Ποια action camera?

Reaction score
50
Η χρήση θα είναι σε
1. Ποδήλατο mtb (άρα σκόνη, χώμα κλπ)
2. Μοτοσυκλέτα χωρίς φέρινκ - άρα στο κράνος ή καλάμια?
3. Θάλασσα - έξτρα θήκη? (όχι καταδύσεις)

GoPro ή Drift ή κάτι άλλο

Και επειδή έχω πελαγώσει με τα μοντέλα μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει στο σωστό μοντέλο και αξεσουάρ?

Λόγω κόστους κοιτάζω τα 720 μοντέλα.

Αν τις έχετε δει και σε κάποιο μαγαζί στην Αθήνα θα με βοηθούσε πολύ ώστε να τις δω από κοντά.

Reaction score
126
Απάντηση: Ποια action camera?

Καλησπερα η gopro ειναι σιγουρα μια καλη περιπτωση,εχω εμπειρια απο βιντεακια με μοτοσυκλετα τραβαει πολυ καλα νυχτερινες ληψεις και εχει καλη συμπεριφορα στους κραδασμους,ισως ειναι λιγο υπερχρωματισμενη αλλα αυτο βοηθαει τα βιντεο να ειναι πιο ομορφα,τωρα που θα την βρεις,μαλλον σε online stores,στο public στο κεντρο υπηρχε ενα demo αλλα δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα στο site τους,ισως να υπαρχει και σε καταστηματα μοτοσυκλετας,κανε μια βολτα καλιροης κατι θα βρεις εκει,νομιζω υπαρχει και στο nolimits

Reaction score
50

αν έχω καταλάβει σωστά η απλή gopro (που είναι αδιάβροχη) δεν έχει οθόνη, πόσο πρόβλημα είναι αυτό στην πράξη? πως ξέρεις ότι τραβάς σωστά και όχι τον γάμο του καραγκιόζη? :116:

καλή περίπτωση φαίνεται η drift που στα 200€ που διαθέτω έχει οθόνη + αδιάβροχη θήκη και από ότι φαίνεται έχει βολικό μέγεθος

έχει κάποιος εμπειρία με την contour?

cbk

Reaction score
5
κάμερα των 200€ χωρίς αποσπώμενη μπαταρία πολλά δεν είναι;

Reaction score
50
Απάντηση: Re: Ποια action camera?

κάμερα των 200€ χωρίς αποσπώμενη μπαταρία πολλά δεν είναι;
δεν ξέρω αν είναι πολλά, καταλαβαίνω όμως ότι πληρώνεις κάτι διαφορετικό πχ μικρό σώμα, αντοχή σε κραδασμούς, σκόνη, νερό πολλαπλές δυνατότητες στήριξης και βιντεο HD (αν και μάλλον όχι ιδιαίτερα καλής ποιότητας)

πιο πολύ μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει εμπειρία από τέτοιες κάμερες στο forum, τεσπα μάλλον θα πάρω μία για δοκιμή από φίλο για λίγο και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

Reaction score
50

άλλη πιθανή λύση είναι μια αδιάβροχη θήκη για την Panasonic TZ8 που έχω, αλλά εκεί είναι πραγματικά πολλά τα λ7 :121:

Reaction score
5.614
Έχω την GoPro Hero2.

Αφού τη θες για μοτό, θα πάρεις τη Motorsports Edition, 250€ από amazon.de.

http://www.amazon.de/gp/offer-listi...p?ie=UTF8&qid=1339532675&sr=8-2&condition=new

Στη συσκευασία υπάρχει και αδιάβροχη θήκη, ώστε καλύπτεσαι και για χρήση στη θάλασσα.

Για το ποδήλατο χρειάζεσαι την έξτρα βάση αυτή:
http://www.amazon.de/GoPro-Kamera-Z...sr_1_1?s=sports&ie=UTF8&qid=1339533012&sr=1-1

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Ποια action camera?

αν έχω καταλάβει σωστά η απλή δεν έχει οθόνη, πόσο πρόβλημα είναι αυτό στην πράξη? πως ξέρεις ότι τραβάς σωστά και όχι τον γάμο του καραγκιόζη;
Γιατί ο φακός είναι τόσο ευρυγώνιος που πιάνεις τα πάντα στο πλάνο. Δηλαδή να φανταστείς αν τεντώσεις το χέρι σου να βγάλεις τον εαυτό σου, πιάνεις όλο το σώμα σου στο πλάνο.

Reaction score
88
Re: Απάντηση: Ποια action camera?

:111:
Γιατί ο φακός είναι τόσο ευρυγώνιος που πιάνεις τα πάντα στο πλάνο. Δηλαδή να φανταστείς αν τεντώσεις το χέρι σου να βγάλεις τον εαυτό σου, πιάνεις όλο το σώμα σου στο πλάνο.
Καλό!!!

Reaction score
50
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια action camera?

Δοκίμασα σήμερα την GoPro HD (το παλαιότερο μοντέλο δλδ) με αυτήν την βάση πάνω στο τιμόνι.
Η ποιότητα βίντεο είναι πολύ καλή για αυτή την χρήση, όντως ο φακός είναι ευρυγώνιος και άρα μπορεις απλά να κάνεις μια δοκιμή βόλτα το τετράγωνο για να πιάνει πχ τα όργανα αν θες και είσαι ΟΚ.
Με προβλημάτισε όμως ότι σε ανάλυση 1280Χ960 ήθελε σχεδόν 100mb / λεπτό.

Η motorsport edition αν κατάλαβα καλά περιέχει την βεντούζα σαν έξτρα αξεσουαρ, κάτι που δεν με βολεύει, μιας και στο τεπόζιτο θα μπει tank bag και λόγω naked μηχανής δεν υπάρχει άλλο σημείο στήριξης της βεντούζας.

ευχαριστώ!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.139
αν δοκιμασεις και την GoPro 2 που ειναι εμφανως βελτιωμενη θα παθεις πλακα απ την ποιοτητα του βιντεο (για τετοια καμερα παντα)

cbk

Reaction score
5
Έχω την GoPro Hero2.

Αφού τη θες για μοτό, θα πάρεις τη Motorsports Edition, 250€ από amazon.de.

http://www.amazon.de/gp/offer-listi...p?ie=UTF8&qid=1339532675&sr=8-2&condition=new

Στη συσκευασία υπάρχει και αδιάβροχη θήκη, ώστε καλύπτεσαι και για χρήση στη θάλασσα.

Για το ποδήλατο χρειάζεσαι την έξτρα βάση αυτή:
http://www.amazon.de/GoPro-Kamera-Z...sr_1_1?s=sports&ie=UTF8&qid=1339533012&sr=1-1
Η έκπτωση των 30ευρώ είναι μόνο για την moto έκδοση; (πήγα για την surf αλλά εκτός του οτι είναι 10ευρώ πιο ακριβή δεν είχε την έκπτωση των 30ευρώ, δεν έκανα κάτι καλά; )

μεταφορικά έχει; (σορρυ αλλά δεν ξέρω γερμανικά)

Reaction score
139

ειδα κι εγω κλιπακια απο gopro 2 φιλου μου και μπορω να πω οτι εξεπλαγην ευχαριστα

Reaction score
384

Μαλιστα η Gopro θα κυκλοφορησει μεσα στον Ιουλιο και τη νεα αδιαβροχη θηκη που εχει βελτιωμενο φακο με λιγοτερες παραμορφωσεις (αν σε ενδιαφερει η υποβρυχια χρηση).

Reaction score
185

δεν παιζεται η καινουργια.καλυτερη εικονα.ευρυγωνιο mode,σημαντικο εισοδο για μικροφωνο γιατι η προηγουμενη ειχε αθλιο ηχο,υποστηριξη 3d με 2 καμερες,κουμπι ασυρματο για rec-stop

κανει παπαδες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_