Ποιο προγραμμα να χρησιμοποιησω για εγγραφη και mastering?

Reaction score
0
Απάντηση: Ποιο προγγραμα να χρησιμοποιησω για εγγραφη και mastering?

Step by step, cbr929.....:happy_9:

O Λευτέρης δεν ξέρει τι είναι το cubase ακόμα... ας μην δώσει τόσα χρήματα για αρχή... αν εξοικειωθεί και φθάσει στο επίπεδο να ηχογραφήσει ζωντανή ντραμς (και θα περάσει πολύς καιρός), τότε ας πάρει και ΠΟΛΥ πιο καλή από αυτήν που προτείνεις...
my 2 cents

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Re: Ποιο προγγραμα να χρησιμοποιησω για εγγραφη και mastering?

Ειμαι μεταξυ των Terratec phase X24 και M AUDIO 410 firewire... Εχω ξεφυγει λιγο απο τον προυπολογισμο, αλλα πιστευω οτι θα με καλυψουν... Γνωμες?

Reaction score
1.844

Αν καποια στιγμη θελησεις .... Μια πολυ καλη λυση ειναι η MOTU 828 MKII σε USB με εξαιρετικο value for money ....
Πρόλαβε ο danaos. :cool_4: Αν στο μέλλον χρειαστεί κάτι το αγοράζει τότε. Η πρότασή σου είναι καλή, αλλά ξεφεύγει πολύ σε ευρώ.

Προτίμησε την M AUDIO 410 firewire, για τον πιο πάνω λόγο. :happy_9: Δεν νομίζω να αξίζει η Terratec τα παραπανίσια ευρώ.

Μόλις έκλεισα το τηλ με φίλο μουσικό, που δουλεύει το cubase ~10 χρόνια, και μου είπε πως η M AUDIO 410 έχει 2 εισόδους, ενώ οι κάρτες με παραπάνω εισόδους είναι πολύ ακριβότερες. Για ξεκίνημα προτείνει την BEHRINGER FCA-202 F-CONTROL AUDIO, που έχει την ίδια ποιότητα ήχου με την 410 και κοστίζει μόλις 90 ευρώ. Και σαν 2η λύση, αν σε ενοχλεί η χαμηλή τιμή της, την M Audio - Firewire Audiophile :happy_9:
Επίσης πώς η Motu προτιμάται σε υπολογιστές Mac, γιατί οι drivers για Windows δεν έχουν τόσο καλή ποιότητα.
Και πως αν ο φορητός έχει chipset Via, καλύτερα να αποφύγεις τη λύση firewire και να πας σε usb.
:happy_6:

Reaction score
0

Προτίμησε την M AUDIO 410 firewire, για τον πιο πάνω λόγο. :happy_9: Δεν νομίζω να αξίζει η Terratec τα παραπανίσια ευρώ.

Μόλις έκλεισα το τηλ με φίλο μουσικό, που δουλεύει το cubase ~10 χρόνια, και μου είπε πως η M AUDIO 410 έχει 2 εισόδους, ενώ οι κάρτες με παραπάνω εισόδους είναι πολύ ακριβότερες. Για ξεκίνημα προτείνει την BEHRINGER FCA-202 F-CONTROL AUDIO, που έχει την ίδια ποιότητα ήχου με την 410 και κοστίζει μόλις 90 ευρώ. Και σαν 2η λύση, αν σε ενοχλεί η χαμηλή τιμή της, την M Audio - Firewire Audiophile :happy_9:
Επίσης πώς η Motu προτιμάται σε υπολογιστές Mac, γιατί οι drivers για Windows δεν έχουν τόσο καλή ποιότητα.
Και πως αν ο φορητός έχει chipset Via, καλύτερα να αποφύγεις τη λύση firewire και να πας σε usb.
:happy_6:
α. Η Behringer πρώτη εταιρία σε value for money... αν και δεν ξέρω τη κάρτα, σίγουρα θα είναι καλή!
β. Ουδέν αληθέστερον..:happy_9:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Η "μικρη" αποκλειεται λογω απουσιας MIDI IN. Επισης, η Αudiophile επειδη δεν εχει εισοδους XLP. Μαλλον λοιπον για την 410 με βλεπω... Την βρηκα 298 ευρω απο τον THOMANN... Ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια σας! :bravo:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Σας επρηξα το ξερω, αλλα βρηκα και κατι αλλο και θελω την γνωμη σας πριν απο την αγορα. Για κοιταξτε εδω και την TASCAM FIREONE και πειτε μου την γνωμη σας... Ειναι στην μιση τιμη απο την M AUDIO 410... http://www.thomann.de/gr/search.html?gk=coaifw&kf=on&oa=pra&pc=show&chk88215=on&chk45378=on

Reaction score
0

Και οι 2 Tascam καλές φαίνονται... αλλά δεν ξέρω από ASIO drivers πώς πάνε... θα προτιμούσα την firewire που έχει και phantom...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Μετα απο αρκετες ωρες διαβασμα και πειραματισμων στα προγραμματα εγγραφης, mastering, αλλα και τα vst plugins, κατεληξα στο συμπερασμα οτι μαλλον θα χρειαστει να δωσω κατι παραπανω για το διασυνδετικο ηχου. Το πιο οικονομικο που βρηκα, αλλα και απο τα πιο ποιοτικα συμφωνα με γνωμες απο χρηστες, ειναι το Presonus FP10 (Firepod).http://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductId=3
Οντως, παιδια, τα πραγματα που αγνοουσα ηταν παρα πολλα! Το συγκεκριμενο μπορω να το χρησιμοποιησω για αναλογικη εγγραφη ντραμς μιας και εχει 8 XLR-Instrument εισοδους (ολος ο εξοπλισμος απο μικροφωνα και βασεις υπαρχει ηδη) και θα συγκρινω με μια ηλεκρονικη roland TW6 που ηδη διαθετει ενας φιλος, για να δω τις οποιες διαφορες υπαρχουν στον ηχο αλλα και στην επεξεργασια του...
Παιδια, πραγματικα μου ανοιξατε τα ματια!

Reaction score
0

Ερχεσαι στα λογια μου σιγα σιγα. Πολυ καλη ειναι η Presonus, αξιοπιστη με καλους προενισχυτες και πολυ καλη τιμη. Αντε και καλη αρχη.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Παιδια, μηπως ξερετε ποιο απο τα ηλεκτρονικα drumsets της YAMAHA-ROLAND μπορει να αποθηκευσει MIDI ή vst plugins ωστε να μπορω να παιζω τους ηχους που θελω απ'ευθειας με το σετ, χωρις την διαμεσολαβηση του PC? Διαβαζω στα χαρακτηριστικα, αλλα δεν βρισκω κατι τετοιο...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ποιο προγγραμα να χρησιμοποιησω για εγγραφη και mastering?

Παιδια, μηπως ξερετε ποιο απο τα ηλεκτρονικα drumsets της YAMAHA-ROLAND μπορει να αποθηκευσει MIDI ή vst plugins ωστε να μπορω να παιζω τους ηχους που θελω απ'ευθειας με το σετ, χωρις την διαμεσολαβηση του PC? Διαβαζω στα χαρακτηριστικα, αλλα δεν βρισκω κατι τετοιο...
VST οχι... midi patterns ενδεχομένως ναι.

Reaction score
0

Δεν γινεται. Για VST μονο με PC. Για δειγματα γενικα με PC η Sampler.

Reaction score
0

Προσωπικα προτιμω την Tascam σαν εταιρεια και σαν ηχο και εχω αρκετα μηχανακια της αν και κατα καιρους ειχα και κανα 2 προιοντα της Presonus. Για αυτο που θες να κανεις σε καλυπτει περισοτερο η tascam λογω περισοτερων inputs. Με 14 inputs μπορεις να γραψεις πολλα πραγματα ταυτοχρονα ενω τα 8 της presonus μονο για τυμπανα θα σε φτασουν οριακα.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Nαι, αυτο σκεφτηκα και εγω... Εχει και ξεχωριστες Hi-z για κιθαρα... Τα 8 mic-in ειναι αρκετα για τα τυμπανα πιστευω...

Reaction score
0

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Βασικα, δεν νομιζω οτι χρειαζομαι παραπανω... Μονο για ηχογραφηση θα την χρησιμοποιησω... Που μπορει να μου χρειαστουν οι παραπανω εξοδοι?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis