Ποιόν Θέλετε Για Επόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας;

Reaction score
49
Λοιπόν...............

Κατ' αρχήν να αναφέρω ότι είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ μέσα για πολιτική, ιδιαίτερα αφού μιλάμε για συγκεκριμένα ονόματα!
Και το αποφεύγω γιατί οι πολιτικοί που κατοικοεδρεύουν στην βουλή μάλλον θα πρέπει (με ελάχιστες εξαιρέσεις) να πάνε σπιτάκια τους γιατί κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από σωστή πολιτική και κυρίως σεβασμό προς αυτούς που τους ανέβασαν εκεί που βρίσκονται!
Γιαυτό και αποφεύγω να σχολιάζω γενικώς, γιατί τα "παίρνω", και δεν θέλω να χαλάσω τις καρδιές μας με φίλους εδώ μέσα!

Στο θέμα μας!
Κανένας από την λίστα δεν με καλύπτει.........
Αν εξαιρέσουμε την Γιάννα (Αγγ) που θα ήθελα ούτε καν να τολμήσουν να την θέσουν σε υποψηφιότητα!

Ψήφισα.......άλλος.
Και μάλιστα θα ήθελα να κάνω και την δική μου πρόταση:

Θα πω ένα όνομα που ΔΕΝ ήταν τόσα χρόνια μαιντανός στα κανάλια
Που ΔΕΝ έχει ασχοληθεί ενεργά με τα περί εκλογών κ.ο.κ
Που ΔΕΝ τον ξέρει όλος ο κόσμος από πρώτο χέρι αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί που τον έχουν διαβάσει πολλές φορές
Έχει την ηλικία, την πείρα αλλά και τις σωστές δημόσιες σχέσεις.
Έχει πολύ καλή εικόνα στο εξωτερικό.
Είναι ουδέτερος κομματικά.
Έχει φθάσει εκεί που είναι με σκληρή δουλειά και αφού 35 χρόνια τώρα είναι άψογος επαγγελματίας, σίγουρα ξέρει να κινήται σωστά και πιάνει τον παλμό του λαού.
Ακόμη κι εμάς εδώ μέσα μας φτιάχνει (???)

Θα μπορούσα να απαριθμώ πολλά ακόμα αλλά είμαι σίγουρος ότι τα ξέρετε κι εσείς!

Ένα τελευταίο θέλω να πω για αυτόν: Με τα κείμενά του μεγάλωσα.....έμαθα.....ψάχτηκα.....γέλασα.....πικράθηκα για την Ελλάδα μας.....
Με συντροφεύει 20 χρόνια τώρα...........

Ποιός είναι?
Είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Καββαθάς.

Ο άνθρωπος που γνωρίσαμε από τους 4ΤΡΟΧΟΥΣ, τον ΗΧΟ, την ΠΤΗΣΗ, την ΓΕΥΣΗ, το ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ...............
Τίμιος, σταθερός σε αυτά που έχει πει ή υποσχεθεί, από τους λίγους καθαρούς δημοσιογράφους

Για μένα είναι τιμή μου που τον διαβάζω κάθε μήνα!
Και με τιμά που μας εκπροσωπεί επάξια στο εξωτερικό με τα κορυφαία έντυπά του!

Ακούω.......... :roll:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος...

Απλά πιστεύω ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο ή πάντως κάποιος που έχει πολιτική άποψη ισχυρή. Και αυτό γιατί ο Κ. Στεφανόπουλος έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ κυρίως με τις απόψεις που κατά καιρούς εξέφραζε...

Δεν ξέρω αν ο Κώστας Καββαθάς μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο. Κατά τα άλλα αν ήταν να διαδεχθεί π.χ. τον Σαρτζετάκη θα ήμουν πολύ πιο θετικός...

Reaction score
49
Xρήστο να εκφράσω μια μικρή διαφωνία.
Ο Κ.Κ (Κώστας Καββαθάς) ΈΧΕΙ πολιτική άποψη και μάλιστα απ' τις πιο υγιείς που έχω δει. Όποιος διαβάζει πχ τα "Εν Λευκώ" & τον "Αντίλογο" (τον οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ως <εφημερίδα αμφισβήτησης>) θα καταλάβει αμέσως ότι έχει να κάνει με ένα άτομο ισχυρά πολιτικοποιημένο.

Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι όλοι οι προηγούμενοι είναι "καρεκλοκένταυροι", άνθρωποι που ξεκίνησαν και κοντεύουν να τελειώσουν την ζωή τους προσπαθώντας να πιάσουν μια "καρέκλα" για αυτούς και τα παιδιά τους τότε απορώ για τι είδους πολιτική άποψη κουβαλούν στην γκλάβα τους!

Αν μια ζωή κάποιος είναι: βουλευτής ή πρωθυπουργός κ.ο.κ, αν ποτέ του δεν έχει δουλέψει στο ελεύθερο εμπόριο για να έρθει κοντά στον λαό και να κουραστεί (ή να αγχωθεί ή πιεστεί ) για να καταφέρει κάποια πράγματα, τότε τι σκατά πολιτική άποψη έχει?
Μου θυμίζει το γνωστό: [align=center]"Κυρία, ο λαός πεινάει.....δεν έχει ψωμί να φάει"
"Γιατί δεν τρώει παντεσπάνι?"[/align]

Σε τελική ανάλυση το ποσοστό Στεφανόπουλου αποκλείεται να το ξαναπετύχει η Βουλή.
Και απ' την άλλη, ακριβώς επιδή ο Κ.Κ ΔΕΝ βρίσκεται στους κόλπους ενός κόμματος, είναι σαφέστατα πιο πιθανό να βρει την συμπαράσταση όλων των κομμάτων (είναι πιο neutral )

Ετσι κι αλλιώς.....κουβέντα να γίνεται!
Σιγά μην έχουν στο μυαλό τους κάτι τέτοιο...........

Αν ανέβει ο Μητσοτάκης πάντως, θα πάρει μαζί του και το πριόνι για να κόβει ένα ένα τα πόδια της καρέκλας του Καραμανλή! Για να ανεβάσει κάποια στιγμή την Ντόρα πάνω! :wink:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Γνώμη:
1. Κώστας Σημίτης = Όχι, ευχαριστώ. Όσο κι αν ακούγεται ρατσιστικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει κι ένα παράστημα, εκτός βέβαια κι αν είναι Κορεάτης, που δεν είναι.
2. Κώστας Μητσοτάκης = Η ηλικία του προσέθεσε σωφροσύνη, αλλά ο υπέργηρος Πρόεδρος δεν είναι ό,τι καλύτερο για μια χώρα. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η φύση, και στην απευκταία περίπτωση περιμένουν στη γωνία πολλές ανωμαλίες.
3. Γιώργος Σουφλιάς = Εδώ θα βάλω το χμμμμμ..
4. Απόστολος Κακλαμάνης = no, thanks.
5. Πέτρος Μολυβιάτης = Πείθει;
6. Γιάννα Αγγελοπούλου = Καλά, ποιος την έβαλε εδώ;
7. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη = Σοβαρή παρουσία, αλλά ο Πρόεδρος πρέπει να έχει ένα κλικ παραπάνω.
8. Νίκος Κωνσταντόπουλος = Άσε καλύτερα.
9. Κωνσταντίνος (τέως) = Μια ενδιαφέρουσα πρόταση, που θα προκαλούσε πολλές αντιδράσεις και πολλούς διαξιφισμούς. Ίσως γι' αυτό το λόγο είναι δύσκολο να προωθηθεί, παρά την ευπρεπέστατη παρουσία του τέως και της οικογένειάς του στα πράγματα.
10. Άλλος = Ο Ζουράρις ρωτήθηκε μήπως θέλει;

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Αν παίζει το όνομα του Ζουράρι πρέπει να ρωτήσουμε και τον Γκουσγκούνη μήπως και ενδιαφέρεται...
Μην τα παίρνετε όλα στα σοβαρά... Αν και υπάρχουν αρκετά ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς και στερούνται σοβαρότητας, ίσως όχι ως προσωπικότητες, αλλά ως Πρόεδροι Δημοκρατίας. Αν θέλουμε έναν Πρόεδρο ενεργό και όχι διακοσμητικό και φερέφωνο άλλων, το άτομο στη θέση αυτή θα πρέπει να έχει πολιτική εμπειρία. Και κατά τη γνώμη μου, οι κύκλοι από τους οποίους μπορεί να προέρχεται ένα τέτοιο άτομο είναι η ενεργή πολιτική, η διπλωματία και, λόγω σχέσης με την πολιτική, η δημοσιογραφία. Και οπωσδήποτε όχι ο χώρος του χρήματος και της υπέρμετρης φιλοδοξίας. Το ύπατο αξίωμα δεν είναι βραβείο. Για όνομα του Θεού, μπορεί να φανταστεί κανείς τον Κωστή Στεφανόπουλο να παραδίδει στη Γιάννα Αγγελοπούλου; Γιατί όχι και στην ενδεκάδα της Εθνικής ποδοσφαίρου; Κι αυτοί ίδρωσαν και έφεραν την Ελλάδα ψηλά..

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μαρία συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου. Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε ενεργό Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στην Γιάννα η προσωπική μου άποψη είναι ότι σαφώς δεν μπορεί να είναι η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όχι γιατί δεν είναι αρκούντως πολιτικό πρόσωπο. Το αντίθετο μάλιστα. Δεν θα έχει όμως το low profile και ταυτόχρονα τον πολιτικό δυναμισμό που χρειάζετε και αυτό λόγω των υπέρμετρων φιλοδοξιών της.

Όμως από την άλλη το κύρος της στο εξωτερικό είναι πλέον τεράστιο. Και πιστεύω όχι άδικα. Νομίζω ότι από όσους ασχολήθηκαν επαγγελματικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή είχε την μεγαλύτερη συμβολή στην επιτυχία. Μπορεί να φανεί υπερβολικό αλλά χωρίς Γιάννα Ολυμπιάδα δεν θα γινόταν...

Το πιστεύω απόλυτα και το λέω έχοντας παρακολουθήσει "στενά" την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Reaction score
152
ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΑ ΕΙΔΗ HOME CINEMA-HIEND ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΟΣ ΕΞΑΥΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ....!!!!

Reaction score
152
ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΑ ΕΙΔΗ HOME CINEMA-HIEND ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΟΣ ΕΞΑΥΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ....!!!!

Reaction score
0
ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ή ΤΟΝ ΖΑΧΟ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ ή ΤΗΝ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΤΟΝ ΕΚΙ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΤΟΝ ΡΙΒΟ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΤΗΝ ΒΕΦΑ
ή ΤΗΝ ΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 5-10 ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ .
ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΚΟΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΑ..ΧΑ..ΧΑ..ΧΑ..ΧΑ..ΧΑ..

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ

1)ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ

2)ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
Οι δικές μου πληροφορίες άλλα λένε.

1)ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Μητσοτάκη (να δω τους ΠΑΣΟΚους πως θα ψηφίζουν τον ψηλό )
2)ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ή ΜΠΕΝΑΚΗ

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Τον Σημίτη πάντως οι ίδιοι που τον προωθούσαν κάποτε ως "καταλληλότερο πρωθυπουργό" ,αφού προσπαθησαν μας πείσουν ότι τον περιμένει λαμπρή καρίερα στην ΕΕ, και μετά το άδειασμα που έφαγε από την ΕΕ, ανέλαβαν να τον προωθήσουν και για πρόεδρο...

Άντε και συνταγματάρχης του χρόνου...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo