Προβληματισμος για σύνδεση ψηφιακου καλωδίου AES/EBU

Reaction score
2.420
Καλησπέρα.Θέλω να συνδέσω μεσω της θύρας AES/EBU το Dac με το τράνσπορτ.Αγόρασα το ψηφιακο καλώδιο της Mogami AES/EBU και τα βύσματα της Neutrik τα balance .και σύνδεσα την γιωση με το ποδαράκι 1,το κόκκινο στο ποδαράκι 2,και το άσπρο στο ποδαράκι 3.Η σύνδεση αυτή είναι σωστή?γιατι βλέπω στο βύσμα της Neutrik εχει και ένα λαμάκι ελεύθερο,θα πρέπει να βάλω γέφυρα απο το ποδαρακι 1 στο λαμάκι αυτό η οχι ?Γιατι μέτρησα με το πολύμετρο τα 3 ποδαράκια του Dac με το σασί και δεν μου κάνει πουθενα σώμα.΄Και δεύτερη απορία μου καπου είχε αναφέρει ο Κώστας EAR οτι η Neutrik βγάζει ψηφιακά βύσματα,θα έχουν διαφορά με τα balance που έβαλα?Γιατι εκει που τα αγορασα μου είπαν δεν γνωρίζουν μπορείτε να μου πείτε τον κωδικό? Ευχαριστω.
Και το καλώδιο που κατασκευσα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017
Απάντηση: Προβληματισμος για σύνδεση ψηφιακου καλωδίου AES/EBU

Η σύνδεση, (όπως και η ένδειξη του πολυμέτρου), είναι σωστή (αν ακολούθησες τη σήμανση των βυσμάτων). Είναι αυτή εδώ:

Το σώμα του βύσματος (πιθανότατα) είναι ήδη "γειωμένο" στο βύσμα της οικείας συσκευής, οπότε δεν χρειάζεται να το συνδέσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021

<<he digital XLR (NC3*XCC) is a variant of the common XLR type connector for the transmission of digital signals according AES42. This XLR offers a circumferential shield contact which provides excellent RF-protection to transmit digital audio signals most efficient and reliable. Further it features a coaxial ground spring and a coaxial hex crimp ferrule at the cable entrance for proper and reliable transition of the shield to the shell. For the optical identification the digital XLR is equipped with a Zebra coding ring.>>

επακριβώς οι "κωδικοί" των βυσμάτων είναι αυτοί:

NC3FXCC και NC3MXCC

τα λινκ είναι αυτά:

http://www.neutrik.com/fl/en/audio/210_1116668739/NC3FXCC_detail.aspx

http://www.neutrik.com/fl/en/audio/210_937791149/NC3MXCC_detail.aspx

το "λαμάκι" παίρνει γη (άλλο το digital earth, άλλο το analog earth, συνήθως, δεν "ενώνονται" αυτές οι "γειώσεις" μεταξύ τους ελεύθερα, για τους γνωστούς λόγους. οπότε, το αν θα συνδέσεις το "λαμάκι" με τη γη, εξαρτάται αν το μηχάνημα παίρνει γη ή όχι από την παροχή)

το καλώδιο που χρησιμοποιώ είναι αυτό:

http://www.belden.com/techdatas/metric/1696A.pdf

και κοστίζει τόσο:

http://www.canford.co.uk/Products/60-1696A_BELDEN-1696A-CABLE-Black

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021

Το σώμα του βύσματος (πιθανότατα) είναι ήδη "γειωμένο" στο βύσμα της οικείας συσκευής, οπότε δεν χρειάζεται να το συνδέσεις.
το σώμα του βύσματος όμως, δε μεταφέρει "γη" στο άλλο βύσμα αν δε συνδέσεις το "λαμάκι". Οπότε, μετράς αν έχει γη η άλλη συσκευή, κι αν δεν έχει, της δίνεις εσύ.

αλλιώς, η γη του XLR δε "πάει" στο σασί του μηχανήματος, όπως πχ γίνεται με τα RCA.

Reaction score
2.420

Κωστάδες σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας αλλα οι μετρήσεις που πήρα απο τις 2 συσκεύες με μπερδεψαν.
1η μέτρηση.Η γείωση της παροχής του Dac κάνει σώμα και με το σασί και με το πλήν των αναλογικών εξόδων και με το πλήν του coxial του ψηφιακού δεν κάνει ομως σώμα με το λαμάκι που κουμπώνει το AES/EBU
2η μέτρηση.Ηγείωση της παροχής του τράνσπορτ κάνει σώμα με τό σασί και με το λαμάκι που κουμπώνει το AES/EBU δεν κάνει σώμα με το πλήν του ψηφιακου coxial.Πιστεύω να μην σας μπερδεψα γιατι εγω μπουρδουκλωθηκα.

Reaction score
2.420

Ξεχασα να αναφέρω οτι η θωράκιση του Mogami είχε και αλλη γείωση επικασιτερομένη την οποία την εχω βάλει μαζι με την θωράκιση στο ποδαράκι 1 .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021

ωραία. τα πράγματα είναι απλά. την επικασιτερωμένη γη βάλτη στο λαμάκι και τελείωσες. οκ?

Reaction score
2.420

ωραία. τα πράγματα είναι απλά. την επικασιτερωμένη γη βάλτη στο λαμάκι και τελείωσες. οκ?
Κωστα σε ευχαριστώ.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος