Ποιον ενισχυτη ;

Reaction score
245
Τωρα που τελειωσαμε με την αλλαγη των ηχειων, σειρα εχει ο ενισχυτης. Ο μικρος μου ντενονακος πρεπει να αντικατασταθει με κατι πιο καινουριο και πιο συγχρονο που να φερει ολα τα καλουδια της νεας εποχης.

Χρειαζομαι λοιπον τις συμβουλες σας για το θεμα αυτο. Σε αυτη τη φαση δεν υπαρχει δυνατοτητα για τελικο σταδιο ενισχυσης οποτε θα αρκεστω στα ρευματα που μπορει να δωσει ενας πολυκαναλος avr.

Στο παιχνιδι θα βαλω 4 μοντελα τεσσαρων εταιριων που μου κεντριζουν το ενδιαφερον. Εδω να πω οτι ταβανι εχω βαλει τα 2200 €.

1) Denon avr 6200w
2) YAMAHA RX-A3050
3) Pioneer Lx 79 ή 89 (αν και ο δευτερος ξεφευγει λιγο απο το οριο μου, και θα τα εδινα μονο αν εκανε καποια μεγαλη διαφορα)
4) Anthem 710 (αν δεν κανω λαθος, δεν υποστηριζει atmos)

Να αναφερω οτι μελλοντικα υπαρχει το πλανο για atmos 5.2.4

Τι θα μου προτεινατε απο τους τεσσερις για να οδηγησει τα klipsch 280f, 450c , 160M ??

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Ανάλογα με την ένταση που θα ακούς. Οι Yamaha για παράδειγμα, έχουν εξαιρετικό ήχο αλλά δεν έχουν πολλή δύναμη.

Reaction score
245
Να σου πω με φοβιζει λιγο αυτο το class d των pioneer. Δεν ειχα ποτε μου pioneer, δεν τους εχω ακουσει ποτε. Μεχρι προτεινος ηξερα οτι class d βγαζανε τους ενισχητες αυτοκινητων, subwoofer και δεν ξερω και γω τι αλλο. Δλδ δυναμη, σε συνσυασμο με χαμηλη καταναλωση αλλα οχι με την ποιοτητα των a/b και a.
Δε τους εχω ακουσει ομως και δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα. Δε ξερω τι γινεται με τους νεας γενιας avr.

Μεχρι τωρα ειχα μονο A/B, και μου αρεσει ο ηχος που εχω σε δικαναλη ακροαση σε συνδυασμο με τα klipsch + denon

Τωρα οι νεοι pioneer εχουν το sabre για dac.
Οι νεοι denon πιο dac χρησιμοποιουν ? γνωριζει κανεις ? burr brown, sabre κατι αλλο?

Προς τον 6200 γερνω να πω την αληθεια, καθως ειμαι τοσα χρονια ευχαριστημενος με την εν λογω εταιρια
Απλα θελω να ακουσω αν τυχον εχει να προσφερει κατι παραπανω καποια αλλη εταιρια στο ιδιο επιπεδο τιμης που δεν εχει ο 6200.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.590
Μια χαρά θα είναι κι ο Denon. :D

Δε νομίζω να υπάρχουν σήμερα κακοί ενισχυτές απο σοβαρές εταιρείες. :)

Reaction score
50
H Anthem έχει ανακοινώσει τη νέα της σειρά, αλλά δε νομίζω να σε καλύτπει κάποιος. Ο 720 είναι 7.1 και ο 1120 11.1.Ξεχνάς τα διπλά sub με ξεχωριστή ισοστάθμιση και πάς σε άλλη συνδεσμολογία . Αν δεν σε πολυκαίει το .4 atmos θα σου πρότεινα να προσθέσεις στη λίστα σου και τον Onkyo TX-RZ900. Μπορείς να πάς μέχρι 5.2.2 . Όσον αφορά τη δύναμη δεν έχεις παρα να ρίξεις μια ματιά στα τροφοδοτικά τους...Ενδεικτικά:
Denon Χ6200: 730w
Yamaha 3050: 490w
Onkyo RZ 900: 840w
Δεν έχεις παρα να κάνεις τη διαίρεση ανάλογα τον αριθμό των καναλιών που θα χρησιμοποιήσειες και να δείς περίπου πόσα watt μπορούν να αποδώσουν. Υπόψη, στο περίπου. Υπολόγισε θερμικές απώλειες αν έχουν ζεσταθεί και δεν αερίζονται επαρκώς αλλά και την κατανάλωση των υπόλοιπων κυκλωμάτων. Εύκολα θα διαπιστώσεις γιατί η Yamaha δεν αναφέρει την κατανάλωση (τροφοδοτικό) αλλά και το έχει αφαιρέσει απ τις φωτό στο site της ;-). Με τους class - d δεν κοιτάμε τόσο το τροφοδοτικό καθώς δεν επηρεάζεται απ αυτό η απόδοση της ισχύος όσο το άρθρωμα (module) του ενισχυτή. Υπόψη οτι οι SC-LX88/78 απέδιδαν διπλάσια ισχύ απ τον RX-A3040 με όλα τα κανάλια οδηγούμενα... Σε επίπεδο home cinema με φούλ τις μηχανές θα καταλάβεις διαφορά, τα watt δεν κρύβονται. Σε ήπιες εντάσεις και μουσική δεν θα ναι τόσο μεγάλη η διαφορά. Οι class-d έχουν μια χαρακτηριστική άνεση στην απόδοση ακαριαίων δυναμικών και ακούγονται και ταχύτεροι απ τους Α/Β. Σε κάποιος αρέσει και σε άλλους όχι. Σε home cinema κατα την άποψή μου επιβάλεται. Υπόψη οτι πλην του Pioneer κανείς δεν μπορεί να οδηγήσει ηχεία 4Ω. H Denon έχει ένα διακόπτη αλλά στον X5200 είναι τόσο κακά υλοποιημένο που πέφτει η ισχύς στα 18w/ch!!! Μην φοβάσαι τους class d όσον αφορά τον ήχο. Η Pioneer έχει κάνει καλή δουλειά. Ένα site που εμπιστεύομαι είναι το γαλλικό hdfever. Έκαναν review στον onkyo που τους άφησε κατάπληκτους και έπεται αυτό του 6200. Με google translate είσαι ok. Σου παραθέτω μερικά review
http://www.hdfever.fr/2015/11/16/test-onkyo-tx-rz900/
http://www.hdfever.fr/2015/11/18/deballage-du-denon-avr-6200w/
http://www.areadvd.de/tests/test-onkyo-7-2-kanal-av-netzwerk-receiver-tx-rz900/
http://www.areadvd.de/tests/test-denon-9-2-av-receiver-avr-x6200w-top-bolide-fuer-2-299-eur/

Reaction score
245
Μικροδιαφορες σε γκαζια δε με πολυαπασχολουν καθως σε δευτερο χρονο θα προστεθει και ενας τελικος πεντακαναλος.
Επειδη ομως μπορει να μου παρει κανα χρονο η προσθηκη τελικου θελω να εχει τα γκαζακια του σε πρωτη φαση.

Το areadvd εδωσε στον 6200 mastepiece, και το hdfever που μου παραθετεις ξεκιναει με πολυ καλα λογια αλλα αναμενεται καποιο πιο αναλυτικο review.

6 χρονια τωρα που συμβιωνω με ενα denon μονο τα καλυτερα μπορω να πω, θα ηθελα να κινηθω παλι στην εν λογω εταιρια, αν δεν υπολειπεται τιποτα του ανταγωνισμου, η καποιος αλλη ανταγωνιστρια εταιρια δεν εχει να προσφερει κατι περισσοτερο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo