Προβληματισμός με ηχεία

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλο το Forum.
Έχω έναν ενισχυτή av ( pioneer vsx-400 ) τον οποίο μου είχε προτείνει πέρισυ ένα μαγαζί για να κάνω παρτάκια στο σπίτι.. με το πέρασμα του χρόνου κατάλαβα πως δεν ήθελα κάτι τέτοιο αλλά ήθελα έναν τελικό ενισχυτή, αλλά δυστηχώς χρήματα για καινούργιο δεν υπάρχουν.. Και έρχομαι στο θέμα μας.. Θέλω να αγοράσω τα επαγγελματικά ηχεία της Gemini ( GT-1204 ), τα οποια λενε πως εχουν εισοδο jack 6,5 mm. Ο ενισχυτης που εχω δεχεται μόνο απλά καλώδια ( τα συνιθισμένα που έχουν τα Hifi systems π.χ http://satel.com.gr/index/images/lsp_rn.gif )
Υπάρχει κάποιος τρόπος να μετατρέψω τα καλώδια και να αγοράσω τα συγκεκριμένα ηχεία ή αναγκαστικά θα πρέπει να αγοράσω ηχεία με καλώδιο που ταιριάζει αποκλειστικά στον ενισχυτή μου? :104:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Προβληματισμός με ηχεία

Εχει και εισόδους για καλώδιο σαν αυτό που έχεις απ ότι φαίνεται απο εδώ.
Το πολύ-πολύ να τερματίσεις το καλώδιο με βύσματα μπανάνα.

Reaction score
0

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.. Αν κατάλαβα καλά το συγκεκριμένο βύσμα θα μπεί στο ηχείο και στην συνέχεια θα περάσω το καλώδιο μου στο βυσμα μπανανα που θα καταλήγει στον ενισχυτή?
Επίσης θεωρήτε ότι το συγκεκριμένο ηχείο θα κάνει δουλειά για την χρήση που το θέλω? Μου εχουν προτεινει και κατι Koda 120watt δαπεδου και το σκεφτομαι.. Σαν συνολο τα Koda ειναι καλυτερα αλλα σαν μαρκα ποια ειναι καλυτερη? Συγνωμη αν σας κουρασα!

Reaction score
2

Επειδή δε βρίσκω πληροφορίες για τον ενισχυτή... εγώ δε θα έβαζα επαγγελματικά ηχεία σε av ενισχυτή.
(ίσως ενεργά ηχεία αν είχε pre-out ο ενισχυτής)

Reaction score
0

Ο ενισχυτης είναι ο Pioneer-vsx400. Απλά έκανα λάθος στο παραπάνω ποστ και δεν με αφήνει να το επεξεργαστώ!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Αν κατάλαβα καλά το συγκεκριμένο βύσμα θα μπεί στο ηχείο και στην συνέχεια θα περάσω το καλώδιο μου στο βυσμα μπανανα που θα καταλήγει στον ενισχυτή?
Nαι αν και μπορεί να μην χρειαστεί καν.Αν τα βύσματα του ηχείου είναι περιστροφικά τότε και με γυμνό καλώδιο θα κάνεις την δουλεία σου.

Δεν έχω ασχοληθεί με τον επαγγελματικό ήχο οπότε ό,τι και να σου πω..

Τα Koda μόνο ως όνομα τα ξέρω.
Βεβαια τα επαγγελματικά ηχεία είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν σε σκληρή και πολύωρη χρήση σε μεγάλες εντάσεις,οπότε ίσως και να είναι ριψοκίνδυνο να πάρεις τα Koda για πάρτυ.
Βέβαια και ένας επαγγελματικός τελικός επιβάλεται για να μην έχεις προβλήματα με τον ενισχυτή.
Βρίσκεις και με περίπου 100ε.
Ενδεικτικά:http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?cPath=283_62&products_id=21256

Επίσης,καλώς ήρθες στο AVSite!

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις άμμεσες απαντήσεις! Τελικά θα πάρω τα επαγγελματικά.. Έτσι και αλλιως σε κανα δυο μήνες θα αγοράσω τελικό ενισχυτή και μίκτη, οπότε είναι βλακεία να αγοράσω ηχεία hifi και μετά από 2 μήνες να πάρω επαγγελματικά! Βέβαια ο ενισχυτης μου δινει 130 w ανα κανάλι και τα Gemini αποδίνουν ισχύ 100 w rms. Έχω ακόυσει όμως ότι οι ενισχυτές av αποδίδουν συνήθως λιγότερα βατ από ότι αναφέρουν οι κατασκευαστές σε σχέση με τους τελικούς ενισχυτές.. Άρα δεν υπάρχει φόβος για κάψιμο των ηχείων, σωστα?

Υ.Γ: Καλώς σας βρήκα! :)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

To κάψιμο των ηχείων γίνεται απο μικρότερη ισχύ και όχι απο μεγαλύτερη.

Αυτό συμβαίνει γιατί οταν κληθεί ένας ενισχυτής να δώσει παραπάνω ισχύ βγαίνει εκτός ασφαλούς παροχης ισχύος(δλδ παραμορφώνει) και στέλνει ''κακή'' ισχύ στα μεγάφωνα με αποτέλεσμα να βγουν και αυτά εκτός προδιαγρφών λειτουργίας.

Reaction score
0

Ωραία.. Σας ευχαριστώ πολύ! Μου λύθηκαν όλες οι απορίες ;)

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
γενικα καλο θα ηταν να παρεις και καποιο αλλο προιον εκτος Gemini ειναι μεν φθηνα αλλα οι επιδοσεις τους ειναι ευθως αναλογες της τιμης τους

φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
216

μεχρι τι ποσο εισαι διαθεσιμος να δωσεις για ενα ζευγαρι ηχειων?
επισης αναφερεις για παρτυ , για ποσα ατομα περιπου και τι χωρο μιλαμε?
εσωτερικο η εξωτερικο?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef