- Reaction score
- 1.019
εγω μεσα ειμαι,η πλακα ειναι οτι εχω κανει αγορα και απο τον Αρη και απο τον Γιωργο!
Ευχαριστω για την προσκληση -Καλη ανασταση σε ολους!Προς τους nicog72,XAKOU,AriPetro
Κυριοι, σας προσκαλω ,μετα το Πασχα,σε ακροαση στον χωρο μου,με θεμα 300β και καταλληλα ηχεια
Ενισχυτικα σετ προ(L-1500) --τελικωνA 5000N ALLNIC 300B PSE
ΗΧΕΙΑ 1. ΑLTECLANSING 9842-8D(97DB-8 OM-HORN WITH 12"' WOOFER,μονιτορ αμερικανικης σχολης(1986)--170 λιτρα
2. HARBETH HL4(86 DB-8 OM-TWITTER 1"' KAI WOOFER 8"' AUDAX,μονιτορ αγγλικης σχολης (1986)--120 λιτρα
ΠΗΓΕΣ Αρχεια pcm ,dsd,hires from h/d macbook pro-audionirvana-Dac BLACK DRAGON(AUDIOBYTE-ROCKNA) kai transport
PIONEER LX-58
Χωρος ακροασης 15 τμ
Εχουμε δυο εναλλακτικες με μονιτορ της εποχης τους,σε διδρομες σχεδιασεις με σταθερη εμπεδηση8 0μ,10 ντιμπι διαφορα ευαισθησιας
σε 8ιντση και 12ιντση υλοποιηση,αμερικανικης και αγγλικης τεχνοτροπιας και διαφορετικων λιτρων καμπινας
Στην διαθεση σας για λεπτομερειες
Ειμαι σιγουρος οτι θα βγουν χρησιμα συμπερασματα
Eγω,Ευχαριστω,φιλτατε Αρη,για την δια ζωσης παρουσια σου,και σορρυ για την καθυστερημενη τοποθετησηΑγαπητοί φίλοι ο λόγος ύπαρξης ενός forum είναι η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων ώστε οι λιγότερο γνωστικοί να γίνονται κοινωνοί της πληροφορίας/γνώσης και οι ίδιοι με τη σειρά τους να μεταλαμπαδεύσουν αυτή τη γνώση σε εκείνους που την χρειάζονται.
Αισθάνομαι τυχερός γιατί σήμερα ο αγαπητός φίλος Γιώργος (BLUES) με φιλοξένησε στον ζεστό χώρο ακροασής του (ο οποίος χωροταξικά δεν διαφέρει και πολύ απο τον δικό μου) και προσπάθησε να μου εξηγήσει ορισμένα πράγματα που αφορούν στην φιλοσοφία της Μονοτελούς Τριοδικής Ενίσχυσης (Single Ended Triode). Η ακρόαση διήρκεσε περίπου 1.5 ώρα, άκουσα γνώριμη μουσική απο τα εξαιρετικά ενισχυτικά του Γιώργου και δοκιμάσαμε δυο διαφορετικές 300Β, την Full Music και την Electro-Harmonix.
Δεν ήξερα τι να περιμένω, απλά πίστευα οτι ΔΕΝ θα υπήρχαν τεράστιες διαφορές ηχητικά μεταξύ των δύο λυχνιών. Οφείλω όμως να ομολογήσω οτι οι διαφορές ήταν εμφανέστατες και εν τέλει νομίζω οτι δεν έχει να κάνει με σωστό ή λάθος αλλά με το ποιά μουσική ακούει και σε ποιά διάθεση βρίσκεται ο καθένας. Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί οι "λαμπάκιδες" έχουν πολλές και διαφορετικές λάμπες. Ανάλογα με τη διάθεση τους και την μουσική που θέλουν να ακούσουν επιλέγουν την αντίστοιχη λυχνία.
Η εμπειρία του Γιώργου και η βοήθεια του ήταν/είναι πολύτιμη. Όπως και να έχει θα ξανασυναντηθώ με τον Γιώργο, βλέπετε έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς και θα με περάσει απο εξετάσεις, εγώ απλά ελπίζω να μην χρειαστεί και ο κηδεμόνας μου.
Προς το παρόν Γιώργο (BLUES), ευχαριστώ.![]()
Οδηγια προς νεο ναυτηλομενο---ενα βημα καθε φορα και σταθερη ενταση----εκ των ουκ ανευ,για σωστη ηχητικη αποτιμησηΑγαπητέ Γιώργο, σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις επεξηγήσεις και τις πληροφορίες, η βοήθεια σου είναι πολύτιμη.
Όπως προείπα, αυτή η φιλοσοφία (SET) μουσικής αναπαραγωγής είναι αχαρτογράφητη περιοχή για μένα.
Πάντα λοιπόν με εξίταρε η ιδέα να δοκιμάσω κάτι πάνω σε αυτόν τον τομέα, εξάλλου εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε που λέμε στα παιδία μας "δοκίμασε το πρώτα και αν δεν σ'αρέσει μην το φάς".
Αύτο λοιπόν κάνω και εγώ, δοκιμάζω κάτι καινούργιο (για μένα) και μένει να αποδειχθεί αν θα με "κερδίσει" ή 'οχι. Ίδωμεν...
Θα ήθελα να τονίσω πως είμαι της άποψης πως αν κάνεις το καλό με κάποιο τρόπο αυτό θα σου επιστραφεί.
Νιώθω λοιπόν τυχερός γιατί ευγενέστατα μέλη του φόρουμ ανταποκρίθηκαν και έτσι έχω στα χέρια μου προς δοκιμή ένα ζευγάρι Electro-Harmonix 300Β, ένα ζευγάρι Psvane, ένα ζευγάρι JJ και τέλος ένα ζευγάρι Genalex-Gold Lion. Επιπροσθέτως μου εδώθησαν προς δοκιμή δύο ζευγάρια 6SL7, ένα Ken-Rad και ένα ζευγάρι Sovtek.
Δεν θα αναφέρω τα ονόματα των μελών επειδή δεν γνωρίζω αν θέλουν, ΟΜΩΣ θέλω να τους ευχαριστήσω απο καρδιάς.
Λογικά το Σαββατοκύριακο θα βρώ το χρόνο να κάνω τις δοκιμές μου.
Θα ποστάρω τις σκέψεις μου απο τις δοκιμές.
Ναί έχετε δίκιο και ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι καλοι φίλοι που μου δανείσαν κάποιες προς δοκιμή. Τους είμαι υπόχρεος....Η γνωμη μου ειναι οτι αν εχει ενας φιλος να σας δανσει λυχνιες πριν γινει καποια αγορα ειναι οτι καλυτερο.
Τώρα με έστειλες αδιάβαστο...να αυμπληρωσω κατι ακομα .Αν ο ενισχυτης πολωνεται με αρνητικη ταση, και οχι με αυτοπολωση πρεπει να ρυθμιζουμε πρωτα το bias στην μικροτερη τιμη ρευματος και μετα να βαζουμε τις καινουριες λυχνιες . Μετα σταδιακα ανεβαζουμε το ρευμα εκει που οριζει ο κατασκευαστης.
Όταν επιστρέψω σπίτι από την δουλειά θα πάρω κάποιες φωτό από τους ενισχυτές εσωτερικά και εξωτερικά και θα τις ανεβάσω εδώ...λογικα ειναι πολωμενοι απο καθοδο [αυτοπολωση] και δεν χρειαζεται. Καλου κακου κανε μια ερωτηση μηπως και εχει εσωτερικα καποιο τριμμερ. Που δεν νομιζω.
Καινούργιοι δεν ξέρω, εγω τους πήρα 350 ευρώ.και μια ερωτηση. Ποσο κοστιζει αυτο που βλεπω;