Ποιο έτοιμο φαγητό προτιμάτε πιο πολύ;

Ποιο έτοιμο φαγητό προτιμάτε πιο πολύ;

• Total voters
    74
Reaction score
433
Απάντηση: Ποιο έτοιμο φαγητό προτιμάτε πιο πολύ;

Δηλαδή?Με σπιτική ζύμη?Πως την ψήνεται?Τι αλεύρι βάζετε?Εχετε κάποιο ειδικό μηχάνημα μαγειρικής για πίτσα?
Για τη βάση πες μας,όχι τα υλικά που μπαίνουν επάνω,να τη φτιάξουμε κι εμείς.
Μυστικό τόχεις?:biggrin:
Για την ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερη μαγια
Λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι κρύο νερό
Λιγότερο 1/2 ποτήρι λάδι

Τα υλικα αυτα ειναι για δυο οικογενειακές πίτσες μέτριου πάχους.
Τα χτυπάς στο μιξερ ώσπου να γίνει ελαστική ζύμη. Το αφήνεις 40 λεπτα να φουσκώσει .

Ψήσιμο σε αντιστάσεις στους 300 στην χαμηλότερη στάθμη του φούρνου για 10 λεπτα το πολυ.

Για την σάλτσα βάζουμε

1/2 κονκασε
Κρεμμύδι φρέσκο
Σκόρδο
Λίγο λάδι
Αλάτι πιπέρι
Μυρωδικα της αρεσκείας σου
Λίγη κετσαπ ένα κουταλακι
Και το αφήνεις αρκετά να δεσει

Το μυστικό ειναι οτι θελει καυτό φούρνο! Όχι 180 και 200 βαθμούς που γράφουν κάποιες συνταγές. Επίσης το άλλο μυστικό ειναι οτι θελει λίγη σάλτσα όχι παπαριασμα.

Με 5-6 ευρω βγάζεις 2 σούπερ πίτσες που ταιζεις 4 άτομα.

Σίγουρα αν πάρεις μια πλάκα ψήσιμο τους με 20-25 ευρω τελειοποιεις το ψήσιμο της ζυμης, αλλα και χωρις αυτη έχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα ισαξιο της καλύτερης πιτσαριας της πόλης

Reaction score
1.458

Εκταση μάλλον το καταλαβαίνω.Μια κουτάκια τι εννοείς?:smile:

Reaction score
433

Εκταση μάλλον το καταλαβαίνω.Μια κουτάκια τι εννοείς?:smile:
Κετσαπ ένα κουτάλακι έγραψα αλλα οταν γράφεις σε αει παντ αυτα παθαινεις.

Και απο τυριά αν βρεις καλη ακριβή μοτσαρελα βάζεις μονο αυτη , αλλα εγω επειδη βάζω του 1 ευρω το μπαλάκι και ειναι λίγο υγρή βάζω και κίτρινο τυρακι γκουντα ή εμενταλ και γινεται σούπερ, γιατι μονο με την μοτσαρελα που βάζω βγάζει πολλα υγρά στην ζύμη.

Reaction score
1.458

Για την ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερη μαγια
Λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι κρύο νερό
Λιγότερο 1/2 ποτήρι λάδι

Τα υλικα αυτα ειναι για δυο οικογενειακές πίτσες μέτριου πάχους.
Τα χτυπάς στο μιξερ ώσπου να γίνει ελαστική ζύμη. Το αφήνεις 40 λεπτα να φουσκώσει .

Ψήσιμο σε αντιστάσεις στους 300 στην χαμηλότερη στάθμη του φούρνου για 10 λεπτα το πολυ.

Για την σάλτσα βάζουμε

1/2 κονκασε
Κρεμμύδι φρέσκο
Σκόρδο
Λίγο λάδι
Αλάτι πιπέρι
Μυρωδικα της αρεσκείας σου
Λίγη κετσαπ ένα κουταλακι
Και το αφήνεις αρκετά να δεσει

Το μυστικό ειναι οτι θελει καυτό φούρνο! Όχι 180 και 200 βαθμούς που γράφουν κάποιες συνταγές. Επίσης το άλλο μυστικό ειναι οτι θελει λίγη σάλτσα όχι παπαριασμα.

Με 5-6 ευρω βγάζεις 2 σούπερ πίτσες που ταιζεις 4 άτομα.

Σίγουρα αν πάρεις μια πλάκα ψήσιμο τους με 20-25 ευρω τελειοποιεις το ψήσιμο της ζυμης, αλλα και χωρις αυτη έχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα ισαξιο της καλύτερης πιτσαριας της πόλης
Μάλιστα!Τώρα κατανοητό απόλυτα.
Ασε τη σάλτσα θα τη φτιάξω με φρέσκια ντομάτα pomodoro αυστηρά!
Και λίγο ρίγανι ή θυμάρι στο τέλος πάει απίθανα!

Reaction score
433

Μάλιστα!Τώρα κατανοητό απόλυτα.
Ασε τη σάλτσα θα τη φτιάξω με φρέσκια ντομάτα pomodoro αυστηρά!
Και λίγο ρίγανι ή θυμάρι στο τέλος πάει απίθανα!
Οπως θες απλως εγω βάζω κονκασε γιατι την θέλω να μην ειναι πολυ υγρή η σάλτσα . Για τα μυρωδικα εγκρίνω και επαυξανω!

Αυτη ειναι και η μαγια της σπιτικης πιτσας ! Την φτιαχνεις με οτι έχεις , πειραματιζεσαι και βελτιώνεις την γεύση.

Reaction score
1.458

Και απο τυριά αν βρεις καλη ακριβή μοτσαρελα βάζεις μονο αυτη , αλλα εγω επειδη βάζω του 1 ευρω το μπαλάκι και ειναι λίγο υγρή βάζω και κίτρινο τυρακι γκουντα ή εμενταλ και γινεται σούπερ, γιατι μονο με την μοτσαρελα που βάζω βγάζει πολλα υγρά στην ζύμη.
Καλή και ακριβή μοτσαρέλα βρίσκουμε,τη μπουφάλα μάλλον εννοείς!Αν βάλουμε όμως τη πιο φτηνή και λίγο πριν την ψήσουμε,την τοποθετήσουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας δε θα χάσει τα υγρά της ώστε να μην χρειαστεί να βάλουμε γκούντα,ένταμ ή έμμενταλ?

Αν και λίγο κασεράκι ή ακόμη καλύτερα γραβιέρα θα πήγαινε και θα έδινε έξτρα νοστιμιά!:biggrin:

Reaction score
433

Καλή και ακριβή μοτσαρέλα βρίσκουμε,τη μπουφάλα μάλλον εννοείς!Αν βάλουμε όμως τη πιο φτηνή και λίγο πριν την ψήσουμε,την τοποθετήσουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας δε θα χάσει τα υγρά της ώστε να μην χρειαστεί να βάλουμε γκούντα,ένταμ ή έμμενταλ?

Αν και λίγο κασεράκι ή ακόμη καλύτερα γραβιέρα θα πήγαινε και θα έδινε έξτρα νοστιμιά!:biggrin:
Δεν το έχω δοκιμάσει αυτο με το χαρτι που λες μονο στραγγισμα κανω αλλα η υγρασία δύσκολα φευγει απο τους πόρους. Θα το δοκιμάσω.

Ναι η μίξη του αγλυκου τυριού της μοτσαρελας με την σπιρταδα και το δεσιμο που κανει το κίτρινο τυρί ανεβάζει την γεύση σε σημείο που έτοιμες πίτσες αδυνατούν να ακολουθήσουν.

Reaction score
1.458

Δοκίμασε να αντικαταστήσεις το κίτρινο τυρί με μια καλή ήπια όχι αλμυρή γραβιέρα,όπως Νάξου αλλά και όχι μόνο.
Βέβαια γούστα είναι αυτά,εγώ πάντως την γραβιέρα την έχω ως ένα εξαιρετικό τυρί!

Reaction score
433

Δοκίμασε να αντικαταστήσεις το κίτρινο τυρί με μια καλή ήπια όχι αλμυρή γραβιέρα,όπως Νάξου αλλά και όχι μόνο.
Βέβαια γούστα είναι αυτά,εγώ πάντως την γραβιέρα το έχω ως ένα εξαιρετικό τυρί!
Συμφωνω. Οπως είπα και πιο πάνω η μαγκιά της πιτσας στο σπίτι αυτη ειναι , βαζεις οτι έχεις και οτι τραβά η όρεξη σου.

Reaction score
1.458

Την βάση θα την φτιάξω μάλλον το Σάββατο.

Σου έχω εμπιστοσύνη γενικά,αλλά στην πίτσα θα βάλω τα δικά μου υλικά που θέλω!
Θα γράψω εντυπώσεις Σάββατο ή Κυριακή.

Καλά δε θα τα χαλάσουμε κιόλας αν δε είναι του γούστου μου!:biggrin:

Reaction score
433

Την βάση θα την φτιάξω μάλλον το Σάββατο.

Σου έχω εμπιστοσύνη γενικά,αλλά στην πίτσα θα βάλω τα δικά μου υλικά που θέλω!
Θα γράψω εντυπώσεις Σάββατο ή Κυριακή.

Καλά δε θα τα χαλάσουμε κιόλας αν δε είναι του γούστου μου!:biggrin:
Καλη επιτυχία!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650

Κι εγώ σουβλάκι ψήφισα, αλλά κάθε καλοκαίρι -που έχουμε μπόλικες ντομάτες από τον κήπο- έχει την τιμητική της κι η Λαδένια Κιμώλου, η ελληνική εκδοχή της πίτσας. Δοκιμάστε την, και θα καταλάβετε ότι τα τυριά και τ'αλλαντικά, μόνο απαραίτητα δεν είναι!

Μερικά επιπλέον τιπς για τη συνταγή:
  • Οι ντομάτες πρέπει να είναι ώριμες και κατακόκκινες -αλλιώς μη μπείτε στον κόπο. Μη βάλετε μόνο δυο που λέει η συνταγή αλλά τέσσερις-πέντε. Κόψτε τις στη μέση και μετά σε ροδέλες πάχους μισού εκατοστού, αλατίστε τις κανονικά κι άστε τις σ'ένα σουρωτήρι, μ'ένα μπολ από κάτω για να στάζει ο χυμός τους, όση ώρα φουσκώνει η ζύμη (κρατήστε τον για... Bloody Mary).
  • Η μαγιά σε σκόνη είναι πιο πρακτική κι ένα φακελάκι αρκεί. Το νερό πρέπει να είναι γύρω στους 40 βαθμούς -όχι παραπάνω.
  • Μην ψαρώνετε πολύ μ'αυτά που λέει για σταδιακή προσθήκη των υλικών της ζύμης. Απλά να μην κολλάει υπερβολικά στα χέρια ούτε να είναι σφιχτή όμως, και καλό ζύμωμα (οι άνδρες χρησιμοποιούν τα μπράτσα τους :)
  • Αν, όπως σ'εμένα, δε σας αρέσει η κρεμμυδίλα, αφού κόψετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τα ξεβράζετε για λίγα λεπτά και τα σουρώνετε.
  • Περιχύστε με μπόλικο ελαιόλαδο καλής ποιότητας.
  • Ένα κομμάτι χαρτί μαγειρικής, θα εμποδίσει την πίτσα να κολλήσει στη λαμαρίνα.
Βάλτε το μεγαλύτερο ταψί που έχετε -θα σας χρειαστεί. Αν περιμένετε κι άλλους, βάλτε και δεύτερο.
Αν στο άλλο χέρι κρατάτε μια κρύα μπύρα, και μπροστά σας παίζει ένα μπλοκ-μπάστερ, μιλάμε για... νιρβάνα!

Reaction score
8.905

Παλιά έτρωγα σουβλάκι και μόνο από έναν πλανόδιο στην Άνω Νέα Σμύρνη (στα Λουτρά)... Αγκόπ (παρατσούκλι) τον φώναζαν και ήταν χειροποίητα, τα σημερινά μου βρωμάνε αφάνταστα και αλλα ειναι άνωστα... προτιμώ τις καυτερές μακαρονάδες.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.526

Για μισό κιλό αλεύρι πολύ δεν είναι ένα φακελάκι μαγιά;
Εγώ βάζω το μισό και πάλι φουσκώνει πολύ η ζύμη.
Επειδή μ΄αρέσουν οι έντονες γεύσεις βάζω και κεφαλοτύρι από πάνω.
Αυτό ξεροψήνεται και γίνεται ροδοκόκκινο, τραγανό και προσθέτει πικάντικη γεύση στην πίτσα.
Επίσης σάλτσα βάζω μόνο από βαζάκια που μου τα δίνει η μαμά ενός φίλου που την φτιάχνει στο χωριό μόνη της.
Οι έτοιμες κονσερβοποιημένες δεν μ΄αρέσουν.
Πειραματιζόμενος με τις ζύμες κατέληξα να βάζω μέσα στο αλεύρι και ένα αυγό και λίγο γάλα.
Και βάζω και αλάτι και ζάχαρη.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Παλιά έτρωγα σουβλάκι και μόνο από έναν πλανόδιο στην Άνω Νέα Σμύρνη (στα Λουτρά)... Αγκόπ (παρατσούκλι) τον φώναζαν και ήταν χειροποίητα, τα σημερινά μου βρωμάνε αφάνταστα και αλλα ειναι άνωστα... προτιμώ τις καυτερές μακαρονάδες.
Eiναι μεχρι να βρεις το χαιεντ σουβλακι παλι ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422

Δηλαδή?Με σπιτική ζύμη?Πως την ψήνεται?Τι αλεύρι βάζετε?Εχετε κάποιο ειδικό μηχάνημα μαγειρικής για πίτσα?
Για τη βάση πες μας,όχι τα υλικά που μπαίνουν επάνω,να τη φτιάξουμε κι εμείς.
Μυστικό τόχεις?:biggrin:
Ζύμωμα στο χέρι και λεπτός πλάστης.
Μετά από μερικούς πειραματισμούς θα μπορείς να την ανοίγεις και στον αέρα καθότι με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται η περιφεριακή κρούστα ζύμης.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.526

Ρε παιδιά όταν λέτε "σουβλάκι" τι από τα δύο εννοείτε;

Τα λέτε έτσι, αλλά εγώ εμπερδεύθειν ο δόλιος.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650

Για μισό κιλό αλεύρι πολύ δεν είναι ένα φακελάκι μαγιά;
Εγώ βάζω το μισό και πάλι φουσκώνει πολύ η ζύμη.
Επειδή μ΄αρέσουν οι έντονες γεύσεις βάζω και κεφαλοτύρι από πάνω.
Αυτό ξεροψήνεται και γίνεται ροδοκόκκινο, τραγανό και προσθέτει πικάντικη γεύση στην πίτσα.
Επίσης σάλτσα βάζω μόνο από βαζάκια που μου τα δίνει η μαμά ενός φίλου που την φτιάχνει στο χωριό μόνη της.
Οι έτοιμες κονσερβοποιημένες δεν μ΄αρέσουν.
Πειραματιζόμενος με τις ζύμες κατέληξα να βάζω μέσα στο αλεύρι και ένα αυγό και λίγο γάλα.
Και βάζω και αλάτι και ζάχαρη.
Περί ορέξεως Μιχάλη... Πάντως πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις μια φορά και την κλασσική ελληνική Λαδένια: παρά το φαινομενικά απλό της συνταγής, αν οι ντομάτες είναι ώριμες και βάλεις και μπόλικο καλό ελαιόλαδο, θα γλύφεις τα δάχτυλά σου! Επιπλέον, είναι πραγματική αποτοξίνωση, σε σχέση με μια βαρυφορτωμένη κλασσική πίτσα.

Για το θέμα του φουσκώματος, πολλά παίζουν ρόλο: η θερμοκρασία του χώρου και του νερού (ιδανικά: κοντά, αλλά όχι πολύ πάνω από 40 Κελσίου), ο χρόνος, το είδος της μαγιάς και του αλευριού (ακόμα και το αν είναι κοσκινισμένο), η ποσότητα του αλατιού και της ζάχαρης και το προσωπικό γούστο. Στη Λαδένια για παράδειγμα, μου αρέσει μπόλικη και πολύ αφράτη η ζύμη (όχι σε ιταλικό στυλ), οπότε αφού μείνει κανένα μισάωρο στο μπολ και φουσκώσει αρκετά, την απλώνω στο ταψί, τραβώντας την με ελαφριές κινήσεις από τις άκρες και την ξαναφήνω κανένα δεκάλεπτο στο (σβηστό) φούρνο, για να ξαναφουσκώσει.
Τώρα το καλοκαίρι, ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχουμε το χλιαρό περιβάλλον που απαιτείται, είναι να λαδώσουμε το ίδιο μπολ που κάναμε το ανακάτεμα των υλικών και το αρχικό ζύμωμα, να βάλουμε μέσα τη μπάλα της ζύμης, να κλείσουμε αεροστεγώς το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και να το αφήσουμε στον ήλιο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.872

Ρε παιδιά όταν λέτε "σουβλάκι" τι από τα δύο εννοείτε;

Τα λέτε έτσι, αλλά εγώ εμπερδεύθειν ο δόλιος.
Τ' απου πάν'! Τ' απ' κάτ' δην είνη καλαμάκ'. Απ' ρουφάν του λένη.

Reaction score
8.905

Ζύμωμα στο χέρι και λεπτός πλάστης.

Εσύ που είσαι παντρεμένος... καλό είναι να μην υπάρχουν αυτά τα “εργαλεία” στο σπίτι! :biggrin:

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734