Ποτε Ηταν Η Πρωτη Φορα Που Ειδατε Εγχρωμη Εικονα?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
12 περίπου χρονών, σκαρφαλωμένος στον τοίχο του καλοκαιρινού cinema της περιοχής, για την ταινία δεν μπορώ να πω, θα το κόψει η λογοκρισία. 8)

Περιμένω με ανυπομονησία την εμπειρία του σΚαφάτου, αν και ο παππούς με τη στραβομάρα που έχει είναι σίγουρο ότι δεν έχει καταλάβει την αλλαγή :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Τώρα ίντα 'σου πω ρε σύντεκνε? Θα μπορούσα να πουλήσω πνεύμα και να πω ότι πρωτοείδα έγχρωμη εικόνα όταν άνοιξα τα ματάκια μου τον Οκτώβρη του 1978.
Η αλήθεια είναι ότι έχω λίγο συγκεχυμένες μνήμες από τότε, αλλά η πρώτη τηλεόραση που θυμάμαι ήταν έγχρωμη. Ήταν (αν θυμάμαι καλά) μια Siemens 21"-22" από το Κουβέιτ, αγορασμένη νομίζω πριν γεννηθώ. Είχε 8 ολόκληρα κανάλια -ρυθμιζόμενα με ποτενσιόμετρα- που συνέχισε να λειτουργεί απρόσκοπτα μέχρι και δεκαετία '90. Συνοδευόταν από ένα βίντεο betamax που έχω ακόμα :mrgreen:
Το σινεμά δε μου έκανε μεγάλη διαφορά, η τηλεόραση ήταν ένας ολόκληρος κόσμος προς εξερεύνηση. Επίσης, όταν μετακόμισα Ηράκλειο, γύρω στο 84 είχα θερινό σινεμά ακριβώς απέναντι από το σπίτι, οπότε το αξιοποίησα δεόντως...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Λοιπόν δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά είδα έγχρωμη tv γύρω στο 1976, και οι πρώτες εκπομπές ήταν στο σύστημα secam!
Όσο για έγχρωμο κινηματογράφο από το 1966 στο ΣΙΝΕΑΚ Πανεπιστημίου δίπλα στο REX, που βλέπαμε κάθε Κυριακή, Κινούμενα σχέδια με τον πατέρα μου!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss