Πολυκάναλο setup με "βάση" υπάρχον στερεοφωνικό/μουσικό σύστημα

Reaction score
2.288
Απο τα λίγα που μπορούμε να διακρίνουμε από την μία και μοναδική φωτογραφία, με.το υπάρχον σεταπ και διαταξη μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις στόχους.
Κανένα κεντρικό δεν θα ταιριάξει με τα lintons και η ανομοιογεννεια της εμπρός τριάδας δεν θα σου επιτρέψει ποτέ να έχεις έστω και ικανοποιητικό ήχο σε πολυκαναλο. Επίσης δεν φαίνεται να είναι εφικτή η τοποθέτηση τρίτου Linton σαν κεντρικό οπότε προσωπικά μάλλον θα άλλαζα πλάνο και θα πήγαινα για 4.1 η 4.2 με 4 Linton η 2 Linton και 2 Denton και 1 η 2 Sub που όσο κι αν δεν τα σκέφτεσαι, τα χρειάζεσαι.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
89.289
Το spinorama των ηχείων σου
IMG_6659.png

To spinorama ενός KEF center

IMG_6667.jpeg

Και τα estimated in room responses
IMG_6665.jpeg
IMG_6664.jpeg

Είναι σχετικά κοντά, και με τη βοήθεια και του Dirac θα υπάρχει συνοχή με αλλαγή του slope.
Χρειάζεσαι και έναν καλό AV, τα υπόλοιπα μηχανήματα που έχεις δεν έχουν νόημα.
Και δυο σαμπς.
Ιδανικά θα ήθελες τρία ίδια ηχεία αλλά με την τηλεόραση δεν γίνεται.

Μια άλλη λύση είναι ένα έτοιμο σύστημα όπως το Sonos που προαναφέρθηκε.
Η διαρρύθμιση χώρου- ηχοσυστήματος δεν βοηθάει.

TGD

Reaction score
10.090
Η έλλειψη κεντρικού , το είπε.
Με τα ηχεία σε απόσταση μικρότερη από ενάμιση μέτρο μεταξύ τους θα έπρεπε το phantom image να είναι ακριβές και να μην έχει πρόβλημα με την καθαρότητα των διαλόγων. Ίσως αν αυξηθεί η κλίση των ηχείων προς τα μέσα; Ακόμα και με cross-firing;

Reaction score
25
Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις συμβουλές μέχρι τώρα!

Με τα ηχεία σε απόσταση μικρότερη από ενάμιση μέτρο μεταξύ τους θα έπρεπε το phantom image να είναι ακριβές και να μην έχει πρόβλημα με την καθαρότητα των διαλόγων. Ίσως αν αυξηθεί η κλίση των ηχείων προς τα μέσα; Ακόμα και με cross-firing;
@TGD Δεν είναι κάτω από 1,5, εϊναι νομίζω κοντά στα 2. Έχουν ήδη μια κλίση προς τα μέσα αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να κάτσω να κάνω ένα πιο μεθοδικό calibration/τοποθέτηση.

Σημαντική σημείωση: δεν είναι ότι έχει πρόβλημα, δηλαδή δεν ακούγονται οι διάλογοι, απλά υποθέτω ότι θα μπορούσε να αναβαθμιστεί αυτή η πτυχή.

Μια άλλη λύση είναι ένα έτοιμο σύστημα όπως το Sonos που προαναφέρθηκε.
Νομίζω πως τα sonos δεν με ψήνουν ειδικά για τα χρήματά τους. Είμαι σίγουρος ότι είναι καλό "προϊόν" αλλά νομίζω πως δεν είναι αυτό θέλω αυτή τη στιγμή και σίγουρα οικονομικά δεν τα λες. Δηλαδή με αυτά τα χρήματα θα ανέβαινα μάλλον μια κατηγορία στο στερεοφωνικό setup μου (κολλημένος με τη μπάλα 😂 ).

Τέλος, ψάχνοντας λίγο στο internet και από άλλους που έχουν τις ίδες ανησυχίες με τα ίδια ηχεία βρήκα αναφορές για το Wharfedale EVO 4.C και το Monoprice Monolith THX-365C και καταλαβαίνω επίσης πως το dirac θα βοηθούσε αρκετά (αυτό το σκέφτομαι και ανεξάρτητα - αλλά αυτό είναι συζήτηση για άλλο thread :biggrin:)

Reaction score
777
Ξεκίνα πιο απλά και τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Αποφάσισε ποιον avr θα πάρεις, αγορασέ τον και βάλε το κεντρικό phantom, ζήσε λίγο καιρό χώνεψέ το. Εαν σε καλύψει ή για όσο καιρό σε καλύψει είσαι τυχερός γιατί δεν θα ξοδευτείς αφου ξεμπλέκεις μόνο με κανα δυο σαμπάκια και είσαι φυσικά όσο πιο κοντά γίνεται (πριν αγοράσεις τρίτο linton) στον ήχο του υπάρχοντος συστήματος. Οταν θα χρειαστείς αναβάθμιση και ο χώρος παραμένει ο ίδιος τότε θα πας στην λύση dimifoot σταδιακά για παραπάνω ηχεία.
Απαραίτητες προυποθέσεις 1. ο avr να έχει dirac και 2. οπωσδήποτε σαμπ, τουλάχιστον δύο για να μακροημερεύσουν τα linton και φυσικά να ακούς χαμηλό και τέλος να έχεις και το .1 κανάλι. ΙΜΗΟ

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.577
Members
38.463
Νεότερο μέλος
jimarasm