- Reaction score
- 5.719
Εάν θέλεις σου δίνω το med600 που έχω να το δοκιμάσεις .
Έτσι και αλλιώς πλέον κάθεται ...
ναι ενημερωσε...εχει ενδιαφερονΚάπου ειδα μεταχειρισμενο 410 σε αγγελια .
Αν έχεις συλλογή απο δισκάκια οπως ειπε ο αγαπητός Δημήτρης η μεγαλύτερη αναβάθμιση ειναι ενα oppo .
Παίζει οπως δεν μπορεις να φανταστείς τα ταπεινά DVD .
Media player που εχει 600 δολάρια χωρίς να υπολογίσεις τελωνεία κλπ δεν πρόκειται να πάρω ποτε .
Ειναι μια καλη λύση το 410 αλλα δεν ειναι και πανακεια.
Ένας φίλος θέλει να φέρει ενα 410 να δει πως παίζει κόντρα σε oppo . Όταν το φέρει θα ενημερώσω ...
σε ευχαριστω παρα πολυ για την προσφορα αν ειναι θα σου στειλω μηνυμα!Εάν θέλεις σου δίνω το med600 που έχω να το δοκιμάσεις .
Εννοεις το 215j με καλυπτει σε σχεση με το 216play αν καταλαβα καλαΑν εχεις ηδη ενα Mediaplayer τοτε δεν χρειαζεσαι NAS για να κανει το transcoding, αρα το Synology DS215j με 170 ευρω σε καλυπτει.
Μιας κ το εχεις και γνωριζεις.με το 212j και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα και δουλεύει 7/24
Α μσλιστα τωρα καταλαβαΔεν έχω εμπειρία από άλλα για να πω αν είναι μακράν καλύτερο όλων παρά μόνο ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για τη χρήση που του κάνω.
Το NAS το συνδέεις πάνω στο router και είναι μέρος του δικτύου σου. Δεν το συνδέεις απευθείας με ενισχυτή ή media player. Οτι είναι πάνω στο δίκτυο και υποστηρίζει DLNA (τηλεόραση, media player, υπολογιστής, ενισχυτής) μπορεί να βλέπει το NAS και να παίζει τα αρχεία που υπάρχουν εκεί (μουσική, ταινίες, φωτο). Επίσης υποστηρίζει πρωτόκολλο επικοινωνίας SMB που είναι προτιμότερο όταν παίζεις αρχεία από media player. Επίσης κάνει το κατεβαστήρι ασταμάτητα.
Ακόμη έχω και μια IP camera και κάνω επιτήρηση χώρου όποτε θέλω. Τέλος το χρησιμοποιώ και για backup των αρχείων του υπολογιστή μου. Εχει να στήσεις και το δικό σου cloud. Τελευταία χρησιμοποιώ και τη δυνατότητα του web server για να κάνω development το site μου. ...και άλλα που ίσως ξεχνάω τώρα.
Ολα τα παραπάνω τα διαχειρίζομαι το ίδιο καλά τόσο από το web application στο pc μου όσο και απο τα synology apps στο κινητό και ταμπλετ, είτε στο ίδιο δίκτυο είτε από μακριά.
Είναι από τις λίγες αγορές που έχω ευχαριστηθεί τόσο πολύ.
Αν θες μόνο για ταινίες και μουσική βολεύεσαι και με ένα bay, πήρα ένα τέτοιο για φίλο πέρσι με κάτω από 100 ευρώ και το έχει βολευτεί μια χαρά. Αν θες παραπάνω χρήσεις τότε ίσως να χρειαστεί να πας σε περισσότερες θέσεις, τρώγομαι τελευταία με τη σκέψη της αναβάθμισης.
οχι εννουσα το media player αν υπαρχει τροπος να ειναι ενσυρματα συνδεδεμενο πανω στον nas και να παιζει πχ τις ταινιες χρησιμοποιοντας το media player μονο και τις δυνατοτητες που δινει αυτο,οπως πχ την παραμετροποιηση των υποτιτλωνTα έχεις μπερδεμένα ακόμα. To NAS είναι Network Attached Storage. Θα μπει πάνω στο δίκτυο και μέσω δικτύου θα επικοινωνούν οι υπόλοιπες συσκευές με αυτό, δεν θα υπάρχει άμεση σύνδεση. Η μόνη άμεση σύνδεση είναι με σκληρούς δίσκους στις usb ή άλλες θύρες που έχει. (έχω διαβάσει και για περίπτωση σύνδεσης με dac στο usb αλλά δεν το έχω κάνει δεν ξέρω πως γίνεται).
Αν εννοείς το media player να είναι ασύρματα συνδεδεμένο πάνω στο δίκτυο σου και να διαβάζει έτσι την ταινία από το ΝΑΣ τότε δεν ξέρω να σου πω αν θα έχει σπασίματα ή όχι στην εικόνα...πιθανά σε μεγάλα αρχεία με μεγάλο bitrate να συμβεί.
Το dlna το "αποφεύγεις" όταν συνδέεσαι με smb, έτσι το player διαβάζει από το δίσκο στο ΝΑΣ την ταινία και έχει καλύτερο έλεγχο του περιεχομένου, για παράδειγμα μπορείς να ανεβοκατεβάζεις τη θέση των υπότιτλων στην εικόνα εφόσον ο player υποστηρίζει τέτοια λειτουργία. Αν έχεις όμως smart tv τότε αυτή θα διαβάσει (θα παίξει στην ουσία) την ταινία μέσω DLNA, για παράδειγμα δεν μπορείς να κουνήσεις τους υπότιτλους, ίσως μόνο να έχεις κάποια δυνατότητα στο μέγεθος των γραμμάτων. Πιθανά υπάρχουν και άλλες διαφορές αλλά δεν με έχουν απασχολήσει. Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο οι ταινίες είναι αποθηκευμένες στο δίσκο στο ΝΑΣ και μπορεί να έχουν πρόσβαση σε αυτές παραπάνω από μία συσκευές ταυτόχρονα.
Μαλιστα ακουγεται σαν κι αυτο που θελω να κανωΕχω 6 Synology συνολικα. Μαλιστα 3 απο αυτα ειναι 215j, ενα 115, ενα 415+, και το μεγαλο 2415+ που αυτο μονο εχει 12χ6ΤΒ σκληρους για τα Blu Rays. Ολα ειναι με καλωδιο, δεν εχω τιποτα ασυρματο στο σπιτι, εκτος απο τα κινητα και τα iPad.
Στο δωματιο του μικρου εχω κι εγω εναν 5010 ενισχυτη, αλλα επειδη η συλλογη ειναι χιλιαδες ταινιες με βολευει το Mede8er γιατι εχω ενα ομορφο media wall και δε μου εμφανιζονται οι ταινιες χυμα σε ενα φακελλο. Στη δικη σου περιπτωση θα μπορουσες να παρεις ενα access point και να το δουλεψεις σα bridge. Θα καρφωσεις πανω τον ενισχυτη, το Synology, το Media Player, κλπ.
Ολη επικοινωνια μεταξυ των συσκευων θα γινεται στο access point, και το μονο wireless θα ειναι για τα ψιλοπραγματα, οπως updates, κλπ, η ακομα κι αν θελεις να στειλεις μια ταινια στο σερβερ και δε βιαζεσαι. Το playback παντως που σε νοιαζει θα ειναι με καλωδιο.
Οσον αφορα τωρα αν ειναι τα καλυτερα NAS δεν ξερω, απλα εχουν ωραιο interface...
Σε ευχαριστω καταρχαςΔεν τα εχω ετσι προσωπικα, γιατι ολα πηγαινουν με καλωδιο κατευθειαν σε switch κι απο κει στον router.
Στη δικη σου περιπτωση θα χρειαστεις το bridge για να συνδεσεις ασυρματα το router με το δωματιο που εχει ολα τα μηχανηματα. Το Bridge απο τη μερια του σου βγαζει καλωδιο cat5 που συνδεεις στα τοπικα μηχανηματα, αλλα η ταχυτητα περιοριζεται φυσικα απο την ποιοτητα του ασυρματου. Γι'αυτο το λογο και προτεινω να βαλεις το σερβερ διπλα στα μηχανηματα για να εχεις ταχυτητα καλωδιου στις ταινιες και ταχυτητα ασυρματου σε ο΄τι χρειαζεται επικοινωνια μεσω router.
Αυτο για παραδειγμα για ταχυτητα AC.
http://www.edimax.co.uk/edimax/merc...dimax/uk/home_access_points_ac750/ew-7208apc/
Αν δεν σε ενδιαφερει η ασυρματη ταχυτητα παρε ενα πιο φτηνο, αλλα συνηθως τα περισσοτερα εχουν μονο μια εξοδο για καλωδιο και θα χρειαστεις switch αν θελεις κι αλλα μηχανηματα να εχουν συνδεση με καλωδιο στο σερβερ.
Να κι αλλο ενα παραδειγμα
http://www.edimax.co.uk/edimax/merc.../data/edimax/uk/wi-fi_bridges_n300/cv-7428ns/
Προσοχη θελει μονο οταν διαλεξεις να σιγουρευτεις οτι δουλευει σα bridge...