Πολλαπλές ερωτήσεις για διάφορα μονΔέλα αυτοκινήτων!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.949
Ο Μιχάλης δεν αναφέρονταν στην παθητική ασφάλεια, παρά μόνο στις ζημιές που προκαλούνται ακόμα και από μία μικρή επαφή...
Aκριβώς αυτό εννοώ. Είναι κρίμα να χτυπήσεις ελαφρά κάπου και να θέλει 1500 ευρώ για την επισκευή του.
Με ένα απαλό χτύπημα πάνε τα φανάρια, τα φλας, η μετώπη, ο προφυλακτήρας κ.λ.π.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.379
Τα 'χετε μπερδεμένα νομίζω. Τα αυτοκίνητα με τον τρόπο και τα υλικά που φτιάχνονται σήμερα έχουν επιτύχει να είναι προσιτά σε πολύ περισσότερο κόσμο και να καταναλώνουν λιγότερα υλικά και ενέργεια για την παραγωγή τους και συνάμα να είναι πιο αποδοτικά στη χρήση τους και πιο οικονομικά στον κύκλο ζωής τους (λιγότερο βάρος, βελτιωμένοι κινητήρες και διάφορα συστήματα, πιο ασφαλή, πιο άνετα). Δεν ξέρω με ποια στοιχεία προκύπτει ότι μια μαούνα του '60 ή του '80 είναι πιο καλή σε οποιοδήποτε σημείο ακόμη και από το πιο φθηνό αυτοκίνητο του 2010.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.277
Είναι κρίμα να χτυπήσεις ελαφρά κάπου και να θέλει 1500 ευρώ για την επισκευή του.
Με ένα απαλό χτύπημα πάνε τα φανάρια, τα φλας, η μετώπη, ο προφυλακτήρας κ.λ.π.
Αν ξέρεις όμως ότι θα σωθεί η ζωή σου;

Last edited:

Reaction score
27.941
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ.

ΠΧ ΤΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ

ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑΧΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 5ΕΤΙΑΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΕΝΑ

ΦΑΝΑΡΙΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΗΛΙΟΣ.

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΕ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΧΩΡΕΣ.

S

sk4t4

Guest
Είναι ένα από αυτά που είχα στα υπ' όψιν, αλλά, για κάποιο λόγο, το φοβήθηκα...
Έχω βρει δυο-τρία, εντός προϋπολογισμού. Λες; o_O
Τι ξέρουμε για αυτό;
Προσεχε γιατι πισω απο το τυρι υπαρχει και η φακα.Η φακα λεγεται αλουμινιο και αυτο σημαινει οτι για οποιαδηποτε ζημια η επισκευη ειναι πολυ ακριβη και τα σημεια που μπορουν να την κανουν, λιγα.Πρωτοποριακο για την εποχη του λογω αλουμινιου αλλα ειναι ενα αυτοκινητο που αν το αγορασεις δεν μπορεις να το ξεφορτωθεις.

Reaction score
313
Βασικα θα πρεπει να κανεις εναν προυπολογισμο των ετησιων χιλιομετρων που θα κανεις και το ειδος των χιλιομετρων.Θα εχεις οικογενεια η θα εισαι μονος σου?θα εχεις μικρα παιδια ?ποσο θα το κρατησεις?Μπορεις να αλλαζεις μονος σου λαδια φιλτρα? Κτλ κτλ κτλ.
Επειδη υπαρχει μια πληθωρα οχηματων για να βρεις αυτο που σου ταιριαζει πρεπει να εχεις συγκεκριμενα κριτηρια,αλλιως πελαγωσες....
Για αυτό το λόγο και ρώτησα για μερικά συγκεκριμένα αυτοκίνητα (με προσθαφαιρέσεις που θα προκύψουν μέσω της συζήτησης) και δεν αναζητώ κάτι (εντελώς) "στα τυφλά"! ;)

Για τις ερωτήσεις:
Τα ετήσια χιλιόμετρα είναι...άγνωστα. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι πάρα πολλά (κάτω από 10.000) και μοιρασμένα μεταξύ ανοικτού δρόμου και αστικής μετακίνησης.
Ένα παιδί (που καταφθάνει το Μάρτιο - ευχαριστώ! :D ).
Αν μας ικανοποιεί, θα το κρατήσουμε όσο μπορούμε.
Μιας και δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο, δεν μπορώ να απαντήσω για τη βασική συντήρηση. Στις μοτοσικλέτες μου, πάντως, αλλάζω λάδια/φίλτρα/υγρά/τακάκια/γρανάζια/αλυσίδα/λάδια πιρουνιού κλπ. κλπ.

Reaction score
313
Προσεχε γιατι πισω απο το τυρι υπαρχει και η φακα.Η φακα λεγεται αλουμινιο και αυτο σημαινει οτι για οποιαδηποτε ζημια η επισκευη ειναι πολυ ακριβη και τα σημεια που μπορουν να την κανουν, λιγα.Πρωτοποριακο για την εποχη του λογω αλουμινιου αλλα ειναι ενα αυτοκινητο που αν το αγορασεις δεν μπορεις να το ξεφορτωθεις.
Για αυτό και το είχα "φοβηθεί"...o_O

S

sk4t4

Guest
Για αυτό το λόγο και ρώτησα για μερικά συγκεκριμένα αυτοκίνητα (με προσθαφαιρέσεις που θα προκύψουν μέσω της συζήτησης) και δεν αναζητώ κάτι (εντελώς) "στα τυφλά"! ;)

Για τις ερωτήσεις:
Τα ετήσια χιλιόμετρα είναι...άγνωστα. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι πάρα πολλά (κάτω από 10.000) και μοιρασμένα μεταξύ ανοικτού δρόμου και αστικής μετακίνησης.
Ένα παιδί (που καταφθάνει το Μάρτιο - ευχαριστώ! :D ).
Αν μας ικανοποιεί, θα το κρατήσουμε όσο μπορούμε.
Μιας και δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο, δεν μπορώ να απαντήσω για τη βασική συντήρηση. Στις μοτοσικλέτες μου, πάντως, αλλάζω λάδια/φίλτρα/υγρά/τακάκια/γρανάζια/αλυσίδα/λάδια πιρουνιού κλπ. κλπ.
Με το καλο να γεννηθει το παιδι σου.Λογω του γεγονοτος αυτου πιστευω οτι θα επρεπε να βαλεις πρωτη την οδικη συμπεριφορα και μετα τα υπολοιπα.Επισης επειδη θελεις και χωρο αποσκευων γιατι μονο και μονο το καροτσι πιανει πολυ χωρο αποκλειονται ολα τα μικρα αυτοκινητα πλην του Jazz λογω του χωρου αποσκευων του που θυμιζει μεγαλυτερη κατηγορια αλλα εχει μετρια οδικη συμπεριφορα και πανακριβα σερβις οπως γενικα τα Honda.Λαβε υποψιν σου επισης οτι η πρωτη γενια Jazz εχει ταμπουρα πισω και μετρια φρενα ενω αργοτερα τοποθετηθηκαν δισκοι πισω οποτε προσοχη.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.403
ΠΧ ΤΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ

ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑΧΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ..
Για ασφάλεια και βάρος Γρηγόρη, καμία σχέση με οικονομία. Νομίζεις πως τους αρέσει να φαίνονται αυτοκίνητα 10 ετών σαν σκουπίδια;

Φτιάξαμε πάντως φέτος τα φανάρια του '05 Toyota της κυράς κι έγιναν καινούργια. :)
Και τoυ φίλου που αγόρασε το '99 HRV μου επίσης.

Τα δικά μου τα έχω μόνιμα στη σκιά. :D

Reaction score
834
Μικρά: Peugeot 207 1.4, Honda Jazz, Nissan Note 1.4, Renault Clio III 1.2/1.4
Μικρομεσαία: Ford Focus II 1.6, Peugeot 307 1.6
MPV: Citroen Xsara Picasso 1.6, Ford C-Max 1.6, Hyundai Matrix, Opel Meriva 1.4/1.6, Renault Kangoo
Ως το 2007 που τα παράτησα, εργαζόμουν στα περιοδικά αυτοκινήτων, οπότε όλα τα μοντέλα που αναφέρεις τα ξέρω καλά.
Τι θα κοιτούσα εγώ, αν ήμουν στη θέση σου:

Από τα μικρά: To Nissan Note είναι η καλυτερη επιλογή από κάθε άποψη και ακολουθεί το Jazz του οποίου τα φρένα ποτέ δεν χώνεψα, αλλά είναι επίσης πολύ καλή περίπτωση (ειδικά το CVT, με το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων που γίνεται και manual).

Μικρομεσαία MPV: Focus με κλειστά μάτια (είτε 5θυρο είτε C-Max - είναι ίδια αυτοκίνητα). Το 1.6 καίει αρκετά όμως. Μακριά από Matrix. Είχε ένα εταιρικό η σύζυγος και καίει τον άμπακο.

Επίσης θα κοιτούσα για Skoda Octavia. Για να πάρεις μια ιδέα, το 1.4 TSi του 2011 με ~80.000 χλμ. το βρίσκεις με περίπου 7-8.000 σε άριστη κατάσταση (από μακροχρόνιες μισθώσεις).

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.949
Αν ξέρεις όμως ότι θα σωθεί η ζωή σου;
Δεν τίθεται θέμα ζωής για τα μικροχτυπήματα.
Μιλάω για πολύ μικρά χτυπήματα, τα οποία όμως κάνουν μεγάλη ζημιά.
Π.χ. ο προφυλακτήρας και τα φανάρια στηρίζονται σε κάτι μικρές πλαστικές βασούλες με βίδες που σπάζουν πολύ εύκολα και πρέπει να αντικατασταθούν διότι δεν μπορούν να στηριχθούν.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.277
Ε ας πάνε σε κάποιο μηχανουργείο να φτιάξουν μεταλλικά.:whistling:

Κλέφτης θα γίνει ο Μελίδης; :D

Knight

Mr. Wolf
Reaction score
2.912
Καλα απο το διαδικτυο θα μαθαινουμε τα ευχαριστα;;;
Μολις ερθω απο κει θα σε περιποιηθω αναλογα ;)
Μεχρι τοτε κοιτα και το Kia Soul (αν σου αρεσει,πιστευω θα μπορεσεις να βρεις καποιο με 5000)
Και θυμησου:κατι θα πρεπει να κανουμε με το ηχοσυστημα-home cinema μολις με το καλο το μωρο περπατησει :lolsign:

Μπραβο ρε Σταυρο!!!Πολυ το χαρηκα!Καλη λευτερια στην κυρια σου!

Γεια σου αδελφε μου!Μιλαμε απο κοντα :)

Last edited:

Reaction score
313
Ευχαριστώ πολύ, ΠΣηλέ...οδοντοβγάλτη! :p

Μεχρι τοτε κοιτα και το Kia Soul (αν σου αρεσει,πιστευω θα μπορεσεις να βρεις καποιο με 5000)
Το Soul μου αρέσει πολύ, αλλά έχει πουληθεί ελάχιστα και βρίσκεται πολύ-πολύ δύσκολα...o_O
Από τα μόλις...τέσσερα που βλέπω τον τελευταίο μήνα στο car.gr, το φθηνότερο πωλείται στα 6.000.

Και θυμησου:κατι θα πρεπει να κανουμε με το ηχοσυστημα-home cinema
Όποτε είσαι έτοιμος εσύ, πες μΕ! ;)

Reaction score
313
Συνεχίζω τις ερωτήσεις ("κι εμείς τι φταίμε;" :p):
Τα δύο Toyota Verso (Yaris - Corolla), πως είναι;
Κάπου είχα διαβάσει για το Yaris Verso πως είναι λίγο ασταθές.
Είναι και λίγο παλιό...
Φυσικά, η Corolla Verso μου αρέσει πολύ περισσότερο!

Και για να το περιορίζουμε λιγάκι, αυτή τη στιγμή, προκρίνονται τα εξής:

- Jazz, Note
- C-Max, Corolla Verso, Meriva, Matrix

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.884
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain