Πολλαπλές ερωτήσεις για διάφορα μονΔέλα αυτοκινήτων!

Reaction score
313
Καλησπέρα σας! :)

Θα σας "πρήξω" λίγο, καθότι δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα (στην πράξη) με τα αυτοκίνητα.
Θα ήθελα να με πληροφορήσετε γενικά, για μερικά (...) μεταχειρισμένα μοντέλα (2005 - 2010) - ειδικά, όμως, για τους παρακάτω τομείς:
- Αξιοπιστία
- Κόστος ανταλλακτικών/σέρβις
- Οδική συμπεριφορά και φρένα
- Κατανάλωση

Τα μοντελάκια που με ενδιαφέρουν είναι λίγο...παράταιρα, αλλά, δε θα μου κρατήσετε κακία, ε; :whistling:

Μικρά: Peugeot 207 1.4, Honda Jazz, Nissan Note 1.4, Renault Clio III 1.2/1.4
Μικρομεσαία: Ford Focus II 1.6, Peugeot 307 1.6
MPV: Citroen Xsara Picasso 1.6, Ford C-Max 1.6, Hyundai Matrix, Opel Meriva 1.4/1.6, Renault Kangoo

Επίσης, θα προκρίνατε ή θα αποφεύγατε κάποιο από τα παραπάνω;

Σας ευχαριστώ πολύ! :hi:

melina

Cargo 200
Reaction score
46.379
Honda jazz και τέλος. Δεν εχει οδικη συμπεριφορά αλλα σε ολα τα αλλα ειναι αξεπέραστο. Ενα μεγαλο μικρό που δεν θα θες να το αποχωριστείς με τιποτα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.949
Ας πω την δική μου άποψη, που δεν γίνεται δεκτή συνήθως σε ανάλογες συζητήσεις.
Πάρε ότι θέλεις αλλά να είναι Made in Japan.
Μετά από συμβίωση με πολλά αυτοκίνητα, δικά μου αλλά και της δουλειάς μου ή φίλων μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το πιο σημαντικό σε ένα αυτοκίνητο δεν είναι η ομορφιά, η τελική ταχύτητα, η επιτάχυνση, τα κρατήματα, αλλά η αξιοπιστία.
Να μη χαλάει και μένεις στο δρόμο και τρέχεις σε συνεργεία. Και χώρια το κόστος.
Έχω ένα Nissan Almera που το πήρα καινούργιο το 2000 (15 ετών) ενώ πριν είχα επί 4 χρόνια το προηγούμενο Almera.
Βλάβες;
Καμία.
Αλλάζω λάδια, φίλτρα και μπουζί και έγινε το γενικό σέρβις με 50 €.
Υπ΄όψιν δεν έχει ιμάντα χρονισμού, είναι με καδένα στον κινητήρα και δεν θέλει ποτέ αλλαγή.
Όσοι αλλάζουν ιμάντα χρονισμού ξέρουν τι κοστίζει και τι μπορεί να συμβεί αν σπάσει.

Reaction score
313
Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις! :)

Τα περί ιαπωνικών, τα γνωρίζουμε όλοι, λίγο-πολύ!
Το τίμημα είναι, συχνά, το αυξημένο κόστος αγοράς και ανταλλακτικών...o_O

Συμπληρωματικές πληροφορίες:
- Δεν βιαζόμαστε (αρχές 2016, μάλλον)
- Το όριο είναι στα 5.000 ευρώ. Λίγα ή πολλά, αυτά είναι...

Συμπληρωματικές...ερωτήσεις:
- Το Matrix, για το οποίο έχω διαβάσει πολλά, καλά λόγια και για την αξιοπιστία του, δεν προτείνεται;
- C-Max και Meriva, είναι αντίστοιχα αξιόλογα;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.949
Το κακό με τα σημερινά αυτοκίνητα είναι ότι τα φτιάχνουν πολύ ψεύτικα.
Πολύ πλαστικό χρησιμοποιείται.
Με ένα μικρό τρακάρισμα διαλύονται όλα και μετά θέλει πολλά λεφτά η επισκευή και τα ανταλλακτικά.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Δεν ξερω αν τα φτιαχνουν ψευτικα η αν στραπατσαρονται προκειμενου να απορροφηθει ολη η ενεργεια της κρουσης και να μεινει η καμπινα ει δυνατον αθικτη.

Η παθητικη ασφαλεια πλεον ειναι σε υψηλα επιπεδα, κατι που τα παλια λαμαρινοαυτοκινητα δεν ειχαν και τα πρωτεια...

Reaction score
313
Δεν ξερω αν τα φτιαχνουν ψευτικα η αν στραπατσαρονται προκειμενου να απορροφηθει ολη η ενεργεια της κρουσης και να μεινει η καμπινα ει δυνατον αθικτη.

Η παθητικη ασφαλεια πλεον ειναι σε υψηλα επιπεδα, κατι που τα παλια λαμαρινοαυτοκινητα δεν ειχαν και τα πρωτεια...
Ναι, ασφαλώς!
Για αυτό και τα μονοθέσια είναι σχεδιασμένα να διαλύονται, προκειμένου να εκτονωθεί η κινητική ενέργεια!
Ο Μιχάλης δεν αναφέρονταν στην παθητική ασφάλεια, παρά μόνο στις ζημιές που προκαλούνται ακόμα και από μία μικρή επαφή...

Reaction score
27.940
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΤΑΝ ΠΧ ΤΟ AUDI A2 AΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ....

ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑΖΙ....

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.

Reaction score
313
...ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΤΑΝ ΠΧ ΤΟ AUDI A2...
Είναι ένα από αυτά που είχα στα υπ' όψιν, αλλά, για κάποιο λόγο, το φοβήθηκα...
Έχω βρει δυο-τρία, εντός προϋπολογισμού. Λες; o_O
Τι ξέρουμε για αυτό;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.796

Να προσθέσουμε και τον παράγοντα βάρος. Όσο ελαφρύτερο είναι το αυτοκίνητο τόσο πιο οικονομικό και σβέλτο είναι με την ίδια ιπποδύναμη.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.403
Τι ξέρουμε για αυτό;
Ζημιάρικα, όπως όλα του group εκείνης της εποχής.
Αλλά τέλειο, ειδικά με την ηλιοροφή.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Huyndai i20 diesel 1,4 lt 100Hp
η καλύτερη πρόταση στην καλύτερη τιμή της αγοράς .
Ασυζητητι ;)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Ford λόγω αντ/πειας τα αποκλέιω .
Μatrix δεν υπάρχει πλέον ,i35 αλλά δεν εισάγετε γιατί η κατηγορία έχει πολύ μεγάλη κάμψη
Αν δεν πας σε premium μάρκα τα κορεατικά είναι πολύ ισχυροί παίκτες πλέον .

Reaction score
1.300
Βασικα θα πρεπει να κανεις εναν προυπολογισμο των ετησιων χιλιομετρων που θα κανεις και το ειδος των χιλιομετρων.Θα εχεις οικογενεια η θα εισαι μονος σου?θα εχεις μικρα παιδια ?ποσο θα το κρατησεις?Μπορεις να αλλαζεις μονος σου λαδια φιλτρα? Κτλ κτλ κτλ.
Επειδη υπαρχει μια πληθωρα οχηματων για να βρεις αυτο που σου ταιριαζει πρεπει να εχεις συγκεκριμενα κριτηρια,αλλιως πελαγωσες....

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.796
Μπορεις να αλλαζεις μονος σου λαδια φιλτρα? Κτλ κτλ κτλ.
Είμαι πλέον σίγουρος ότι όποτε πρέπει να πληρώσεις το οτιδήποτε αρρωσταίνεις. :)

Reaction score
1.300
Χαχαχαχα...
Κα βεβαια οχι!!! Απλα το ψαχνω το πραγμα !!
Εχω κανει πολλες αγορες για μιτζιλα τζιτζιλα που μετα τα χαρισα σε φιλους ,εχω αλλαξει 4 φορες ολο το σεταπ φρενων στο προηγουμενο αμαξι για να βρω το ιδανικο και τελικα εδωσα ολο το αμαξι σε καλο φιλο να το συντηρει σωστα και δεν του το πουλησα!
Επειδη ο φιλος εχει πολλες επιλογες πρεπει να ξερει και τι αναγκες εχει να καλυψει!!!!
Πχ εγω γουσταρα ενα ε92 330ι αλλα μονο το γουστο μου θα ικανοποιουσα ετσι τα εβαλα κατω και αγορασα αλλο αμαξι...

Reaction score
27.940
Τι ξέρουμε για αυτό;
ΟΠΩΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΑΛΙΝΗ ΟΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟ.

ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΟ.

ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΝΤΗΖΕΛ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΧΛΜ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΓΥΡΙΣΜΕΝΑ.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.

ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΤΟ 1,6 ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΛΜ ΠΑΡΤΟ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.

Reaction score
313
Παιδιά, ευχαριστώ για τη συμμετοχή!

Υπενθυμίζω τα εξής:

Θα ήθελα να με πληροφορήσετε γενικά, για μερικά (...) μεταχειρισμένα μοντέλα (2005 - 2010) - ειδικά, όμως, για τους παρακάτω τομείς:
- Αξιοπιστία
- Κόστος ανταλλακτικών/σέρβις
- Οδική συμπεριφορά και φρένα
- Κατανάλωση
- Το όριο είναι στα 5.000 ευρώ. Λίγα ή πολλά, αυτά είναι...

:hi:

Reaction score
1.300
Για να αε βοηθησω λιγο στην αναζητηση περυσι τον Μαιο αγορασα απο ιδιωτη audi a3 1.6 fsi μοντελο 2007 τριπορτο με πληρες ιστορικο με ολα τα καλουδια εργοστασιακα για 8300 βεβαια ειχε 140.000 χλμ (τωρα εχει 185.000) .αλλαγη λαδιων 40€ με φιλτρο καθε 8000χλμ. Δισκοι τακακια παντου με 150 ευρω .Πατημα πολυ καλο ζημια καμια καταναλωση σε ταξιδι με 100χαω χωρις κλιμα 6 λτ ανα εκατο με κλιμα 6.6 . Στην πολη εχει 7 . Γκαζι δεν εχει γιατι ειναι βαρυ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.884
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain