Ποιο έτοιμο φαγητό προτιμάτε πιο πολύ;

Ποιο έτοιμο φαγητό προτιμάτε πιο πολύ;

• Total voters
    74
Reaction score
1.458
Απάντηση: Ποιο έτοιμο φαγητό προτιμάτε πιο πολύ;

Εξηγησες οτι στο σουβλακι περιλαμβανεται και η πιτα με σουβλακι ?

Μην χανουμε ψηφους τσαμπα :biggrin:

Ετσι,έτσι!Μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις!:thumbsup:
Χωρίς πατάτα όμως μέσα στην πίτα.Αν θες πατάτα ξεχωριστή μερίδα!:wink:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Νίκο και γω τρώω burgers και γουστάρω και πολύ μερικές φορές.
Το ερώτημα είναι απλό:
Αν είσαι με φίλους/παρέα στο κρίσιμο ερώτημα τι απαντάς?Σουβλάκι ή burger?
Εγώ απαντάω σουβλάκι.
Εσύ?
Οτι θέλει η παρέα.

Εδω και καιρό, έχουμε κι επιλογή καντίνας.Ο Αντρίκος με το ''ΞΥΛΙΝΟ'' στην Κηφισίας, στο Μαρούσι , κάνει delivery σαντουιτσάρες μέχρι τις 5 το πρωί.

Reaction score
1.458

Οτι θέλει η παρέα.
Αυτό είναι και το καλύτερο όταν είσαι με παρέα!

Είμαστε κοντά στην ηλικία,καλά εγώ είμαι λίγο πιο νέος βέβαια :biggrin:,έχω μεγαλώσει κι εγώ για αρκετά χρόνια με ντονέρ.Δεν ξέρω αν θυμάσαι τι είχε γίνει με τα ντονέρ τέλη 70'ς αρχές 80'ς.Ειχαν βουήξει οι εφημερίδες της εποχής!Μέχρι που βγήκε νόμος που απαγόρευε τον γύρο από κιμά,το ντονέρ δηλαδή.Νομίζω τα τελευταία χρόνια επιτρέπεται πάλι η παρασκευή του ντονέρ.
Εννοείτε ότι το λάτρευα το ντονέρ,μου είχε λείψει πολλά χρόνια και όταν το βρίσκω και τώρα αλλά σε καλό μαγαζί είμαι φανατικός οπαδός!

Reaction score
1.458

Γιατί είχε κάνει ελέγχους η τότε Αγορανομία σε πολλά σουβλατζίδικα και είχαν βρει…τα πάντα όλα μέσα στο ντονέρ.
Είχε ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα εκείνη την εποχή από την Απογευματινή που είχε τεράστια κυκλοφορία τότε,με τίτλο "Το βρώμικο πιάτο" που συνεχίστηκε για πολλές εβδομάδες.Κατόπιν των αντιδράσεων του κόσμου απ'όσα δίαβαζε έγινε μεγάλη έρευνα από την Αγορανομία και κλείσαν και πολλά εστιατόρια της εποχής,ακριβά και φθηνά,συνοικιακά και κοσμικά.Στα σουβλατζίδικα όμως έγινε η μεγάλη σφαγή,ειδικά σε όσους έφτιαχναν γύρο και ντονέρ.Στην Αθήνα τουλάχιστον για 1-2 χρόνια πολύ δύσκολα έβρισκες γύρο να φας,αλλά το ντονέρ είχε απαγορευθεί για πολλά χρόνια.Υπενθυμίζω ντονέρ=γύρος από κιμά.
Τα τελευταία χρόνια βρίσκεις πάλι ντονέρ παντού.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.382
Αυτή τη σχετικά πρόσφατη συνήθεια να βάζουν πατάτες στο σουβλάκι με πίτα ποτέ δεν την κατάλαβα.
Ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι ρε μάστορα. Τι είναι, βρώμικο; Βάλε κι αυγό τότε. :rolleyes:

Reaction score
15.548

σωστα ......

σουβλακι κυριοι......απλα γρηγορο με ολες τις θρεπτικες ουσιες ενος βρωμικου γευματος.....πληρες γευμα.

να ειναι μεσα στην λαδιλα......γνησιο..... με κρεμμυδι η τζατζικι οχι και τα δυο....και ντοματουλα...

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

σωστα ......

σουβλακι κυριοι......απλα γρηγορο με ολες τις θρεπτικες ουσιες ενος βρωμικου γευματος.....πληρες γευμα.

να ειναι μεσα στην λαδιλα......γνησιο..... με κρεμμυδι η τζατζικι οχι και τα δυο....και ντοματουλα...
Και να τρεχουν τα ζουμια στο χερι οταν τρως!!:roflmao:

Reaction score
1.213

Eγω θα δοκιμασω να το φαω με τσοπ στικς .Θα μιξαρω κουλτουρες για πιο πχιοτικη απολαυση :biggrin:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.084

Από αυτά που μπορώ να διαλέξω στην Ελλάδα προτιμώ το σουβλάκι. Βέβαια για να βρεις πια καλό σουβλάκι πρέπει να το προσπαθήσεις αρκετά. Η συνεχής κόντρα για τη πιο χαμηλή τιμή, σε συνδυασμό με την εξαφάνιση των μερακλήδων παρασκευαστών, έχουν παραμερίσει γεύση και ποιότητα. Σχεδόν όλοι ψωνίζουν από τους ίδιους μεγαλεμπόρους κατεψυγμένων κρεάτων Β' διαλογής, χρησιμοποιούν αυτές τις πλαστικές καπιτονέ πίτες του σωρού και αποφεύγουν το κάρβουνο. Κοτσάρουν και ένα βλακώδη τίτλο με κάποιο λογοπαίγνιο και θεωρούνται σουβλατζήδες. Σκ@τά στα μούτρα τους!

Και δεν παραγγέλνω ποτέ μέσω delivery. Θέλω το φαγητό μου ζεστό προς καυτό και ξεροψημένο. Οι ντελιβεράδες το δένουν μέσα στις σακούλες, το πάνε βόλτα σε 10 γειτονιές, και όταν στο φέρνουν είναι χλιαρό και πανιασμένο.
Τώρα που είμαι στο εξοχικό, φτιάχνω τα δικά μου σουβλάκια με όλες τις τεχνικές προδιαγραφές, μόνο που δεν θεωρούνται "γρήγορο φαγητό"! :biggrin:

Reaction score
1.213

Τώρα που είμαι στο εξοχικό, φτιάχνω τα δικά μου σουβλάκια με όλες τις τεχνικές προδιαγραφές, μόνο που δεν θεωρούνται "γρήγορο φαγητό"! :biggrin:
Eχουμε κανα review ?:biggrin:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.084

Είναι αστείο να θεωρούμε π.χ. το σουβλάκι με πίτα πιο υγιεινό από το burger. Και τα δύο, στη βασική τους σύνθεση, έχουν κρέας, ψωμί και λαχανικά. Η ποιότητα των υλικών αυτών καθορίζει και το αποτέλεσμα.
Κι ενώ το ακριβό μπορεί να είναι και καλό, το πολύ φτηνό είναι σχεδόν πάντα κακής ποιότητας.

Τα McDonald's στην Αμερική πράγματι έχουν πιο γευστικά προϊόντα. Θεωρούνται όμως δεύτερης κατηγορίας ταχυφαγεία και τα προτιμούν πια μόνο όσοι ψωνίζουν βάσει τιμής. Υπάρχουν άλλες αλυσίδες με πολύ καλύτερες πρώτες ύλες, όπως το Shake Shack, το In-N-Out, το Five Guys κλπ. Φυσικά, αν φάει κάποιος hamburger σε ένα καλό steak house θα αναθεωρήσει τα γευστικά κριτήρια αυτού του, ταπεινού κατά τ' άλλα, φαγητού. Όμως εδώ μιλάμε για γρήγορο φαγητό.

Τα τελευταία χρόνια (στις ΗΠΑ) έχουν αρχίσει όλες σχεδόν οι αλυσίδες να χρησιμοποιούν λάδια χωρίς μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά (trans fats). Εμείς οι Έλληνες, μπορεί να καυχιόμαστε για τη Μεσογειακή διατροφή μας, έχουμε όμως καταναλώσει αμέτρητες ποσότητες trans fats τις περασμένες δεκαετίες, μέσω της χρήσης της μαργαρίνης σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Η μόδα που παρέσυρε όλες τις μαμάδες και κατέστρεψε την υγεία της οικογένειας ειδικά στις πόλεις. Για να μην πιάσουμε τις κρέμες γάλακτος... Γιατί, άλλο νόστιμο και ποιοτικό κι άλλο υγιεινό.

Το μυστικό ειναι οτι θελει καυτό φούρνο! Όχι 180 και 200 βαθμούς που γράφουν κάποιες συνταγές. Επίσης το άλλο μυστικό ειναι οτι θελει λίγη σάλτσα όχι παπαριασμα.

Σίγουρα αν πάρεις μια πλάκα ψήσιμο τους με 20-25 ευρω τελειοποιεις το ψήσιμο της ζυμης, αλλα και χωρις αυτη έχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα ισαξιο της καλύτερης πιτσαριας της πόλης
Αυτό με τη θερμοκρασία είναι πολύ σημαντικό. Ένας από τους κυριότερους λόγους που η Ιταλικού τύπου σπιτική πίτσα είναι για τα μπάζα, είναι οι περιορισμένες δυνατότητες των σπιτικών φούρνων. Η χρήση πλάκας ψησίματος βελτιώνει τα πράγματα, αλλά δεν μπορεί να προσφέρει το αποτέλεσμα ενός π.χ. ξυλόφουρνου: ωραία κρούστα με αφράτο εσωτερικό.
Φυσικά χρειάζεται και το ανάλογο αλεύρι. Το απόλυτο είναι το Ιταλικό Antico Caputo "Tipo 00" με την ιδανική ποσότητα γλουτένης και το πολύ φίνο άλεσμα. Αν δεν μπορούμε να το βρούμε, χρησιμοποιούμε καλής ποιότητας σκληρό αλεύρι για ψωμί. "Συγχωρεί" πιο εύκολα τα λάθη κι ας θέλει περισσότερη δουλειά.

Reaction score
209

Ένα burger έχει πολύ περισσότερο potential να είναι καλύτερο από το σουβλάκι, ακριβώς για τους λόγους που αναφέρει ο xfader. Εάν πρόκειται για καλό burger (που δεν έχει καμία σχέση με μακντόναλντσ γκούντιζ κλπ) τότε το προτιμώ κι εγώ από το σουβλάκι.

Αλλά το θέμα είναι πόσο κοστίζει. Γιατί στο μυαλό μου έχω τον τύπο burger όπως αυτά στα TGI Friday's.

Ένα ακόμη σημείο είναι το ίδιο το μπιφτέκι. Αν δεν κάνω λάθος, η original συνταγή έχει μόνο κέτσαπ, ούτε μαγιονέζες, ούτε σως. Αυτό γιατί το καλό κρέας θέλει λιγότερα συνοδευτικά.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.084

Ένα ακόμη σημείο είναι το ίδιο το μπιφτέκι. Αν δεν κάνω λάθος, η original συνταγή έχει μόνο κέτσαπ, ούτε μαγιονέζες, ούτε σως. Αυτό γιατί το καλό κρέας θέλει λιγότερα συνοδευτικά.
Το burger σύμφωνα με τους hi-endάδες του είδους έχει κάποια βασικά χαρακτηριστικά:

* Μπιφτέκι από ποιοτικό και σιτεμένο μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα, στήθος, κόντρα κλπ) με 15-25% λίπος.
* Χοντρό άλεσμα με πέρασμα μια φορά από τη μηχανή (αρκετοί προτείνουν κόψιμο με μαχαίρι σε πολύ μικρά κυβάκια). Πλάσιμο όσο πιο χαλαρό γίνεται χωρίς "δούλεμα". Πρέπει να μπορούν τα υγρά του κρέατος να κυκλοφορούν ελεύθερα. Το ακριβώς αντίθετο γίνεται στα φτηνο-μπιφτέκια των ταχυφαγείων. Αν κάνουμε μια εγκάρσια τομή, βλέπουμε μία "βραστή", στεγνή μάζα, λες και είναι πάριζα...
* Σχήμα περίπου στρογγυλό, με πολλές ατέλειες τριγύρω για να υπάρχει μεγαλύτερη επιφάνεια για ξερόψημα που ενισχύει την umami γεύση. Πάχος γύρω στα δύο δάχτυλα για να είναι ζουμερό εσωτερικά.
* Κανένα πρόσθετο υλικό. Ούτε ψωμιά, ούτε μυρωδικά, ούτε αυγά κλπ . Άλλο burger, άλλο κεφτέδες και "μπιφτέκια της μαμάς" (μπλιάχ :biggrin:). Ως εξαίρεση μόνο αλάτι και πιπέρι.
* Ψήσιμο μέτριο, σε πλάκα ή κάρβουνα (δύο διαφορετικές σχολές).
* Ψωμάκι ολόφρεσκο και αφράτο, ειδικό για burgers.
* Στα συνοδευτικά, μέσα κι έξω, υπάρχει μεγαλύτερη χαλαρότητα ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Reaction score
1.000

@xfader :
Πολλά respect στα ποστ σου! Το έχεις!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.084

@xfader :
Πολλά respect στα ποστ σου! Το έχεις!
Ευχαριστώ. Μόνο που αυτά που έγραψα είναι πρόλογος μπροστά στις υπόλοιπες τεχνικές και θεωρίες. :cool:

Reaction score
1.000

Το καλύτερο burger πάντως το χω φάει στο cozi 's στα μελίσσια!
Για μένα ξεπερνάει το καλύτερο σουβλάκι!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.084

Το καλύτερο burger πάντως το χω φάει στο cozi 's στα μελίσσια!
Για μένα ξεπερνάει το καλύτερο σουβλάκι!
Στο Cozi's πάω αρκετές φορές το μήνα από τότε που άνοιξε... :biggrin:
Εγώ όμως προτιμώ άλλα πιάτα. Όχι ότι το burger του δεν είναι καλό, απλά είναι πιο κοντά στα ελληνικά πρότυπα.

Reaction score
152

τετοια κανετε και μολις εχω παραγγειλει ενα καλσονε,πιτσα διπλωμενη δηλαδη....
προτιμω την πιτσα απο το σουβλακι γιατα ---αναλογα την πιτσαρια---- πιστευω οτι ειναι πιο καθαρο φαγητο.....
προσφατα διαβασα οτι στο γυρο, κοινως σουβλακι, χρησιμοποιουν τα καθαρματα μεχρι και φορμαλδεΰδη για να συντηρηθουν τα κρεατα.....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.736
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab