Ποιο επίγειο HD δέκτη για τη Sony KDL-26S2010;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.733
Με τη Digea προ των πυλών στην περιοχή τους, η Sony KDL-26S2010 των γονιών μου χρειάζεται ένα συμπληρωματικό ψηφιακό δέκτη, καθώς ο ενσωματωμένος υποστηρίζει μόνο MPEG-2.

Η τηλεόραση διαθέτει υποδοχές PCMCIA και HDMI. Ποιες νομίζετε ότι είναι οι πιο πρακτικές και εύχρηστες επιλογές;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.672
τον πιο φθηνό που θα βρεις εξωτερικό δέκτη με hdmi.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.733
Το κόστος είναι δευτερεύον. Τα πιο σημαντικά είναι καλή λήψη (η περιοχή είναι κάπως δύσκολη), απροβλημάτιστη λειτουργία και κυρίως ευχρηστία. Γρήγορες αλλαγές καναλιών, και δυνατότητα χειρισμού τηλεόρασης και δέκτη με το ίδιο τηλεχειριστήριο είναι απαραίτητα.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.672
... δυνατότητα χειρισμού τηλεόρασης και δέκτη με το ίδιο τηλεχειριστήριο είναι απαραίτητα.
βάζεις δύσκολα :D

μάλλον πρέπει να ψαχτείς σε pcmcia λύση

δεν νομίζω ότι έχουν διαφορά στη λήψη μεταξύ τους, τα μενού είναι πάνω-κάτω τα ίδια, και οι μεγάλοι σε ηλικία απλά πρέπει να μάθουν να αλλάζουν από το ένα κοντρόλ τα κανάλια (με τα βελάκια πάνω-κάτω) και ίσως και την ένταση της φωνής και από το παλιό γνωστό τους τηλεκοντρόλ να ανοιγοκλείνουν μόνο την τηλεόραση....τους παίρνει λίγο καιρό αλλά στο τέλος τα καταφέρνουν, αφού έχεις κάνει μερικές καταδρομικές διασώσεις επειδή 'χάθηκε το κανάλι' :laugh::laugh::laugh:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.733
Όποιος έχει πάντως προτάσεις για δοκιμασμένους δέκτες που να καλύπτουν τις παραπάνω προδιαγραφές, είναι ευπρόσδεκτες. :)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Σε τέτοιες περιπτώσεις προτιμάται η σύνδεση εξωτερικού δέκτη με SCART, μιας και το 99,99% των τηλεοράσεων γυρνούν αυτόματα στην είσοδο SCART μόλις ανιχνεύσουν σήμα, δίνεις βέβαια οδηγία να ανοίγει πρώτα η τηλεόραση και μετά ο εξωτερικός δέκτης για σιγουριά.
Την ταχύτητα στις αλλαγές καναλιών που είχαν-έχουν τα αναλογικά tuner τις ξεχνάμε στα ψηφιακά

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.733
Η αυτόματη αλλαγή εισόδου είναι πράγματι επιθυμητή, αν και -απ'ότι δοκίμασα- η αλλαγή στη (μοναδική) θύρα HDMI απαιτεί μόνο ένα πάτημα κουμπιού.
Αναφέρω το χρόνο αλλαγής καναλιού, γιατί -απ'όσο ξέρω- υπάρχει σημαντική διακύμανση από μοντέλο σε μοντέλο. Για παράδειγμα είχα βρει ένα εσωτερικό δέκτη PCMCIA, για τον οποίο όμως οι κριτικές χρηστών ανέφεραν κάτι τραγικούς χρόνους της τάξης των 10sec.

Reaction score
114
Μπορεις να χρησιμοποιησεις τον SB9000 προγραμματιζοντας το τηλεκοντρολ του και για την TV σου.
Βεβαια θα χρειαστεις κατοπτρο για τις 3,1Ε και να μην αλλαξουν κωδικοποιηση.
http://en.kingofsat.net/pos-3E.php

Το plan b , θα μπορουσες να παρεις ενα προγραμματιζομενο τηλεκοντρολ και καποιον απο τους επιγειους δεκτες που ομως δεν φημιζονται και για την ιδιαιτερη ποιοτητα τους.

Μην σου πω νεα TV με ενσωματομενο δεκτη MPEG-4 και 'καθαρισες' . Εχουν πεσει οι τιμες.

Reaction score
1.458
Τους ξέρω τους γονείς φίλε,ίδιοι όλοι είναι! σαν τον πατέρα μου που είχε ακριβώς την ίδια tv.Σε μας η μετάβαση έγινε πιο γρήγορα και είδα κι έπαθα να τον πείσω να πάρει 32"

Του χάριζα 42" και δεν την έπαιρνε μιας και τη θεωρούσε πολύ μεγάλη για το σαλόνι του,που είναι 2πλάσιο απ'το δικό μου!

Μιας και έχουν πέσει και επιπλέον οι τιμές και νομίζω θα φοβούνται να πάνε σε μεγάλη tv,η καλύτερη πρόταση είναι να πάρουν μια 26" ή 32" που έχουν πολύ χαμηλές τιμές πλέον.αν δεν θέλουν ν'αλλάξουν τηλεόραση καλύτερα να πάνε σε κάποιο combo δορυφορικό δέκτη και ας τον έχουν μόνο για τα επίγεια.Οι Vantage είναι πολύ καλη περίπτωση με εξαιρετική εικόνα,αν και λίγο ακριβοί!

Αμιγώς επίγειοι δέκτες,δε θα τους πρότεινα κι εγώ.Είναι φασόν οι πιο πολλοί και με αργό μενού,bugs και όχι την καλύτερη εικόνα.
Φυσικά αν κάποιος ξέρει κάποιο αξιόπιστο επιγειο mpeg4 δέκτη ας μας τον αναφέρει.

Καλύτερα νέα tv έστω και 26" προτείνω.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.733
Τον SB9000 τους τον έχω συνδέσει στην 50άρα που έχουν στο καθιστικό. Η 26άρα είναι κρεμασμένη στον τοίχο της κουζίνας και η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιείται πολύ, καθώς ο χώρος ντουμπλάρει ως καθημερινή τραπεζαρία.

Δεδομένου ότι είναι σε άριστη κατάσταση, τη λυπάμαι να πάει για πέταμα. Από την άλλη όμως, δεν αξίζει η επένδυση σε έναν (ακριβότερο) δορυφορικό δέκτη που δε θα χρησιμοποιηθεί σε αυτό το χώρο. Ένας εύχρηστος και σχετικά γρήγορος επίγειος είναι ότι πρέπει, καθώς είναι μια λύση με κόστος που δεν ξεπερνά το τριαντάρι. Οπότε, όποιος έχει θετική εμπειρία από κάποιο μοντέλο, ευπρόσδεκτη... :)

Reaction score
1.458
Καλύτερα να πας σε κάποιο κατάστημα της περιοχής σου και να πάρεις κάποιο δέκτη για δοκιμή,με υποχρέωση (να συμφωνήσει και το κατάστημα γραπτώς-αν δεν τους ξέρεις) επιστροφής εντός 14 ημερών.Είναι νόμος της Ε.Ε
Είμαστε και σε άλλη περιοχή οι πιο πολλοί και είναι δύσκολο να προτείνουμε κάποια αξιόπιστη λύση!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Δημήτρη αρκετά καλούς επίγειους έχει η Strong και η Edision.Βέβαια σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κοιτάξεις και για προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ καθότι κανείς,εξ όσων ξέρω,δεν έχει τέτοιο.Oπότε το κόστος ανεβαίνει πολύ πάνω από το 30άρι.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop