Ποσο δυνατο A/V ενισχυτη να αγορασω?

Reaction score
3
Παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας!! Αγορασα τον ΗD200x και για να δω σωστα ταινια θελω κι ενισχυτη καλο. Αλλα ποσο δυνατο? Μαζεψα λοιπον καποια χρηματα και οπως σας ειχα ρωτησει σε ενα αλλο θεμα μου ειχατε προτεινει τον 1910. Εγω ομως φτιαχνω μονος μου τα ηχεια για το Home Theater και εχω βασιστει φτιαχνοντας ουσιαστικα μια replica του Grande Utopia της Focal. Εχω και για woofer ενα sub 15'' της KICKER για ηχοσυστηματα αυτοκινητου 250 rms και δεν ξερω τωρα αν θα καταφερει ο 1910 να τα σηκωσει ολα αυτα ή θα τον παρω στο χερι καμμενο. Θα ειμαι ασφαλης με τον 1910 ή θα τον παιζω κορωνα / γραμματα σε εφε της ταινιας? Plz help!!!!!!!!!!!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Ποσο δυνατο A/V ενισχυτη να αγορασω?

Το 15'' της KICKER κανενας A/V δεν προκειτε να το αδηγησει.
Ολοι βγαζουν προενισχυση για το SUB.
Πες λιγο και τα χαρακτηριστικα των ηχειων που φτιαχνεις!

Reaction score
3

Καθε ηχειο ειναι μια στηλη απο 5 μεγαφωνα η καθε μια. Απο την κορυφη προς τα κατω εχω 1) 6,5'' 2) 4'' 3) 2'' Tweeter 4) ξανα το ιδιο 4'' και 5) ενα 10''. Προς στιγμην εχω ενα 10'' KODA και τα υπολοιπα ειναι SIMSONIC. Δεν εχουν και πολυ μεγαλη ευκρινεια. Το πακετο αυτο μου βγαζει περιπου 75rms το 6,5'' , 2x 4'' των 25rms, 25rms το tweeter και γυρω στα 100rms το 10''. Πανω κατω 250 rms για να ειμαστε καλυμενοι. Επισης στο Woofer τι μπορω να κανω για να μην το πεταξω!!! ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ. Ειναι καλο το γ@μημενο! ( Για να παρεις και μια ιδεα το πως περιπου ειναι δες το grande utopia σε μια μικροτερη σε διαστασεις, δυναμη και money εκδοση!)

Reaction score
3

Αν εχετε και μεγαφωνα να μου προτεινετε θα ηταν ακομη καλυτερα. Συγγνωμη για το πρυξιμο αλλα ειμαι ακομα λιγο ασχετος! sorry!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Όσον αφορά το ηχείο καλό θα ήταν να ανοίξεις ένα θέμα στην diy κατηγορία,για να σου πουν για μεγάφωνα και γενικά τι να προσέξεις στην κατασκευή.
Πάντως απ όσα κατάλαβα ολοκληρωμένος AV δύσκολα θα τα οδηγήσει σωστά εκτός και αν κινηθείς σε πολύ ανεβασμένα κοστολόγια(2000 και πάνω).Οπότε ίσως είναι καλύτερα να μην δώσεις πολλά για ολοκληρομένο(μέχρι 500-600) και μετά να βάλεις επάνω κάποιον τελικό.

Reaction score
3

Για να καταλαβω ο τελικος θα παιξει το Subwoofer ή θα μου δωσει ενισχυση για να οδηγησω τις στήλες. Για Α/V εχω σταμπαρει Denon αλλα για τελικο τι δεν εχω κοιταξει. Καμια λυση για φτηνο τελικο?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Aν το sub είναι ενεργό(δλδ έχει δικό του ενισχυτή μέσα στο κουτί) τότε ο ολοκληρωμένος θα οδηγεί τα κυρίως ηχεία,μιάς και θα δίνει σήμα line απ την sub out.
Αν δεν έχει ενισχυτή τότε θα πρέπει να πάρεις και έναν τελικό για το sub πέραν απ αυτόν για τα κύρια ηχεία.

Reaction score
3

Οκ. Οποτε θα χρειαστω κι εναν τελικο για το Woofer. Thx!

Reaction score
0

Επειδή έχω παρόμοιο πρόβλημα με τον NIBIRU, θα μπορούσε κάποιος να κάνει paste ένα Link από έναν τέτοιο ενισχυτή που θα μπορούσε να τρέξει το υπογούφερ? Από ότι καταλαβαίνω θα είναι ένας μονοκάναλος, αντίστοιχης ισχύος? Ευχαριστώ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Ποσο δυνατο A/V ενισχυτη να αγορασω?

Επειδή έχω παρόμοιο πρόβλημα με τον NIBIRU, θα μπορούσε κάποιος να κάνει paste ένα Link από έναν τέτοιο ενισχυτή που θα μπορούσε να τρέξει το υπογούφερ? Από ότι καταλαβαίνω θα είναι ένας μονοκάναλος, αντίστοιχης ισχύος? Ευχαριστώ.
Kοιτάτε εδω στις 3 κατηγορίες των power amplifiers.Η πλειοψηφεία γίνονται και μονοφωνικοί.Τους περισσότερους μπορείτε να τους αγόρασετε και στην Ελλάδα αν δεν θέλετε να μπλέξετε με online αγορές ή αν θέλετε να πετύχετε,ενδεχομένως,καλύτερη τιμή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv