Πολλα μηχανηματα ενα ζευγος ηχειων....

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.715
Καλημεριζω την παρεα ερωτησουλα Εχω φτιαξει 3 σετ ρακ απεναντι σε ενα ισοσκελες τριγωνο με τα ηχεια με μηχανηματα δηλαδη το καθε σετ εχει εναν ενισχυτη -πικαπ-tuner-cd player.

Kαθε φορα που θελω να ακουσω το ταδε σετ πρεπει να τρεχω απο πισω να αλλαζω τα καλωδια των ηχειων στο ταδε ενισχυτη απο το σετ που θελω να ακουσω, υπαρχουν ηχεια δαπεδου Jbl sm 590- jbl LX 9 Και Infinity sm 155 λογο το οτι εχουν πιασει πολυ χωρο στο σαλονι δεν μπορω πχ στα γαιδουρια jbl sm 590 να βαλω διπλα τα γαιδουρια Infinity sm 155 να τα εχω μονιμα συνδεδεμενα και να παιζω μπαλα εψαχνα μικρα βασης αλλα δεν βρηκα μεχρι στιγμης κατι να μου κανει κλικ.

Υπαρχει συσκευη που θα φυγουν οι εξοδοι απο τους ενισχυτες θα πανε στην συσκευη και απο εκει με καποιον επιλογεα θα επιλεγω πιο ζευγαρι ηχεια-σετ απ θα ακουσω χωρις να εχω σπρωξε ρακ, μπες απο πισω βγαλε βαλε και ανεβαζε κατεβαζε τον καθε ενισχυτη στο ρακ?

Σαν λυση ειναι ορθο αυτο? μηπως η πολυ διακλαδωση στο σημα δεν....?

Reaction score
465
Καλημεριζω την παρεα ερωτησουλα Εχω φτιαξει 3 σετ ρακ απεναντι σε ενα ισοσκελες τριγωνο με τα ηχεια με μηχανηματα δηλαδη το καθε σετ εχει εναν ενισχυτη -πικαπ-tuner-cd player.

Kαθε φορα που θελω να ακουσω το ταδε σετ πρεπει να τρεχω απο πισω να αλλαζω τα καλωδια των ηχειων στο ταδε ενισχυτη απο το σετ που θελω να ακουσω, υπαρχουν ηχεια δαπεδου Jbl sm 590- jbl LX 9 Και Infinity sm 155 λογο το οτι εχουν πιασει πολυ χωρο στο σαλονι δεν μπορω πχ στα γαιδουρια jbl sm 590 να βαλω διπλα τα γαιδουρια Infinity sm 155 να τα εχω μονιμα συνδεδεμενα και να παιζω μπαλα εψαχνα μικρα βασης αλλα δεν βρηκα μεχρι στιγμης κατι να μου κανει κλικ.

Υπαρχει συσκευη που θα φυγουν οι εξοδοι απο τους ενισχυτες θα πανε στην συσκευη και απο εκει με καποιον επιλογεα θα επιλεγω πιο ζευγαρι ηχεια-σετ απ θα ακουσω χωρις να εχω σπρωξε ρακ, μπες απο πισω βγαλε βαλε και ανεβαζε κατεβαζε τον καθε ενισχυτη στο ρακ?

Σαν λυση ειναι ορθο αυτο? μηπως η πολυ διακλαδωση στο σημα δεν....?
Υπάρχουν κάποιες έτοιμες επιλογές στο δίκτυο, κυρίως από Κίνα, όπως αυτή που το link επισυνάπτω 3 in 3 out,
αλλά η γνώμη μου είναι να βρεις κάποιον μάστορα να σου φτιάξει το κουτί με υλικά "ποιότητας".

https://www.ebay.com/itm/285386599880

Reaction score
7.181
Πιο απλό είναι να έχεις καλώδια σε κάθε ενισχυτή και απλά να συνδέεις αυτό που θες στα ηχεία. Αλλά θα σου πω το εξής......σε παρόμοια φάση ήμουν για μια δεκαετία περίπου σαν εργένης. Είχα τριπλό σύστημα (ενισχυτικά βασικά.....γιατί πηγές είχα είτε με διπλά rca ή cd player με αναλογική σύνδεση αλλά και με dac) και τριπλά καλώδια. Το βάλε βγάλε δεν με πείραζε,αλλά τελικά κατέληξα στο ότι δεν άκουγα μουσική,αλλά επικεντρωνόμουν στις διαφορές του κάθε συνδυασμού. Τελικά τα πούλησα ,κράτησα αυτό που μου άρεσε περισσότερο και ηρέμησα.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.407
Αν σώνει και καλά θες να κάνεις αυτό το πράγμα, οι λύσεις είναι ουσιαστικά 2 οι ποιοτικές.
Είτε το Luxman AS-5 III είτε να σου κάνει ένας ηλεκτρονικός μια custom λύση, η οποία θα κοστίζει κάμποσο για να είναι ποιοτική και να μην έχεις σοβαρές απώλειες στην ποιότητα και πιθανότητες να κάνεις ζημιά στα μηχανήματα σου.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.407
Το Luxman είναι από 1 ενισχ σε 4 ηχεία ή το ανάποδο, νομίζω ο papavmax ψάχνει από 3 σε 3
Και τις 2 περιπτώσεις φέρνει εις πέρας το Luxman.
4 amps - 1 speaker set
4 speaker sets - 1 amp

ika

News
Reaction score
17.328
Και τις 2 περιπτώσεις φέρνει εις πέρας το Luxman.
4 amps - 1 speaker set
4 speaker sets - 1 amp
Σωστά αλλά ψάχνει συσκευή με 6 ζεύγη μπορνών ο papamxv, 3 ζεύγη για ηχεία και 3 ζεύγη για ενισχυές

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.407
Σωστά αλλά ψάχνει συσκευή με 6 ζεύγη μπορνών ο papamxv, 3 ζεύγη για ηχεία και 3 ζεύγη για ενισχυές
Λεπτομέρειες χαχα :D

Αυτό μου ξέφυγε (δεν έχω πιει καφέ :D ).

Τότε το βλέπω μόνο σε DIY solution.

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.715
Κάθε ζεύγος ηχείων έχει δικά του καλώδια σύνδεσης;
Εχω πολλά καλώδια συνδέσεις για ηχεία Κώστα μπορώ να παίξω όπως θέλω. Προς το παρόν αποσυνδέω της επαφές από τον έναν ενισχυτή και κουμπώνω στον άλλον δηλαδή τα καλώδια των ηχείων είναι ίδια τα ενισχυτικά αλλάζουν.
Πούλα τα ή χάρισέ τα όλα, εκτός από ένα σεταπ.

Λύνονται όλα σου τα προβλήματα.
Χαχα το σκέφτηκα ότι θα μου απαντήσεις έτσι αλλά έχω μαζέψει καλες σειρές και είναι όλα αναβαθμισμένα για αυτό λυπάμαι να τα δώσω.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.252
Φτιάξε ένα patch panel με έξι ζευγάρια μπόρνες κόκκινες - μαύρες (είσοδοι από 3 ενισχυτές, Linput-1, Linput-2, Linput-3, Rinput-1, Rinput-2, Rinput-3) και έξι ζευγάρια μπόρνες μπλε - μαύρες (3 έξοδοι προς ισάριθμα ζεύγη ηχείων, Loutput-1, Loutput-2, Loutput-3, Routput-1, Routput-2, Routput-3). Θα χρειαστείς βέβαια και άλλες τόσες στο καπάκι, (ή το επάνω πάνελ), για να συνδέεις την επιθυμητή είσοδο, (από ενισχυτή), στην επιθυμητή έξοδο, (προς ζεύγος ηχείων). Ακούγεται πολύπλοκο, αλλά δεν είναι. Χρειάζεσαι βέβαια ένα σασί με μεταλλικό οπίσθιο πάνελ για τις εισόδους και εξόδους, επίσης μεταλλικό καπάκι για τις συνδέσεις, την αντίστοιχη εσωτερική καλωδίωση, και δύο κοντά καλώδια ηχείου (30cm ας πούμε) για το patching.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.606
Φτιάξε ένα patch panel με έξι ζευγάρια μπόρνες κόκκινες - μαύρες (είσοδοι από 3 ενισχυτές, Linput-1, Linput-2, Linput-3, Rinput-1, Rinput-2, Rinput-3) και έξι ζευγάρια μπόρνες μπλε - μαύρες (3 έξοδοι προς ισάριθμα ζεύγη ηχείων, Loutput-1, Loutput-2, Loutput-3, Routput-1, Routput-2, Routput-3). Θα χρειαστείς βέβαια και άλλες τόσες στο καπάκι, (ή το επάνω πάνελ), για να συνδέεις την επιθυμητή είσοδο, (από ενισχυτή), στην επιθυμητή έξοδο, (προς ζεύγος ηχείων). Ακούγεται πολύπλοκο, αλλά δεν είναι. Χρειάζεσαι βέβαια ένα σασί με μεταλλικό οπίσθιο πάνελ για τις εισόδους και εξόδους, επίσης μεταλλικό καπάκι για τις συνδέσεις, την αντίστοιχη εσωτερική καλωδίωση, και δύο κοντά καλώδια ηχείου (30cm ας πούμε) για το patching.
Επειδή αυτή είναι η λύση, πιο συνετό είναι να πουλήσεις.

Χαχα το σκέφτηκα ότι θα μου απαντήσεις έτσι αλλά έχω μαζέψει καλες σειρές και είναι όλα αναβαθμισμένα για αυτό λυπάμαι να τα δώσω.
Μη λυπάσαι τίποτα σε μηχανήματα, δεν αξίζει.
Μια δουλειά είναι να κάνουν. Όποιο την κάνει καλύτερα, το κρατάς, τα υπόλοιπα τα σκοτώνεις.

Reaction score
4.415
Κι εσυ μιστερ Κωστας εχεις 10 ψαρια στο ενυδρειο που κανουν την ιδια δουλεια (κολυμπανε, τρωνε, χεζουν)
Για σκεψου το, τα πουλας ολα πλην ενος. Κρατάς το πιο υγιειες ,με την πιο οικολογικη λειτουργια (λιγοτερο φαγητο, λιγοτερο χεσιμο!).

Οποτε Paravmax, θελω να νιωσεις τον παλμο του συνομιλητου. Εχεις ενα γιατρο σκληρο που μες τα αιματα με μαχαιρια ψαλιδια κατσαβιδια κανει χειρουργικες επεμβασεις για να εχει ενα ακρως σωστο απολυτο αποτελεσμα, Ενας αλλος ψαχνει στην ακτινογραφια ποια φλεβα εχει ελαφρως στραβωσει και στελνει το αιμα με ελαφρως λιγοτερη πιεση απο την επιτρεπομενη.

Δυσκολο να νιωσει τους αισθηματιες με τα λαμπες, τα βινυλια και τον ηχο με τις μεταξενιες φωνες και το βελουδινο ηχοχρωμα του βινυλιου.

Οποτε οχι απλως κρατας τα παντα αλλα.... και προσθετεις και λιγα ακομη μηχανηματα που σου δημιουργουν μια επιπροσθετη σχεδον ηδονικη αναταση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.490
Members
38.566
Νεότερο μέλος
yannissails