Ποιό είδος ηχείου.......

Μηνύματα
54
Reaction score
0
θεωρείτε οτι κάνει την καλύτερη και ρεαληστικότερη αναπαραγωγή μουσικής???
Μόνιτορ Ηλεκτροδυναμικά???
Πάνελ???
Δίπολά Ηλεκτροδυναμικά???
Συνδιασμός τεχνολογιών????
Και άλλα βέβαια!!!!!
Σε γενικές γραμμές βέβαια γιατί ο κάθε κατασκευαστής έχει και την δικιά του άποψη για τον ήχο!!!!

Περιγράψτε τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε τεχνολογίας!!!!

:D :D :D
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632

ΚΑΝΕΝΑ
:!:

ΕΝΑ ΗΧΕΙΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ Ν' ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗ ΦΥΣΗ :!: :!: :!:
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Σε γενικές γραμμές τα ηλεκτροδυναμικά ηχεία χωρίζονται σε πολλές υποκατηγορίες

Σχεδίαση ακουστικής ανάρτησης

Σχεδίαση ανάκλασης χαμηλών

Σχεδίαση παθητικού ακτινοβολητή

Σχεδίαση γραμμής μεταφοράς

Σχεδίαση άπειρου διαφράγματος

Τα πλεονεκτήματα αυτών τον σχεδιάσεων είναι

Δυνατότητα για πολύ υψηλές στάθμες
Υψηλή ευαισθησία
Και σχετικά χαμηλό κόστος ανάλογα με την σχεδίαση.


Τα ηλεκτροστατικά

Η αρχή λειτουργίας τους είναι τελείως διαφορετική από τα ηχεία κώνων.
Μια πλαστική μεμβράνη φορτίζεται από ειδικούς μετασχηματιστές που πολλαπλασιάζουν το σήμα του ενισχυτή δημιουργείται ένα μεταβαλλόμενο ηλεκτροστατικό πεδίο ανάμεσα στην μεμβράνη και τον σταθερών ηλεκτρόδιων και έχει ως αποτέλεσμα την κίνηση της μεμβράνης.

Τα πλεονεκτήματα αυτών τον σχεδιάσεων είναι

Η μεμβράνη κινείτε ομοιόμορφα σε όλη της την επιφάνεια έχει πολύ χαμηλή μάζα και σε γενικές γραμμές εξαιρετική πιστότητα.


Μαγνητοστατικά

Έχουμε ένα παρόμοιο ηχείο μεμβράνης αλλά με τελείως διαφορετική αρχή λειτουργίας.
Η αρχή λειτουργίας στηρίζεται στην ηλεκτρομαγνητική όπως της σχεδίασης κώνου.
Συναντούμε σχεδιάσεις μέχρι και τριών δρόμων.

Τα πλεονεκτήματα τους είναι

Μπορούν να αποδώσουν μεγαλύτερες στάθμες και χαμηλές συχνότητες σε σχέση με τα ηλεκτροστατικά.


Και τα ηχεία υβριδικής σχεδίασης που χρησιμοποιούν γούφερ για αναπαραγωγή τον χαμηλών συχνοτήτων που είναι το μεγάλο τους μειονέκτημα.
 


Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Οχχ πέσαμε σε κορνάκια! Sorry my friend! :D

Οι πιεζοηλεκτρικές κόρνες συγκαταλέγονται και αυτές στην κατηγόρια τον υβριδικών σχεδιάσεων για τα ηλεκτροδυναμικά ηχεία κώνου.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Ας μην τρελλαινόμαστε!!!

Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο σε αυτά τα πράγματα, από την στιγμή που αποτελούν περισσότερο θέμα προσωπικών προτιμήσεων.

Έτσι λοιπόν ο κορνάκιας πάντα (εκτός απροόπτου) θα προτιμά τον ήχο της κόρνας, ο μονιτοράκιας την μονιτορίλα, ο πανελάκιας τα μεγάλα πάνελ κλπ κλπ.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι την πιστότερη αναπαραγωγή την έχουν τα monitor ηχεία και μάλιστα αυτα της σχεδίαση άπειρου διαφράγματος και ακουστικής ανάρτησης. (αλλά χάνεις το χαμηλό)

Η ανάκλαση χαμηλών τις περισσότερες φορές δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα πάει να λύσει.

Ο παθητικός ακτινοβολητής από την άλλη είναι ένας καλός συμβιβασμός...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
...

Γιάννη δεν συμφωνώ. Ένα ηχείο ή παίζει καλά ή δεν παίζει καλά. Το είδος της μουσικής είναι άσχετο. Δεν καταλαβαίνω π.χ. για ποιό λόγο ένα ηλεκτροδυναμικό ηχείο να μην παίζει ορχηστρικά και ένα πάνελ να μην παίζει ροκ.

Από εκεί και πέρα ότι - μα ότι - ηχείο υπάρχει στην αγορά, προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι "σηκώνει" βελτιώσεις σε x παράγοντες. Το ψάξιμο και οι συνεχείς ακροάσεις είναι αυτές που βγάζουν συμπεράσματα τα οποία φυσικά και είναι μέχρι ένα βαθμό υποκειμενικά. Γιατί κάπου προς την κορυφή της πυραμίδας θα συμφωνήσουν και οι πιο απαιτητικοί, πέρα από τους υπόλοιπους παράγοντες που θέσαμε αλλού (χώρος, συνοδά κλπ) ότι "αυτό ΝΑΙ παίζει καλά".

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την αρχική ερώτηση και την προτίμησή μου, θα είμαι όσο πιο σαφής μπορώ: magnepan...! :wink:
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Δεν μιλώ για συγκεκριμένα είδη μουσικής αλλά για όλα! Απλά επιλέγουμε αυτό που μας φαίνεται καλύτερο στ' αυτιά μας, "φορτίζει" πληρέστερα το χώρο ακρόασης,μας ικανοποιεί αισθητικά και είναι προσιτό οικονομικά. Πάντα κάνουμε συμβιβασμούς και (ΙΜΗΟ) το ίδιο κάνουν και οι σχεδιαστές και οι κατασκευαστές.
Τα ηχεία είναι (ΙΜΗΟ) ο πιο αδύναμος κρίκος της ηχητικής αλυσίδας αναπαραγωγής.
 

Μηνύματα
54
Reaction score
0
Δεν κάνω αυτήν την ερώτηση για να πάρω αντικειμενική απάντηση!!!!!Γι' αυτό διευκρινίζω το "κατα τη γνώμη σας"!!!!!
Συζήτηση θέλω να γίνει γύρω από το τι είδος ηχείου αρέσει στον κάθε ένα και για πιο λόγο!!!!
Απέκλεισα το θέμα των ετερειών για να μην το κάνουμε πιο συγκεκριμένο το θέμα και αρχίσουμε τα περι διαφήμισης και λοιπά!!!!!


Ασε που μέσα από την συζήτηση θα μάθουμε και οι νεώτεροι για τα θετικά και τα αρνητικά κάθε τεχνολογίας ηχείων!!!!

:D :D :D :D
 

Μηνύματα
227
Reaction score
3
Από τα χέρια μου έχουν "περάσει" σχεδόν τα πάντα, τις τρεις τελευταίες δεκαετίες που ασχολούμαι ενεργά με το άθλημα: ακουστικής ανάρτησης, ανάκλασης χαμηλών, δορυφόροι+υπογούφερ, γραμμής μεταφοράς, άπειρης μπάφλας, ribbon, Heil, μαγνητοστατικά, ηλεκτροστατικά (full range και υβρίδια) κόρνες (full range και υβρίδια).

Θεωρώ πως, σε ό,τι αφορά την αναπαραγωγή του ηχογραφημένου συμβάντος οι κόρνες και δη οι πλήρους φάσματος (μία για κάθε συχνοτική περιοχή) δεν έχουν αντίπαλο.

Από την άλλη, ελάχιστοι είναι οι πραγματικοί ήρωες -ανάμεσά τους και ο φίλτατος Morfeas- που αψηφούν το ανύπαρκτο WAF και τις μοστράρουν στο σαλόνι.

Μακάρι να είχα κι εγώ το κουράγιο τους. Μέχρι τότε, βολεύομαι με τα -υβριδικά- MartinLogan μου... :wink:
 



Μηνύματα
559
Reaction score
1
Πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο σε αυτά τα πράγματα. Το ζητούμενο είναι αν το ηχείο παίζει σωστά.

Από την μέχρι σήμερα εμπειρία μου, όντας κάτοχος πολλών ηχείων από κάθε σχολή, τον καλύτερο ήχο τον έχω ακούσει από τα Magnepan 3.6 (πάνελ μαγνητοστατικά), από τα Acoustat 2200 (πάνελ ηλεκτροστατικά), από τα Wilson WITT ΙΙ (ηλεκτροδυναμικά) και από τα Martin Logan Request (υβριδικά πάνελ με ηλεκτροδυναμικό woofer).

Το ηχείο όμως που με έχει φέρει μπροστά σε κάθε ορχήστρα, κάθε συγκρότημα και κάθε καλλιτέχνη της δισκοθήκης μου είναι το ανεπανάληπτο B&W 800 Matrix.

Πριν μερικά χρόνια ο τότε πρόεδρος της B&W είχε πει στους σχεδιαστές και στους τεχνικούς της εταιρίας να σχεδιάσουν ότι καλύτερο μπορούσαν, αψηφώντας το κόστος και τις όποιες σχεδιαστικές απόψεις.

Και ιδού το αποτέλεσμα:



Για να μην σας κουράζω άλλο με την τρέλα μου, τελειώνω απαντώντας στο πολύ ωραίο ερώτημα που ξεκίνησε ο Αλέξης Αγγελόπουλος, λέγοντας ότι για εμένα το θέμα ηχείου τελείωσε εδώ.

Υ.Γ.: Τη φωτογραφία την δανείστηκα από άλλο site γιατί εγώ δεν ξέρω να κάνω upload δικές μου φωτογραφίες. :)
 


Μηνύματα
559
Reaction score
1
Μια που το ανέφερες φίλε Χρήστο, μήπως θα μπορούσες να μου πεις κανένα tip για να μάθω πως να "ανεβάζω" δικές μου φωτογραφίες. :?:

Αν υπάρχει και κανένας άλλος που να γνωρίζει, θα χαρώ πολύ να ακούσω τις οδηγίες του, απλά απευθύνθηκα στον κύριο Σκαλούμπακα γιατί αυτός έχει πολυετή εμπειρία με τα site και σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω.

Περιμένω απαντήσεις γιατί έχω πολύ "πράγμα" από φωτογραφίες. :)
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Legolas said:
Μια που το ανέφερες φίλε Χρήστο, μήπως θα μπορούσες να μου πεις κανένα tip για να μάθω πως να "ανεβάζω" δικές μου φωτογραφίες. :?:
Αν υπάρχει και κανένας άλλος που να γνωρίζει, θα χαρώ πολύ να ακούσω τις οδηγίες του, απλά απευθύνθηκα στον κύριο Σκαλούμπακα γιατί αυτός έχει πολυετή εμπειρία με τα site και σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω.
Περιμένω απαντήσεις γιατί έχω πολύ "πράγμα" από φωτογραφίες. :)
Δες το περί albums γενικώς .... Εν ολίγοις:

Ανοίγεις λογαριασμό στο http://www.photobucket.com (δωρεάν) - ανεβάζεις φωτο (τις αποθηκεύεις εκεί) και μετά κάνεις link με τα links που σου βάζει το backet κάτω από κάθε φωτογραφία... etc etc etc...

Για σταθερή αποθήκευση, μπορείς να κάνεις χρήση του Album του A.C.A. ή του AVSite (σε αυτά μπορείς να γράφεις και comments κάτω από τις φωτο, αλλά είναι δύσκολο να κάνεις link αλλού...)
 


Μηνύματα
559
Reaction score
1
Τώρα που έμαθα το "κόλπο" θα πάψω να δανείζομαι φωτογραφίες άλλων και σας παραθέτω το ηχείο για το οποίο έκανα λόγω παραπάνω.



B&W 800 Matrix Signature
 




Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.609
Μηνύματα
2.867.809
Members
37.939
Νεότερο μέλος
geo kok
Top