Ποια 300Β να επιλέξω?

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Προσφάτως, θέλοντας να δοκιμάσω single ended ενισχυτικές βαθμίδες, αγόρασα 2 μεταχειρισμένους μονομπλοκ τελικούς ενισχυτές με την 300Β.
Τους γνωστούς τελικούς των αδερφών Τσακιρίδη.
Σκοπευω να αγοράσω καινούργιες 300Β λάμπες και είμαι μεταξύ των, Electro-Harmonix Gold Grid την JJ 300B και την Genalex-Gold Lion 300B.
Υπάρχει κάποιο μέλος που να έχει δοκιμάσει αυτές τις λάμπες να μου μεταφέρει τις εντυπώσεις του;

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Βρε 'σεις, όλοι με solid state παίζετε; Κανείς δεν παίζει με 300Β;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.635
Περίμενε λίγο, βρε ανυπόμονο πλάσμα!:) Ο Valve Audio Acoustics και ο PURETONE σίγουρα θα ξέρουν να σου απαντήσουν - όταν δουν το thread!

Reaction score
11
Αν κοιτάξεις στο διαδίκτυο υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα για τις 300β από το stereofile κτλ όπως και σε forum σαν το avsite στο εξωτερικό. Έχοντας διαβάσει αρκετά από τις τρεις θα διάλεγα την Generex. H electrarmonic είναι πιο εισαγωγική, αφού είναι και η φθηνότερη από τις άλλες δυο,ενώ η JJ tesla είναι μια <μοντέρνα> λάμπα με πολλά δυναμικά που υστερεί σε χροιές.

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
vagelisk βρήκα δύο αρθρα στο enjoythemusic οπου κάνουν συγκριτικό τεστ διάφορες 300Β λάμπες.
Το πρώτο αρθρο είναι αυτο:
http://www.enjoythemusic.com/channel/ch300b/

Το δεύτερο αρθρο είναι αυτό:
http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/1201/300b/

Ο ένας για παράδειγμα "ορκίζεται" στην JJ 300B ενώ ο άλλος απογοητεύτηκε απο αυτή. Πάντως και οι δυο φαινεται να συμφωνούν οτι η Western Electric ειναι η πιο εύηχη, η τιμή της όμως είναι απαγορευτική οπότε δεν το συζητάω για WE.

Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως η μεσαια περιοχή να είναι πλούσια σε αρμονικές.
Επίσης, ο Αχιλλέας εκτός της 300Β φοράει επίσης την 6V6 και την 6SL7.

Εδω ένα link απο το ελληνικό HiFidelity για τους μονομπλοκ Αχιλλέας.
http://www.highfidelity.gr/?con_product_reviews=achilles-alexander

BLUES

TV
Reaction score
995
Καλησπερα,εχω δοκιμασει τις απλες ΕΗ τις JJ300B,sophia electic princes mesh plate,tj Full music 300b/n(2η 3 τυπους),τις shuguang
treasurs 50 years
Τελικα κατεληξα σε ρετρο ηχο(vintage) απο τις Full music,meshplate-ballon shape
H επιλογη SHUGUANG TRERASERS 50 YEARS300β--Ζ ειναι απο τις πιο αξιοπιστες κινεζικες(το εργοστασιο αυτο παραγει το 85% της παγκοσμιας παραγωγης 300β ---shuguang-guiguang-fullmusic-sophia electric-psvane)
H jj ειναι η απο τις πιο φτηνες ολοκληρωμενες ευρωπαικες λυσεις,μαζι η ΕΗ,EAT,η SED,EMMISSION LAMPS,KR ,ELROG,VAIC(σπανιες)
Απο την αλλη πλευρα Western electric -cetron-silvertone
Μια κατηγοριοποιηση μπορει μα σε κατατοπησει καλυτερα
www.6moons.com/audioreviews/300Bredux/redux.html
Ελπιζω να βοηθησα

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Καλησπερα,εχω δοκιμασει τις απλες ΕΗ τις JJ300B,sophia electic princes mesh plate,tj Full music 300b/n(2η 3 τυπους),τις shuguang
treasurs 50 years
Τελικα κατεληξα σε ρετρο ηχο(vintage) απο τις Full music,meshplate-ballon shape
H επιλογη SHUGUANG TRERASERS 50 YEARS300β--Ζ ειναι απο τις πιο αξιοπιστες κινεζικες(το εργοστασιο αυτο παραγει το 85% της παγκοσμιας παραγωγης 300β ---shuguang-guiguang-fullmusic-sophia electric-psvane)
H jj ειναι η απο τις πιο φτηνες ολοκληρωμενες ευρωπαικες λυσεις,μαζι η ΕΗ,EAT,η SED,EMMISSION LAMPS,KR ,ELROG,VAIC(σπανιες)
Απο την αλλη πλευρα Western electric -cetron-silvertone
Μια κατηγοριοποιηση μπορει μα σε κατατοπησει καλυτερα
www.6moons.com/audioreviews/300Bredux/redux.html
Ελπιζω να βοηθησα
Αν βοήθησες λέει;
Ξεκίνησα ήδη το διάβασμα...
Έχω την εντύπωση ότι έχουμε το ίδιο γούστο...
Από που αγοράζεις λάμπες; Υπάρχει αξιόπιστη πηγή από Ελλάδα ή να κοιτάω tubedepot, thetubestore κλπ.;
Sorry για τις πολλές απορίες αλλά το Single Ended είναι αχαρτογράφητη περιοχή για μένα ακόμα...:)

BLUES

TV
Reaction score
995
Διαβασε και αυτο,στην αριστερη πλευρα,κατεβαινοντας, θα βρεις ηχητικες εντυπωσεις χρηστων 300β(εκτος απο 2α3-45)
www.single-ended.com/2A3/2A3single.htm
Εχεις εργασια μετα τις γιορτες στα προφορικα Αρη
Σε περιμενω διαβασμενο

Reaction score
1.659
Άρη μεγειά οι ενισχυτές!
Ως νέος κάτοχος του DARED 845, επειδή με προβλημάτισαν και εμένα οι λυχνίες, το έψαξα λίγο.
Οι NOS για μένα είναι δίκοπο μαχαίρι, πρέπει να τις βρεις σε καλή τιμή και να είσαι σίγουρος ότι είναι εντάξει. Οι ρώσικες (sovtek, electro harmonix, genalex ) καλές αλλά κινούνται στην μετριότητα.
Αυτές που μου έκαναν εντύπωση με αυτά που διάβασα, είναι οι full music, οι καλύτερες κινέζικες που στην ουσία είναι ρεπλίκες των NOS RCA (έχουν πετύχει τα ίδια χαρακτηριστικά). Δεν έχω δοκιμάσει τις 845 γιατί οι PSVANE που έχει πάνω είναι σχετικά καλές και παρ'όλο που λιγουρεύομαι την ακριβή σειρά της full music (γύρω στα 500 ευρώ το ζευγάρι) διστάζω να τις αλλάξω. Θα σου πω όμως τις εντυπώσεις μου για τις προενισχύτριες που άλλαξα, γιατί είχε no name κινέζικες πάνω. Στην αρχή ήρθαν οι 12ΑΧ7 Tung Sol χρυσοπόδαρες από Αμερική. Μπορεί να είμαι κουφός, αλλά δεν άκουσα καμιά διαφορά...
Χτες έφτασαν οι full music 6SN7. Με το που τις έβαλα πάνω, η διαφορά ήταν καταφανέστατη!
Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα τρομερό βάθος στην ηχογράφηση. Μετά από αυτό , μάλλον πάω για full music δαγκωτό σε όλες..

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, άντε να δούμε που θα βγάλει το Single Ended μονοπάτι.
Απ' ότι βλέπω είναι όπως τα λες για τις NOS λυχνίες. Χρεώνουν ότι θέλουν και δεν είσαι σίγουρος εντέλει τι παίρνεις.
Σύμφωνα και με τα γραφόμενα σε ξένα fora, οι κινέζικες λυχνίες έχουν αναβαθμιστει πολύ ποιοτικά και μάλλον έχετε δίκιο εσύ ο Blues και ο Vagelisk που μου τις πρότεινατε.
Συκεκριμένα την Full Music μου την πρότεινε και ο ευγενέστατος Γιώργος (Blues) πιο πάνω.
Απλά έχω πάθει την πλάκα μου με τις τιμές που παίζουν βρε Δημήτρη.
400, 500, 600 ευρώ για ένα ζευγάρι καλές 300Β (μαζί με μεταφορικά), αν υπολογίσεις και τα ζευγάρια 6SL7 και 6V6 εύκολα φτάνουμε τα 600-800 ευρώ για λάμπες. :eek::eek::eek:
Τους ενισχυτές τους πήρα 350 ευρώ...!!!

Reaction score
1.659
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, άντε να δούμε που θα βγάλει το Single Ended μονοπάτι.
Απ' ότι βλέπω είναι όπως τα λες για τις NOS λυχνίες. Χρεώνουν ότι θέλουν και δεν είσαι σίγουρος εντέλει τι παίρνεις.
Σύμφωνα και με τα γραφόμενα σε ξένα fora, οι κινέζικες λυχνίες έχουν αναβαθμιστει πολύ ποιοτικά και μάλλον έχετε δίκιο εσύ ο Blues και ο Vagelisk που μου τις πρότεινατε.
Συκεκριμένα την Full Music μου την πρότεινε και ο ευγενέστατος Γιώργος (Blues) πιο πάνω.
Απλά έχω πάθει την πλάκα μου με τις τιμές που παίζουν βρε Δημήτρη.
400, 500, 600 ευρώ για ένα ζευγάρι καλές 300Β (μαζί με μεταφορικά), αν υπολογίσεις και τα ζευγάρια 6SL7 και 6V6 εύκολα φτάνουμε τα 600-800 ευρώ για λάμπες. :eek::eek::eek:
Τους ενισχυτές τους πήρα 350 ευρώ...!!!
Η διαφορά είναι ότι ο Οδυσσέας και ο Κώστας δεν έχουν σχιστά ματάκια! Οι Κινέζοι κάπως την έχουν δει τελευταία με τις hi-end τιμές και σε λίγο δεν θα είναι πια ανταγωνιστικοί. Αν δεν επρόκειτο να τους δώσεις ποτέ, θα σου έλεγα προχώρα...αλλά επειδή έχεις κολλήσει το μικρόβιο, αν πάρεις ακριβές λάμπες δεν θα πάρεις ποτέ τα λεφτά σου πίσω, αλλά ούτε τα μισά. Κοίταξε για PSVANE που είναι αρκετά αξιόπιστες και καλές και έχουν την μισή τιμή.

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Ωραια ρε παιδια να παρουμε 300Β και απο ηχεια τι να παρουμε????
Πάρε σαν αυτά του Δημήτρη (Artvoice), για να τα έχει κρατήσει τόσο καιρό ο βασιλιάς της (αντ)αλλαγής, δεν μπορεί, πρέπει να είναι πολύ καλά.
Άσε που τα έχω ακούσει και όντως είναι πολύ καλά...σκέψου τώρα με τον Single Ended που πήρε ο Δημήτρης πως θα τραγουδάνε τα θηριάκια.:)

Last edited:

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Αρη με τα Harbeth τα παιζεις?Πως τα παει η 300b?
Ναι με τα P3esr τα παίζω. Η μουσική που ακουω τελευταία είναι κυρίως Vocal Artists ( πχ Stacey Kent, Lydia Gray, Katie Melua κλπ) και κλασσική μουσικη δωματίου απο βιολί, cello κλπ, ενίοτε ακουω και λίγη jazz.
Οι εντάσεις που ακούω είναι συνήθως μεσο-χαμηλές.
Με ενδιαφέρει κυρίως η μεσαία περιοχή να είναι πλούσια σε αρμονικες και η 300Β εν δυνάμει είναι μια λυχνία που μπορει να τα προσφέρει αυτα. Σε συνδυασμό με το δυνατό χαρτί του P3 που είναι αυτη ακριβώς η μεσαία περιοχή θα μπορούσε με την κατάλληλη επιλογή λυχνίας το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλό.
Βέβαια το βασικότερο πρόβλημα του συγκεκριμένου ηχείου είναι οτι ενω είναι πολύ εύκολο φορτίο (παραμένει αρκέτα πάνω απο τα 8ohm σχεδόν σε όλο το φάσμα ) εντούτοις είναι αναίσθητο, απο την άλλη όμως δεν ακούω σε ψηλές εντάσεις οπότε... δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

BLUES

TV
Reaction score
995
Προς τους nicog72,XAKOU,AriPetro
Κυριοι, σας προσκαλω ,μετα το Πασχα,σε ακροαση στον χωρο μου,με θεμα 300β και καταλληλα ηχεια
Ενισχυτικα σετ προ(L-1500) --τελικωνA 5000N ALLNIC 300B PSE
ΗΧΕΙΑ 1. ΑLTECLANSING 9842-8D(97DB-8 OM-HORN WITH 12"' WOOFER,μονιτορ αμερικανικης σχολης(1986)--170 λιτρα
2. HARBETH HL4(86 DB-8 OM-TWITTER 1"' KAI WOOFER 8"' AUDAX,μονιτορ αγγλικης σχολης (1986)--120 λιτρα
ΠΗΓΕΣ Αρχεια pcm ,dsd,hires from h/d macbook pro-audionirvana-Dac BLACK DRAGON(AUDIOBYTE-ROCKNA) kai transport
PIONEER LX-58
Χωρος ακροασης 15 τμ
Εχουμε δυο εναλλακτικες με μονιτορ της εποχης τους,σε διδρομες σχεδιασεις με σταθερη εμπεδηση8 0μ,10 ντιμπι διαφορα ευαισθησιας
σε 8ιντση και 12ιντση υλοποιηση,αμερικανικης και αγγλικης τεχνοτροπιας και διαφορετικων λιτρων καμπινας
Στην διαθεση σας για λεπτομερειες
Ειμαι σιγουρος οτι θα βγουν χρησιμα συμπερασματα

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Μπράβο Γιώργο, μακάρι να βρεθούμε όλοι μαζί, πάρα πολύ ενδιαφέροντα σετ...

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members