Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.443
Τέλη Σεπτεμβρίου κι ενώ η τάση του ρεύματος στο σπίτι ήταν ανέκαθεν τέλεια μεταξύ 228 και 230V, αρχίζουν κάτι τσαλίμια με 220 και 222V.
Τα αγνοώ, αλλά λίγες μέρες μετά σε κακοκαιρία αυξάνονται κι αρχίζει περιστασιακός ολιγόλεπτος χορός UPS και σταθεροποιητών με εκνευριστικά κλίκι-κλίκι.

Κάνω online αίτηση στη ΔΕΔΔΗΕ και σε λίγα λεπτά με καλούν. o_O Σε μια ώρα είναι εδώ :o, εξετάζει το ρολόι, καλεί γερανό, ανεβαίνει και σφίγγει το καλώδιο στις πρώτες 2 κολώνες και φεύγει αφού δυστυχώς δεν έκανε νούμερα όσο ήταν εδώ.
Πετάει κι ένα "φέρτε ηλεκτρολόγο να ελέγξει τους πίνακες" και με αφήνει με την εντύπωση οτι ίσως το θέμα προκαλείται απο κάτι στο σπίτι.
Πιεστικά; Αντλίες; Σκέφτομαι και αφού το πρόβλημα δεν σταματάει κάνω δοκιμές κλείνοντας τμήματα του σπιτιού και του κήπου όπου υπάρχουν σκορπισμένοι 4 τριφασικοί πίνακες και 2 μονοφασικοί στο σπίτι, και 2 (1+1) στον κήπο, χωρίς αποτέλεσμα.
Βαριέμαι κι αποφασίζω να κάνω το χαζό αφού το κάνει κάθε πρωί και απόγευμα για λίγο.

Λίγες μέρες πριν όμως η κατάσταση χειροτερεύει σε τραγικό βαθμό, με θορύβους απο τα UPS και συνεχή σβησίματα τηλεοράσεων και πισιών απο τους σταθεροποιητές. 🤬
Σήμερα παίρνω την απόφαση. Οπλίζομαι με υπομονή και ξανακάνω αίτηση στη ΔΕΔΔΗΕ, σε μισή ώρα με καλούν, σε μια ώρα είναι εδώ και επιτέλους ανοίγουν το γ@μώκουτο κάτω απο τον γ@μωμετασχηματιστή στη γωνία και μετράνε τους γιγαντοδιακόπτες. Τσακ, λάθος τάση η μία φάση! 😍

Λάμπω απο τη χαρά της δικαίωσης, καλούν το γερανέλο που έρχεται σε 5 λεπτά (πού στο διάολο τα κρύβουν, στο ρέμα απο κάτου; ), ανεβαίνει επάνω ο μάστορης με τον μαθητευόμενο, πασπατεύει τα καφέ κεραμικά όπως οι πορνοστάρ τις τεράστιες π0ύτσ3ς δίνοντας συγχρόνως οδηγίες ασφαλείας, τρίβει κάτι λάμες με τροχουδέλι, τα ξαναβιδώνει και επιτέλους έρχονται τα 230V! :party::party::party:

Έχω μεγάλη χαρά αγαπητοί συμφορουμίτες και θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σας! :hi:


20210122_204313.jpg
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.983
Ναι, χαρήκαμε και εμείς :confused:
Τις προάλλες που είχαμε κάτι αντίστοιχα εδώ, στην καρδιά της πόλης, κόψανε το ρεύμα σε όλη την περιοχή για 5-6 ώρες για να το διορθώσουν. Τουλάχιστον διορθώθηκε.
 

TGD

Μηνύματα
6.979
Reaction score
7.065
Μπα; Όταν μετακόμισα στο σπίτι είδα ότι η μία φάση ήταν στα 213V όταν οι άλλες δύο ήταν στα 230V. Ούτε που ασχολήθηκαν.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.443
Φαίνεται πως η ΔΕΔΔΗΕ λειτουργεί πιά άριστα, τουλάχιστον στην Αττική. :idk: Εδώ είναι αραιοκατοικημένη ερημιά.
 


Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.075
Reaction score
18.684
Κάνω online αίτηση στη ΔΕΔΔΗΕ και σε λίγα λεπτά με καλούν. o_O Σε μια ώρα είναι εδώ :o
Πώς βλέπουν την περίπτωση σου αυτοί που έτυχαν παρόμοιας εξυπηρέτησης..
Lucky-Luke-2.jpg


Ζυγίζοντας τις πιθανότητες οι υπόλοιποι.. :biggrin:

OIP (1).jpeg
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.039
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top