Προβλημα με βίντεο MP4 από βιντεοκάμερα SONY PMW-EX1R

Reaction score
0
Γειά σας,

θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόβλημα που έχω με κάποια αρχεία βίντεο ΜP4 από βιντεοκάμερα Sony PMW-EX1R που έχω.

Κατ'αρχήν,
Η κάμερα αυτή γράφει μόνο σε κάρτες SxS.
Η κάθε κάρτα SxS έχει ένα φάκελο BPAV μέσα στον οποίο υπάρχουν άλλοι 2 φάκελοι, CLPR(μέσα έχει τα βίντεο μαζί με κάποια συνοδευτικά αρχεία .SMI, .PPN, .XML και .BIM) και TAKR.

Έκανα copy τον φάκελο BPAV ολόκληρο από την κάρτα SxS μέσα στον σκληρό δίσκο(κάτι που κάνω συνεχώς χωρίς πρόβλημα).
Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να δω ούτε να επεξεργαστώ τα συγκεκριμένα βίντεο με κανένα πρόγραμμα.Μου βγάζει ότι το αρχείο είναι κατεστραμμένο ή δεν υπάρχει.
Το μόνο πρόγραμμα που κατάφερε να το ανοίξει είναι το Avidemux, αλλά και πάλι χωρίς ήχο!
Απ'ότι κατάλαβα υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο από τα συνοδευτικά αρχεία που υπάρχουν μαζί με το βίντεο.
Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω, αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για rebuild του αρχείου ή repair ή κάτι τέτοιο.

Βοηθήστε με σας παρακαλώ εάν γνωρίζετε κάτι.
Ευχαριστώ.

Reaction score
4
Απάντηση: Προβλημα με βίντεο MP4 από βιντεοκάμερα SONY PMW-EX1R

Η μνήμη που έχεις πάρει είναι προτεινόμενη από την Sony για την κάμερα που έχεις φίλε μου ?

Reaction score
0

Η μνήμη που έχεις πάρει είναι προτεινόμενη από την Sony για την κάμερα που έχεις φίλε μου ?
οχι απλά προτεινόμενη, ειναι μοναδική

Reaction score
3

Μιας και τέτοια κάμερα είναι δύσκολο να την έχει κάποιος για να σε βοηθήσει, θα μου επιτρέψεις 1-2 ιδέες:
- Μήπως άλλαξες κάποια ρύθμιση σε αυτά τα βίντεο κατά την λήψη ή την μεταφορά τους στο PC με αποτέλεσμα να μην μπορεί το PC να τα αναπαράγει;
- Μήπως άλλαξες τίποτα codecs ή ίσως κάποιο πρόγραμμα που αφορά την κάμερα, έτσι ώστε να μην μπορεί να αναγνωρίσει τα Mp4;
- Μπας και η κάρτα SxS έχει χαλάσει; Δοκίμασες κάποια άλλη;

Reaction score
4

Δυο πράγματα φίλε μου .

1.Δες αν υπάρχει στο manual της κάμερας διαδικασία για να κάνεις Format σε νέα κάρτα.
2.Αν έχεις κάνει σωστά την αντιγραφή των αρχείων (δες αν έχεις ξεχάσει κάποιο κρυφό αρχείο ) μετά είναι πρόβλημα της κάρτας μνήμης κατά πάσα πιθανότητα.

Reaction score
0

Να σας πω,

έκανα τη βλακεία να μην κάνω copy με το προβλεπόμενο πρόγραμμα της sony, μιας και δεν το ήξερα..
Όμως λόγω του ότι είμαι επαγγελματίας και έχω κάνει πολλές λήψεις με την κάμερα, δεν έχω τη δυνατότητα να επανορθώσω άμεσα απλά κάνοντας το σωστό copy.
Παρεπιπτόντως, είναι η μία και μοναδική δουλειά που έχει πρόβλημα η συγκεκριμένη.
Σίγουρα δεν τίθεται θέμα λάθος ρύθμισης ή και χαλασμένου εξοπλισμού...
Αυτο που πρόσεξα επίσης είναι ότι
Σε κάποια άλλα βίντεο στα οποία έχω ακολουθήσει ακριβώς την ίδια διαδικασία,
εάν ανοίξω το αρχείο SMI που είναι μαζί με το βίντεο μου γράφει τα εξής:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<smil xmlns="urn:schemas-professionalDisc:edl:ver.1.30:clipInfo"
umid="060A2B340101010501010D43130000005AB3C1F9995405C508004602023F0678">
<head>
<metadata>
<ref src="./656_0415_01M01.XML" type="NonRealTimeMeta"/>
<ref src="./656_0415_01I01.PPN" type="PicturePointerBPAV"/>
</metadata>
</head>
<body>
<par>
<video src="./656_0415_01.MP4" type="MPEG2HD35_1920_1080_MP@HL"
clipBegin="smpte-25=00:00:00:00"
clipEnd="smpte-25=00:03:50:00"/>
<audio src="./656_0415_01.MP4" type="LPCM16"
trackDst="CH1;CH2"
<metastream src="./656_0415_01R01.BIM" type="cameraMeta"
</par>
</body>
</smil>

Ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση μου γράφει κάτι κινέζικα...

Reaction score
54

Θα έλεγα σε μια εφεδρική κόπια του φακέλου να δοκιμάσεις να αλλάξεις τα κινέζικα του αρχείου xml (ανοίγει με το notepad) ,κάνοντας επικόλληση κάτι σαν αυτό που έχεις ποστάρει, μήπως και ξεγελαστούν τα προγράμματα. (αν και δεν θα είναι σωστές οι πληροφορίες, που θα δίνει).
Επίσης ,ίσως κάποιο από τα προγράμματα μετατροπής αρχείων βίντεο να διάβαζε αυτούσιο το mp4.

Έχεις δοκιμάσει να το επεξεργαστείς με το edius; Απ'ό,τι ξέρω από την έκδοση 4 broadcast και πάνω είναι συμβατό με τα αρχεία της κάμερας.

Και κάτι πιο ακραίο. Σε ένα αντίγραφο του αρχείου άλλαξε την κατάληξη mp4. σε avi ή mov, υπάρχει περίπτωση να ανοίξει κανονικά.

Reaction score
0

Θα έλεγα σε μια εφεδρική κόπια του φακέλου να δοκιμάσεις να αλλάξεις τα κινέζικα του αρχείου xml (ανοίγει με το notepad) ,κάνοντας επικόλληση κάτι σαν αυτό που έχεις ποστάρει, μήπως και ξεγελαστούν τα προγράμματα. (αν και δεν θα είναι σωστές οι πληροφορίες, που θα δίνει).
Επίσης ,ίσως κάποιο από τα προγράμματα μετατροπής αρχείων βίντεο να διάβαζε αυτούσιο το mp4.

Έχεις δοκιμάσει να το επεξεργαστείς με το edius; Απ'ό,τι ξέρω από την έκδοση 4 broadcast και πάνω είναι συμβατό με τα αρχεία της κάμερας.

Και κάτι πιο ακραίο. Σε ένα αντίγραφο του αρχείου άλλαξε την κατάληξη mp4. σε avi ή mov, υπάρχει περίπτωση να ανοίξει κανονικά.

χαχα μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!
τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά και μάλιστα με τη σειρά που τα είπες κι εσύ, αλλά τίποτα. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩΩΩΩΩΩ????? :133:

Reaction score
3

χαχα μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!
τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά και μάλιστα με τη σειρά που τα είπες κι εσύ, αλλά τίποτα. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩΩΩΩΩΩ????? :133:
Όπως είπα και πριν, αφού πρώτα τα έβλεπες, κάτι θα πρέπει να έχει αλλάξει, είτε άθελά σου είτε με κάποια εγκατάσταση, drivers ή κάτι άλλο.
Κάποια ρύθμιση στην κάμερα επάνω κατά την μεταφορά στον Η/Υ;
Κάποια αναβάθμιση drivers, κάποιο πακέτο codec που εγκατέστησες ίσως.
Δεν μπορεί, κάτι θα μεσολάβησε!
Δες κι εδώ, μπορεί να θέλει κάποια αναβάθμιση drivers για το SxS.

Reaction score
0

Όπως είπα και πριν, αφού πρώτα τα έβλεπες, κάτι θα πρέπει να έχει αλλάξει, είτε άθελά σου είτε με κάποια εγκατάσταση, drivers ή κάτι άλλο.
Κάποια ρύθμιση στην κάμερα επάνω κατά την μεταφορά στον Η/Υ;
Κάποια αναβάθμιση drivers, κάποιο πακέτο codec που εγκατέστησες ίσως.
Δεν μπορεί, κάτι θα μεσολάβησε!
Δες κι εδώ, μπορεί να θέλει κάποια αναβάθμιση drivers για το SxS.
Όχι όχι, δεν κατάλαβες, αυτά τα βίντεο δεν τα είδα ποτέ!
Έχω όμως άλλες δουλειές πριν και μετά από αυτήν που όλα παίζουν ρολόι.

Reaction score
3

Στην ίδια SxS κάρτα είναι γραμμένα και τα προγενέστερα και τα προβληματικά και τα μεταγενέστερα;
Αν όχι, τότε σίγουρα θα φταίει η κάρτα.
Δεν ξέρω αν σε αυτές τις κάρτες ισχύει αυτό που κάνουμε σε σκληρούς δίσκους, δηλαδή ανασυγκρότηση και έλεγχο λαθών. Αν ισχύει, τότε κάνε πρώτα αυτά κι αν δεν πετύχεις να δεις τα βίντεο, τότε μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσεις αν η ίδια η Sony μπορεί να σου σώσει τα βίντεό σου.

Reaction score
0

Στην ίδια SxS κάρτα είναι γραμμένα και τα προγενέστερα και τα προβληματικά και τα μεταγενέστερα;
Αν όχι, τότε σίγουρα θα φταίει η κάρτα.
Δεν ξέρω αν σε αυτές τις κάρτες ισχύει αυτό που κάνουμε σε σκληρούς δίσκους, δηλαδή ανασυγκρότηση και έλεγχο λαθών. Αν ισχύει, τότε κάνε πρώτα αυτά κι αν δεν πετύχεις να δεις τα βίντεο, τότε μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσεις αν η ίδια η Sony μπορεί να σου σώσει τα βίντεό σου.

Ναι στην ίδια κάρτα όλα! μάλιστα έχω 2 κάρτες
και έχει συμβεί στα βίντεο και των 2 καρτών.

Η ίδια η sony μου είπε να κάνω import στον clipbrowser αλλά ούτε αυτος τα βλέπει. δεν μου έδωσαν άλλη λύση.

Reaction score
3

Άρα αποκλείεται να φταίνε οι κάρτες.
Κάτι θα άλλαξες κατά την εγγραφή των βίντεο αυτών.
Μιας και η κάμερα είναι επαγγελματική, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κάποιον άλλο που να την έχει, μπας και έχει κάποια ιδέα από πρώτο χέρι;
Ίσως αν έμπαινες και ρώταγες στη σελίδα: http://pro.sony.com/bbsc/ssr/product-PMWEX1R/
ή και στο
www.avforum.com;

Reaction score
0

Άρα αποκλείεται να φταίνε οι κάρτες.
Κάτι θα άλλαξες κατά την εγγραφή των βίντεο αυτών.
Μιας και η κάμερα είναι επαγγελματική, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κάποιον άλλο που να την έχει, μπας και έχει κάποια ιδέα από πρώτο χέρι;
Ίσως αν έμπαινες και ρώταγες στη σελίδα: http://pro.sony.com/bbsc/ssr/product-PMWEX1R/
ή και στο
www.avforum.com;
Η sony δε μπορει να με βοηθήσει και ξαναλέω δεν είναι θέμα ρύθμισης κάμερας σίγουρα. Το site που μου έδωσες είναι γερμανικό-νορβηγικό κάτι τέτοιο οπότε δε μπορώ να συνεννοηθώ...

Reaction score
3

Η sony δε μπορει να με βοηθήσει και ξαναλέω δεν είναι θέμα ρύθμισης κάμερας σίγουρα. Το site που μου έδωσες είναι γερμανικό-νορβηγικό κάτι τέτοιο οπότε δε μπορώ να συνεννοηθώ...
Συγγνώμη, λάθος έγραψα το site, το σωστό είναι: www.avsforum.com

Reaction score
3

Πάντως μου κάνει εντύπωση το πρόβλημα αυτό και πολύ περισσότερο η απάντηση της Sony.

Reaction score
0

Πάντως μου κάνει εντύπωση το πρόβλημα αυτό και πολύ περισσότερο η απάντηση της Sony.
Και μάλιστα η κεντρική sony στην Αγγλία! Εγώ να δεις έκπληξη...

Reaction score
3

Από κει που την αγόρασες δεν ξέρουν να σου πουν τη γνώμη τους ή κάποιον άλλο αγοραστή που πιθανόν να είχε το ίδιο πρόβλημα και να το έλυσε;

Reaction score
0

Από κει που την αγόρασες δεν ξέρουν να σου πουν τη γνώμη τους ή κάποιον άλλο αγοραστή που πιθανόν να είχε το ίδιο πρόβλημα και να το έλυσε;
Ούτε κι από εκεί!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος