Ποιό DIY Tube Amplifier Kit ?

Reaction score
1.285
Λοιπόν.... Είμαι στην Καλαμάτα και τα απογεύματα έχω αρκετό έως πολύ χρόνο !
Νυχτώνει νωρίς και δεν μπορώ να μαστορέψω το όχημα !
Οπότε μου μπήκε ιδέα να μαστορέψω κάτι με ... κολλητήρι !
Είπα για ένα μικρό πομπάκι στα FM .... Μπά !
Οπότε καλύτερα να δώσω μερικά € παραπάνω και να μου μείνει κάτι όμορφο και χρηστικό !
Λέω να φτιάξω έναν ενισχυτή με λυχνίες ολοκληρωμένο ή τελικό !
Ψάχνω λοιπόν ένα KIT ( δεν είναι ανάγκη να έχει κουτί , θα το φτιάξουμε αυτό ) με πλακέτα λάμπες μετασχηματιστές και τα λοιπά , εκεί γύρω στα 400 € και περίπου 25-35 Watt !
Έχω δει μερικά στο νέτ αλλά δεν μπορώ να τα κρίνω !
Είμαι βέβαια και ανοιχτός στην ιδέα να βρώ ένα καλό σχέδιο-πλακέτα και να μαζέψω τα υλικά για να το κάνω μόνος μου αρκεί να έχω και ένα..... manual !
Περιμένω τις εμπειρίες-συστάσεις σας έτσι ώστε να φτιάξω κάτι και να μου μείνει !
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ

Reaction score
1.173
Απάντηση: Ποιό DIY Tube Amplifier Kit ?

Εάν δεν έχεις καταλήξει πλήρως στην κατασκευή σου, θα σου πρότεινα να κατασκευάσεις ένα προενισχυτή λαμπάτο και όχι στέρεο ή τελικό μιας και τα χρήματα μου θα δώσεις θα πάρεις κάτι εισαγωγικό "θεωρητικά πάντα". Και εάν πεις ότι θα παίξεις και με τις τελικές λυχνίες θα ξεφύγει το πράμα.

Ενώ με τον πρό θα έχεις περισσότερο παιχνίδι γιατί θα βάλεις από φθηνό μέχρι και ακριβό τρανζίστορ επάνω του και σίγουρα με λιγότερα χρήματα θα έχεις τρομερά καλύτερη οδήγηση με χροιές από τις λυχνίες που αγαπάς.

Στο http://www.analogmetric.com/ έχει αρκετές κατασκευές λίγο τσιμπημένες θα έλεγα.

Πάντα η γνώμη μου και αυτό θα έκανα στην περίπτωσή σου:102:

Πάντως καλή επιτυχία σε ότι κατασκευή και να κάνεις:615: και προπάντων καλή διασκέδαση:608:

Reaction score
1.285

Αν και δυσκολεύομαι να καταλάβω ακριβώς τι μου προτείνεις ( Ίσως φταίνε τα ούζα του Κωστέα) σε ευχαριστώ ΠΟΛΥ !
Μια επιλογή μου είναι αυτή
http://www.ebay.co.uk/itm/EL34-SE-V..._Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item4ab5812599
Περιμένω βέβαια και την γνώμη των ποιό ψαγμένων !

Reaction score
1.285

Αγαπητέ δημιουργέ ! (Τάκη )
Λοιπόν ! Έχω καταλήξει σε έναν Single ended με 10W κόστος γύρο στο 200-250 € .
Το σχέδιο και την ιδέα την έδωσε ο Βαγγέλης (Ikaros1978) Από το hlektronika.gr
Να το τοπικ του
http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=66408&highlight=Single+ended
Μίλησα με το παλικάρι και είναι πολύ πρόθυμο να βοηθήσει !
Κατέβασα από το Internet αρκετά βιβλία για ενισχυτές !
Το τελευταίο μου είναι το
http://www.amazon.com/Building-Valve-Amplifiers-Morgan-Jones/dp/0750656956
όπου και το έχω τυπώσει και θα αρχίσω διάβασμα !
Τα υλικά δεν είναι δύσκολο να βρεθούν και νομίζω πώς είμαι σε καλό δρόμο !
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου !
Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σου πάντα ευπρόσδεκτες !

Reaction score
1.788

το sigleεντακι το πρωτο ειναι αρκετα καλο , αρκει να κανεις καλη επιλογη υλικων , κυριος του μετασχηματιστη εξοδου!!

Εδω αξιζει να σου πω οτι τα sigle ended ειναι πιο ακριβα !!!!!! και εννω να βρεις εναν αξιολογο εξοδου!!!

Προσοχη επισης και σε θεματα θορυβου. Καλο ειναι εκει που εχει CRC φιλτρο εσυ να βαλεις ενα choke.

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.151

ή 2. με πυκνωτή εδιάμεσα. τσοκ, πυκνωτής (όχι εν σειρά προφανώς), τσοκ.

Reaction score
752
Μετά από πολύ καιρό, βρήκα αυτόν τον πωλητή στο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ Ebay ( Όχι τελωνείο)
http://stores.ebay.de/doukmall/Germ...4184010&_sid=1218230050&_trksid=p4634.c0.m322
Και πρέπει να επιλέξω ανάμεσα από τα καλούδια του ...
Έχει για όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα !
Αυτός είναι Κινέζος με παράρτημα στη Γερμανία.
Είναι αρκετά αξιόπιστος.
Και με το κόλπο αυτό γλυτώνεις και τα τελωνεία.

ryk

Reaction score
925
Μετά από πολύ καιρό, βρήκα αυτόν τον πωλητή στο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ Ebay ( Όχι τελωνείο)
http://stores.ebay.de/doukmall/Germ...4184010&_sid=1218230050&_trksid=p4634.c0.m322
Και πρέπει να επιλέξω ανάμεσα από τα καλούδια του ...
Έχει για όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα !
Δεν βλέπω να στέλνει Ελλάδα......λες λόγω Τσίπρα;:D

Reaction score
1.285
Θα στείλει αν του στείλω email στα Γερμανικά ! Και αν δεν στείλει νομίζω είναι ιδανική εποχή για μια μπυρίτσα στο Englischer Garten του Μονάχου ( να δώ και αυτό το μουσείο που όλο το προσπερνάω )
Έχεις φίλε κάποια εμπειρία από κάποιο συγκεκριμένο KIT ???
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .
http://en.wikipedia.org/wiki/Englischer_Garten

ryk

Reaction score
925
Θα στείλει αν του στείλω email στα Γερμανικά ! Και αν δεν στείλει νομίζω είναι ιδανική εποχή για μια μπυρίτσα στο Englischer Garten του Μονάχου ( να δώ και αυτό το μουσείο που όλο το προσπερνάω )
Έχεις φίλε κάποια εμπειρία από κάποιο συγκεκριμένο KIT ???
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .
Εγώ λάμπες μόνο στη μηχανή και στο σπίτι αλλάζω!:p
(Κοινώς: μαύρα μεσάνυχτα!)

Reaction score
752
Αν πας σε τρανζίστορ, πάντως, σου συνιστώ τον First One.

Είναι μακράν ότι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω και παίζει σαν μια καλή λάμπα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Για να σου πει κάποιος κάτι ουσιώδες επάνω στο κιτ θα πρέπει να το γνωρίζει καλά, πράγμα απίθανο.
Γενικά πάντως, το θέμα σε αυτές τις κατασκευές είναι πρωτίστως ο μετασχηματιστής εξόδου.
Από αυτόν εξαρτάται η σωστή λειτουργία του μηχανήματος, όσον αφορά την απόκριση ισχύος και εν μέρη τις παραμορφώσεις. Η ποιότητα των μετασχηματιστών σε αυτά τα κιτ υπολείπεται πολύ συνήθως.
Επίσης, πράγμα καθόλου απίθανο, αν κάποιο εξάρτημα, αντίσταση συνήθως, δεν έχει τη σωστή τιμή, είσαι σε θέση να το αντιμετωπίσεις?

Reaction score
1.285
Για να σου πει κάποιος κάτι ουσιώδες επάνω στο κιτ θα πρέπει να το γνωρίζει καλά, πράγμα απίθανο.
Γενικά πάντως, το θέμα σε αυτές τις κατασκευές είναι πρωτίστως ο μετασχηματιστής εξόδου.
Από αυτόν εξαρτάται η σωστή λειτουργία του μηχανήματος, όσον αφορά την απόκριση ισχύος και εν μέρη τις παραμορφώσεις. Η ποιότητα των μετασχηματιστών σε αυτά τα κιτ υπολείπεται πολύ συνήθως.
Επίσης, πράγμα καθόλου απίθανο, αν κάποιο εξάρτημα, αντίσταση συνήθως, δεν έχει τη σωστή τιμή, είσαι σε θέση να το αντιμετωπίσεις?
Ναι παλιά έχω φτιάξει 2-3 Smart kits ! Έχω μικρή εμπειρία με κατασκευές αλλά με πλακέτα και χαμηλές τάσεις !
Μπορω με το σχηματικό στο χέρι να μετράω πρώτα τα εξαρτήματα ( αντιστάσεις-πυκνωτές) και μετά να τα μοντάρω !
Στο δίκτυο χάνεσαι με τις τόσες κατασκευές ! ! ! Push pull , SE, OTL ! Χαμός γίνεται !
Νομίζω ότι ένα κιτ ίσως είναι καλύτερο από το να φτιάξω κάτι μόνος μου... Και αν χρειάζεται μικρές διορθώσεις με την κατάλληλη βοήθεια θα γίνουν...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ναι παλιά έχω φτιάξει 2-3 Smart kits ! Έχω μικρή εμπειρία με κατασκευές αλλά με πλακέτα και χαμηλές τάσεις !
Μπορω με το σχηματικό στο χέρι να μετράω πρώτα τα εξαρτήματα ( αντιστάσεις-πυκνωτές) και μετά να τα μοντάρω !
Στο δίκτυο χάνεσαι με τις τόσες κατασκευές ! ! ! Push pull , SE, OTL ! Χαμός γίνεται !
Νομίζω ότι ένα κιτ ίσως είναι καλύτερο από το να φτιάξω κάτι μόνος μου... Και αν χρειάζεται μικρές διορθώσεις με την κατάλληλη βοήθεια θα γίνουν...
Δεν ήταν σωστή η διατύπωση μου.
Δεν αναφερόμουν σε αλλοιωμένη τιμή εξαρτήματος.
Αναφέρομαι στη περίπτωση που το κιτ σου δίνει μια αντίσταση 12 Ωμ, ενώ για την απρόσκοπτη λειτουργία του απαιτεί μια αντίσταση 27 Ωμ.
Έχουν υπάρξει και τέτοια φαινόμενα.

Reaction score
1.285
Αυτό δεν το ξέρω ! Αν κάποιος ειδικός έχει δεί το σχηματικό και ξέρει ότι είναι ΟΚ τότε μπορώ να δώ αν η αντίσταση που έχω στα χέρια μου είναι σωστή...
Δυστηχώς το μόνο που θυμάμαι είναι ο νόμος του Ohm και του Kirchhoff...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members