουθες οθόνες, σε λογική τιμή και λογικές διαστάσεις, έχουν HDCP.

Samsung 940BW 19"
LG Flatron L204W 20"
Samsung 205BW 20"
Asus MW201U 20"
Samsung 225BW 22"
Asus MW221U 22"
Samsung 215TW 21"

Έχει δοκιμάσει κάποιος συνφορουμίτης κάποια από αυτές οθόνες για να μας πει τα συμπεράσματά του?

Reaction score
298
:oops:
Μου αρέσουν αυτά τα τεστ γιατί δείχνουν ωραία τις γωνίες θέασης και το μετείκασμα (ελλ. ghosting) :lol:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Το Behardware κάνει, κατά την προσωπική μου άποψη, τα πιο αναλυτικά τεστ οθονών.

Το κακό είναι ότι πολλοί λίγοι, στον κόσμο του Hardware, μέχρι τώρα έχουν ασχοληθεί με το θέμα Hdcp. Για να δούμε μπορώ να περιμένω 1 μήνα ακόμη. Αλλά μου φαίνεται ότι η LG L204WT μάλλον θα είναι η νέα μου οθόνη...

Reaction score
14
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Αλλά μου φαίνεται ότι η LG L204WT μάλλον θα είναι η νέα μου οθόνη...
Μικρή επιφύλαξη για την LG...το εξής.

Από τις εικοσιπέντε LG 17άρες που προμηθεύτηκαμε για το γραφείο μας, έχουμε ήδη επιστρέψει -1,5 χρόνο μετά-
τις 10 ως ΠΕΕ.

Όμως....η αντικατάσταση με καινούρια έγινε χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
preve said:
Μικρή επιφύλαξη για την LG...το εξής.

Από τις εικοσιπέντε LG 17άρες που προμηθεύτηκαμε για το γραφείο μας, έχουμε ήδη επιστρέψει -1,5 χρόνο μετά-τις 10 ως ΠΕΕ.

Όμως....η αντικατάσταση με καινούρια έγινε χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Το ξέρω έχω διαβάσει τρελές ιστορίες για την αξιοπιστία της LG. Αλλά το καλό είναι ότι μέχρι στιγμής στην αλλάζουν δίχως μα και μου....

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
310
Απάντηση: Ποια οθόνη?

Λοιπόν μάλλον δεν θα πάω για την LG. Έχωδιαβάσει πολλά τραγικά, οπότε λέω να αλλάξω ρώτα. Μετά από ψάξμο στο internet κατέληξα στις ακόλουθες:

Philips 200WP7es
Viewsonic VX2025wm
Fujitsu-Siemens S20-1W

Τις έχει αγοράσει κανένας για να μας πει εντυπώσεις?

Reaction score
0
Σπύρο, πήρα την LG L204 και μου φαίνεται μια χαρά. Θέλει σετάρισμα να έρθει στα ίσια της (έχει και secret menu!).
Αν πας σε wide θέλεις τουλάχιστον 20" και πάνω αλλά μετά αδύνατον να γυρίσεις πίσω! :)

Οι άλλες που αναφέρεις δεν έχουν HDCP kαι πιθανόν να έχεις πρόβλημα στο άμεσο μέλλον... ;-)

Η Samsung είναι καλή επιλογή αλλά είναι και πιο ακριβή...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Ποια οθόνη?

Άλλη μία ψήφος για τη 215ΤW.
Βαράει λίγο η Samsung αλλά:
Κορυφαία πάνελ, ποιότητα κατασκευής άριστη, πολύ καλή εργονομία, πληθώρα ρυθμίσεων, design συμπαθητικό.
Άφησα για το τέλος το πιο σημαντικό:
Από την πρώτη Samsung TFT 15άρα που είδα πριν μερικά χρόνια, μέχρι και τα τελευταία της μοντέλα, πάντα όποτε έπεφτε το μάτι μου σε Samsung TFT τα χρώματα της μου έκαναν "κλικ".

Προσωπικά, περιμένω να κατέβω Ελλάδα για να χτυπήσω μία 24άρα.

Edit: Οι μόνες οθόνες που μου αρέσουν περισσότερο από τις Samsung είναι οι Eizo αλλά τις θεωρώ υπερτιμημένες οπότε δεν τις κοιτάζω καθόλου (τουλάχιστον μέχρι να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους στο θέμα των τιμών ή μέχρι να γίνω Partner στην E&Y και να καθαρίζω 2 μύρια τη μέρα).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Members
38.735
Νεότερο μέλος
Marioslion