Ποιο από τα 2 subwoofer;

Reaction score
2
Καλησπερα σας.Ειναι το πρωτο post που κανω στο forum και πραγματικα με εχει βοηθησει να κατανοησω λιγο καλύτερα το θεμα home cinema καθοτι άσχετος.

Θελω να φτιαξω ενα home cinema και μου λειπει το sub woofer.
Εχω βρει σε πολυ καλη κατασταση 2 subwoofer της crystal audio.
Το ενα ειναι το prisma bass 10 inch και το αλλο ειναι το system bass 10.
Και τα 2 ειναι σε πολυ καλη κατασταση αλλα λογο του οτι ειναι παλια μοντελα δεν μπορω να βρω πολλες πληροφοριες.
Εστω οτι και τα 2 εχουν ιδια τιμη ποιο απο τα 2 θα προτεινατε?

A

AKARL

Guest
Ας υποθέσουμε ότι ένα δεκάϊντσο σαμπγούφα είναι κατάλληλο για το χώρο και το σύστημά σου. Τα δυο μεταχειρισμένα τα βρίσκεις (έκαστο) σε τιμή ΠΟΛΥ χαμηλότερη από 329 €;

Last edited by a moderator:

Reaction score
2
Ναι τα βρίσκω περιπου στα 100 ευρω το καθενα.
Ο χωρος μου ειναι 20 και κατι τμ

Reaction score
640
δεν στα ειπανε καλα, εδω οταν αγοραζουμε sub παιρνουμε 4 και πανω

τι ειμαστε , γατακια?

νιαουυ
[offtopic]
δακρισα.
[/offtopic]

[ontopic]
Εγω εχω το THX 10 Sub που ειναι νομιζω μαλλον μεταγενεστερο αλλα και παλι ειναι σχδον 10ετιας και ακομα με εντιπωσιαζει. Πιστευω κανενα δεν σε απογοητευσει. Τωρα ας μιλησει και καποιος πουτα ειχε και τα εχει ακομη να δουμε. [/ontopic]

Reaction score
731
Καλησπερα σας.Ειναι το πρωτο post που κανω στο forum και πραγματικα με εχει βοηθησει να κατανοησω λιγο καλύτερα το θεμα home cinema καθοτι άσχετος.
Και τα 2 ειναι σε πολυ καλη κατασταση αλλα λογο του οτι ειναι παλια μοντελα δεν μπορω να βρω πολλες πληροφοριες.
Λίγες πληροφορίες:

https://www.avsite.gr/forum/threads/subwoofer-crystal-audio-system-bass-10.109558/ μήνυμα 8

https://www.avsite.gr/forum/threads/crystal-audio-prisma-bass.92857/

Reaction score
23

Θελω να φτιαξω ενα home cinema και μου λειπει το sub woofer.
Εχω βρει σε πολυ καλη κατασταση 2 subwoofer της crystal audio.
Το ενα ειναι το prisma bass 10 inch και το αλλο ειναι το system bass 10.
Φιλε καλησπερα για εμένα καλητερα θα ήταν να δώσεις 20 με 30 ευρω παραπάνω από τα εκατό ευρω που λες και να πάρεις 12 ιντσο κυκλοφορεί ένα crystal audio σε σάιτ τεχνολογίας δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο απλά προσπαθούμε να σε γλιτώσουμε από το να αλλάξεις 5-6 subwoofer γιατί γιατί συνηθίζει το αυτί σου και θελεις μεγαλύτερο και καλητερο

Reaction score
2
Νομιζω οτι ξερω για ποιο λες.Θα το επαιρνα αλλα δυστυχως βρισκεται θεσσαλονικη

Reaction score
640
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ συμμερίζομαι την άποψη του παραπάνω φίλου (στο να πάρεις μεγαλύτερο sub) γιατί όσο πιο μεγάλο τόσο πιο χαμηλά συνήθως και τόσο πιο ωραία σινεματικη εμπειρία θα έχεις. Ίσως θα ήταν κάλο να περίμενες λίγο ώστε να βρεις κάποιο μέχρι 150 μεταχειρισμένο. Βλέπε avsite, insomnia, avclub,χε, αγγελίες.

EDIT: Να προσθέσω ότι από τα δυο αυτά sub θα σου πρότεινα την επόμενη σειρά TX η THX 12αρι.

Reaction score
2
Ναι το ξερω αυτο αλλα πιστευω οτι θα δω μεγαλη διαφορα μιας και τοσο καιρο δεν ειχα καθολου sub.Το μονο που με προβληματιζει ειναι η ηλικια των μοντελων γιατι δεν ξερω πχ αν ενα μοντελο δεκαετιας με ενα τωρινό εχει καποια τρομερη διαφορα.Δεν μιλαω απο τα χρονια χρησης αλλα για το αν ειναι "τεχνολογικα" ανωτερο.

Reaction score
640
Ναι το ξερω αυτο αλλα πιστευω οτι θα δω μεγαλη διαφορα μιας και τοσο καιρο δεν ειχα καθολου sub.Το μονο που με προβληματιζει ειναι η ηλικια των μοντελων γιατι δεν ξερω πχ αν ενα μοντελο δεκαετιας με ενα τωρινό εχει καποια τρομερη διαφορα.Δεν μιλαω απο τα χρονια χρησης αλλα για το αν ειναι "τεχνολογικα" ανωτερο.
Χωρίς να έχω εμπειρία επ αυτού, ίσως σε κάποια πιο ακριβά μοντέλα που έχουν και DSP κλπ να είναι πολύ καλύτερα από τα σαμπ +10ετιας που δεν έχουνε.

Reaction score
23
Δεν έχει και πολλές αξιολογήσεις για να το στείλεις χρήματα πες να στο κάνει αντικαταβολη αν δέχεται η περιμενε υπάρχουν και αλλά αξιόλογα μεταχειρισμενα με κάνω 150 άρι πάντως το 10 ιντσο είναι λίγο αν σου αρέσει το home cinema θα το σινηθησεις γρήγορα γνώμη μου πάντα

Reaction score
2
τελικα πηρες σαμπ? Ποιο πηρες?
Ναι πηρα το crystal audio prisma bass αλλα εχω μπερδευτει λιγο με τις ρυθμισεις που πρεπει να κανω και δεν ξερω αν εχει την σωστη αποδοση.
Εβαλα το cross του ενισχυτη στο 100 και το cross του sub στο 200.
Ετρεξα αλλη μια φορα το mcacc του pioneer και το χω αφησει ετσι με manual μονο την ρυθμιση του sub στο +3 γιατι μου ακουγοταν λιγο υποτονικο.

Reaction score
640
Ναι πηρα το crystal audio prisma bass αλλα εχω μπερδευτει λιγο με τις ρυθμισεις που πρεπει να κανω και δεν ξερω αν εχει την σωστη αποδοση.
Εβαλα το cross του ενισχυτη στο 100 και το cross του sub στο 200.
Ετρεξα αλλη μια φορα το mcacc του pioneer και το χω αφησει ετσι με manual μονο την ρυθμιση του sub στο +3 γιατι μου ακουγοταν λιγο υποτονικο.
Βάλε το crossover του Sub τερμα και ρύθμισε μόνο του ενισχυτή εκεί που εσένα σαρώσει ή εκεί που η αυτόματη ισοστάθμιση του ενισχυτή το έβαλε από μονή της. Συνήθως εάν έχεις μεγάλα ηχεία μπαίνει στα 80, εάν έχεις πιο μικρά πρέπει να ανεβεί πιο ψηλά ώστε να συναντήσει το κάτω όριο των ηχείων.

Reaction score
2
Βάλε το crossover του Sub τερμα και ρύθμισε μόνο του ενισχυτή εκεί που εσένα σαρώσει ή εκεί που η αυτόματη ισοστάθμιση του ενισχυτή το έβαλε από μονή της. Συνήθως εάν έχεις μεγάλα ηχεία μπαίνει στα 80, εάν έχεις πιο μικρά πρέπει να ανεβεί πιο ψηλά ώστε να συναντήσει το κάτω όριο των ηχείων.
Ναι ετσι το εχω κανει, αλλα δεν ξερω αν πρεπει να πειραζω τη ρυθμιση που εχει για το sub μεσα απο τον ενισχυτη, ετσι ωστε να παιζει πιο δυνατα.
Π.χ τωρα το εχω στο +3. Μηπως πρεπει να το βαλω στο 0?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.216
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney