Ποιο ήταν το πρώτο σας HI FI?

Reaction score
5
Πότε και ποια ήταν τα μηχανήματα που σας μύησαν στο μαγικό κόσμο του HI FI?

Στην δική μου περίπτωση ήταν ένα JVC αν θυμάμαι καλά αγορασμένο το 74-75 μοντέλο MF-1845R είναι ένα μηχάνημα τρία σε ένα, και διαθέτει κασέτα ράδιο και πικάπ μαζί με τα ηχεία του.

Το μηχάνημα αυτό ακόμα υπάρχει και είναι παράδειγμα προς μίμηση για τα σημερινά μηχανήματα όσον αφορά την αντοχή του στον χρόνο, περίπου τριάντα χρόνια τώρα παίζει καθημερινά 12 ώρες την ημέρα δίχως να παρουσιάσει ποτέ καμία βλάβη.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Ραδιοενσχυτής Dual (δεν θυμάμαι το μοντέλο αgορασμένο στις αρχές των '80s, φοβερή κατασκευή με DIN εισόδους και ένα τεράστιο flywheel)
Πικάπ ELAC (πάλι δεν θυμάμαι το μοντέλο,αλλά την ίδια εποχή) με κεφαλή AudioTechnica
κασετόφωνο Panasonic (μιλάμε έχω πάθει αμνησία, ούτε αυτό το μοντέλο θυμάμαι)
και DIY ηχεία ακουστικής ανάρτησης που είχε φτιάξει κάποιος γνωστός...

Δυστυχώς έχουν όλα παραδώσει το πνεύμα τους...

Reaction score
666
[align=center]AYTO![/align]

Με ενσωματωμένο ενισχυτή λυχνίας (ECL 84 Siemens) και full range μεγάφωνο στο καπάκι. Μοντέλο του 1965.

Έπαιρνε και 10 45άρια στο μεγάλο spindle τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο και μόλις τελείωνε το παίξιμο του ενός ο βραχίονας ξαναγλυριζε στην αρχή και έπεφτε το επόμενο και ο βραχίονας αυτόματα πήγαινε στην αρχή του 45αριού και άρχιζε να παίζει μέχρι να τελειώσυν όλα. Είχε και χειροκίνητη έναρξη αναπαταγωγής αλλά το σταμάτημα και η επιστροφή του βραχίονα στην αρχική του θέση όταν τελείωνε ο δίσκος γινόταν αυτόματα.

Το κοντό spindle ήταν για τα 33άρια και μόνβο για ένα δίσκο κάθε φορά.

Reaction score
3.629
Tα πρώτα μου Hi-Fi (μετά από ένα Tepaz μονοφωνικό ποκάπ (portable παρακαλώ) και μετά από ένα SONY music center)

SANSUI SR-222 (1979) (στη συνέχεια άλλαξα βραχίονα με έναν Mayware Formula 4)

SANSUI AU-317 (2X50W) (1979)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω φωτογραφίες από το ELAC αλλά ψάχνοντας στο Internet βρήκα φωτογραφίες από το πικάπ με το οποίο το αντικατέστησα λίγα χρόνια μετά. Ένα Cec BD 3000.

Έπαιζε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90 οπότε και είχε ένα "ατύχημα" που έσπασε τον βραχίονα.

Reaction score
3
Ηταν το πρώτο μου και ακόμα είναι: Ενισχυτής NAD, Κασετόφωνο Luxman, CD player Technics & ηχεία Roister, όλα μοντέλα 91-92, αν θυμάμαι καλά.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Πικαπ, cdp, ενισχυτης και ηχεια της JVC. Μοντελα δεν θυμαμαι γιατι ηταν το 1990... Τα εχω στο γυμναστηριο και παιζουν ακομα μια χαρα!!!

Reaction score
3
Ενισχυτής Sansui,το μικρότερο μοντέλο απο του g.kar, 2Χ22 watt RMS,πικάπ CEC ηχεία JBL L19 και κασσετόφωνο,BIC,με δύο ταχύτητες εγγραφής παρακαλώ... :lol:

Τα έχω δώσει σε έναν θείο μου,όπου τα έχουν και τα βλέπουν... :lol: :lol: :lol:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
ο πρωτο πρωτο ενα Superscop(!),(1975) μετα ρ/ε Φεργκυσον (αγγλικος) και μετα Κενγουντ Ακαι Ροτελ Νακαμισι (προ+τελ -φοβεροι) ηχεια Τζενσεν και Audio Spectrum και μερικα που τα ξεχασα

Reaction score
3
lakiss51 said:
ο πρωτο πρωτο ενα Superscop(!),(1975) μετα ρ/ε Φεργκυσον (αγγλικος) και μετα Κενγουντ Ακαι Ροτελ Νακαμισι (προ+τελ -φοβεροι) ηχεια Τζενσεν και Audio Spectrum και μερικα που τα ξεχασα
Για το πρώτο μιλάμε μόνο.
Εαν γράψουμε τι έχει περάσει απο το ρακ του καθενός μας,θα κλιπάρει το site... :lol: :lol: :lol:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Γιάννης Κολιαβάς said:
[align=center]AYTO![/align]

Αναγνωρίζω το πικάπ του πατέρα μου!
Στ' αυτιά μου είναι ακόμα το "κλικ" που έκανε το συρόμενο Start για να σηκωθεί ο βραχίονας...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.953
Από το πρώτο μου HiFi σύστημα του 1979 (δώρο του θείου μου τότε, μιας και ήμουν 11 ετών...), "ζεί" μόνο ο ολοκληρωμένος ενισχυτής, ένας Technics SU-7700. Δουλεύει ακόμα μια χαρά και "οδηγεί" τα TANNOY SYSTEM 800 στο Desktop PC σύστημά μου.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Το πρωτο μου συστημα ηταν ενα separates της SANYO που μου ειχε κανει ο πατερας μου δωρο περιπου στο 1983. Ενισχυτης 2*20 βατ αν θυμαμαι καλα και deck, tuner , pickup.To 1991 περιπου αναβαθμιστηκα σε κατι στοιχειωδους ποιοτητας.

SANSUI AUX-317R (2x50W)
TECHNICS SLPG-560 CD PLAYER (αν θυμαμαι καλα)
B&W V202 (65w rms/8Ω/90db)
ΑΙWA ADF-600 (καταπληκτικο deck)

αρκετα γλυκοηχο συστημα , με μοναδικη ενσταση τα προβολικα πριμα, σε σχεση παντα με την εποχη του.

Η πηγη παιζει σε ενα καφενειο ακομα και σημερα. Τα ηχεια ειναι στη Χαλκιδα σε σπιτι φιλου και παιζουν ως μονιτορ ενος υπολογιστη με εναν παλιο AKAI ολοκληρωμενο.
Ο ενισχυτης πουληθηκε και αγνοειται η τυχη του.
Το deck παρεδωσε...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
To avsite μετά από κόπους και αναζητήεις ημερών σας παρουσιάζει το πρώτο hifi του σΚαφάτου. Ο τύπος είναι κρυφοαναλογικάριος τελικά...

Reaction score
3.629
Μόνο που το χωνί το είχε κάνει γιογιό για να κάνει, ο μικρός τότε Ανδρέας, τα κακάκια του.
Τη μανιβέλα την χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα για να ανεβοκατεβάζει το σεντόνι του βιντεοπροβολέα στο σπίτι.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Εν ετοι 1983 πικαπ της Kenwood, Ηχεια ιδιοκατασκευή με μεγάφωνα της Philips, Προενισχυτής της Tensai χρώματος ασημί, Τελικός ιδικατασκευή (100 Watts που ολο τα τελικά καίγονταν...) και Κασσετοφωνο της Akai. Διστυχώς επειδή απαντάω λίγο βιαστικά δεν θυμάμαι τους τύπους τους. Θα τους βρώ πάντως. Α, και το 1986 το πρωτο CD Player από την Pioneer. Πριν από αυτά είχαν προηγηθεί άπειρες ιδιοκατασκευές κυρίως ενισχυτικών και μέχρι μονοφωνικά φορητά Ραδιοκασετόφωνα Made in Taiwan είχαν επιστρατευθεί σαν πηγές... Ωραίες εποχές...
Μετά από αυτά έχασα την σειρά....
Φιλικά,
Γιάννης

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter