Ποιος έφτιαξε τον άνθρωπο; Γιατί είσαι εδώ; Έχουμε μέλλον;

TGD

Reaction score
10.541
Ενδειξεις υπαρχουν κσι πανω στις ενδειξεις εχει στηθει ολοκληρο πανυγηρι επιστημονικης και φιλοσοφικης αναλυσης.
Θυμίζω ότι επιστημονική είναι μια εξήγηση που είναι διαψέυσιμη. Έχουμε εναλλακτική επιστημονική εξήγηση αυτή τη στιγμή;

gid

Reaction score
10.153
φιλε για να μην παρεξηγηθω... απλα δεν μου αρεσουν οι απολυτες αποψεις... σαφως και σεβομαι την αποψη σου ε...
Το ότι η Θεωρία της Εξέλιξης είναι επιβεβαιωμένη και αποτελεί μέγιστη κατάκτηση της ανθρώπινης επιστήμης δεν είναι "άποψη", είναι πραγματικότητα. Άποψη είναι το "οι ξανθές έιναι πιο όμορφες", ή "τα γεμιστά είναι καλύτερα χωρίς κιμά".

GKZ

Reaction score
222
Θυμίζω ότι επιστημονική είναι μια εξήγηση που είναι διαψέυσιμη. Έχουμε εναλλακτική επιστημονική εξήγηση αυτή τη στιγμή;
Πως το λέγανε οι Πινκ Φλόιντ ,για την πράξη του να χτυπάς το κεφάλι στου κάθε τον τοίχο κτλ. ....;;;;

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Το τι πιστευω εγω η εσυ πχ ειναι απλα μια πορδη στον αερα...
Σωστα , και για να αποφυγουμε τις εγκεφαλικες κλανιες , διαβάζουμε την συσσωρευμενη γνωση μεχρι τωρα .
Απεναντι σε αυτη την γνωση υπαρχουν ανθρωποι που χησιμοποιουν επιχειρηματα για <σχεδιαστη> και <ευφυη σχεδιασμο> που ειναι γνωστα σαν βλακωδεις θειστικες μπουρδες :D

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Διαβάζοντας όλα αυτά, μου ήρθαν κάποιες σκέψεις στο μυαλό.... δεν είναι απάντηση στα όσα γράφονται, απλά μια "μελέτη στο είναι μου":

Πέθανε μια μέρα

και πήγαινε αγόρασε μια κούκλα για να ζήσεις

ζωγράφισε πάνω της τα χαρακτηριστικά σου

να μοιάζει με σένα

να σε βλέπουν οι γονείς σου

να βλέπεις τα παιδιά σου

να σε χαίρετε ο κόσμος

και πάνω της γράψε: Φως το τέλειο σώμα
Κάτι τέτοιο εννοείς;:D:D

3ba43a4caaacb9435a04d2f598cf11d5.jpg

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.699
Ω ... τι παραφορά συναισθημάτων !
Αγαπητό μέλος xfader , φίλε της φυσικής και της τεχνολογίας ,αυτό ακριβώς είναι το και το ζητούμενο απο τα υπόλοιπα 4 δισ. περίπου αρσενικά του είδους μας .Κυριαρχία ,πλούτος ,«παλάτια», ακριβά αυτοκίνητα ,κότερα ,ναυτίλοι ,γενικά «φορτίο» και ότι άλλο συγκαταλέγεται σε αυτό συμπεριλαμβανομένων των πτυχίων και των γνώσεων , (μεγάλο Δυναμικό Διαχείρισης Πόρων όπως το ορίζουν οι εξελικτικοί βιολόγοι ), έτσι ώστε
να είναι ικανά να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα νέα ,όμορφα και ελκυστικά θηλυκά του είδους μας , στο κρεβάτι τους .

Αντίστοιχα το ζητούμενο από τα 4 δις περίπου θηλυκά του είδους μας , είναι να είναι και να μπορούν να παραμένουν νέες ,πανέμορφες , έξυπνες ,χλιδάτες και σεξουαλικώς ελκυστικές και γενικά να διαθέτουν το απαιτούμενο «φορτίο» , όχι ώστε να είναι ικανές να προσελκύσουν περισσότερα αρσενικά στο κρεβάτι τους , (προσοχή το ωάριο σπανίζει και είναι «ακριβό» σε σχέση με το σπερματοζωάριο), αλλά για να επικρατήσουν στον ενδοθηλυκό ανταγωνισμό για την κατάκτηση του πριγκιπόπουλου .Του αρσενικού δηλαδή πού όχι μόνο διαθέτει τα καλά γονίδια αλλά τα διαφημίζει κιόλας μέσω τους δυσβάσταχτου ενεργειακά μεγάλου «φορτίου» (βλέπε αρχή της μειονεξίας zahavi ).

Ω .... μα τον Άγιο Δαρβίνο τον τρισμέγιστο , όπως έχουν παρατηρήσει όλοι οι πρωτευοντολόγοι , ακριβώς οι ίδιες συμπεριφορές ισχύουν σε όλα τα πρωτεύοντα αλλά ακόμη και στις μαιμούδες ,λεμούριους και κερκοπίθηκους. Όπως έχουν παρατηρήσει οι βιολόγοι πεδίου ,τις ίδιες συμπεριφορές έχει υιοθετήσει μια μεγάλη πληθώρα ζωικών ειδών ,απο τις στικτές ύαινες τα αγριόσκυλα , μέχρι πολλά είδη πτηνών και ψαριών.

Το γενικό μοτίβο από το οποίο εκκινούν αυτές οι συμπεριφορές , περιγράφεται απο το δίπτυχο :ΕΠΙΒΙΩΣΗ και ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Το κυνήγι και η «ακόρεστη» επιθυμία για την ικανοποίηση του διπτύχου , μαζί με την επιβίωση του ικανότερου είναι το εκρηκτικό αυτό «μίγμα » το οποίο οδήγησε το 99,9 % των ειδών που πέρασαν από τον πλανήτη μας στην εξαφάνιση .
Φίλε GKZ, εννοείται ότι σε ένα διαδικτυακό φόρουμ αυτά τα θέματα συζητιούνται σε χαλαρή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζεται από αστεϊσμούς και πειράγματα.

Επειδή απευθύνθηκες σε μένα, και καλά έκανες, να σου το αναλύσω λίγο παραπάνω:

Αρχικά να σου πω ότι δεν έχω πολλά απωθημένα ως προς τη ζωή που ονειρεύονται τα 4 δις αρσενικών. Στο επίπεδο που μπορούσα να φτάσω, έκανα ό,τι επιθυμούσα μέσα στο πλαίσιο που θεωρώ φυσιολογικό για τα θέλω μου. Με λίγα λόγια, δεν ονειρευόμουν μόνο αλλά απολάμβανα. Σαν να είχα κερδίσει το λαχείο, όχι όμως μετά από πενταπλό τζακ ποτ. :D

Ανέφερες την σεξουαλική απόλαυση ως ένα ορμέμφυτο κίνητρο για την αναπαραγωγή. Μία ακόμα οντότητα που με ελέγχει από παλιά με αποτρέπει από την κολπική διείσδυση. :o Τη θεωρώ "ένα" με την τεκνοποίηση και με ξενερώνει. Οπότε, ήμουν πάντα στην αναζήτηση θηλυκών που ικανοποιούνται ποικιλοτρόπως.
Η γεύση και η όσφρηση μας "λένε" τι είναι ασφαλές να φάμε και σε συνδυασμό με την ικανοποίηση που μας προσφέρουν, συμβάλλουν στην επιβίωσή μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η απόλαυση γκουρμεδιών στην εποχή της αφθονίας είναι κατακριτέα πρακτική.

Γιατί τα λέω αυτά; Έχουμε φτάσει σε μία εποχή που ένα, έστω μικρό, ποσοστό του ανθρώπινου πληθυσμού, έχει τη δυνατότητα να κάνει πράγματα που το ευχαριστούν. Αυτό για μένα είναι το σπουδαιότερο επίτευγμα και είναι αποτέλεσμα ιδεολογικών, τεχνολογικών, οικονομικών και κοσμικών (secular) κατακτήσεων. Μακριά από μένα όποιος υποβιβάζει την ανθρώπινη απόλαυση προσπαθώντας να περάσει ενοχές και ηθικές αναστολές.

Εγώ, δηλώνω φιλοσοφημένος καλοπερασάκιας, μέσα σε όρια που έχουν προκύψει μετά από οξυδερκή και σχετικά ώριμη σκέψη. 8-)

Τώρα, το τι φταίει για τι, δεν με απασχολεί. Σαν κάτι ψυχολόγους που κάνουν συνεδρίες με 40ρηδες και ψάχνουν αν η η φέτα ψωμιού με Μερέντα που τους είχε πέσει κάτω στο νήπιο, φταίει για τη σημερινή τους επιθετικότητα στον εργασιακό χώρο. :rolleyes:

Αγαπητέ Homo Sapiens .....
Οι ανησυχίες για το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτώνται από το αν πιστεύουμε ότι υπάρχουμε για κάποιον λόγο ή έχουμε κάποια αποστολή να εκπληρώσουμε.
Εγώ κλίνω περισσότερο προς την τυχαιότητα με στατιστικές "επιρροές". Δεν μου λέει τίποτα αν o homo sapiens θα έχει διάρκεια ζωής 300.000 ή 310.000 χρόνια. Ούτε αν το είδος μας καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή 50 χρόνια παραπάνω αν για να το πετύχει αυτό πρέπει να μην περνάει "καλά" (μεγάλη κουβέντα). Με την ίδια λογική που αντιμετωπίζω την επιμήκυνση της ανθρώπινης ζωής. Αν είναι να ζούμε 150 χρόνια, από τα οποία τα 80 να είμαστε γέροι, ή φτωχοί, ή και τα δύο, να λείπει το βύσσινο. :D

Η βάση της συζήτησης του νήματος, στην οποία πιστεύω ότι συμφωνούμε, είναι ότι δεν υπάρχουν "Θεϊκές Οντότητες" * στις οποίες χρωστάμε την ύπαρξή μας.

* εκτός από αυτές που ελέγχουν τον spylab κι εμένα. :p

Reaction score
680
Μιά άλλη άποψη .

Αγγελικής Αναγνώστου - Καλογερά
Παροτρείνω τους πάντες να δουν τα video που ποσταρησε ο Emmanouil 1964.
Πολυ γέλιο λέμε.....

Να σε ρωτήσω φίλε Emmanouil.....από πού το ξέρει αυτή η....Αγγελική Αναγνώστου κλπ κλπ ότι η ψυχή μένει 40 μέρες στο.....εκεί πού λέει ότι μένει τέλος πάντων γιατί παρακάτω δεν κατάλαβα το κερατο μου?
Πως ακριβώς τις μέτρησε και με ποιό τρόπο κατάφερε και είδε την ψυχή και ποιανού ακριβώς ήταν αυτή γιατί υπάρχει μια μικρή ασάφεια ως προς αυτά. Νομίζω δηλαδή. Ασε που παρακάτω γινεται της πόπης και είναι για πολλά λεξοτανίλ αν έχεις τα λογικά σου.....
Μιά άλλη άποψη .

Reaction score
4.985
Εξακολουθείς ακόμη και σήμερα 300 χρόνια μετά την έλευση της επιστημονικής επανάστασης ,να ακολουθείς τον «βηματισμό» των ζωικών σου ενστικτων

Εντάξει αυτό ακριβώς είναι....
Ή πιο σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία των πιο πρωτόγονων ενστικτων...
Ή μαϊμού, ή ο γορίλας αν προτιμάτε, με κοστούμι και γραβάτα.
Καμια ουσιαστική προοδος.

Γιατί ο άνθρωπος εκτός από το ζώο με τον εγκέφαλο
είναι και μιμητικος και εκπαιδεύεται.
Στη μίμηση και στην εκπαίδευση στοχεύουν..
Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Παροτρείνω τους πάντες να δουν τα video που ποσταρησε ο Emmanouil 1964.
Πολυ γέλιο λέμε.....

Να σε ρωτήσω φίλε Emmanouil.....από πού το ξέρει αυτή η....Αγγελική Αναγνώστου κλπ κλπ ότι η ψυχή μένει 40 μέρες στο.....εκεί πού λέει ότι μένει τέλος πάντων γιατί παρακάτω δεν κατάλαβα το κερατο μου?
Πως ακριβώς τις μέτρησε και με ποιό τρόπο κατάφερε και είδε την ψυχή και ποιανού ακριβώς ήταν αυτή γιατί υπάρχει μια μικρή ασάφεια ως προς αυτά. Νομίζω δηλαδή. Ασε που παρακάτω γινεται της πόπης και είναι για πολλά λεξοτανίλ αν έχεις τα λογικά σου.....

-
Άσε ......
Έχουμε πρόβλημα !
Υπάρχει ρουφιάνοs από την άλλη μεριά !
Τίs τά σφύριξε ..........καί ή κυρία τά έβγαλε όλα στην φόρα !

-

GKZ

Reaction score
222
Εντάξει αυτό ακριβώς είναι....
Ή πιο σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία των πιο πρωτόγονων ενστικτων...
Ή μαϊμού, ή ο γορίλας αν προτιμάτε, με κοστούμι και γραβάτα.
Καμια ουσιαστική προοδος.

Συμφωνούμε απόλυτα .Συμπληρώνω με κάτι πολύ σωστό που έχετε αναφέρει σε προηγούμενο σχολιό σας:

..........Εξακολουθείς ακόμη και σήμερα 300 χρόνια μετά την έλευση της επιστημονικής επανάστασης ,να ακολουθείς τον «βηματισμό» των ζωικών σου ενστίκτων και να ακούς τι σου λένε οι θεοί σου ,οι ιερείς των δοξασιών σου ,οι πολιτικοί ,οι οικονομολόγοι ,οι αστρολόγοι ,οι διάφοροι παπατζήδες και ο κάθε λογής ημι-μετα-παραεπιστήμονας .

Τι ΚΡΙΜΑ .Το ζητούμενο και το επείγον ήταν μιά «νέα ηθική» ,αλλά ....μάλλον έχει αργήσει .

Η εξαφάνιση του είδους έχει ήδη δρομολογηθεί .Το εάν τελικά το μοιραίο συμβεί μετά από 50 , 100 ή 200 χρόνια δεν έχει καμία σημασία ...........

Καλή συνέχεια σε όλους .

Υ.Γ. Στο βιβλίο του ο σεξουαλικός πίθηκος , ο Ευαγ. καφετζόπουλος κάνει την σύνδεση μεταξύ της συμπεριφοράς του «μακάκα» του Λαζόπουλου και της συμπεριφοράς του να φορούν πεοθήκες οι άντρες κάποιων κοινωνιών κυνηγών τροφοσυλεκτών(κοινωνίες «ζωντανά απολιθώματα») ,αλλά και με τις ανάστροφες πεοθήκες (γραβάτες ) των δυτικών .Πολύ ενδιαφέρον συστήνεται.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.308
Φίλε GKZ, εννοείται ότι σε ένα διαδικτυακό φόρουμ αυτά τα θέματα συζητιούνται σε χαλαρή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζεται από αστεϊσμούς και πειράγματα.

Επειδή απευθύνθηκες σε μένα, και καλά έκανες, να σου το αναλύσω λίγο παραπάνω:

Αρχικά να σου πω ότι δεν έχω πολλά απωθημένα ως προς τη ζωή που ονειρεύονται τα 4 δις αρσενικών. Στο επίπεδο που μπορούσα να φτάσω, έκανα ό,τι επιθυμούσα μέσα στο πλαίσιο που θεωρώ φυσιολογικό για τα θέλω μου. Με λίγα λόγια, δεν ονειρευόμουν μόνο αλλά απολάμβανα. Σαν να είχα κερδίσει το λαχείο, όχι όμως μετά από πενταπλό τζακ ποτ. :D

Ανέφερες την σεξουαλική απόλαυση ως ένα ορμέμφυτο κίνητρο για την αναπαραγωγή. Μία ακόμα οντότητα που με ελέγχει από παλιά με αποτρέπει από την κολπική διείσδυση. :o Τη θεωρώ "ένα" με την τεκνοποίηση και με ξενερώνει. Οπότε, ήμουν πάντα στην αναζήτηση θηλυκών που ικανοποιούνται ποικιλοτρόπως.
Η γεύση και η όσφρηση μας "λένε" τι είναι ασφαλές να φάμε και σε συνδυασμό με την ικανοποίηση που μας προσφέρουν, συμβάλλουν στην επιβίωσή μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η απόλαυση γκουρμεδιών στην εποχή της αφθονίας είναι κατακριτέα πρακτική.

Γιατί τα λέω αυτά; Έχουμε φτάσει σε μία εποχή που ένα, έστω μικρό, ποσοστό του ανθρώπινου πληθυσμού, έχει τη δυνατότητα να κάνει πράγματα που το ευχαριστούν. Αυτό για μένα είναι το σπουδαιότερο επίτευγμα και είναι αποτέλεσμα ιδεολογικών, τεχνολογικών, οικονομικών και κοσμικών (secular) κατακτήσεων. Μακριά από μένα όποιος υποβιβάζει την ανθρώπινη απόλαυση προσπαθώντας να περάσει ενοχές και ηθικές αναστολές.

Εγώ, δηλώνω φιλοσοφημένος καλοπερασάκιας, μέσα σε όρια που έχουν προκύψει μετά από οξυδερκή και σχετικά ώριμη σκέψη. 8-)

Τώρα, το τι φταίει για τι, δεν με απασχολεί. Σαν κάτι ψυχολόγους που κάνουν συνεδρίες με 40ρηδες και ψάχνουν αν η η φέτα ψωμιού με Μερέντα που τους είχε πέσει κάτω στο νήπιο, φταίει για τη σημερινή τους επιθετικότητα στον εργασιακό χώρο. :rolleyes:

Οι ανησυχίες για το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτώνται από το αν πιστεύουμε ότι υπάρχουμε για κάποιον λόγο ή έχουμε κάποια αποστολή να εκπληρώσουμε.
Εγώ κλίνω περισσότερο προς την τυχαιότητα με στατιστικές "επιρροές". Δεν μου λέει τίποτα αν o homo sapiens θα έχει διάρκεια ζωής 300.000 ή 310.000 χρόνια. Ούτε αν το είδος μας καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή 50 χρόνια παραπάνω αν για να το πετύχει αυτό πρέπει να μην περνάει "καλά" (μεγάλη κουβέντα). Με την ίδια λογική που αντιμετωπίζω την επιμήκυνση της ανθρώπινης ζωής. Αν είναι να ζούμε 150 χρόνια, από τα οποία τα 80 να είμαστε γέροι, ή φτωχοί, ή και τα δύο, να λείπει το βύσσινο. :D

Η βάση της συζήτησης του νήματος, στην οποία πιστεύω ότι συμφωνούμε, είναι ότι δεν υπάρχουν "Θεϊκές Οντότητες" * στις οποίες χρωστάμε την ύπαρξή μας.

* εκτός από αυτές που ελέγχουν τον spylab κι εμένα. :p
Εχεις θεματάκια με την τεκνοποίηση και την επιμήκυνση. Να σου στείλω τις δικές μου οντότητες να συνέλθεις.

TGD

Reaction score
10.541
Τι ΚΡΙΜΑ .Το ζητούμενο και το επείγον ήταν μιά «νέα ηθική» ,αλλά ....μάλλον έχει αργήσει.
Μα η ηθική έχει αφεθεί στις θρησκείες. Και απ' ότι φαίνεται δεν είναι διατεθιμένες να προχωρήσουν στη νέα ηθική. Ή έστω να κρατήσουν τα χρήσιμα από την παλιά και να ξεφορτωθούν αυτά που έχουν προσκολληθεί σε άλλες εποχές και άλλες κοινωνικές συμβάσεις.
[DOUBLEPOST=1532417165][/DOUBLEPOST]Μπας και μας χρειάζεται λίγο Επίκουρος;
Άφοβον ο θεός,
ανύποπτον ο θάνατος
και ταγαθόν μεν εύκτητον,
το δε δεινόν ευεκκαρτέρητον.

Έχουμε φτάσει σε μία εποχή που ένα, έστω μικρό, ποσοστό του ανθρώπινου πληθυσμού, έχει τη δυνατότητα να κάνει πράγματα που το ευχαριστούν.
Το ίδιο συνέβαινε και την εποχή του Επίκουρου. Αλλά τι έγινε μετά; Επεκτάθηκαν οι αποκαλυπτικές θρησκείες (την Ίσιδα, τον Μίθρα τον Μάνι, δεν εννοώ μόνο τον Χριστιανισμό). Αναρωτιέμαι γιατί. Μήπως γιατί όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τα πράγματα που τους ευχαριστούσαν στην ζωή τους πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να τα κάνουν μετά θάνατον; Και γιατί το πίστεψαν αυτό;

Last edited:

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Γία " να ακούσουμε " λίγο την φωνή τηs κ. Αγγελική Αναγνώστου .
Καί θά ήθελα να τό δούμε από απέναντι .
Ασπάζεται τον Χριστό σαν Υιός του Θεού , αλλά .......
-
" Γιά να μπορέσουμε να δραπετεύσουμε "
-

-

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Και για να διευρυνουμε τους οριζοντες μας και να ακουσουμε ολη την αληθεια .
Για οσους τολμανε να αντικρισουν την πραγματικοτητα !

Στα bonus η ομιλια εχει και ηχητικα εφε με κεραυνους

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804

Όταν έρχονται τα πάνω - κάτω ,
-
-

Γαλιλαίος : « Και όμως ........γυρίζει »

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο ελληνικός λαός. Μόνο που αυτό το «αργά», στην περίπτωση του πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, παράργησε. Συνέβη στις 31 Οκτωβρίου του 1992, όταν ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ζήτησε δημόσια συγνώμη για τις διώξεις που υπέστη ο Γαλιλαίος. «Η Ιερή Εξέταση», είπε, «ερμήνευσε τη Βίβλο λαθεμένα». Όσο για τον Γαλιλαίο, είχε πεθάνει ακριβώς 350 χρόνια νωρίτερα και μάλλον του ήταν αδύνατο να δεχτεί αυτή τη συγνώμη.

Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι είχαν την πεποίθηση ότι η Γη είναι επίπεδη και κέντρο του σύμπαντος. Από τον Ζ’ π.Χ. αιώνα, σοφοί παρατηρητές ανέτρεψαν την άποψη αυτή. Πρώτος ο Θαλής ο Μιλήσιος κι έπειτα ο Αναξίμανδρος, ο Πυθαγόρας και ο Παρμενίδης υποστήριξαν ότι η Γη είναι στρογγυλή. Περίπου δυο αιώνες αργότερα, ο Αριστοτέλης επιβεβαίωσε και πειραματικά τις φιλοσοφικές θέσεις των προγενέστερων, όπως άλλωστε αργότερα και ο Αρχιμήδης.

Οι Πυθαγόρειοι φιλόσοφοι προχώρησαν ακόμα περισσότερο και υποστήριξαν ότι η Γη δεν είναι το κέντρο του κόσμου. Αντίθετα με τα όσα πίστευαν ως τότε, οι Πυθαγόρειοι αποδείξανε ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της και γύρω από τον Ήλιο. Ο Ηρακλείδης ο Ποντικός και κυρίως ο Αρίσταρχος ο Σάμιος (320 - 250 π.Χ.) είναι οι πρώτοι που συνέλαβαν τη μεγάλη αλήθεια. Όμως, ο Αριστοτέλης είχε αντίθετη άποψη κι αυτή επικράτησε. Ο Σταγειρίτης δίδασκε πως η Γη είναι μεν σφαιρική αλλά στέκει ακίνητη στη μέση του στερεώματος .

:party: ..........:beach:

Last edited by a moderator:

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Τό παρακάτω video το βλέπετε με δική σαs ευθύνη .

* Καλό θα ήταν να μην έχετε φάει .........
-

-

:party: ..........:beach:

TGD

Reaction score
10.541
Και να σκεφτείς ότι πριν 1000 χρόνια ήταν οι καλύτεροι αστρονόμοι στον κόσμο. Και δεν έλεγαν τέτοιες σαχλαμάρες.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891