Που θα σταματησουν?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
5.1
6.1
7.1
10.2(με τον νεο Denon αλλα και με τις προ υλοποιησεις της Lexicon και Meridian)

Που θα φτασουμε?
Η μαλλον το πιο σωστο ειναι "που θα σταματησουν"?
Πρεπει να γεμισουμε ενα σπιτι ηχεια?
Πρεπει να αγοραζουμε καθε καινουργιο αποκωδικοποιητη που κυκλοφορει επειδη δυναται να συμπεριλαβει περισσοτερα καναλια?
Μηπως φταιμε και εμεις που χορευουμε στους ρυθμους που αυτοι παιζουν?

Προσωπικα εχω σταματησει στο 5.1 και δεν εχω κανενα σκοπο και λογο να προχωρησω.
Η μηπως θα επρεπε?
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Με την σημερινή πραγματικότητα στον πολυκάναλο ήχο του σινεμά 6.1 είναι υπέρ αρκετά και το 5.1 μας καλύπτει πλήρως στης πλείστες περιπτώσεις.

Φυσικά αν επικρατήσουν νέα standard στης κινηματογραφικές αίθουσες πχ για κανάλι ύψους θα επιχειρηθεί να πέραση και στον οικιακό μας κινηματογράφο.

Πάντως ακόμα δεν έχουν θεσπιστεί οι προδιαγραφές για περισσότερα από 6.1 ανεξάρτητα κανάλια και διερωτώμαι με τη software και τη hardware μπορεί ο νέος Denon να υποστηρίξει όλα αυτά τα κανάλια που υπόσχεται.

Ίσως πρόκειται για ένα πλήρως αναβαθμίσιμο μηχάνημα που μπορεί μελλοντικά να υποστηρίξει τα όπια standard επικρατήσουν.

Μετριοπάθεια μέχρι να δούμε που το πάνε.


:roll: :roll: :roll:
 


Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Άρα Γιώργο δεν θα σταματήσουν ποτέ! (αφού εμείς συνεχίζουμε να αγοράζουμε ό,τι παράγουν & μάλιστα πολλές φορές τα χρησιμοποιούμε 1 ή 2 φορές και μετά....βουρ για το υπόγειο!!!)

Θέλω να πιστεύω ότι ένα σύστημα 5.1 είναι εκ των πραγμάτων υπεραρκετό και μας καλύπτει ουσιαστικά στο 99% των περιπτώσεων!

Ακόμα και χωροταξικά είναι ο ιδανικός συνδυασμός, αφού τα 5 ηχεία μπορούν να "χαθούν" στον χώρο (και κυρίως τα πίσω γιατί τα μπροστινά το μάτι οποιουδήποτε ανθρώπου τα έχει συνηθίσει)

Γιατί το λέω αυτό?
Μα γιατί πρέπει να σεβαστούμε τον άνθρωπο που έχουμε πλάι μας (και που τόσα έχει τραβήξει με την μούρλια που κουβαλάμε!) αλλά και την αισθητική του σαλονιού μας! (γιατί στο 80% των περιπτώσεων εκεί μπαίνει)

Θυμηθείτε πως μπαίνανε "σιγά-σιγά" στο σπίτι!
"Να πάρουμε αγάπη μου μια πιο μεγάλη τηλεόραση για να βλέπουμε ταινίες?" (από 21"---->29")
Κουβαλήσαμε το γουρούνι στο σπίτι (έχουν και μεγάλα κουτιά πανάθεμά τα!!!)

"Να πάρουμε και ένα DVDp γιατί έχει τρομερή εικόνα και θα βλέπουμε τις ταινίες μας χωρίς να μας κόβουν οι διαφημίσεις και δεν θα περιμένουμε και 3-4 χρόνια για να δούμε αυτά που παίζει φέτος το σινεμά?"
Το πήραμε κι αυτό (αλλά δεν της είπαμε ότι υπάρχουν μηχανάκια με 150 ευρώ και δώσαμε 500 ή και περισσότερα για να είναι και SACDp & progressive & upsampling & DVi &.........)

"Να πάρουμε και έναν ενισχυτή με ηχειάκια για να ακούμε και καλύτερα τις ταινίες? Να έρχεται αγάπη μου το αυτοκίνητο από αριστερά προς τα δεξιά και να ακούμε όλη την κίνηση........."
Τα πήραμε κι αυτά. Και ενισχυτή 5.1 ή 6.1 & 5 ηχεία στήλες και το sub, τα χώσαμε στο σπίτι όταν έλειπε στην δουλειά γιατί αν έβλεπε όλες τις κούτες θα μας έστελνε στο σπίτι του σκύλου να κοιμηθούμε!!!!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά είχαμε και το θράσος να της πούμε ότι πήραμε ηχεία slim για χάρη της για να μην χαλάσει η αισθητική του χώρου........και δυστυχώς "για χάρη της" χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε τα μεγάλα στην ίδια τιμή :cry: (και της τα δείχνουμε στο περιοδικό: να μωρέ αυτά τα Wilson AS Alexandria X-2 ήταν αλλά δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω γιατί είναι πολύ μεγάλα!!!)

Και βλέπουμε τις ταινίες μας, και όλο της λέμε τι δίκιο είχαμε, και τι ωραία που τα βάλαμε........ 8)



Και περνάει λίγος καιρός (αναλόγως τον άνθρωπο: άλλος την πρώτη βδομάδα άλλος μετά από ένα χρόνο........ΟΧΙ περισσότερο. Όποιος εδώ μέσα ισχυριστεί ότι δεν πήρε κάτι μέσα σε ένα χρόνο........) και όλο και κάτι θα κάνουμε για να αλλάξουμε έστω κι ένα καλώδιο!

Συνήθως βέβαια, όλοι μας, από αυτό το σημείο και μετά ψωνίζουμε με τις εξής δύο μεθόδους:
1)Αγοράζουμε "στην ζούλα" αν αυτό που πήραμε ΔΕΝ είναι στο οπτικό της πεδίο ή απλά δεν φαίνεται (π.χ καλώδια, ή ολόκληρη συσκευή.....ευτυχώς έχουν όλες παραπλήσια αισθητική οπότε όλα καλά!)
Εκτός κι αν είναι γάτα οπότε πάμε στην μέθοδο.........

2)"Γυναίκα βρήκα μια τρομερή προσφορά :D : ηχεία τάδε που κάνουν καινούρια 1500 ευρώ τα δίνει κολλητός λόγω ανάγκης μόνο...600: Ένα μήνα ηχεία......."
Και τα φέρνουμε κι αυτά, αλλάζοντας τα L-R slim line με δύο νέα που θυμίζουν μάλλον τις διαφημίσεις των Bodyline αλλά αντεστραμένες! Είχαμε τα λεπτά και τα κάναμε.......ντουβάρια!!!



Και αφού ηρεμήσει απ' το σοκ :shock: (και μάλιστα διπλό γιατί μετά από μερικές μέρες της φέραμε και το κεντρικό της ίδιας σειράς...........το είχαμε "ξεχάσει" στον φίλο μας.........) της το ρίχνουμε το παραμύθι...........
Πάμε και καλά στο μαγαζί του κολλητού, ο οποίος παρεπιπτόντως έχει στημένο τον Χ1 και της απαριθμίζουμε τα πλεονεκτήματα των βιντ/λέων, και οι ταινίες βγαίνουν τώρα σε 16:9 ενώ η τηλεόραση είναι 4:3 και χάνουμε μεγεθος εικόνας μπλα,μπλα,μπλα.......

"Και έχει μόνο 2000 ευρώ, και μάλιστα ο Χ2, με καλύτερη ανάλυση και μπλα,μπλα,μπλα.......Όσο μια καλή 32" τηλεόραση........."
Και όταν πέσει το Ο.Κ εμείς παίρνουμε τον 5700 "γιατί ήταν πολύ καλύτερος, με πολύ καλύτερη ανάλυση και χρώματα και δεν έχει Rainbow, και πιο ωραίος και,και,και.......





Κοιτάξτε γύρω σας! :shock:
Ένα σαλόνι με 29" τηλεόραση, με 5 ηχεία (εκ των οποίων τα δύο ψιλογουρούνια....) με ένα παπαράκι (βιντ/λεας)να κρέμεται από το ταβάνι, ένα "καραγκιόζ μπερντέ" στον απέναντι τοίχο(πανί), ένα μπαούλο στην γωνία (χωρίς στολίδια γιατί όταν βλέπετε ταινίες έπεφταν λόγω δονήσεων....)(sub), ενισχυτές, DVDp, DVDr, PS2, καλώδια που κοντεύουν να "ζώσουν" ολόκληρο το σπίτι.............

Που καταλήγω?

5.1 φίλοι μου! Και πολύ καλό είναι!


Τα μηχανήματα 7.1 & 8.1 & 100.5 είναι για χώρους που η χρήση τους είναι αποκλειστικά για Home cinema!
Και βέβαια τέτοιοι χώροι στοιχίζουν πολλά......ΠΑΡΑ πολλά

(υπολογίστε και τα έξοδα διαζυγίου...μπρεεεεε!!!)


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Βασικα ολα ειναι θεμα οικογενειακου προγραμματισμου...
Εγω το εχω ξεκαθαρισει. Το σαλονι-play room ειναι δικη μου ευθυνη. Το υπολοιπο σπιτι ειναι γυναικεια υποθεση...αν και εχω καιρο ακομα για κατι τετοιο...Αν και μεχρι τοτε θα τον εχω γκρεμισει τον τοιχο...για να μεγαλωσω το χωρο...λες να παρω και τη μιση κουζινα... :!: :?:
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Ναι,ναι Γιώργο.......... :twisted:
Πάρε και την μισή κουζίνα!!! :roll:

Και μετά θα σου μαγειρεύει τα εξής:

Καλώδια καρμπονάρα (αντί για μακαρόνια!!!) :?

DVD σκέτα ή +R,-R πουτανέσκα (αντί για πίτσα!!!) :)

Βιντεοπροβολέα στην σκάρα (αντί για κοτόπουλο!!!) :)

και πάει λέγοντας!! :D



Βέβαια όταν θα γυρνάς στο σπίτι, φόρα και καλού κακού κανένα κράνος γιατί σε βλέπω με κανένα sub κολάρο!
Ουάχα,χα,χα :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 

Μηνύματα
776
Reaction score
251
Προσωπικά έχω σταματήσει στο 5.1
Πιστεύω ότι για ανάγκες Home Cinema είναι αρκετά 6 ηχεία. Μετά καταντάει υπερβωολή χωρίς ουσιαστική διαφοροποίηση στον ήχο (μιλάω για κλασσιές περιπτώσεις όπως ενός δωματίου 25 - 35 τμ).
 

Μηνύματα
30
Reaction score
0
:)Αν και είμαι ακόμα στο 1+1 πιστεύω οτι το 6.1 είναι το ταβάνι. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από την τσέπη και τον χώρο. Για εμάς όλους τους "παντεμένους" κοινούς θνητούς καλό το 6.1 και κάνουμε και πάρτυ... Πάντως γεγονός είναι οτι καμία εταιρία ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών δεν αφουγκράζεται τις ανάγκες μας με σκοπό την παραγωγή νέων μοντέλων. Μάλλον περί.... εξαναγκασμένης ανάγκης πρόκειτε. Μας έχουν τρελάνει.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
....

Εγώ νομίζω ότι αν ξεπεράσουμε το θέμα "μούρλα" η απάντηση πρέπει να βγαίνει από τον εκάστοτε χώρο.
Υπάρχουν και 7.1 στημένα με τέτοιο τρόπο που δεν επηρέασαν την αισθητική του χώρου που ας μη γελιόμαστε βασικός του ρόλος δεν είναι οι προβολές. Από την άλλη έχω δει και 5.1 συστήματα που είναι τόσο "χάλια" στημένα σε σχέση με τον χώρο που λες να το βράσω αν είναι να ζω ανάμεσα σε καλώδια.
Αλλά υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες. Κι εγώ στο 5.1 έχω σταματήσει. Και έλεγα να μην προχωρήσω σε αναβάθμιση, ειδικά όταν είδα τον γιό μου να ξηλώνει ένα κανάλι και να κρεμιέται από καλώδια να κάνει τον ταρζάν.
Τώρα που μεγαλώνει λίγο και καταλαβαίνει ή απλά συμβιβάστηκε το παιδί με το "μην αγγίζετε" μάλλον τα πράγματα θα αλλάξουν....
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Καλο το 5.1 αλλα αν ο ενισχητης σου ειναι 6.1 καπου μεσα σου δεν σε τρωει να βαλεις και το πισω κεντρικο?
Και το μονο που σε καθυστερει ειναι το οτι ψαχνεις που θα το βαλεις και οχι το αν...
Και γιατι ολες οι καλες ιδεες τοποθετησης σου ερχονται στο μυαλο το απογευμα του Σαββατου που ειναι ολα κλειστα...?
Ειναι εκει που λες "αν το ειχα παρει θα το εβαζα"...
Και αν καιγεσαι πως να περιμενεις μεχρι την Τριτη (γιατι τη Δευτερα το πρωι δουλευεις και το απογευμα ειναι κλειστα) να πας για ψωνια....?
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Γιώργο, σου βρήκα λύση για το πίσω κεντρικό!

Στα μαγαζιά που πουλούν παιδικά ή προιόντα για νεογέννητα, υπάρχουν εκείνα τα καθισματάκια που στο πίσω μέρος τους έχουν τους γάτζους (σαν του κάπτεν Χουκ!)για να τα στηρίζεις στην κλάτη κανονικών καρεκλών.

Θα το στηρίξεις στον καναπέ που κάθεσαι με πλάτη προς τα εσένα και το ηχείο θα το στηρίξεις πάνω στον πάγκο που έχει το καθισματάκι για το πιάτο του μωρού!

Οπότε, αργότερα το χρησιμοποιείς και για το παιδί σου! (είναι wifeproof!)

O Πατρίκιος ξέρει από αυτά για να σε καθοδηγήσει γιατί πρόσφατα απέκτησε την δεύτερη κοράκλα του!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Τελικά το 5.1 είναι ο καλύτερος τρόπος (και σωστή αναλογία ήχου-αισθητικής-χωροταξίας!) 8)
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Εγω παλι σκεφτομουν να σκαψω τον τοιχο και να το εντοιχισω για να μην εξεχει...
Ασε που μετα αν υπαρξουν αντιρρησεις για την αισθητικη...που να το βγαλεις...θα μεινει μια τρυπα στον τοιχο!!!!! Χειροτερα θα ειναι...!
:roll:
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Γιώργο κάνε την τρύπα αρκετά μεγάλη έτσι ώστε αν κάτι "δεν πάει καλά" να την κάνεις ενυδρείο!!!

Κάτι σαν το ΝΕΜΟ! :lol:



(μπορείς βέβαια να βάλεις και μια φωτογραφία της πεθεράς σου :evil: ..............Αλλά άστο καλύτερα.....μην μουρμουρίζεις συνεχώς το "πίσω μου σ' έχω.....")

:lol: :lol:
 


Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ said:
Δημητρόπουλε πολύ ενημερωμένο για τα παιδικά καρεκλάκια σε βλέπω. Μήπως ετοιμάζεις κάτι; :roll:
Όξω από 'δω..........Φάε την γλώσσα σου αδελφάκι μου........όταν πάρω νέο ενισχυτή ( :oops: καρφώθηκα)και αυτοκίνητο (ΟΧΙ AUDI!!!!!!!!!!!!!!) και πάλι βλέπουμε! :D

Τάκη, υποσχέθηκες πάρτυ αν πάρεις 6.1!
Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι "Πάρτυ Ρ20" (Ρ20= Ρωσίδες 20 ετών!!!)
αλλιώς δεν έρχομαι! :lol: :lol: :lol:
 

Μηνύματα
402
Reaction score
2
Ας καταφέρουμε να βάλουμε σωστά στο χώρο μας τα 5.1 κανάλια που χρειαζόμαστε και δεν μιλάω για την αισθητική. Τα περισσότερα σπίτια που έχω πάει έχουν το τζακι στο κέντρο, την τηλεόραση στη γωνία, τα ηχεία θέλουν να είναι κολλητά αριστερά και δεξιά από τη τηλεόραση και το καθιστικό σε Γ διάταξη. Αν αυτό λέγεται μεταφορά κινηματογραφικού ήχου στο χώρο και είναι σωστό..... Δυστυχώς το Home Cinema είναι μόδα για τους περισσότερους και προκειμένου να μπεί στο σπίτι, ας μπει όπως να΄ναι. Εκεί στηρίζονται οι εταιρίες και μας έχουν τρελλάνει με όλα αυτά τα νέα πολυκάναλα μηχανήματα. Το λάθος είναι και δικό μας, γιατί δεν βλέπουμε ποιό μηχάνημα μπαίνει στο χώρο μας και μας καλύπτει απόλυτα αλλά παντα ψάχνουμε για το ''καλύτερο'' και ας μήν χρησιμοποιούμε το 50% το δυνατοτήτων του. Όσο για τα πολλά κανάλια, τώρα που το σκεφτομαι, είναι καλά για multi room επιλογές. Νομίζω ότι ο Dennon γι΄αυτό τα έχει.
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Αντώνη (ευτυχώς) είμαι από τους τυχερούς που "έστησα" το.....σπίτι μου με βάση τις ανάγκες του συστήματός μου! :D
Έβαλα το τζάκι σε σημείο που δεν επηρεάζει το δέσιμο του ήχου με την εικόνα
(φαντάσου λίγο τον χώρο:
ο καναπές που κάθομαι είναι σχεδόν εφαπτομενικός με τον τοίχο που βρίσκεται παράλληλα και ακριβώς απέναντι απ' το "πανί" του βιντ/λέα την τηλεόραση και τα κύρια+κεντρικό ηχεία, τα πίσω ηχεία είναι ένα κλικ πίσω από τον καναπέ αυτό, ενώ το τζάκι είναι στην μέση του δεξιού μου τοίχου με την πρόσοψή του δηλ. κάθετη στον καναπέ!
Το τζάκι μπήκε στην μέση γιατί δεξιά του και αριστερά του κατασκευάστηκε βιβλιοθήκη από πάτωμα--->ταβάνι στην οποία, από την δεξιά της πλευρά που είναι δίπλα ακριβώς στον καναπέ μου, έχω σε κλειστό χώρο τον ενισχυτή+DVDp+DVDr+PS2+UPS ενώ και τα καλώδια λόγω τις βιβλιοθήκης φθάνουν στον βιντ/λέα σχεδόν κρυφά......εκτός του κομματιού από το πάνω εξωτερικό χείλος της που υπάρχει μια υπερβολικά διακριτική καναλέτα μεχρι τον βιντ/λέα!)

Οπότε η διαρύθμιση ηχείων και εικόνας είναι σχεδόν όπως ορίζουν οι κανόνες!
Μόνο τα surround ηχεία θα ήθελα να είναι πιο πίσω αλλά δυστυχώς μετά υπάρχει ο πίσω τοίχος!(έχω βέβαια δώσει μεγαλύτερη καθυστέρηση από τον ενισχυτή!) :roll:
 

Μηνύματα
6.785
Reaction score
152
ΑΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΗΛ. "ΨΑΡΙ" ΑΠΟΦΑΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝΩ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΝΑ 7.1 ΜΕ ΤΑ ΟΜΝΙSAT ΝΑ ΔΕΣΠΟΖΟΥΝ ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ! (ΠΟΙΟΤΗΤΑ,DISIGN,ΕΥΕΛΙΞΙΑ).ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΣΘΕΝΕΣ ΦΥΛΟ ΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ...
ΕΓΩ ΑΝΥΜΦΕΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ....
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες του χώρου μου (πως δηλ. έχω στήσει το σύστημα) στο album!
Ευτυχώς, την κρίσιμη μέρα, επέλεξα το τζάκι να μπει στην θέση που θα μου έτρωγε λιγότερο χώρο!! :wink:
ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΖΑΚΙ ΣΕ ΓΩΝΙΑ!! "ΤΡΩΕΙ" ΔΥΟ ΤΟΙΧΟΥΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!!!ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΝΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ HOME CINEMA! :roll:
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.687
Μηνύματα
2.869.954
Members
37.945
Νεότερο μέλος
konstantinos2k
Top