Πραγα...την βοηθεια σας?

Μηνύματα
383
Reaction score
0
Κυριοι γεια σας.Κατ αρχην σας ζητω συγνωμη που για δευτερη φορα μεσα σε μια εβδομαδα θα σας σκοτισω με τις ερωτησεις μου,αλλα επειδη ειμαι ασχετος μεν και επειδη θα ειμαι μαζι με ολη την οικογενεια(3 παιδια και ημιση)λυπηθειτε με και δωστε μου τα φωτα σας.Αν καποιος-οι εχουν παει προσφατα θα τους παρακαλουσα να με βοηθησουν στα εξης...
1ον.Μπορω να εχω συναλλαγες με ευρω η πρεπει ν αλλαξω με το νομισμα τους?
2ον.Εχει χρησιμοποιησει κανεις σας camping και τι παιζεται?
3ον.Ποια αξιοθεατα μου προτεινετε να δω που ν αξιζουν πραγματικα?
4ον.Τι να επιδιωξω να δω οποσδηποτε,τι ν αποφυγω και τι να προσεξω για να μη την πατησω?
5ον.Ειναι ασφαλης η πολη την νυχτα(λογο παιδιων)?
6ον.Σε σχεση με την Ελλαδα ειναι φθηνοτερη,ιδια η ακριβοτερη(Δεν ρεει το οικονομικο μου αφθονο).Αυτα και οτι αλλο προσθεσετε απο μονοι σας,θα το εκτιμουσα ιδιαιτερως.Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
 

Μηνύματα
100
Reaction score
0
1. Αν και δεχονται euro, καλυτερα να παρεις συναλλαγμα.
2. Οχι, δεν εχω κανει camping στην Τσεχια.
3. Εκτος Πραγας, Καρλοβι Βαρι (Spa), Τσεσκι Κρουμλωφ (μεσαιωνικο καστρο), εντος Πραγας το καστρο, το ανακτορο Τσερμίν, το μοναστήρι Loreto, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, η εκκλησία του Αγ. Λαυρεντίου, την γεφυρα του Καρολου. Στην πλατεία της παλιάς πόλης, να δειτε το δημαρχειο, το ρολοι -να το ακουσετε να χτυπαει, βγαινουν σε ενα παραθυρακι οι 12 Αποστολοι- και γενικα να γυρισετε τα σοκακια γυρω απο την πλατεια. Να κανετε και μια βολτα στην Εβραικη συνοικια, να κανετε και βολτα με το καραβακι στον Μολδαβα, θα δειτε και το κτιριο που χορευει Tancici Dum, πιο γνωστό με το όνομα Φρεντ & Τζίντζερ.
Ακομα να δείτε μία παράσταση Μαύρου Θεάτρου. Απο ψωνια, κρύσταλλα Βοημίας, μαριονετες, μια σκούρα κόκκινη πέτρα -γραναδα- από την οποία φτιάχνονται κοσμήματα (αν αγορασετε, να προτιμησετε μικρες πετρες, οι μεγαλες ειναι εισαγωγης και να σας δωσουν πιστοποιητικο γνησιοτητας), υπαρχουν και κατι ξυλινα παιχνιδια -σπαζοκεφαλιες- που μπορεις να ασχολεισαι ωρες μαζι τους.
Οσον αφορα το φαγητο, οπου φαγαμε ηταν καταπληκτικα, μπορω να πω οτι μειναμε ολοι απολυτα ευχαριστημενοι, να φατε ταρταρ -ωμος κιμας, που συνοδευεται με ωμο αυγο και μπαχαρικα- οσο ασχημο και αν ακουγεται ειναι απλα πεντανοστιμο. Σου προτεινω να δοκιμασετε οσα περισσοτερα ντοπια πιατα μπορειτε και φυσικα τις δικες τους μπυρες, και να φατε hot dog στο δρομο.
4.Να δειτε οπωσδηποτε τα απο πανω!
5. Το πορτοφολι σου αγκαλια, κυριολεκτικα! Το κλεβουν οσο κοσμο κι αν εχεις γυρω σου, κι ας εισαι σε κλειστο μερος, το ζησαμε απο κοντα. Ειδικα στο ρολοι στην πλατεια, μαζευετε κοσμος για το ακουσουν να χτυπαει και γινεσαι ευκολος στοχος.
6. Αισθητα πιο φτηνη απο την Ελλαδα, ειδικα στο φαγητο.
 

Μηνύματα
383
Reaction score
0
Απάντηση: Πραγα...την βοηθεια σας?

Irene σ ευχαριστω πολυ,νασαι καλα.Θα παω οπου μου προτεινεις.Οταν γυρισω και δεν σ ενοχλει(αν μου το επιτρεπεις)θα σου στειλω τις αποψεις μου.Και παλι σ ευχαριστω!
 

GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
1. Αν και δεχονται euro, καλυτερα να παρεις συναλλαγμα.
Αν θυμάμαι καλά η τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει συνάλλαγμα για Τσεχία και αναγκαστικά πρέπει να το αλλάξεις εκεί ;-). Καλό είναι να το ψάξεις λίγο που θα το κάνεις γιατί οι τιμές δεν ήταν ίδιες παντού.
 

Μηνύματα
5.784
Reaction score
14
Απάντηση: Πραγα...την βοηθεια σας?

Συμφωνώ με όσα γράφηκαν από Irene. Το βράδυ κοντά στην πλατεία με το άλογο αλλά και στην κεντρική πλατεία να προσέχετε. Συνήθως έχει μεθυσμένους Άγγλους που θα πρέπει να γαμ...κάτι.
Επίσης, είναι γεμάτο από μαύρους που πρέπει να είναι τα αφεντικά στις γυναίκες. Πολύ καλό είναι το κουβανέζικο εστιατόριο αλλά και το Guiness.
Από δώρα, έχει και πολύ όμορφες μαριονέτες.
 

GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
Α και κάτι άλλο...το μαύρο θέατρο αν δε προλάβετε να το δείτε δεν έγινε και τίποτα :happy_5::happy_5:. Η παράσταση που πήγαμε εμείς (Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων) ήταν αίσχος και τα καθίσματα του θεάτρου ήταν σαν από καφενείο στο διάλειμα την κάναμε δεν παλευόταν.
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.248
Μηνύματα
3.046.230
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale
Top