- Μηνύματα
- 2.818
- Reaction score
- 433
Απάντηση: Ποιο έτοιμο φαγητό προτιμάτε πιο πολύ;
1/2 κιλό αλεύρι όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερη μαγια
Λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι κρύο νερό
Λιγότερο 1/2 ποτήρι λάδι
Τα υλικα αυτα ειναι για δυο οικογενειακές πίτσες μέτριου πάχους.
Τα χτυπάς στο μιξερ ώσπου να γίνει ελαστική ζύμη. Το αφήνεις 40 λεπτα να φουσκώσει .
Ψήσιμο σε αντιστάσεις στους 300 στην χαμηλότερη στάθμη του φούρνου για 10 λεπτα το πολυ.
Για την σάλτσα βάζουμε
1/2 κονκασε
Κρεμμύδι φρέσκο
Σκόρδο
Λίγο λάδι
Αλάτι πιπέρι
Μυρωδικα της αρεσκείας σου
Λίγη κετσαπ ένα κουταλακι
Και το αφήνεις αρκετά να δεσει
Το μυστικό ειναι οτι θελει καυτό φούρνο! Όχι 180 και 200 βαθμούς που γράφουν κάποιες συνταγές. Επίσης το άλλο μυστικό ειναι οτι θελει λίγη σάλτσα όχι παπαριασμα.
Με 5-6 ευρω βγάζεις 2 σούπερ πίτσες που ταιζεις 4 άτομα.
Σίγουρα αν πάρεις μια πλάκα ψήσιμο τους με 20-25 ευρω τελειοποιεις το ψήσιμο της ζυμης, αλλα και χωρις αυτη έχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα ισαξιο της καλύτερης πιτσαριας της πόλης
Για την ζύμηΔηλαδή?Με σπιτική ζύμη?Πως την ψήνεται?Τι αλεύρι βάζετε?Εχετε κάποιο ειδικό μηχάνημα μαγειρικής για πίτσα?
Για τη βάση πες μας,όχι τα υλικά που μπαίνουν επάνω,να τη φτιάξουμε κι εμείς.
Μυστικό τόχεις?![]()
1/2 κιλό αλεύρι όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερη μαγια
Λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι κρύο νερό
Λιγότερο 1/2 ποτήρι λάδι
Τα υλικα αυτα ειναι για δυο οικογενειακές πίτσες μέτριου πάχους.
Τα χτυπάς στο μιξερ ώσπου να γίνει ελαστική ζύμη. Το αφήνεις 40 λεπτα να φουσκώσει .
Ψήσιμο σε αντιστάσεις στους 300 στην χαμηλότερη στάθμη του φούρνου για 10 λεπτα το πολυ.
Για την σάλτσα βάζουμε
1/2 κονκασε
Κρεμμύδι φρέσκο
Σκόρδο
Λίγο λάδι
Αλάτι πιπέρι
Μυρωδικα της αρεσκείας σου
Λίγη κετσαπ ένα κουταλακι
Και το αφήνεις αρκετά να δεσει
Το μυστικό ειναι οτι θελει καυτό φούρνο! Όχι 180 και 200 βαθμούς που γράφουν κάποιες συνταγές. Επίσης το άλλο μυστικό ειναι οτι θελει λίγη σάλτσα όχι παπαριασμα.
Με 5-6 ευρω βγάζεις 2 σούπερ πίτσες που ταιζεις 4 άτομα.
Σίγουρα αν πάρεις μια πλάκα ψήσιμο τους με 20-25 ευρω τελειοποιεις το ψήσιμο της ζυμης, αλλα και χωρις αυτη έχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα ισαξιο της καλύτερης πιτσαριας της πόλης