Ποιοτικός ήχος και mp3 γίνεται;

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.251
Πολυ καλα ολα αυτα Κυριε Coyia μας. Αλλα πιστεψτε με οτι τα αυτακια μας και γενικοτερα οι αισθησεις μας δεν κανουν λαθος οσον αφορα το ηχητικο αποτλεσμα ενος cda η ενος wave και ενος mp3.
Να σε δώ, όταν ανεβάσω τα αρχεία.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.251
Δεν εννοούσα αυτό. Εννούσα σε ένα σύστημα χωρίς κανένα συμβιβασμό κόστους, με ιδανικό ενισχυτή, ιδανικό προενισχυτή, ιδανικά ηχεία, ιδανικότατο DAC, ένα αρχείο 192 με 256 ή 320 δεν θα έχει διαφορά σε ένα blind test?
Το έχω δοκιμάσει με σύστημα κόστους έως και 50000 ευρώ. Αν νομίζεις ότι με κάτι ακριβότερο θα καταλάβεις διαφορά, ο δρόμος είναι ανοικτός...

Reaction score
11.829
Έχει ακούσει κανείς ΑΝ* γίνεται να μετατρέψω ένα CD μου σε MP3 με ενσωματομένη την πληροφορία/επεξεργασία DOLBY HEADPHONE έτσι ώστε να μη χρειάζομαι το POWER DVD για να ακούω με την επιλογή DOLBY HEADPHONE ενεργοποιημένη; Δηλαδή να πάρω το mp3 και να το ακούσω στο γραφείο, με το media player του εκεί pc.

*(και γιατί να μην γίνεται, εν έτη 2008; Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει πρόγραμμα που να με κάνει να ακούω από τα ακουστικά και να κάνει προσομοίωση χώρου με διαστάσεις που να του δίνω εγώ. Για να μην πω ότι θα έπρεπε να κάνει και προσομοίωση του ήχου διάφορων ηχείων! Μήπως υπάρχει και δεν το ξέρω;)

Reaction score
8
Να σε δώ, όταν ανεβάσω τα αρχεία.
Δεν υπαρχει λογος να μπειτε στον κοπο.
Εχω κανει απειρες δοκιμες με τα mp3 και εχω κατασταλαγμενη αποψη για το τι συμβαινει. Ευτυχως εχω μαθει να ακουω ηχους οχι να τους μετραω.

Σε κατι βεβαια που θα συμφωνισω μαζι σας ειναι στο οτι ειτε cd ειναι αυτο ειτε οτιδοιποτε ψηφιακο μεσον , απεχει απο την αναλογικη ποιοτητα, παρασαγγας.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Ποιοτικός ήχος και mp3 γίνεται;

Ή απλά μια τυφλή δοκιμασία. Για να μη φανεί σαν αντιπαλότητα, κάνε μόνος τη δοκιμή. Πας εδώ που γράφτηκε, διαβάζεις (λίγο), συμπιέζεις κομμάτι της αρεσκείας σου και συγκρίνεις.
Θα εκπλαγείς!
Φυσικα θα το κανω.
Ευχαριστω

Reaction score
8
Μολις κατεβασα τους codecs

Ζητω ταπεινα συγνωμη.
Εμεινα εκπληκτος. Σε δικη μου ηχογραφηση δεν μπορουσα να καταλαβω την διαφορα.Ειναι πραγματικα εκπληκτικοι codecs και με κανουν να αναθεωρω τις αποψεις μου περι mp3.

Τωρα ομως τι γινετε με τα mp3 τα οποια εχουν γινει με καποιους αλλους codecs ???

Και παλι συγνωμη, ιδιαιτερα απο τον κ.Coya

Reaction score
1.846
Απάντηση: Re: Ποιοτικός ήχος και mp3 γίνεται;

... Τωρα ομως τι γινετε με τα mp3 τα οποια εχουν γινει με καποιους αλλους codecs ???

Και παλι συγνωμη, ιδιαιτερα απο τον κ.Coya
Πέρα από το θέμα κωδικοποίησης, σημαντικότερο είναι το ηχητικό άκουσμα. Άκουσες και πείστηκες και αυτό σε τιμά. :107:

Τα υπόλοιπα που έχεις είναι για ώρες που η ποιότητα δεν μετράει. Για αυτά που έχεις τα cd's στην κατοχή σου, χρειάζεται χρόνος και επανακωδικοποίηση. :126:

Reaction score
8
Διαφορές, πάντως, υπάρχουν και γίνονται αντιληπτές σε Α/Β ακόμα και σε μικρότερου μπάτζετ συστήματα.

Αλλιώς πρέπει να ψάχνει κανείς για να τις εντοπίσει, ήτοι να είναι ήδη υποψιασμένος και να έχει ακούσει τόνους μπ3 στο σύστημά του, καθότι είναι αμελητέες ψυχοακουστικά.

Ενδεικτικά να αναφέρω μια μείωση-απώλεια της ultra-fi λεπτομέρειας ή μετατροπή της σε μια πιο συγκεχυμένη "αίσθηση", μια... λείανση στις ψηλές, μια ασάφεια στο σβήσιμο και -ας μου επιτραπεί- μια αμυδρά "τύφλωση", να το πω αστιγματισμό, στην υφή του χαμηλού με σύνθετη κυματομορφή, βλ. πιάνο ή συγχορδίες μπάσου.

Όλα αυτά κάνουν, π.χ., το cd "When I look in your eyes" της Diana να ακούγεται λίγο πιο ευχάριστα μουσικό σε μπ3 320kb/s (!), αλλά το βιολί της Mullova στις παρτίτες του Μπαχ κάπως γλυκερό, με τον ανεπαίσθητο ήχο από την κύλιση του δοξαριού πάνω στις χορδές να συγχέεται ενίοτε με τις ανάσες και το όλο άκουσμα να στερείται αντηχήσεων και χωρικής πληροφορίας, τόσο στα μπ3 των 128kb/s όσο και σε αυτά των 320kb/s - όλα στο δικό μου σύστημα πάντα.

Reaction score
1.846
Απάντηση: Re: Ποιοτικός ήχος και mp3 γίνεται;

Διαφορές, πάντως, υπάρχουν και γίνονται αντιληπτές σε Α/Β ακόμα και σε μικρότερου μπάτζετ συστήματα ...
Μη λέμε τα ίδια για τον καθένα ξεχωριστά.
Κάνε αυτό και πές συμπεράσματα. :107:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Ποιοτικός ήχος και mp3 γίνεται;

Πέρα από το θέμα κωδικοποίησης, σημαντικότερο είναι το ηχητικό άκουσμα. Άκουσες και πείστηκες και αυτό σε τιμά. :107:

Τα υπόλοιπα που έχεις είναι για ώρες που η ποιότητα δεν μετράει. Για αυτά που έχεις τα cd's στην κατοχή σου, χρειάζεται χρόνος και επανακωδικοποίηση. :126:
Ποτε δεν ειχα προβλημα στο να παραδεχτω οταν εκανα καποιο λαθος.
Το θεμα ειναι οτι εχω κανει τοσες προσπαθειες με τα mp3, με διαφορους codecs αλλα και με αυτους που χρησιμοποιουν τα διαφορα προγραμματα μετατροπης, οπου κανενα αποτελεσμα δεν ηταν τουλαχιστον ικανοποιητικο, γιαυτο και επεμενα οτι η διαφορες ειναι μεγαλες.Ακουγοντας ομως με LAME, πραγματικα εμεινα αφωνος.

Φυσικα μπορει να υπαρχουν καποιες μικροδιαφορες τις ταξεως οπου αναφερει ο φιλος kyriarxos (τι διαολο με κυριαρχους και υμιθεους εχω μπλεξει???:105:),αλλα ειναι τοσο μικρες που εφοσον δεν γινονται αντιληπτες τοτε δεν αξιζει τον κοπο να τις συζηταμε.

Reaction score
8
Διαφορές, πάντως, υπάρχουν και γίνονται αντιληπτές σε Α/Β ακόμα και σε μικρότερου μπάτζετ συστήματα.

Αλλιώς πρέπει να ψάχνει κανείς για να τις εντοπίσει, ήτοι να είναι ήδη υποψιασμένος και να έχει ακούσει τόνους μπ3 στο σύστημά του, καθότι είναι αμελητέες ψυχοακουστικά.

Ενδεικτικά να αναφέρω μια μείωση-απώλεια της ultra-fi λεπτομέρειας ή μετατροπή της σε μια πιο συγκεχυμένη "αίσθηση", μια... λείανση στις ψηλές, μια ασάφεια στο σβήσιμο και -ας μου επιτραπεί- μια αμυδρά "τύφλωση", να το πω αστιγματισμό, στην υφή του χαμηλού με σύνθετη κυματομορφή, βλ. πιάνο ή συγχορδίες μπάσου.

Όλα αυτά κάνουν, π.χ., το cd "When I look in your eyes" της Diana να ακούγεται λίγο πιο ευχάριστα μουσικό σε μπ3 320kb/s (!), αλλά το βιολί της Mullova στις παρτίτες του Μπαχ κάπως γλυκερό, με τον ανεπαίσθητο ήχο από την κύλιση του δοξαριού πάνω στις χορδές να συγχέεται ενίοτε με τις ανάσες και το όλο άκουσμα να στερείται αντηχήσεων και χωρικής πληροφορίας, τόσο στα μπ3 των 128kb/s όσο και σε αυτά των 320kb/s - όλα στο δικό μου σύστημα πάντα.
Με το συμπαθιο κιολας

Με τι ειδους συστημα παιζετε.
Με τι ειδος αυτια ακουτε για να κανετε αυτες τις παρατηρησεις.
Διοτι απ οσο μπορω να εχω αποψη πανω σε θεμα ηχογραφησης αν υπαρχει ενα solo βιολι, ειναι φυσικο να ακουγετε και η ανασα του μουσικου,(εφοσον και εαν, ειναι ηχογραφημενο με τελειες συνθηκες ηχογραφησης -χωρος, μικροφωνο, μικτης κ.λ.π).

Εαν δηλαδη το κωδικοποιησουμε, θα ακουγετε διαφορετικα η ανασα του εκτελεστη και το συρσιμο του δοξαριου πανω στην χορδη και αυτο θα γινει αντιληπτο απο το αυτακι μας???

Οταν λετε χωρικη πληροφορια και υφη του χαμηλου, τι ακριβως εννοειτε?

Πρεπει να αλλαξω δουλεια. Θα πουλαω κυλλοτες. Δεν γινετε.:123:

Reaction score
4
Απάντηση: Ποιοτικός ήχος και mp3 γίνεται;

Απ'ότι φαίνεται έχει σημασία η απόδοση του codec σε σχέση με το είδος μουσικής αλλά τελικά δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά μεταξύ τους (συνολικά).
Διαφορά υπάρχει όμως στην ταχύτητα και ίσως ενδιαφέρει κάποιους....
Another very interesting thing, which was also one of the goals for this test, is that Fraunhofer and especially Helix, which both outperform LAME in terms of encoding speed, are still very competitive. While statistically being tied to LAME on first place, Helix actually even received a higher rating than LAME 3.98.2 - and this at 90x encoding speed! Even FhG received a slightly higher score at least against LAME 3.97 which was the recommended encoder by the Hydrogenaudio community for a long time. But again, statistically, they are all tied so there is no quality winner.
Από εδώ:
http://www.listening-tests.info/mp3-128-1/results.htm

Πήρε μέρος κανείς ?
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=56522

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.251
Λοιπόν, τα αρχεία του χειροκροτήματος είναι εδώ. Κατεβάστε τα και κάντε μια προσπάθεια να προσδιορίσετε ποιο είναι ποιο.

Reaction score
8
Πλακα κανουμε τωρα ???

Τι ποιο ειναι ποιο...Στα δικα μου αυτακια ειναι ολα ιδια.

Κατ'αρχην ολα ειναι .wav. Που ειnαι τα mp3.
Εκτος κια εχουν γινει ξανα απο mp3 , wav ,οπου θα επρεπε παλι να υπαρχει μια καποια αποκληση.

Εγω παντως ιδια τα ακουω.

Ας απαντησουν εκεινοι που εχουν τα super βιονικα αυτια για τις διαφορες.

Reaction score
11.829
Λοιπόν με την πρώτη ακρόαση έχω να πω τα εξής:

Το 6 είναι το χειρότερο απ' όλα, πολλά τσικ-τσικ.
Το 7 είναι το δεύτερο χειρότερο.
Το 3 είναι το τρίτο χειρότερο.

Μόνο με μια ακρόαση, στα υπόλοιπα δεν άκουσα διαφορά.

Έπονται και άλλες ακροάσεις δυνατά.

Reaction score
11.829
Με τη δεύτερη ακρόαση άκουσα ότι και στο 2 και στο 1 υπήρχαν ηχητικά artifacts. Στο 2 σε μικρό βαθμό.

Τελικά το 5 μου ακούγεται πιο σωστό από όλα.

Συγνώμη noizmaker, αλλά υπάρχουν διαφορές.

Reaction score
8
Ολα αυτα τα ακουσες με την sounblaster???? :107:

Μηπως τελικα εχεις κανενα προβληματακι στο ρευμα σου, ή στην καρτα σου ??? :126:

Reaction score
11.829
Ναι, γιατί σου φαίνεται παράξενο; Πρόβλημα δε νομίζω να έχω, περισσότερο από όσο έχει ένα τυπικό PC τουλάχιστον. Εσύ με τι άκουσες τα αρχεία;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παιδιά όποιος ισχυριστεί ότι ακούει διαφορές από καλό mp3 και μπορεί να το ξεχωρίσει σε blind test (δηλαδή με επιτυχία σε ποσοστά που αποκλείουν τον παράγοντα τύχη αναλόγως των επαναλήψεων), νομίζω ότι κοροϊδεύει τον εαυτό του. Έχουμε πραγματοποιήσει ομαδικό test, στο οποίο μάλιστα οι ακροατές είχαν όσο χρόνο ήθελαν, και τα αποτελέσματα, ήταν άλλα αντ' άλλων. Αν ψάξετε στο site θα τα βρείτε. :126:

...

Reaction score
8
Ναι, γιατί σου φαίνεται παράξενο; Πρόβλημα δε νομίζω να έχω, περισσότερο από όσο έχει ένα τυπικό PC τουλάχιστον. Εσύ με τι άκουσες τα αρχεία;
Πετρο

Μου φενεται παραξενο διοτι ειμουν κι εγω κατοχος μιας Soundblaster και ειμουν τρισευτυχισμενος.... μεχρι που την αλλαξα διοτι ειχα κατι τσακ - τσουκ και εβαλα την m-audio την 1010. Τελικα μαλλον δεν ακουγα, διοτι μολις εβαλα την δευτερη ειδα το φως μου.

Εγω λοιπον τα ακουσα με την m-audio και με ακουστικα AKG K 141 MKII

Καμια διαφορα.............

Α... ξεχασα.....τα ανοιξα με το wavelab.........

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.485
Members
38.566
Νεότερο μέλος
yannissails