Ποιοί προσφέρουν στο hi-end φόρουμ-η αξία της συμβουλής.

Status
Not open for further replies.
Reaction score
2
Για τα diy πολύ καλά κάνεις και μπράβο σου που έχεις στο σύστημα σου ιδιοκατασκευές ενώ εμπορεύεσαι συσκευές ήχου.

Η ακρόαση έτσι ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα έχει νόημα μόνο όταν γίνεται σε πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες.
Δηλαδή σε οικείο χώρο, με γνωστά μηχανήματα και γνωστό πρόγραμμα.
Διαφορετικά μόνο εντυπώσεις παίρνεις.
Ε ναι ρε φιλε συμφωνω απολυτα. Ποιο ειναι το λαθος που κανουμε τοτε οσοι λεμε "ακουστε κατι στον χωρο σας" δανειζοντας μηχανηματα? Παντα αυτο ελεγα. Ακομη κι εγω οτι φερνω περναει πρωτα απο το συστημα μου στο σπιτι μου...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Για να μη ξεφύγουμε από την ερώτηση που είναι η αξία της συμβουλής θα καταθέσω προσωπική μου εμπειρία.

Τηλεφωνώ σε γνωστό αντιπρόσωπο να ρωτήσω για ένα βραχίωνα.

Αφού μου δώσει κάποιες πληροφορίες πέφτει στο τραπέζι η ερώτηση τι πικάπ έχω.

Αυτή τη στιγμή, του λέω, έχω το τάδε αλλά σκοπεύω να αγοράσω το δείνα και να βάλω το βραχίωνα σου αφού νομίζω ότι ταιριάζει μια χαρά.

ΚΑΙ η απάντηση... ααα το δείνα (πολύ γνωστό και καταξιωμένο πικάπ) καλό μεν αλλά δεν είναι πικάπ high-end. Έλα από εδώ να δεις ένα πραγματικό high-end πικάπ (το δικό του).

Και μόνο δεις πως περιστρέφεται το πλατό θα καταλάβεις γιατί μιλάμε...

Και ρωτάω... είναι αυτή σωστή ενημέρωση?

Reaction score
2
Για να μη ξεφύγουμε από την ερώτηση που είναι η αξία της συμβουλής θα καταθέσω προσωπική μου εμπειρία.

Τηλεφωνώ σε γνωστό αντιπρόσωπο να ρωτήσω για ένα βραχίωνα.

Αφού μου δώσει κάποιες πληροφορίες πέφτει στο τραπέζι η ερώτηση τι πικάπ έχω.

Αυτή τη στιγμή, του λέω, έχω το τάδε αλλά σκοπεύω να αγοράσω το δείνα και να βάλω το βραχίωνα σου αφού νομίζω ότι ταιριάζει μια χαρά.

ΚΑΙ η απάντηση... ααα το δείνα (πολύ γνωστό και καταξιωμένο πικάπ) καλό μεν αλλά δεν είναι πικάπ high-end. Έλα από εδώ να δεις ένα πραγματικό high-end πικάπ (το δικό του).

Και μόνο δεις πως περιστρέφεται το πλατό θα καταλάβεις γιατί μιλάμε...

Και ρωτάω... είναι αυτή σωστή ενημέρωση?
OXI!!!

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Ολοι δεν εχουμε αρνητικες εμπειριες απο γιατρους ,δικηγορους, αστυνομικους ,δημοσιους υπαλληλους κλπ ;;; Η νομιζετε οτι ολοι εσεις ειστε στο απυροβλητο ; Ολοι ειστε επαγγελματικα επαρκεις ; Δεν ενοχλει εναν απο εσας γιατρο η πεπεοιθηση που εχουν ολοι οι ελληνες οτι οι γιατροι τα παιρνουν ;;

Χωρις δημοσιοποιηση ονοματων αυτη η "καταγγελια" κακης αντιμετωπισης ειναι κενη νοηματος και υπευθυνη για την δημιουργια "κλιματος" . Κλιματος νοσηρου οπου επιχειρηται μια διαρκης δαιμονοποιηση των εμπορων (εν προκειμενω των Hi-End συσκευων) . Βεβαια κανεις δεν ασχολειται με τους αλλους "κακους" εμπορους που πουλανε το ελληνικο γαλα πιο ακριβα στην Ελλαδα απ οτι στη Γερμανια!!

Γιατι αφου ολοι μεμφεστε τους κακους εμπορους δεν γινεστε οι ιδιοι το φωτεινο παραδειγμα με το να αλλαξετε δουλεια και να πουλατε Hi-End συσκευες ;;;;

Αυτη η διαρκης μιρλα περι των εμπορων και κουραστικη ειναι και ανευ λογου ......

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.441
Εδώ που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις.
Τρίχες. Τριχολογία. Τρίχες κατσαρότατες. Αυτά να μας έλλειπαν, τι ωραία που θα ήμασταν....

Αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση αυτό συμβαίνει σήμερα.
Κι αυτά να μας έλλειπαν, τι ωραία που θα ήμασταν.... προσφέρεις τώρα, ε?

Ότι ισχυρίζονται οι νεώτεροι και άσχετοι σήμερα ήταν για κάποιους τα πιστεύω χτες.
Κι αυτά να μας έλλειπαν, τι ωραία που θα ήμασταν.... συνεχίζει η σοφία σου να διαδίδεται.... ωραία....

Ο ένας (ονόματα δεν λέω) μετρούσε απόκριση στα καλώδια του και έκοβε φλέβες ότι υπήρχε διαφορά, και ο άλλος έκανε παρουσίαση καλωδίου. Σήμερα και οι 2 σκίζουν τα σώβρακα τους για το πόσο πολύ άχρηστα είναι τα καλώδια.
Από ποιο σημείο και μετά δηλαδή αρχίζει η προσφορά κάποιου στα forum είναι το ερώτημα.
Αυτό κατάλαβες? :113: ??? Κρίμα. Τζάμπα το ηλεμτρονικό μελάνι...

Όσο για τους κακούς εμπόρους η συμπεριφορά τους είναι ενδεικτική των κακών τους πωλήσεων.
Καμιά σχέση, εννοώ αυτών των 2 που αναφέρεις. Και πάλι κρίμα... Ταυτόχρονα όμως, και εδώ είναι το κυριότερο, καμιά σχέση με το θρέντ. Επίσης καμιά σχέση με την Hi-End κατηγορία. Αυτά κυρίως να μας έλλειπαν, τι ωραία που θα ήμασταν....

Sorry αν δυσαρεστώ κάποιους που τα ονόματα τους δεν είπα, αλλά η πρόσφορα είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και άμεσα σχετιζόμενο με τους σκοπούς που ωθούν κάποιον να ασχολείται με τα φόρουμ αυτού του είδους.
Συμπέρασμα: προσφορά = υποκειμενικό και σχετιζόμενο με σκοπιμότητες... Κρίμα και πάλι κρίμα. Αυτά κυρίες και κύριοι να μας έλλειπαν, τι τι ωραία που θα ήμασταν....

Αν εδώ βρίσκει καθείς την ευκαιρία για κατιναριό, σχόλια, κόμπλεξ, σκοπιμότητες, κλπ κλπ κλπ, μάλλον είναι σε λάθος κατηγορία.

Εγώ θα τους έσβυνα τα post ΑΜΕΣΑ και θα τους μπάναρα με τη μία. Αναρρωτιέμαι τι στον κόρακα κάνει επιτέλους η διαχείρηση....

Η πολύ ελευθερία ωθεί στον πάτο αυτή την κατηγορία.

Reaction score
10
Τι τσακωνομαστε ρε παιδια? Ευτυχως οι κατηγοριες ειναι τρεις: ΑUDIO/ HI-END/ DIY. Ας παει ο καθενας στην κατηγορια του να τελειωνουμε. Σε λιγο οπως το παμε η hi-end θα μετατραπει σε DIY.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.441
"
Θα μπορουσατε να μας αναφερετε εστω και μια?
Γιάννη άμα στην αναφέρω (όχι 1, αλλά 50001) θα πεις ξερά δε παίζει καλά και θα την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια.

Το ξαναέκανες.

Σε μένα.

Και αφού έθαψες εξ αποστάσεως και χωρίς εξηγήσεις ένα μηχάνημα, μετά σιωπή, καμιά απάντηση σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου.

Και από πίσω τα "χαζο-τσιράκια" σου (που πιθανά είναι πολύ καλά και αγαθά στην καρδιά παιδιά, απλά νέα στο σπορ και εντυπωσιασμένα από εσένα γιατί τους έδωσες κάτι που τους άρεσε και τους έπεισες ότι τα ξέρεις όλα) να ξανα-λεν τα ίδια χωρίς να έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΔΕΑ για το τι είναι αυτό που σχολιάζουν. Άσε τι "ακούσματα έχουν". Ξέρεις καλά...

Δε περιμένω πια απάντηση από σένα σε τίποτα, είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ απογοητευμένος από την συμπεριφορά σου.

Έχεις κάνει ωραιότατες κατασκευές που είμαι βέβαιος πως σκίζουν στα χρήματά τους αλλά και πως ανεξαρτήτου τιμής στέκονται αξιόλογα. Που είναι η παρουσίασή τους? Που είναι οι οδηγίες για παρόμοια? Που είναι οι γνώσεις σου σε στήσιμο ηχείων στο χώρο? Πού έγραψες κάποιο κείμενο "οδηγό" για ρύθμιση ακόμα και κεφαλής πικάπ? Που έγραψες τις εμπειρίες σου από τα πλυντήρια βινυλίων και τα στρωτήρια καλωδίων? Που ανέλυσες τον τρόπο λειτουργίας ενβός στρωτήρα καλωδίων και τα ακουστά αποτελέσματα από δικές σου προσπάθειες? Με φωτό, αναλυτικά, κατανοητά, με καμιά μέτρηση. Δες πχ Βασίλη Τσαντουλή. Δες πχ Κόγια. Υπάρχουν παραδείγματα, μη το παίζεις μύωψ.

Αν θες να σου δείξω τι χρειάζεται για να προσφέρεις περισσότερα, εγώ δεν έχω αντίρρηση, προσβάλεις όμως τη νοημοσύνη σου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.441
Ολοι δεν εχουμε αρνητικες εμπειριες απο γιατρους ,δικηγορους, αστυνομικους ,δημοσιους υπαλληλους κλπ ;;; Η νομιζετε οτι ολοι εσεις ειστε στο απυροβλητο ; Ολοι ειστε επαγγελματικα επαρκεις ; Δεν ενοχλει εναν απο εσας γιατρο η πεπεοιθηση που εχουν ολοι οι ελληνες οτι οι γιατροι τα παιρνουν ;;

Χωρις δημοσιοποιηση ονοματων αυτη η "καταγγελια" κακης αντιμετωπισης ειναι κενη νοηματος και υπευθυνη για την δημιουργια "κλιματος" . Κλιματος νοσηρου οπου επιχειρηται μια διαρκης δαιμονοποιηση των εμπορων (εν προκειμενω των Hi-End συσκευων) . Βεβαια κανεις δεν ασχολειται με τους αλλους "κακους" εμπορους που πουλανε το ελληνικο γαλα πιο ακριβα στην Ελλαδα απ οτι στη Γερμανια!!

Γιατι αφου ολοι μεμφεστε τους κακους εμπορους δεν γινεστε οι ιδιοι το φωτεινο παραδειγμα με το να αλλαξετε δουλεια και να πουλατε Hi-End συσκευες ;;;;

Αυτη η διαρκης μιρλα περι των εμπορων και κουραστικη ειναι και ανευ λογου ......

Τα περί μίρλας στην κατηγορία της "μίρλας" περάστε στην εκτός θέματος κύριε.

Οι γιατροί ανέχονται όσα ακούγονται για τους γιατρούς γενικά.

Να κάνεις κι εσύ το ίδιο.

Είδες ο Μιχάλης ο φίλος μου (ο Σπέρτος) να ασχολείται με τέτοια θέματα? Με κατιναριό? Εσύ γιατί το κάνεις?

Είσαι εκτός θέματος, έπρεπε να ζητήσεις συγνώμη για να αναφέρεις την εκτός θέματος σκέψη σου, και ΠΑΛΙ απορώ το στον κόρακα κάνει η διαχείρηση.

Στο κάτω κάτω μου γαμείτε το θρέντ! Δεν υπάρχει σεβασμός σε τίποτα, εσείς όπου και να πάτε θα πείτε τον καημό σας, έλεος!

Αυτά να μας έλλειπαν, τι ωραία που θα ήμασταν....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.441
Κι εδώ να προσθέσω ως άλλο ένα φωτεινό παράδειγμα τον Μιχάλη Σπέρτο, ο οποίος με θυσίες προσωπικού χρόνου έχει βοηθήσει κατ'επανάληψη πολλά μέλη του φόρουμ, και αποτελεί άλλο ένα ΤΡΑΝΟ παράδειγμα μέλους (αλλά και ΕΜΠΟΡΟΥ) προς μίμηση.

Το είπα και το ξαναλέω: προσέξτε σε ποιά κατηγορία είστε, σε ποιό θρέντ είστε και τι στον κόρακα γράφετε.

Και ξανα-θίγω την ευθύνη της διαχείρησης.

Το αίσχος του διπλανού θρέντ του φίλου Νικόλα Κορακάκη είναι αίσχος καθαρά της διαχείρησης, και καλά θα κάνει αυτή να προσέξει να μην ξαναεπαναληφθεί εδώ. Κανονικά πρέπει να διαγράψει όλα τα άσχετα πόστ και να μπανάρει τους προκαλούντες τα άσχετα για σημαντικότατο χρονικό διάστημα, τον δε κ. Σκαλούμπακα εφ'όρου ζωής (για να μη πω τρις ισόβια). Αίσχος στον κύβο είναι η συνολική του προσφορά σε αυτό το φόρουμ. Να πάρετε θέση αν φοράτε παντελόνια αγαπητοί διαχειριστές, και να μην τον ξανααφήσετε να περιφέρεται εδώ μέσα, διότι είναι "πρόεδρος" παραδίπλα και έχει και άποψη. Δείτε τι κοστίζει η παρουσία του και τελειώστε επιτέλους με το θέμα. Ντροπή σας!

Και ο κ. Σκαλούμπακας είναι μόνο ένας. Υπάρχουν κι άλλοι. Που η προσφορά τους είναι ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Η ευθύνη της διαχείρησης για τα χάλια αυτής της κατηγορίας είναι σαφέστατη. Η ανοχή στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης και το "άσε, πλάκα έχει" που μου έλεγε κι ο αδερφός μου είναι κοτσάνες.

Η ελευθερία του ενός κύριοι κάπου σταματά. Εκεί που βλάπτει τον άλλο. Και πολλοί εδώ ΜΟΝΟ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. Αυτή είναι η αξία της προσφοράς τους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.441
Τι τσακωνομαστε ρε παιδια? Ευτυχως οι κατηγοριες ειναι τρεις: ΑUDIO/ HI-END/ DIY. Ας παει ο καθενας στην κατηγορια του να τελειωνουμε. Σε λιγο οπως το παμε η hi-end θα μετατραπει σε DIY.

Αγαπητό μέλος.

Πριν γράφεις να σκέφτεσαι.

Να λες, είμαι εντός θέματος?

Αυτό που λέω στέκει?

πχ DIY και Hi-END δεν παν πακέτο? Απαγορεύεται? Ποιός καλέ στο είπε?

Παρακαλώ προσοχή στα γραφόμενά σας. Που τα γράφετε ιδίως. Υπάρχει ΠΑΝΤΑ και η εκτός θέματος. Ή ξεκινήστε άλλο θρέντ.

Για μια ακόμη φορά να η ευθύνη της διαχείρησης.

Όλα αυτά να μπουν σε μια τάξη επιτέλους.

Αυτό που ζητώ δεν είναι "αστυνόμευση" ή "φασισμός", είναι η έννοια της διαχείρησης.

Επιτέλους δείτε πιο καθαρά τα πράγματα.

Η απλή συμμετοχή για να υπάρχει συμμετοχή και να φαίνονται πολλά πόστ είναι κοροϊδία, και αν καλύπτεται για λίγο δε θα καλύπτεται για πάντα.

Reaction score
10
Aγαπητη συνφορουμιτη.

Το DIY μονο απο αποψη εμφανισης ΔΕΝ ειναι hi-end. Για να μην σε παω αλλου.
Για αυτο το λογο υπαρχουν δυο ξεχωριστες κατηγοριες.

Παρακαλω να σεβαστουμε τις κατηγοριες του Forum. Οι διαχειριστες να επιληφθουν του θεματος.

Εγω μπορει να ειμαι εκτος θεματος, αλλοι ειναι γενικως εκτος κατηγοριας. Νομιζω ειναι σημαντικοτερο.

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Ποιοί προσφέρουν στο hi-end φόρουμ-η αξία της συμβουλής.

Aγαπητη συνφορουμιτη.

Παρακαλω να σεβαστουμε τις κατηγοριες του Forum. Οι διαχειριστες να επιληφθουν του θεματος.

Εγω μπορει να ειμαι εκτος θεματος, αλλοι ειναι γενικως εκτος κατηγοριας. Νομιζω ειναι σημαντικοτερο.
Κάνεις λάθος! Μεγάλο!

High End μηχάνημα δεν είναι κατά ανάγκη το ακριβό μηχάνημα

με το "βαρύ" λογότυπο. Είναι αυτό που μπορεί υπό προϋποθέσεις

να σου δώσει υψηλότατου επιπέδου αναπαραγωγή και

ισχυρή ψευδαίσθηση του ζωντανού μουσικού γεγονότος.

Υπ αυτήν την έννοια οτιδήποτε μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό

το προαπαιτούμενο είναι hi end.

Τα σύνορα audio-diy-high end πρακτικά δεν υφίστανται !

Reaction score
10
Για να μην διαφωνισω μαζι σου Βασιλη, εκτος απο αυτα που λες, HI-END ειναι και η εμφανιση οπως και η χρηση state of the art υλικων.

Τοτε να τις καταργησουμε τις κατηγοριες, να συμμετεχω στις υπολοιπες κατηγοριες του Forum που με ενδιαφερουν και ειναι εντος θεματος. Για hi-end υπαρχει και το Audiogon.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.441
Aγαπητη συνφορουμιτη.

Με πρόλαβε ο Βασίλης στα λεγόμενά σου ως προς το τι λες.. Ως διαχειριστής, επιλήφθηκε του θέματος, τέλος.

Το πρόβλημα είναι ότι το λες σε αυτό το θρέντ.

Συνεχίζεις δηλαδή να με γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου ως προς το "εκτός θέματος". Μα καλά, δε γίνομαι αντηληπτός? Δε μιλάω Ελληνικά?

Πρόσθεσες κάτι σε σχέση με τον τίτλο του θρεντ με αυτό σου το ποστ?

Αυτή είναι η ευθύνη των διαχειριστών, και αγαπητοί το βλέπετε κατ'επανάληψιν. Βαρετό καταντάσει, σου κόβει τη διάθεση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.441
Για να μην διαφωνισω μαζι σου Βασιλη, εκτος απο αυτα που λες, HI-END ειναι και η εμφανιση οπως και η χρηση state of the art υλικων.

Τοτε να τις καταργησουμε τις κατηγοριες, να συμμετεχω στις υπολοιπες κατηγοριες του Forum που με ενδιαφερουν και ειναι εντος θεματος. Για hi-end υπαρχει και το Audiogon.
Συνεχίζεις και πολύ μου τη σπάει αυτό, αλήθεια.

Άνοιξε καινούριο θρέντ ρε παληκάρι, έλεος, πόσες φορές να το πω?

Μη μου γαμείς το θρεντ!

Reaction score
250

Φίλε μου Ρένο δεν νομίζω ότι η μπάλα παίρνει όλους τους

εμπόρους και τους επαγγελματίες.

Όταν όμως κάποιος συστηματικά προκαλεί και επιτίθεται χωρίς

μέτρο κατά δικαίων και αδίκων καταχρώμενος την φιλοξενία του

χώρου τότε είναι λογικό να δημιουργηθούν σχόλια και

αντιδράσεις .

Κατά τα άλλα είναι άκρως επιθυμητή από όλους μας η συμμετοχή

επαγγελματιών που έχουν συναίσθηση του τι λένε όταν

ποστάρουν!

Είδες κανείς να τα βάλει με τον Ζαφειρόπουλο, τον Φουάση,

τον Σδραβόπουλο, τον Σπέρτο, τον Μυγιάκη, τον Χουρμουζιάδη

κ.λπ,κ.λ.π.;;;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.441
Αυτή είναι η προσφορά μπόλικων μελών.

Αυτή και ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ.

Να μπαίνουν σε ένα θρεντ και να του σκίζουν τα ράμματα.

Άλλα αντί άλλων.

Σε αντίθεση, ο Κόγιας πχ προσφέρει, δε σκίζει τα θρεντ. Ξεκινάει θρεντ και τα συνεχίζει με όλη τη σημασία και με όσο βάθος μπορεί να δώσει. Και μετά τολμούν διάφορα υποκείμενα να τη λέν στον Κόγια. Τότε είναι που έπρεπε όλη η διαχείρηση, σύσσωμη να πέσει πάνω τους και να τους κάψει, και αυτούς και τα ποστς τους, όλη τους την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Αλλά είπαμε, η πολλή δημοκρατία και ελευθερία...

Reaction score
250

Η εμφάνιση είναι τριτεύων παράγοντας στon audiophile χώρο !

Με αυτή την λογική τα Lamm και τα audio research θα έπρεπε

να είναι αντικείμενο της audio.

Για τα state of the art υλικά κάνεις και εδώ λάθος!

Οι καλές diy κατασκευές χρησιμοποιούν κατά τεκμήριο υλικά

που είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.

Αν για παράδειγμα το ηχείο του Μαρματσούρη έβγαινε από μια

γνωστή εταιρία θα έκανε πάνω από 35000 Eu.

Reaction score
10
Ευχαριστω με καλυψατε και συγγνωμη για την καταχρηση του θεματος.

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas