Ποιοτικός ήχος και mp3 γίνεται;

Reaction score
17
Καλησπέρα. Τα τελέυταία χρόνια της ζωής μου ακούω κλασσική μουσική μανιωδώς. Τα περισσότερα μου ακούσματα περνούν μέσα από τον υπολογιστή μου είτε ως audio cd είτε ως mp3 που φτιάχνω! Προχθές που λέτε βρέθηκα στο metropolis στο πάνω όροφο που έπαιζε κλασσική και κόλλησε το αυτί μου πάνω στο ηχείο τους! Ένιωθα μπροστά μου το μουσικό να παίζει βιολί εκείνη την ώρα. Δυστυχώς δεν γνωρίζω τ ί π ο τ α για ποιοτικό ήχο (και αν μπορείς να ακούς καλό ήχο χωρίς να χρειάζεται να δώσει 100.000euros και υποθήκη την πεθερά σου). Αναρωτιόμουνα βέβαια εάν τα mp3 αρχεία
α)με κατάλληλες ρυθμίσεις και
β)σωστό πρόγραμμα
παράγουν ποιοτικό ήχο ώστε μελλοντικά τα mp3 μου να χρησιμοποιούνται για να ακούω κάτι ποιοτικότερο. Τι πρόγραμμα μου προτείνετε για την audio to mp3 μετατροπή; Τι ρυθμίσεις; Κανένας Γρήγορος οδηγός;

Reaction score
11.828
Ο ποιοτικός ήχος ξεκινά απο τα ηχεία ή ακουστικά σου. Πες μας απο ΤΙ ακούς μουσική;

Reaction score
17
Κάτι ηχειάκα της creative των 50euro kaι μια κάρτα ήχου βοήθα Παναγία 5.1

Σκέφτομαι είτε να σκάσω 350 euros για μίνι hi-fi
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=49791

ή να αγοράσω μια καλή κάρτα ήχου γηια υπολογιστή
1)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522601 μαζί με καλά ηχεία
2) http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=983187&page=3&category=69978217&catalog=23

Τα χρήματα βγαίνουνε πάνω κάτω τα ίδια απλά μου αρέσει περισσότερο η ιδέα να σκάσω χρήματα για τον υπολογιστή αφού θα χρησιμοποιούνται και για άλλες δουλειές εκτός από ήχο. Δεν έχω ιδέα από συστήματα ήχου αλλά θέλω κάτι με το οποίο θα καταλαβαίνω διαφορά στην κλασσική μουσική και μάλιστα θα την απολαμβάνω. Ξέρεις μετά τη δουλειά να βάζεις κλασσική μουσική και να αράζεις!!!! Σκέφτομαι μέγιστο μέγιστο να σκάσω 500 ευρώ είτε για μινι-hi-fi είτε για κάρτα ήχου+ηχεία στον υπολογιστή! Θα μπορούσα να ακούω συμπαθητικά με τα χχρήματα αυτά; Μπορείς να ακούσεις καλό ήχο απο υπολογιστή με τόσα χρήματα;

Σαν πολλά ρώτησα για αρχή. Ευχαριστώ πολυ

Reaction score
11.828
Η προσωπική μου εμπερία συνίσταται από ακροάσεις CD και MP3 και ταινιών από υπολογιστή με ποιοτικά ακουστικά (βλέπε Sennheiser HD-600). Μπορώ να σου πω ότι υπάρχει διαφορά από ένα mp3 στα 128kbps με το ίδιο έργο από CD. Ένα mp3 στα 192kbps και πάνω έχει μικρή διαφορά από το CD (ακουστή μεν, μόνο σε σύγκριση Α-Β δε). Το συμπέρασμα; Αγόρασε πρώτα ηχεία (ή ακουστικά κατά τη δική μου άποψη) και μετά θα αρχίσει να σε απασχολεί η ποιότητα του mp3. Δηλαδή με τις "καραμούζες" (χωρίς παρεξήγηση) που ακούς τώρα, διαφορά δεν θα δεις έστω και αν του βάλεις να παίξει High Definition Audio.

EDIT: Η κάρτα ήχου που δείχνεις, μου αρέσει, αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολική;
Τα ηχειάκια δε μου γεμίζουν το μάτι, πήγαινε άκουσέ τα. Μόνο με ακρόαση θα καταλάβεις αν είναι ποιοτικός ο ήχος τους.

Reaction score
1
Στο μετρόπολις δεν νομίζω να είναι και κανάς σούπερ ο ήχος που έχουν. Μάλλον σε εντυπωσίασε η εκτέλεση που άκουγες. Καλά φυσικά σε σχέση με τα ηχειάκια σου θα είναι καλύτερα, αλλά απο εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Νομίζω ότι η πρόταση του nicholas είναι αρκετά τίμια στα λεφτά της. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλες κάρτες ήχου (εγώ κατέληξα αλλού) και υπάρχει και η λύση των μή-ενεργων ηχείων μαζί με αγορά ενισχυτή, αλλά το κόστος για παρόμοια ποιότητα ανεβαίνει κάπως. Διαφωνώ με την λύση του mini Hi-fi.

Όπως και να έχει σε σχέση με τώρα θα είσα μέρα με την νύχτα. Τέλος τα δικά μου αυτιά και με το δικό μου σύστημα καταλαβαίνουν αμέσως διαφορά 128kbs ώς 192kbs. Από εκεί και πέρα αρχίζουν και δυσκολεύουν τα πράγματα, αν και η αίσθηση που αφήνει είναι καλύτερη στα >256, αλλά όχι άμεσα διακριτή. Έτσι τα γράφω όλα στα vbr 320, και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Καθαρά προσωπική μου άποψη είναι αυτή. Μακάρι να ακούς διαφορές κραχτές μεταξύ 256 και 320kbit, σημαίνει ότι δεν θα χωλένει πουθενά το σύστημα σου και θα αποκαλύπτει τα πάντα. Αλλά πολύ το αμφιβάλλω.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.240
Τα έχω ξαναπεί, αλλά μια φορά ακόμα δεν κάνει κακό. Δεν ξέρω σε πόσους, και ποιους, και γιατί ακούγεται παράξενο, ίσως και εξωπραγματικό, ίσως να τους κάνει να βγαίνουν απ’ τα ρούχα τους, ίσως να νομίζουν πως έχω έρθει από άλλο πλανήτη, αλλά η αλήθεια είναι πως η ποιότητα ήχου των προδιαγραφών του CD είναι τελειωμένη ιστορία, για δύο παρεμφερείς λόγους. Ο πρώτος είναι οι μη απωλεστικοί αλγόριθμοι συμπίεσης, και ο δεύτερος είναι οι απωλεστικοί τοιαύτοι.

Αναφορικά με το MP3, εάν χρησιμοποιήσεις ρυθμό συμπίεσης από 224Kbps και πάνω, είναι αδύνατον να διακρίνεις διαφορές από το πρωτότυπο, όσο «δύσκολο» ή «εύκολο» κι αν είναι το μουσικό περιεχόμενο, υπό τη θεμελιώδη προϋπόθεση, ότι συμπιέζεις με κάποιον εξελισμένο codec, που λειτουργεί σωστά. Αυτή η αντιπαράθεση ποιότητας μεταξύ CD και MP3 είναι τελειωμένη εδώ και πολύν καιρό, με το MP3 να έχει νικήσει κατά κράτος. Τελεία και παύλα. Το έχουμε δοκιμάσει και σε φθηνά και σε ακριβά, και σε πολύ ακριβά συστήματα, και με διάφορα είδη μουσικής.

Ο καλύτερος codec που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμέσως και χωρίς καθόλου ψάξιμο είναι ο LAME. Αυτήν εδώ τη σελίδα την ανακάλυψα προσφάτως, και πραγματικά ένιωσα πολύ όμορφα, διαπιστώνοντας πως δεν ήμουν μόνος στην πορεία του MP3 από το 1998 έως σήμερα. Όπως θα δεις στη σελίδα αυτή, εκτός της σταθερής συμπίεσης, ο LAME υποστηρίζει και μεταβλητό ρυθμό συμπίεσης, αναλόγως της πολυπλοκότητας του σήματος, δηλαδή του πόσο έντονο ή απόν είναι το φαινόμενο της ακουστικής σκίασης. Εκτός αυτού, η τελευταίες εκδόσεις του περιέχουν κι άλλα κόλπα, όπως την αποκοπή των πολύ υψηλών συχνοτήτων του ακουστικού φάσματος, με απώτερο σκοπό τη μείωση του όγκου του παραγομένου αρχείου. Επίσης, επειδή ο LAME είναι κατά βάση ένα πρόγραμμα που εκτελείται σε περιβάλλον command prompt, κατέβασε το σχετικό front end, ώστε να τον τρέχεις εύκολα. Διάβασε προσεκτικά αυτά που γράφει η σελίδα, και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Αν βαριέσαι όλες αυτές τις λεπτομέρειες, κάνε σταθερή συμπίεση στα 256Kbps και έχεις ισιώσει όλα ανεξαιρέτως τα CD, ανεξαρτήτως ποιότητας εγγραφής. Τα παραγόμενα αρχεία θα είναι ογκωδέστερα απ’ ό,τι θα ήταν με μεταβλητή συμπίεση, αλλά, με το σημερινό κόστος των σκληρών δίσκων, ποιος νοιάζεται...

Πέραν του MP3, υπάρχουν βεβαίως και οι αλγόριθμοι Ogg Vorbis και WMA, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν αντίστοιχα εξαιρετικές επιδόσεις ποιότητας ήχου, ειδικά ο WMA lossless. Τον WMA δεν τον χρησιμοποίησα ποτέ, απλώς διότι είναι διαθέσιμος μόνο μέσα από το ripping του Windows Media Player, ενώ η Microsoft δεν προσφέρει και κάποια λύση ανάστροφης χρήσης του, δηλαδή μετατροπή από WMA σε WAV, ή έχει δώσει στο κοινό κάτι τέτοιο, αλλά δεν το έχω υπ’ όψη μου, (δεν το έψαξα και πολύ). Ο Ogg Vorbis προσφέρει επίσης εξαιρετική ποιότητα ήχου, το τονίζω, αλλά πέραν της ποιότητας ήχου, τουλάχιστον κατά την άποψή μου, συντρέχουν κι άλλοι λόγοι, δίκην κριτηρίων επιλογής codec, με βασικότερο τις προδιαγραφές των φορητών συσκευών που έχει κάποιος για να ακούει μουσική. Για παράδειγμα, αν το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου αναγνωρίζει μόνον MP3 και WMA, είναι προφανές ότι κάτι από αυτά τα δύο πρέπει να επιλέξει κάποιος, ώστε, εκτός των άλλων, να έχει τη μουσική του διαθέσιμη και στο αυτοκίνητο.

Και κάτι τελευταίο. Όπως μου είχε πει πέρυσι ο Daniel Weiss, το πλέον αυστηρό, το ασφαλέστερο τεστ ηχητικής ποιότητας ενός απωλεστικού αλγορίθμου είναι ο ήχος του ομαδικού χειροκροτήματος, λόγω της φύσης του, του συχνοτικού περιεχομένου του. Στα 128Kbps η διαφορά από το πρωτότυπο είναι αμέσως αντιληπτή, αμέσως, ανεξαρτήτως της τεχνικής αρτιότητας του codec. Στα 160Kbps αρχίζουν τα χαμόγελα αμηχανίας, ενώ από τα 192Kbps και πάνω η μπάλα έχει χαθεί. Αν θέλετε, μπορώ να ανεβάσω τα σχετικά κομμάτια, να τα ακούσετε και μόνοι σας, (από ηχογράφηση υπεράνω κριτικής).

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.240
Πέραν αυτών, ρε παιδιά έχω πραγματικά μια μεγάλη απορία. Εντάξει, πριν πέντε, έξι, εφτά, οκτώ χρόνια, υπήρχε εκείνος ο απαράδεκτος codec της Xing, που κρυβόταν πίσω από εκατοντάδες χιλιάδων αρχείων MP3 με πραγματικά άθλια έως γελεοία ποιότητα ήχου. Αυτό ήταν μια κατάσταση που ίσχυε στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας. Σήμερα όμως; Μπορεί κάποιος να μου πει, για ποιο λόγο σήμερα πάρα πολύς κόσμος ριπάρει και συμπιέζει, βγάζοντας αρχεία με τέτοια κακή ποιότητα; Το κάνουν επίτηδες, ή απλώς δεν ξέρουν; Δεν μιλάω για παλιά αρχεία, που είναι ξεχασμένα στους δίσκους όσων τρέχουν εφαρμογές P2P, και διαρρέουν από τον έναν υπολογιστή στον άλλο. Μιλάω για νέες κυκλοφορίες!

Για παράδειγμα, τις προάλλες ανακάλυψα το «Οι άγγελοι» του Κώστα Καραφώτη σε ένα remix του Master Tempo. Ωραίο remix, δε λέω, και ωραία φωνή ο Κώστας, αλλά ηχητικά το κομμάτι είναι φτωχό. Δεν ξέρω αν πρόκειται για CD promo ή αν αυτό το remix κυκλοφορεί κανονικά και μπορεί να βρεθεί στην αγορά, αλλά αυτός που το έκανε MP3 και το ανέβασε στο Internet, τί διάολο codec χρησιμοποίησε και το κατάντησε έτσι; 256άρι MP3 κι ακούγεται χειρότερα κι από 128άρι του LAME. Να μη μιλήσω για 128άρια αυτής της «σειράς», η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάμματα. Το τί τεχνούργημα έχουν μέσα δε λέγεται. Τα συριστικά ακούγονται λες κι ο τραγουδιστής έχει βάλει στη γλώσσα του ψαρόκολλα, και τα πιατίνια σαν να τα έχεις αλείψει με πουρέ. Πραγματικά, δεν ξέρω τί να υποθέσω...

Reaction score
1
Θεωρείς δλδ ότι ανεξαρτήτως κόστους της υπόλοιπης αλυσίδας (για να μην θεωρούμε πώς κάτι φρενάρει και δεν αποκαλύπτει το αποτέλεσμα) απο 192kbit και πάνω δεν υπάρχει διαφορά?

Ούτε να είχαμε συνεννοηθεί πριν, γράφοντας και εγώ τις απόψεις μου για τα mp3.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.240
Φυσικά! Η κωδικοποίηση γίνεται εξ ολοκλήρου από τον επεξεργαστή. Δεν συμμετέχει κανένα ηχητικό περιφερειακό του υπολογιστή, ούτε η κάρτα ήχου, ούτε τίποτε άλλο.

Reaction score
19
Και κάτι τελευταίο. Όπως μου είχε πει πέρυσι ο Daniel Weiss, το πλέον αυστηρό, το ασφαλέστερο τεστ ηχητικής ποιότητας ενός απωλεστικού αλγορίθμου είναι ο ήχος του ομαδικού χειροκροτήματος, λόγω της φύσης του, του συχνοτικού περιεχομένου του.
Ξέρεις ποιο είναι το ωραίο; Ότι ακριβώς το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για την απόδοση ενός codec εικόνας! Ένα πλάνο κάτοψης από αρκετή απόσταση του κοινού μιας συναυλίας που χειροκροτεί (ή γενικότερα κουνιέται, ώστε να υπάρχει ταυτόχρονη κίνηση σε όλη την επιφάνεια της εικόνας) αυτομάτως μαρτυρά (και απογυμνώνει) το bitrate που έχει χρησιμοποιηθεί! :107:

Reaction score
19
Εντάξει, πριν πέντε, έξι, εφτά, οκτώ χρόνια, υπήρχε εκείνος ο απαράδεκτος codec της Xing, που κρυβόταν πίσω από εκατοντάδες χιλιάδων αρχείων MP3 με πραγματικά άθλια έως γελεοία ποιότητα ήχου.
To 99-2000 έφερνα κάτι φίλους μου σπίτι και τους έκανα blind test με Xing και άλλους codecs για να δω αν έφταιγα εγώ ρε παιδάκι μου που άκουγα να σκούζει το πιατίνι απ'τα artifacts. :138:

Reaction score
1
Φυσικά! Η κωδικοποίηση γίνεται εξ ολοκλήρου από τον επεξεργαστή. Δεν συμμετέχει κανένα ηχητικό περιφερειακό του υπολογιστή, ούτε η κάρτα ήχου, ούτε τίποτε άλλο.
Δεν εννοούσα αυτό. Εννούσα σε ένα σύστημα χωρίς κανένα συμβιβασμό κόστους, με ιδανικό ενισχυτή, ιδανικό προενισχυτή, ιδανικά ηχεία, ιδανικότατο DAC, ένα αρχείο 192 με 256 ή 320 δεν θα έχει διαφορά σε ένα blind test?

Reaction score
8
Οπως και να το κανουμε ποιοτητα και mp3 ειναι δυο πραγματα εκ διαμετρου αντιθετα.

Το mp3 εγινα απλα και μονο για εξοικονομιση χωρου και τιποτε παραπανω.

Το αποτελεσμα ειναι αισχρο ειτε δωσεις 100.000e ειτε δωσεις 1.000.000e. Το πιθανοτερο ειναι με το 1.000.000e να ακουσεις ενα καλλιτερο χαλια αποτελεσμα.

Αν δουμε οτι η συμπιεση ειναι 1/10 χονδρικα τοτε θα καταλαβουμε ποσο καλο ηχο μπορουμε να εχουμε με το mp3. Σε οποιανδηποτε δειγματοληψια και εαν εχει γινει η μετατροπη.

Reaction score
1
Εγώ ξαναλέω. Στα 256kbs και πάνω δεν καταλαβαίνω την διαφορά με το οριτζιναλ δισκάκι.

Το ερώτημα είναι αν ήχα καλύτερο ενισχυτή/ηχεία θα αποκαλυπτόταν η διαφορά ή αυτά που έχω τώρα είναι δεν πάνε παραπάνω?
Εσύ σε τυφλό τέστ καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ ενός αρχείου 192 και ενός 320?

Reaction score
8
Τα έχω ξαναπεί, αλλά μια φορά ακόμα δεν κάνει κακό. Δεν ξέρω σε πόσους, και ποιους, και γιατί ακούγεται παράξενο, ίσως και εξωπραγματικό, ίσως να τους κάνει να βγαίνουν απ’ τα ρούχα τους, ίσως να νομίζουν πως έχω έρθει από άλλο πλανήτη, αλλά η αλήθεια είναι πως η ποιότητα ήχου των προδιαγραφών του CD είναι τελειωμένη ιστορία, για δύο παρεμφερείς λόγους. Ο πρώτος είναι οι μη απωλεστικοί αλγόριθμοι συμπίεσης, και ο δεύτερος είναι οι απωλεστικοί τοιαύτοι.

Αναφορικά με το MP3, εάν χρησιμοποιήσεις ρυθμό συμπίεσης από 224Kbps και πάνω, είναι αδύνατον να διακρίνεις διαφορές από το πρωτότυπο, όσο «δύσκολο» ή «εύκολο» κι αν είναι το μουσικό περιεχόμενο, υπό τη θεμελιώδη προϋπόθεση, ότι συμπιέζεις με κάποιον εξελισμένο codec, που λειτουργεί σωστά. Αυτή η αντιπαράθεση ποιότητας μεταξύ CD και MP3 είναι τελειωμένη εδώ και πολύν καιρό, με το MP3 να έχει νικήσει κατά κράτος. Τελεία και παύλα. Το έχουμε δοκιμάσει και σε φθηνά και σε ακριβά, και σε πολύ ακριβά συστήματα, και με διάφορα είδη μουσικής.

Ο καλύτερος codec που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αμέσως και χωρίς καθόλου ψάξιμο είναι ο LAME. Αυτήν εδώ τη σελίδα την ανακάλυψα προσφάτως, και πραγματικά ένιωσα πολύ όμορφα, διαπιστώνοντας πως δεν ήμουν μόνος στην πορεία του MP3 από το 1998 έως σήμερα. Όπως θα δεις στη σελίδα αυτή, εκτός της σταθερής συμπίεσης, ο LAME υποστηρίζει και μεταβλητό ρυθμό συμπίεσης, αναλόγως της πολυπλοκότητας του σήματος, δηλαδή του πόσο έντονο ή απόν είναι το φαινόμενο της ακουστικής σκίασης. Εκτός αυτού, η τελευταίες εκδόσεις του περιέχουν κι άλλα κόλπα, όπως την αποκοπή των πολύ υψηλών συχνοτήτων του ακουστικού φάσματος, με απώτερο σκοπό τη μείωση του όγκου του παραγομένου αρχείου. Επίσης, επειδή ο LAME είναι κατά βάση ένα πρόγραμμα που εκτελείται σε περιβάλλον command prompt, κατέβασε το σχετικό front end, ώστε να τον τρέχεις εύκολα. Διάβασε προσεκτικά αυτά που γράφει η σελίδα, και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Αν βαριέσαι όλες αυτές τις λεπτομέρειες, κάνε σταθερή συμπίεση στα 256Kbps και έχεις ισιώσει όλα ανεξαιρέτως τα CD, ανεξαρτήτως ποιότητας εγγραφής. Τα παραγόμενα αρχεία θα είναι ογκωδέστερα απ’ ό,τι θα ήταν με μεταβλητή συμπίεση, αλλά, με το σημερινό κόστος των σκληρών δίσκων, ποιος νοιάζεται...

Πέραν του MP3, υπάρχουν βεβαίως και οι αλγόριθμοι Ogg Vorbis και WMA, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν αντίστοιχα εξαιρετικές επιδόσεις ποιότητας ήχου, ειδικά ο WMA lossless. Τον WMA δεν τον χρησιμοποίησα ποτέ, απλώς διότι είναι διαθέσιμος μόνο μέσα από το ripping του Windows Media Player, ενώ η Microsoft δεν προσφέρει και κάποια λύση ανάστροφης χρήσης του, δηλαδή μετατροπή από WMA σε WAV, ή έχει δώσει στο κοινό κάτι τέτοιο, αλλά δεν το έχω υπ’ όψη μου, (δεν το έψαξα και πολύ). Ο Ogg Vorbis προσφέρει επίσης εξαιρετική ποιότητα ήχου, το τονίζω, αλλά πέραν της ποιότητας ήχου, τουλάχιστον κατά την άποψή μου, συντρέχουν κι άλλοι λόγοι, δίκην κριτηρίων επιλογής codec, με βασικότερο τις προδιαγραφές των φορητών συσκευών που έχει κάποιος για να ακούει μουσική. Για παράδειγμα, αν το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου αναγνωρίζει μόνον MP3 και WMA, είναι προφανές ότι κάτι από αυτά τα δύο πρέπει να επιλέξει κάποιος, ώστε, εκτός των άλλων, να έχει τη μουσική του διαθέσιμη και στο αυτοκίνητο.

Και κάτι τελευταίο. Όπως μου είχε πει πέρυσι ο Daniel Weiss, το πλέον αυστηρό, το ασφαλέστερο τεστ ηχητικής ποιότητας ενός απωλεστικού αλγορίθμου είναι ο ήχος του ομαδικού χειροκροτήματος, λόγω της φύσης του, του συχνοτικού περιεχομένου του. Στα 128Kbps η διαφορά από το πρωτότυπο είναι αμέσως αντιληπτή, αμέσως, ανεξαρτήτως της τεχνικής αρτιότητας του codec. Στα 160Kbps αρχίζουν τα χαμόγελα αμηχανίας, ενώ από τα 192Kbps και πάνω η μπάλα έχει χαθεί. Αν θέλετε, μπορώ να ανεβάσω τα σχετικά κομμάτια, να τα ακούσετε και μόνοι σας, (από ηχογράφηση υπεράνω κριτικής).
Πολυ καλα ολα αυτα Κυριε Coyia μας. Αλλα πιστεψτε με οτι τα αυτακια μας και γενικοτερα οι αισθησεις μας δεν κανουν λαθος οσον αφορα το ηχητικο αποτλεσμα ενος cda η ενος wave και ενος mp3.

Οι διαφορες αυτες θελουν πολυ συζητηση.

Φιλικα
Β.Β

Reaction score
1.846
Απάντηση: Re: Ποιοτικός ήχος και mp3 γίνεται;

... Οι διαφορες αυτες θελουν πολυ συζητηση.

Φιλικα
Β.Β
Ή απλά μια τυφλή δοκιμασία. Για να μη φανεί σαν αντιπαλότητα, κάνε μόνος τη δοκιμή. Πας εδώ που γράφτηκε, διαβάζεις (λίγο), συμπιέζεις κομμάτι της αρεσκείας σου και συγκρίνεις.
Θα εκπλαγείς!

Reaction score
1
Το Windows Media Player, που τα συμπιέζω εγώ (λόγω χρηστικότητας) όλα σε vbr320 wma, δεν πιστέυω να είναι τίποτα αντίστοιχο του XING ? :p

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.470
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo