Ποιο είναι το καλύτερο(Best of) media player αυτή τη περίοδο και γιατί;

Reaction score
3
Μπορεί κάποιος να μας πει αντικειμενικά ποιο είναι το καλύτερο media player αυτή τη περίοδο που τα κάνει όλα, έχει μέλλον(Π.χ. να μπορεί να παίξει άνετα 3d ταινίες...) και δεν κοστίζει μια περιουσία.

Εν ολίγης ένα αξιοπρεπές media player που να μπορεί να κάνει τα βασικά:

1. Hd media files(Mkv, mp4, wmv, mov...)
2. 3D movies
3. Bluray rip files & folders με πλήρη υποστήριξη μενού κ.τ.λ.
4. Συνεχής υποστήριξη με firmware που να προσθέτει ουσιώδη πράγματα και όχι μλκιες.
5. Να μπορεί να κάνει downmix ήχους όπως: dts-hd, truehd, dts, ac3 ...
6. Να δέχεται δίκτυο(Ενσύρματο και αν γίνετε και ασύρματο) και ότι αυτό συνεπάγεται.
7. Να μπορεί να λειτουργεί και σαν κατεβαστήρη χωρίς Η/Υ
8. Να έχει ένα αρκετά δυνατό και αξιόπιστο chipset(Π.χ. sigmatech 865x) για την αποκωδικοποίηση των "βαριών" ταινιών χωρίς προβλήματα
9. Να υπάρχει η δυνατότητα αν θέλει κάποιος να του βάλει πάνω κάποια λειτουργικό σύστημα όπως linux, windows κ.τ.λ.
10. Να μπορεί να δεχθεί blu-ray rom ώστε να βάζεις δισκάκια blu-ray και να τα παιζει σαν ένα απλό blu-ray player deck.

Υ.γ1.: Όταν λέω υποστήριξη εννοώ επίσημη ή ανεπίσημη.

Και αλλά πολλά που δεν μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή.

Υ.γ2.: Εγω προσωπικά εχω στην κατοχή μου το western digital tv live και θα έλεγα ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος προς το παρόν καθότι κάνει πολλά από αυτά που ανέφερα ποιο πάνω(Ειδικά με το ανεπίσημο b-rad fw) όπως τα:
1, 4, 5(Δεν κάνει downmix μόνο τον truehd ήχο), 6, 7(Με ανεπίσημο firmware), 8(Sigmatech 864x)

Υ.γ3.: Καλό είναι τις προτάσεις σας να τις δικαιολογείτε με επιχειρήματα και όχι αερολογίες ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε μελλοντικούς αγοραστές media player.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Ποιο είναι το καλύτερο(Best of) media player αυτή τη περίοδο και γιατί;

Απο τη στιμη που τα αρχεια (mkv) δεν ειναι στανταρ ,απο τη στιγμη που οι βελτιωσεις μεσω firm ειναι συνεχεις και προσθετουν νεες δυνατοτηες (costum firm και μη) , απο τη στιγμη που ο καθενας ζηταει και αλλες επιλογες (bd drive, 3d movies , wifi ) απαντηση δυσκολα θα δοθει ποιο ειναι το καλυτερο η το value for money μηχανακι.Ασε τους αποκωδικοποιητες που αρχιζουν να λειτουργουν σαν media players , για να μην πω τηλεορασεις και bd players.:114:
Να εχει και μελλον ? :137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Tα 2 δυνατότερα player της αγοράς αυτή την στιγμή.
Δλδ Dune και Popcorn c200

9. Να υπάρχει η δυνατότητα αν θέλει κάποιος να του βάλει πάνω κάποια λειτουργικό σύστημα όπως linux, windows κ.τ.λ.
Aυτό δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει σε κάποιο player.Δεν είναι θέμα μόνο σκληρού δίσκου(για να αποθηκευτεί το λειτουργικό σύστημα) αλλά και μητρικής κάρτας(δεν νομίζω οι πλακέτες που υπάρχουν μέσα να μπορούν να παίξουν αυτό το ρόλο,μιας και εκτός απο επεξεργαστή πρέπει να υπάρχουν και θέσεις για μνήμη RAM).

2. 3D movies
Εδώ δεν ξέρω αν αρκεί κάποια απλή αναβάθμιση firmware,μιας και είναι άγνωστο αν τα σημερινά chipsets μπορούν να διαχειριστούν τέτοιου επιπέδου σήμα με επιτυχία.

Όσον αφορά το δεν κοστίζει μια περιουσία:
Τα players που κοστίζουν πέρι των 200ε(πχ Popcorn a200) κάνουν στο 99% των 2 κορυφαίων αλλά δεν έχουν ενσωματωμένο bd-rom και δεν ξέρω λόγω κλειδωμάτων αν μπορούν να παίξουν με εξωτερικό.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Ποιο είναι το καλύτερο(Best of) media player αυτή τη περίοδο και γιατί;

Νομιζω πως 3D δυνατοτητα εχει ανακοινωσει μονο το PS3 μεχρι τωρα....

Reaction score
1.213

edit

Reaction score
0

Ηρθέ ο καιρός να αλλάξω το acryan που το έχω εδώ και κανα χρόνο αλλά εδώ που τα λέμε δεν είμαι και τόσο ευχαριστημένος.
Τα βασικά πράγματα που με ενδιαφέρουν εκτός από το να παίζει η συσκευή όλα τα γνωστά format είναι να μπορείς να ακούσεις shoutcast γιατί εκεί υπάρχουν οι αγαπημένοι μου σταθμοί.
Το άλλο βασικό είναι η ευκολία να μπεί η συσκευή σε ασύρματο δύκτιο ώστε να βλέπει τα αρχεία μουσικά και βίντεο που έχω στο qnap nasserver μου.
Καλοδεχούμενο θα είναι να μπορεί να γράφει εκπομπές της τηλεώρασης στον σκληρό και να μπορεί να δεις ψηφιακά κανάλια αν και για το δεύτερο νομίζω ότι λίγες συσκευές στην αγορά το κάνουν.
Ποιές από τις δύο συσκευές προτείνετε? Υπάρχει κάποια καλύτερη από αυτές τις δύο που κάνει όλα τα παραπάνω. Με ενδιαφέρει αρκετά και η ποιότητα του ήχου καθώς με το acryan άκουγα όλη την μουσική μου συλλογή και shoutcast σε ικανοποιητική ποιότητα.
Το είχα συνδέσει και με ένα dacmagic για την βελτίωση του ήχου.

Reaction score
3

Δεν παιζει να βγάλουν 3d movies σε 720p που να μην χρειάζεται απαραίτητα την hdmi 1.4 και να δουλεύουν μια χαρά σε hdmi 1.3 και στα μεχρι τώρα media players?

Ρε παιδιά οκ λένε hdmi 1.4 όπως έλεγαν και παλιοτερα για hdmi 1.1 ή hdmi 1.2 ή hdmi 1.3 είχανε καμιά ουσιώδης διαφορά μεταξύ τους που θα το καταλάβαινε ένα όχι και τόσο έμπειρο μάτι?
Ηρθέ ο καιρός να αλλάξω το acryan που το έχω εδώ και κανα χρόνο αλλά εδώ που τα λέμε δεν είμαι και τόσο ευχαριστημένος.
Τα βασικά πράγματα που με ενδιαφέρουν εκτός από το να παίζει η συσκευή όλα τα γνωστά format είναι να μπορείς να ακούσεις shoutcast γιατί εκεί υπάρχουν οι αγαπημένοι μου σταθμοί.
Το άλλο βασικό είναι η ευκολία να μπεί η συσκευή σε ασύρματο δύκτιο ώστε να βλέπει τα αρχεία μουσικά και βίντεο που έχω στο qnap nasserver μου.

Καλοδεχούμενο θα είναι να μπορεί να γράφει εκπομπές της τηλεώρασης στον σκληρό και να μπορεί να δεις ψηφιακά κανάλια αν και για το δεύτερο νομίζω ότι λίγες συσκευές στην αγορά το κάνουν.
Ποιές από τις δύο συσκευές προτείνετε? Υπάρχει κάποια καλύτερη από αυτές τις δύο που κάνει όλα τα παραπάνω. Με ενδιαφέρει αρκετά και η ποιότητα του ήχου καθώς με το acryan άκουγα όλη την μουσική μου συλλογή και shoutcast σε ικανοποιητική ποιότητα.
Το είχα συνδέσει και με ένα dacmagic για την βελτίωση του ήχου.
Τα τονισμένα που λες τα κάνει είδη το wd tv live(Κοστίζει κοντά στα 100 ευρώ) αλλά για να έχει και το ασύρματο που λες πρέπει απλά να του πάρεις κάποιο από τα μοντέλα usb wifi που υποστηρίζει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Δεν παιζει να βγάλουν 3d movies σε 720p που να μην χρειάζεται απαραίτητα την hdmi 1.4 και να δουλεύουν μια χαρά σε hdmi 1.3 και στα μεχρι τώρα media players?
Όχι.Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω..
Ρε παιδιά οκ λένε hdmi 1.4 όπως έλεγαν και παλιοτερα για hdmi 1.1 ή hdmi 1.2 ή hdmi 1.3 είχανε καμιά ουσιώδης διαφορά μεταξύ τους που θα το καταλάβαινε ένα όχι και τόσο έμπειρο μάτι?
Το θέμα δεν είναι οι διαφορές σε ''εμπειρα μάτια''.Δεν θα έχει διαφορά στην ποιότητα της εικόνας.Οι διαφορές των εκδόσεων αυτών είναι το μεγαλύτερο bandwith που επιτρέπει την ταυτόχρονη μεταφορά εικόνας 3d και των νέων φορμά των Dolby Digital-DTS.
Εικόνα 3d μπορεί να περάσει απ την hdmi 1.3 αλλά με απλό dd και dts.Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσει απρόσκοπτα.
Φυσικά αυτό έγινε γιατί ενώ η 1.3 αρκούσε για μεταφορά 3d και ασυμπίεστου ήχου προτιμήθηκε άλλη κωδικοποιήση για την 3d εικόνα(μπαίνει ένα επιπλέον καρέ κάνοντας το σήμα να έχει ανάλυση 2x1920(+225)x1080-αν το θυμάμαι καλά),με αποτέλεσμα να ξαναλλάζουμε συσκευές..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Στην μουσική και σε αρχεία video μεχρι περίπου 8giga(δλδ μέχρι 16-18 Μbs) δεν θα έχετε πρόβλημα με ασύρματη σύνδεση αρκεί οι συσκευές να είναι στο ίδιο δωμάτιο.Από εκεί και πάνω όμως το εύρος του wi-fi δεν αρκεί,παρόλο που το όριο του είναι τα 54Μbs.Ακόμα και με n πρότυπο τα βαρία αρχεία τρώνε σκαλώματα.

Reaction score
3

Αν πάρουμε ένα hdmi 1.4 μπορούμε να το συνδέσουμε σε μια συσκευή που είναι hdmi 1.3 και πριν έτσι?

Κοινώς έχει συμβατότητα προς τα πίσω προς τα μπροστά δεν έχει όπως στα windows.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Όχι.Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω..

Το θέμα δεν είναι οι διαφορές σε ''εμπειρα μάτια''.Δεν θα έχει διαφορά στην ποιότητα της εικόνας.Οι διαφορές των εκδόσεων αυτών είναι το μεγαλύτερο bandwith που επιτρέπει την ταυτόχρονη μεταφορά εικόνας 3d και των νέων φορμά των Dolby Digital-DTS.
Εικόνα 3d μπορεί να περάσει απ την hdmi 1.3 αλλά με απλό dd και dts.Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσει απρόσκοπτα.
Φυσικά αυτό έγινε γιατί ενώ η 1.3 αρκούσε για μεταφορά 3d και ασυμπίεστου ήχου προτιμήθηκε άλλη κωδικοποιήση για την 3d εικόνα(μπαίνει ένα επιπλέον καρέ κάνοντας το σήμα να έχει ανάλυση 2x1920(+225)x1080-αν το θυμάμαι καλά),με αποτέλεσμα να ξαναλλάζουμε συσκευές..
Στο υπογραμισμένο τελικά δεν το θυμόνουν καλά.Η τεχνική είναι το frame packing: 1920x1080 + 1920x1080 + 1920x45(το επιπλέον κενό ανάμεσα στα 2 καρέ) = 1920x2205.

yan

Reaction score
0

Εγώ έχω το Ntr83. Στις απαιτήσεις που γράφεις ικανοποιεί απο το 1 εως το 8 εκτός το 2. Για το 9 δεν το βλέπω να γίνεται και για το 10 έχω κάνει σχετική ερώτηση στον αντιπρόσωπο και περιμένω απάντηση. Πρόσθετα.Παίρνει εσωτερικό δίσκο εώς 4Τ έχει αποκωδικοποιητή Mpeg 4 με δυνατότητα εγγραφής. Η τιμή που το βρήκα 249. Καθόλου άσχημα σ'αυτα που προσφέρει. Εγώ πάντως βρήκα την ησυχία μου.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524