Ποιον 1080ρ?

Ποιον 1080ρ περιμενετε?

• Total voters
    64

Reaction score
1
και γω πανασονικ!!
σιγουρα θα ειναι πιο φτηνος απο τους αλλους
και σιγουρα θα ειναι το ιδιο τιμιος για τα λεφτα του με τον 900

Reaction score
5
Σιγουρα καποιον LCD αφου θα ειναι ακομη μια φορα μια προσιτη λυση στην υψηλοτερη αναλυση...
οπως και να το κανουμε, στα διπλα λεφτα να παιρνεις κατι ελαφρως καλυτερο δεν ειναι και οτι εξυπνοτερο στην αγορα των ηλεκτρονικων που οι βελτιωσεις φαινονται και στα προιοντα και στις τιμες καθε 6μηνο...

Πανασονικ και απο μενα!

Reaction score
8
Ψηφισα οπτομα , μου αρεσει και ο σονυ . ΙΝ78 δεν εχω δει σε φωτο και κανεναν ζωντανα .

Τιμη ξερω μονο για οπτομα και σονυ ο πανασονικ δεν μου αρεσει εξωτερικα , τιμη για να του "καλυψει" την ομορφια , δεν ξερω .

Ο μονος λογος για οπτομα αφου προς το παρον δεν τους εχουμε δει να παιζουν , ειναι αυτο το εξυπνο κατα την γνωμη μου ξεχωριστο σκαλερ οπου αν εχω καταλαβει σωστα μπορεις να το βαλεις κοντα στην πηγη σου , αρα μικροτερο μηκος καλωδιων, λιγοτερες εως καθολου απωλειες στο σημα . Συνδεεις την πηγη στο σκαλερ και απο κει ενα ψηφιακο καλωδιο παει στον προβολεα , σωστα ? Αυτο ειναι ενα πλεονεκτημα για μενα .

Reaction score
8
Μπρούτζος Θεμιστοκλής said:
Ναι αλλα αν οι πηγες ειναι μακρια απο τον scaler-προβολεα?
Το ψηφιακο καλωδιο συνδεσης σκαλερ προβολεα υπαρχει μεσα στην συσκευασια με την αγορα του , το μηκος του δεν το ξερω , ο Ανδρεας αν το χει υποψη του να μας πει .
Αν ειναι ας πουμε 4-5 μετρα νομιζω οτι ειναι αρκετο μηκος ωστε να τοποθετησεις το κουτι του σκαλερ διπλα στην πηγη σου και με ενα μικρο μηκους hdmi (και φθηνοτερο απο οτι τα 6-8 μ ) δινεις την εικονα .

Reaction score
164
"και διαφορεσ παρεσθησης"="διάφορες παραισθήσεις" και όχι "διαφορές παραίσθησης"
Γι' αυτό υπάρχουν οι τόνοι και οι ορθογραφία....

minas

Πισιά
Reaction score
4.417
unforgiven said:
"και διαφορεσ παρεσθησης"="διάφορες παραισθήσεις" και όχι "διαφορές παραίσθησης"
Γι' αυτό υπάρχουν οι τόνοι και οι ορθογραφία....
Εμένα μου λες...? :twisted:

Για να μην είμαι και εντελώς οφτόπικ, φαίνεται ότι ο καθένας περιμένει να δει κάτι διαφορετικό από τους 1080, οπότε το μόνο καλό είναι ότι οι εταιρίες θα σφαχούν στα πόδια μας για μερίδιο αγοράς...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.095
Βρε ο Μάκης ξαναέγραψε.
Αν κρίνω από τη γραφή μόνος του τα έγραψε χωρίς τη βοήθεια του γιού του.
Συνέχισε Μάκη καλά πας.

Reaction score
1
finder said:
Μπρούτζος Θεμιστοκλής said:
Ναι αλλα αν οι πηγες ειναι μακρια απο τον scaler-προβολεα?
Το ψηφιακο καλωδιο συνδεσης σκαλερ προβολεα υπαρχει μεσα στην συσκευασια με την αγορα του , το μηκος του δεν το ξερω , ο Ανδρεας αν το χει υποψη του να μας πει .
Αν ειναι ας πουμε 4-5 μετρα νομιζω οτι ειναι αρκετο μηκος ωστε να τοποθετησεις το κουτι του σκαλερ διπλα στην πηγη σου και με ενα μικρο μηκους hdmi (και φθηνοτερο απο οτι τα 6-8 μ ) δινεις την εικονα .

Συνήθως τέτοια καλώδια που περιλαμβάνονται στη συσκευασία είναι πολύ μικρά, σπάνια ξεπερνούν τα δύο μέτρα. Π.χ. το καλώδιο HDMI στη συσκευασία του Optoma HD81 είναι μόλις δύο μέτρα (από ότι γράφει ο Guitarman στο αμερικάνικο forum). Χρησιμεύει μόνο για να στήσεις πρόχειρα τον scaler κοντά στον προβολέα για κάποια παρουσίαση και όχι φυσικά για μόνιμη εγκατάσταση στο σπίτι.

Επίσης, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο HD81 απαιτεί εκτός από το HDMI καλώδιο που συνδέει τον scaler της Gennum με τον προβολέα, και ένα RS232 null modem καλώδιο ίδιου μήκους. Ένα τέτοιο καλώδιο μήκους π.χ. 10 μέτρων δεν θα είναι και πολύ φθηνό, μπορεί να ξεπεράσει και τα 40-50 ευρώ, μια και μάλλον πρέπει να κατασκευαστεί κατόπιν παραγγελίας. Βέβαια, μάλλον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ένα απλό RS232 καλώδιο με έναν αντάπτορα, σαν μια φτηνότερη εναλλακτική λύση.

Στο ερώτημα του θέματος κι εγώ θα ψήφιζα τον Optoma, φυσικά κρατώντας τις επιφυλάξεις μου μέχρι να τον δω. Από όσα έχω διαβάσει μέχρι στιγμής για τον ΗD81, πιστεύω ότι με την χρήση της αυτόματης ίριδας θα κάνει πολλά σαγόνια να φτάσουν στο πάτωμα! Σοβαρή επιφύλαξη έχω μόνο για το μαύρο του, πιστεύω ότι δύσκολα θα ικανοποιήσει ακραίους χομπίστες που παίζουν σε χώρους bat cave, καθώς επίσης και για την έλλειψη (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) του inverse telecine για τα σήματα 1080p/24fps που έχουν μετατραπεί σε 1080i/60Hz από κάποιο HD-DVD ή Bluray player. Ελπίζω ότι το τελευταίο τουλάχιστον θα διορθωθεί με κάποιο firmware upgrade.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Πανο, οπως ισως διαβασες και στο αλλο θεμα "περι παρουσιασεων και συγκριτικων" τιποτα απο οσα εχουν κατα καιρους γραφτει δεν ειναι σιγουρα μια και ο Η81 που εχουν δει οι φιλοι μας ειναι κομματι προπαραγωγης.
Ο Optoma H81 εχει ως πρωτη ημερα κανονικης κυκλοφοριας την 25/9 :wink:

Reaction score
1
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Πανο, οπως ισως διαβασες και στο αλλο θεμα "περι παρουσιασεων και συγκριτικων" τιποτα απο οσα εχουν κατα καιρους γραφτει δεν ειναι σιγουρα μια και ο Η81 που εχουν δει οι φιλοι μας ειναι κομματι προπαραγωγης.
Ο Optoma H81 εχει ως πρωτη ημερα κανονικης κυκλοφοριας την 25/9 :wink:

Αντρέα, μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Guitarman εκτός από το προνόμιο του να παίρνει πρώτος από όλους κάθε νέο Optoma στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, έχει και εσωτερική πληροφόρηση από τους μηχανικούς που συμμετέχουν στην εξέλιξη των προβολέων, όπως ο TzungLin κτλ.

Πέρα από όλα αυτά όμως, στην περίπτωση ειδικά του HD81 και το μαύρο του, τα νούμερα απλώς δεν βγαίνουν που λέμε. Ο προβολέας φορά λάμπα 300watt και είναι ειδικά σχεδιασμένος για αυτούς που θέλουν να ανοίξουν ένα τεράστο κάδρο 130-140 ίντσες ή μεγαλύτερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποδώσει πολύ βαθύ μαύρο, ότι κόλπο κι αν έκανε ο Guitarman, το καλύτερο μαύρο που απέδωσε με εντελώς κλειστή σταθερή ίριδα ή με την χρήση της αυτόματης ίριδας, το μαύρο έφτασε μέχρι τα 0,006fL, εμφανώς χειρότερο δηλαδή από τα 0,003fL του MarantzS4 ή τα 0,002fL του Ruby.

Κατά τη γνώμη μου, ο Optoma θα χρειαστεί γκρίζα οθόνη για να αποδώσει τα μέγιστα στο θέμα του μαύρου. Επίσης, να διευκρινίσω ότι όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο Optoma δεν θα έχει καλό μαύρο, απλώς ότι θα υστερεί ελαφρά σε απευθείας αντιπαράθεση σε σύγκριση με έναν MarantzS4 ή έναν Ruby.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Μπορει να αποδιδει πιο "φωτεινο" μαυρο, απο τους αλλους, αλλα αν η φωτεινοτητα του ειναι μεγαλυτερη, τοτε το CR θα ειναι μεγαλυτερο και αυτο. Δεν ειναι κριτηριο νομιζω ποσα fl μπορει να δωσει ΜΟΝΟ σε μαυρο, αλλα παντα σε συγκριση με τα fl λευκου... Προσωπικα, προτιμω εναν φωτεινο προβολεα απο εναν υποφωτισμενο... :)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ said:
Μπορει να αποδιδει πιο "φωτεινο" μαυρο, απο τους αλλους, αλλα αν η φωτεινοτητα του ειναι μεγαλυτερη, τοτε το CR θα ειναι μεγαλυτερο και αυτο. Δεν ειναι κριτηριο νομιζω ποσα fl μπορει να δωσει ΜΟΝΟ σε μαυρο, αλλα παντα σε συγκριση με τα fl λευκου... Προσωπικα, προτιμω εναν φωτεινο προβολεα απο εναν υποφωτισμενο... :)
Ειδικα τωρα με τα 1080 που θα χρειαστουμε μεγαλυτερες οθονες, αρα και περισσοτερη φωτεινοτητα... :wink:

minas

Πισιά
Reaction score
4.417
Re: Ποιον 1080ρ?

Ειδικα τωρα με τα 1080 που θα χρειαστουμε μεγαλυτερες οθονες, αρα και περισσοτερη φωτεινοτητα... :wink:
Δε φτάνει που κάνεις quote τον εαυτό σου, θες να γκρεμίσεις και τον τοίχο??? :shock: :mrgreen:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.382
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ