Πολυ περιεργο πραγμα...

Reaction score
0
Εβλεπα μια ταινια κινουμενων σχεδιων με τα μωρα μου. Απο αντιγραφο ασφαλειας που εγραψα πριν λιγες μερες. Δισκακι Verbatim made in Japan (YUDEN 000 T03). Δεν ειχε ξαναπαιχτει, ολοκαινουριο , χωρις το παραμικρο, ορατο με το ματι τουλαχιστο, προβλημα. Το καλο μου dvd player ειναι το Denon 1920 σχεδον ενος χρονου. Περιπου στα 20 λεπτα αρχιζει και κολλαει, δειχνει καμια εικονα παρακατω, κολλαει , παγωνε για λιγα δευτερολεπτα, εδειχνε ακομα λιγα και ξανασταματουσε. Συνεχιζε συνεχεια ετσι για 5 - 10 λεπτα και το σταματησα. Εβαλα αλλη ταινια την οποια επαιξε χωρις κανενα προβλημα. Δοκιμασα το προβληματικο δισκακι στο κομπιουτερ, επαιζε μια χαρα, του εκανα και τα τεστ στο Nero CD - DVD Speed, πολυ καλα. Το εβαλα σε ενα αλλο επιτραπεζιο player, ενα παλαιοτερο Toshiba , μια χαρα. Τελικα λεω να το ξαναδοκιμασω στο Denon και βλεπω οτι εκει που πριν κολλουσε αφορητα, τωρα παιζει τελεια.
Πολυ περιεργα πραγματα. Το δισκακι δεν ειχε την παραμικρη σκονιτσα. Και αν ηθελε καθαρισμα ο φακος λειζερ του Denon δεν θα επρεπε να εχει τα ιδια προβληματα συνεχεια και σε ολα τα δισκακια??
Τι λετε? Εμενα δεν μου ξανασυνεβηκε κατι τετοιο παντως.

Reaction score
51
Βάιε, ένας απλός συνδυασμός θερμοκρασίας και υγρασίας είναι αρκετός για να δώσει ένα (έστω και μικρό) στατιστικό δείγμα δυσλειτουργίας...........

Πολύ πιθανό το συγκεκριμένο δισκάκι να μην ξαναβγάλει πρόβλημα στο Denon....

Να δοκιμάζεις και το εξής αν αντιμετωπίσεις ξανά τέτοιο θέμα.
Χωρίς pause ή stop κ.ο.κ σβήσε κατ' ευθείαν το player.
Όταν το ξανανάψεις, από την μνήμη, θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο της ταινίας και πιθανότατα να παίξει κανονικά... :D

Reaction score
0
Thanks
Αν ξαναγινει θα δοκιμασω αυτο που λες.

Κατι σχετικο: απογοητευτηκα πολυ με την αξιοπιστια στο χρονο των πρωτων Verbatim 4x που χρησιμοποιησα πριν λιγα χρονια. Δεν φτανει που τα χρυσοπληρωσαμε, τωρα χωρις να εχουν υποστει καμια εξωτερικη φθορα, εχουν σχεδον ολα προβλημα και μαλλον πρεπει να πεταχτουν και να φτιαξω αλλα. Ευτυχως τωρα ειναι φθηνα αλλα παλι αναρωτιεσαι ποση θα ειναι η ζωη τους ακομα και χωρις να τα αγγιξει κανεις σε ιδανικες συνθηκες αποθηκευσης.

Reaction score
51
Βάιε, τα DVD είναι γενικά αναξιόπιστα.....
Και να σου πω κάτι??
Καμία εμπιστοσύνη δεν τους έχω.......

Τα σημαντικά μου αρχεία τα κρατάω σε DVD (αλλά πάντα και σε CD)
Μέχρι ώρας, κάποιες στιγμές που ένα DVD με "πούλησε", το αντίστοιχο CD με έβγαλε ασπροπρόσωπο.....

Ελπίζω τα δισκάκια να μη μας πουλήσουν τελικά...... :?

Reaction score
0
Και εγω σε τετοιο συμπερασμα εχω καταληξει. Νομιζω οτι οσο μικραινει το αυλακι εγγραφης τοσο πιο αναξιοπιστα και ευαισθητα γινονται. Πολυ φοβαμαι οτι η επομενη γενια (BR και HDDVD) θα ειναι ακομα πιο ευαισθητη.

Reaction score
51
Βάιος said:
Και εγω σε τετοιο συμπερασμα εχω καταληξει. Νομιζω οτι οσο μικραινει το αυλακι εγγραφης τοσο πιο αναξιοπιστα και ευαισθητα γινονται. Πολυ φοβαμαι οτι η επομενη γενια (BR και HDDVD) θα ειναι ακομα πιο ευαισθητη.
Aκριβώς στην ίδια σκέψη είμαι και εγώ, Βάιε!!

Αααα και κάτι ακόμα.....
Όσο μικραίνει η ταχύτητα εγγραφής, τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα μεγαλύτερης αξιοπιστίας....

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534