Ποιοι θα εκπέμψουν ψηφιακά στην Αττική

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Όλοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί θα εκπέμπουν μαζί ψηφιακά από τις 20 Ιουλίου, στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Σε 17 μέρες το σήμα των εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας σταθμών από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού θα είναι μόνο ψηφιακό, καθώς σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, και εκπληρώνοντας όρο του Μνημονίου 2 (!) θα σταματήσει η αναλογική μετάδοση. Για τη λήψη του επίγειου ψηφιακού σήματος είναι απαραίτητη η απόκτηση είτε η απόκτηση ψηφιακού δέκτη, είτε η κατοχή τηλεοπτικής συσκευής, με σύστημα κωδικοποίησης MPEG-4.

Στο εγχείρημα αυτό θα συμμετέχουν όλοι οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί που είναι στη Digea (Mega, ANT1, STAR, Alpha, Σκάι, Μακεδονία TV), αλλά και οι περιφερειακοί Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψαν οι υπηρεσιακοί υπουργοί , Υποδομών, Σίμος Σιμόπουλος και Επικρατείας, Αντώνης Αργυρός, στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού μεταφέρονται οι σταθμοί που εκπέμπουν στους διαύλους, 54 και 65.

Στη νέα ψηφιακή συχνότητα 54 θα εκπέμπουν οι σταθμοί , Extra , Attica, High και Nickelodeon στην 65 οι, Blue Sky ,Kontra ΤΗΛΕΑΣΤΥ και Channel 9.
Επιπλέον στη συχνότητα 63 με απόφαση του ΕΣΡ, μαζί με τους , MAD, MTV, 0-6, Sport TV εντάσσονται και οι σταθμοί Sunny Channel και Shop TV μετά από σχετική τροποποίηση στη νομοθεσία, αν και με τον αρχικό σχεδιασμό οι περιφερειακοί σταθμοί θα εξέπεμπαν μόνο από το Κέντρο Εκπομπής Αίγινας, οπότε είναι κερδισμένοι.
Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία αυτή γίνεται χωρίς να έχουν χορηγηθεί άδειες, αφού σύμφωνα με το σχέδιο της Τρόικα, πρώτα θα ολοκληρωθεί η απόδοση του ψηφιακού μερίσματος και τη διακοπής του αναλογικού σήματος και μετά το ΕΣΡ θα χορηγήσει άδειες.

Η ΕΡΤ θα παραμένει προσωρινά εκτός μετάβασης από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού στην Αττική μέχρι να ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στις 17 Αυγούστου θα εκπέμπουν ψηφιακά και τα προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1, συμμετέχουν στο ψηφιακό της μπουκέτο. Η nova έχει ήδη κάνει μόνη της, τη μετάβαση στο επίγειο σήμα, εκπέμποντας μόνο ψηφιακά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

http://www.doriforikanea.gr/newsite...=6&PHPSESSID=7dd967733578c21c1bd21065c879e1d1

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.133
Απάντηση: Ποιοι θα εκπέμψουν ψηφιακά στην Αττική

Πάνο, μπορείς να μας πεις ποιές είναι πλέον οι συχνότητες που εκπέμπουν όλα τα ψηφιακά κανάλια? Δεν θέλω τα ονόματα των καναλιών, απλά τις συχνότητες για να κάνω χειροκίνητη ανίχνευση.

Reaction score
1.458

Με το Dune θα τα βλέπεις Γιάννη?Δεν τα βρίσκει στην αυτόματη αναζήτηση?

Reaction score
4

Να ρωτήσω κάτι? επειδή απο όλες τις πληροφορίες που διαβάζουμε κατα καιρούς, έχω μπερδευτεί με το τι θα εκπέμπψει και τι όχι, είναι εύκολο να κάνουμε την σούμα κάπου?
Απο Υμητό θα υπάρχει ψηφιακή εκπομπή? ποιές συχνότητες? ποια κανάλια? θα υπάρχει κάποια στιγμή παύση απο εκεί?
Το ίδιο και για τα άλλα κέντρα...
Να τα έχουμε κάπου μαζεμένα....

Ευχαριστώ...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.133

Με το Dune θα τα βλέπεις Γιάννη?Δεν τα βρίσκει στην αυτόματη αναζήτηση?
Όχι. Υπάρχουν 3 δέκτες: Neco, Crystal Audio και Crypto. Επειδή έχω ήδη αποθηκεύσει τα κανάλια σε συγκεκριμένη σειρά, θέλω να σκανάρω τις νέες συχνότητες και να τα προσθέσω.

Reaction score
1.458

Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σου πω τις συχνότητες,αύριο ίσως θα το δω.Εμένα πάντως στη 1 από τις 2 tv,την ταπεινή Sharp 42SB55e (bedroom) που μάλιστα δεν έχει mpeg4 δέκτη παρά μόνο mpeg2 και δουλεύει μια χαρά με την κάρτα της Neotion-εκτός απ'το ERT HD φυσικά,μου έχει βγάλει ήδη τις κάρτες των νέων καναλιών που δεν εκπέμπουν ακόμη από Υμμητό!
Θα το δω και θα σου πω αύριο!

Reaction score
65

ξεκινησε η ψηφιακη εκπομπη του nikelodeon απο Υμμητο?

Reaction score
4.237
Re: Απάντηση: Ποιοι θα εκπέμψουν ψηφιακά στην Αττική

Οχι

Reaction score
1.458

Στη συχνότητα 63 από Υμμητό ήδη ξεκίνησαν να εκπέμπουν ψηφιακά τα MAD, MTV, 0-6, Sport TV.Εδώ στην Καλλιθέα τα πιάνω από το απόγευμα.

Reaction score
1.458

Απ'ότι φαίνεται τα παραπάνω κανάλια εκπέμπουν δοκιμαστικά προς το παρόν,μιας και το σήμα τους διακόπτεται κατά περιόδους.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785

Βρε παιδιά γιατί οι ψηφιακές εκπομπές φαίνονται χάλια;
Εικόνα γεμάτη πιξελιάσματα, πριονωτές ακμές κατά την κίνηση, μυρμήγκια και ψηφιακούρα.
Η αναλογική αν πιάνει καλά δείχνει πολύ καλύτερη. Φταίει άραγε ο δέκτης ΜΡΕG4 ??

Reaction score
1.458

Ποιο δέκτη έχεις Μιχάλη και σε ποια κανάλια αναφέρεσαι?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785

Πήρα έναν RWT δεν ξέρω τι στην ευχή είναι αλλά είχε ωραίο σκληρό πολύχρωμο κουτί με ωραία σχέδια, γράμματα και χρώματα!!
Σε όλα τα κανάλια είχα ωραία εικόνα αναλογικά διότι η κεραία μου είναι σε πολύ ψηλό σημείο και καλής ποιότητας με πολύ καλή εγκατάσταση που είχα κάνει εγώ με έναν φίλο μου.
Με αφορμή την ΕΡΤ HD πήρα το εν λόγω κυτίο αλλά η εικόνα του είναι απαράδεκτη όπως και το μενού του.
Ότι κανάλι και να δεις, κυριαρχεί η θολούρα. Ειδικά σε κίνηση.

Reaction score
1.458

Δεν ξέρω αν φταίει το σήμα ψηφιακής εκπομπής της περιοχής σου,ίσως είναι αδύναμο,ή ο δέκτης.Σε μένα πάντως στα μεγάλα κανάλια αλλά και στο ERT HD έχει πολύ καλή εικόνα

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785

Η ΕΡΤ HD έχει πολύ καλή εικόνα, τα άλλα είναι για μπάτσες.
Σήμα έχω δυνατό.
Ίσως πρέπει να δοκιμάσω άλλον δέκτη.

Reaction score
1.458

Δανείσου κανέναν από κάποιο γείτονα,ώστε να σιγουρευτείς ότι φταίει ο δέκτης.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785

Θα δοκιμάσω κάποιον άλλον με την πρώτη ευκαιρία.
Έτσι πάντως αρνούμαι να βλέπω.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Μιχάλη γενικά η εικόνα των ψηφιακών δεν είναι καλή.
Κάνε το εξής, διάλεξε στην έξοδο εικόνας ανάλυση 720x576 και άσε να κάνει upscale η TV, ίσως ο ενσωματωμένος upscaler του δέκτη να είναι χάλια..

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785

Απ΄ότι είδα την πιο καλή εικόνα την παίρνω στο 720p
Προφανώς ο δέκτης είναι για τα μπάζα.
Το δε μενού του είναι για γέλια.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd