Προβλημα με εξουσιοδοτημενο συνεργειο αυτοκινητου.... Τι κανουμε τωρα οεο???

Reaction score
89
Καλημερα παιδες με πονεμενη ιστορια αυτη τη φορα.... :122:

Καλοκαιρινη περιπετεια που λετε με το αυτοκινητο για να εχουμε με κατι να ασχολουμαστε λες κ δεν εχουμε αρκετα ως εχει. Η ιστορια εχει ως εξης κ θα ηθελα λιγο τη γνωμη σας για να μη δειξουν σε κανα δελτιο ειδησεων καμμια μερα.

Αφου γυρναμε απτο νησι μαυρισμενοι κ ξεκουραστη το ρουλεμαν στο πισω τροχο του αυτοκινητου αποφασισε οτι ηρθε η ωρα να μου σπασει τα νευρα οποτε αρχιζει ενα θορυβο οτι πρεπει για φτασουμε σπιτι φτιαχμενοι!!! Το κεφαλι κ τα νευρα ειχαν χτυπησει κοκκινο οποτε λεω κατσε να παμε να το φτιαξουμε.

Σα καλο παιδι παω στο ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ συνεργειο που το παω χρονια τωρα για αλλαγη. Ολα καλα ολα ωραια εσκασα μια 70αρα κ γυρναω πισω χαρουμενος που λετε!
Μετα απο καμμια 20αρια μερες κατεβαινουμε στο χωριο για το δευτερο κυμα διακοπων κ ο του θαυματος στη μεση της διαδρομης εκει που απολαμβανουμε την αδεια εθνικη τσαααακ αρχιζει παλι το ΙΔΙΟ ρουλεμαν με ακομα αγριοτερες διαθεσεις!!! Μη σας τα πολυλεω 2 ωρες δρομο ειχα ακομα εφτασα στο χωριο κοκκινος....

Παω στην εκει αντιπροσωπεια βλεπουν το ρουλεμαν αλλαγη επειγοντως. Ρε παιδια πριν δυο βδομαδες το αλλαξα τους λεω πλακα κανουμε? Μην στεναχωριεστε εχει εγγυηση οποτε μονο τα εργατικα θα χρεωθεις. Ειχα τις αποδειξεις μαζι απτη προηγουμενη αλλαγη αλλα απ οτι φανηκε το πρωτο ρουλεμαν δεν ηταν το γνησιο παροτι η τιμη του αντιστοιχουμε σε αυτη της επισημης αντιπροσωπειας κ επισης ο κωδικος στην αποδειξη δεν ηταν αυτος που εχουν περασμενο στην αντιπροσωπεια. Πηρανε τηλεφωνο στα κεντρικα μηπως υπαρχει καποιος τροπος να με καλυψει η εγγυηση αλλα ματαια.... :101:

Εχω κρατησει το παλιο ρουλεμαν απλα δεν εχω προλαβει να παω να του το τριψω στη μουρη......

Εκτος απτη παραπανο κινηση τι αλλο θα μπορουσα να κανω ρε παιδια γιατι αμα του πω οτι θελω τα λεφτα μου πισω νομιζω οτι θα παρω τα ........ Θα μπορουσα να παρω κ τον αντιπροσωπο να του εκφρασω τα παραπονα μου αλλα θα γινει τιποτα ουσιαστικο ή τζαπα το τηλεφωνο???

Ειπαμε κριση αλλα οχι κ τετοιο δουλεμα ημαρτον......

Reaction score
2
Απάντηση: Προβλημα με εξουσιοδοτημενο συνεργειο αυτοκινητου.... Τι κανουμε τωρα οεο??

To 2o συνεργείο σωστά δεν μπορεί να σου καλύψει ούτε εργασία ούτε ανταλλακτικά. Οσο για το πρώτο, όφειλε να σε είχε ενημερώσει ότι δεν βάζει γνήσιο ανταλλακτικό, αλλά OEM. Μιας και είσε πελάτης χρόνια, θα πρότεινα να επικοινωνήσεις μαζί τους και αφού κάνεις τη σχετική μανούρα, να ζητήσεις να σε αποζημιώσουν δείχνοντας το τιμολόγιο από το 2ο συνεργείο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.145
Απάντηση: Προβλημα με εξουσιοδοτημενο συνεργειο αυτοκινητου.... Τι κανουμε τωρα οεο??

Ονόματα;

Y

Yiannis_B

Guest

Μάγκες, δεν χαλάνε έτσι τα ρουλεμάν, λάθος σφίξιμο κατά την γνώμη μου.

D

Deleted member 23222

Guest

Φίλε,εδώ μιλάμε για καθαρή ΑΠΑΤΗ!!!

Τόσο εις βάρος σου,όσο και εις βάρος της αντιπροσωπείας.
Πρακτικά, θα μπλέξεις με αμφίβολη κατάλληξη...να τον καταγγείλεις όμως στον εισαγωγέα...
Σε αντίστοιχη περίπτωση που γνωρίζω σε TOYOTA, κάποιος μεγάλος dealer έχασε την αντιπροσώπευση...

Reaction score
89
Re: Απάντηση: Προβλημα με εξουσιοδοτημενο συνεργειο αυτοκινητου.... Τι κανουμε τωρα ο

Μάγκες, δεν χαλάνε έτσι τα ρουλεμάν, λάθος σφίξιμο κατά την γνώμη μου.
απ οτι μου ειπε ο δευτερος μηχανικος η τσιμουχα ηταν χτυπημενη ασχημα μαλλον στη προσπαθεια του πρωτου τεχνικου να κανει τη τοποθετηση αντι να χτυπησει ποιο πανω ποιο κατω χτυπησε τη τσιμουχα... (παιδες δεν εχω βαλει προσωπικα ρουλεμαν ποτε μου απλα λεω αυτα που θυμαμαι δυστηχως...)

φιλε manoυ ως προς το ΟΕΜ κομματι μου ειχε πει οτι ειναι στο 1/3 της τιμης του αυθεντικου κ επειδη φαντασου λεω για 20 ευρω διαφορα ασε να χω το κεφαλι μου ησυχο παμε με το κανονικο....... Παρε να χεις.

Το αστειο ειναι οτι πριν καιρο μου ειχε καει η μπροστινη λαμπα κ ειχα παει για αλλαγη γιατι ειναι λιγο ζορικη η αλλαγη αμα δεν εχεις τα σωστα εργαλεια κ μου χε παρει 15 ευρω. Του λεω για μια λαμπα 15 ευρω 3 με 5 ευρω εχει η ακριβοτερη στο πρακτικερ!! Τη συγκεκριμενη λαμπα ωσπου να δουλεψει σωστα ειχα παει αλλες δυο φορες γιατι το παλικαρι δεν ειχε το ειχε κουμπωσει καλα μαλλον τι να πω... (το ιδιο παλικαρι by the way μου εβαλε κ το ρουλεμαν.....)

Reaction score
89
Re: Απάντηση: Προβλημα με εξουσιοδοτημενο συνεργειο αυτοκινητου.... Τι κανουμε τωρα ο

Ονόματα;
παιδες δε ξερω αν μπορω να τα γραψω ή οχι δεν εχω κανενα προβλημα αν ειναι οκ κ με τους συντονιστες???

ετσι κ αλλιως στο παρελθον εχω αναφερθει με καλα σχολια σε εταιριες που με εχουν εκπληξη ευχαριστα ετσι για να γνωριζουμε κ οι υπολοιποι οποτε επειδη πραγματικα εγω δε προκειται να ξαναπατησω αν ειναι μου λετε.

Παντως αν ειναι να μαντεψω τις λαλακιες που θα μου πουν οταν περασω απο κει θα ειναι οτι ναι μεν πληρωσες γνησιο ανταλακτικο αλλα ο τεχνικος εκανε λαθος ή δε καταλαβε κ κατα λαθος εβαλε το αλλο..... Δυστηχως ομως απο δικαιολογιες αλλο τιποτα τοσα χρονια εχουμε ακουσει...... :)

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλημα με εξουσιοδοτημενο συνεργειο αυτοκινητου.... Τι κανο

φιλε manoυ ως προς το ΟΕΜ κομματι μου ειχε πει οτι ειναι στο 1/3 της τιμης του αυθεντικου κ επειδη φαντασου λεω για 20 ευρω διαφορα ασε να χω το κεφαλι μου ησυχο παμε με το κανονικο....... Παρε να χεις.
Οσο και αν φαίνεται δύσκολο, ειναι πολύ απλό. Τα ΟΕΜ ανταλλακτικά δεν είναι για πέταμα, έχουν και αυτά εγγύηση. Απλά την δίνει ο εισαγωγέας τους στην Ελλάδα. Θα επιμείνω στην πρόταση μου. Μίλα με τον 1ο εξουσιοδοτημένο, πιστεύω να βρεις άκρη.

P.S Τι μάρκα είναι το αυτοκίνητο σου ?

D

Deleted member 23222

Guest

Φίλε,εδώ μιλάμε για καθαρή ΑΠΑΤΗ!!!

Τόσο εις βάρος σου,όσο και εις βάρος της αντιπροσωπείας.
Πρακτικά, θα μπλέξεις με αμφίβολη κατάλληξη...να τον καταγγείλεις όμως στον εισαγωγέα...
Σε αντίστοιχη περίπτωση που γνωρίζω σε TOYOTA, κάποιος μεγάλος dealer έχασε την αντιπροσώπευση...
Άκυρο το περί απάτης...
Νόμισα ότι άλλο κωδικό προιόντος σου τιμολόγησαν κι άλλο σου έβαλαν...

Νομίζω ότι ο φίλος manou έχει δίκιο...

Reaction score
89
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλημα με εξουσιοδοτημενο συνεργειο αυτοκινητου.... Τι

Οσο και αν φαίνεται δύσκολο, ειναι πολύ απλό. Τα ΟΕΜ ανταλλακτικά δεν είναι για πέταμα, έχουν και αυτά εγγύηση. Απλά την δίνει ο εισαγωγέας τους στην Ελλάδα. Θα επιμείνω στην πρόταση μου. Μίλα με τον 1ο εξουσιοδοτημένο, πιστεύω να βρεις άκρη.

P.S Τι μάρκα είναι το αυτοκίνητο σου ?
nissan micra sr....

Reaction score
89

Άκυρο το περί απάτης...
Νόμισα ότι άλλο κωδικό προιόντος σου τιμολόγησαν κι άλλο σου έβαλαν...

Νομίζω ότι ο φίλος manou έχει δίκιο...
βασικα ο κωδικος που μου τιμολογησαν δεν ανταποκρινεται στη πραγματικη τιμη του κωδικου. Βαλε ΟΕΜ ανθρωπε μου αλλα τιμολογησε με κ για ΟΕΜ οχι για γνησιο....

Y

Yiannis_B

Guest

Προφανώς μιλάς για τοποθέτηση αντί του "γνήσιου", κάποιου ρουλεμάν, κάποιου άλλου κατασκευαστή (φτηνού, ακριβού, επώνυμου ή μη).

Υπάρχει μία λεπτή διαφορά να μιλάμε για το ρουλεμάν κάποιου άλλου κατασκευαστή και του ΟΕΜ κατασκευαστή.

OEM= Original Equipment Manufacturer

An original equipment manufacturer, or OEM, manufactures products or components that are purchased by another company and retailed under that purchasing company's brand name.[ref 1] OEM refers to the company that originally manufactured the product. When referring to automotive parts, OEM designates a replacement part made by the manufacturer of the original part.[1
Αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα ένας κατασκευαστής παραγγέλνει στην Valeo δίσκο-πλατώ για ένα αυτοκίνητο που κατασκευάζει, το γνήσιο ανταλλακτικό θα έχει συσκευασία OPEL, αλλά θα το πληρώσεις πιο ακριβά απ' ότι αν το έπαιρνες από την Valeo....το οποίο είναι ΤΟ ΙΔΙΟ, ...αλλά δεν είναι "γνήσιο". Αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες, ούτε σε όλα τους τα ανταλλακτικά. Πολλά γνήσια ανταλλακτικά, τα αγοράζεις από την αντιπροσωπεία, και έχουν το όνομα και την συσκευασία του υπο-προμηθευτή.

Τα επισημαίνω αυτά γιατί χρησιμοποιείς τον όρο OEM, με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από ότι σημαίνει.

Reaction score
89
Γιαννη μαζι σου ρεσυ αλλα σας αντιπροσωπος μιας εταιριας δε θα πρεπει η κωδικοι που χρησιμοποιεις στο συστημα για τα εξαρτηματα σου να ειναι κοινη με αυτη της αντιπροσωπειας? Δηλ στην αποδειξη πανω περνας δικους σου κωδικους τους οποιους μετα η αντιπροσωπεια δεν ξερει σε τι ανταποκρινονται? (αυτο το ρωταω καθαρα ακαδημαικα οχι για να τα χωσω στο συνεργειο :) )

Reaction score
2

Δεν έχει διαφορά αν είναι το αντ/κό OEM,OE, ή Aftermarket. Ολα έχουν εγγύηση από τον νόμο (2251/94). Απλά είναι διαφορετικό ποιός την παρέχει.
Εδώ θα βρείτε μια πιο εύκολη περιγραφή των κατηγοριών αντ/κων με παραδείγματα από την BMW.
OE (Original Equipment or Genuine BMW)
These are the parts that you get EXACTLY as if you are walking up to an authorized dealership and buying a part at the parts counter. (Example: Oxygen Sensor BMW Part # 11 78 1 735 499). These parts usually come in BMW marked packaging.

OEM (Original Equipment Manufacturer)
OEM parts are parts that come from the same factory that makes your Original BMW parts, but they are boxed in their respective brands. (Example: Oxygen Sensor BOSCH Part #13231, which cross references to: BMW Part # 11 78 1 735 499). These parts are sold directly from the manufacturer to the suppliers or retailers and not through the BMW Dealer network, and usually means savings for the end consumer while still having the same OEM standards that the vehicle manufacturer specified.

Aftermarket
Aftermarket products are from manufacturers that do not supply to BMW in any shape or form, it is important to note that its not necessary that aftermarket parts are inferior. In general, there are 2 kinds of aftermarket products.

The first kind is a cheaper replacement that provide affordability to consumers, these maybe the same quality as the OE/OEM parts or could be a little inferior to the OE/OEM products. A lot of customers like to purchase non-critical parts like air filters so save a few dollars, as long as it is a good reputable brand, you should be good to go! (just do your research!)

The second kind are considered upgraded parts, a very good example is the aluminium thermostat housing for an E36 BMW, the original BMW plastic housing is prone to failures and the aftermarket aluminum eliminates this problem. In this case, most of our customers prefer to purchase the aftermarket aluminium housing for better longivity.
Φυσικά από τις παραπάνω κατηγορίες λείπει όπως οφείλει η κατηγορία immitation.

Καλημέρα σας

Reaction score
89
μιλαμε θα παω να τα εκτυπωσω κ ετσι κ με αρχισει σε λαλακιες θα του λεω κατσε τα χω μαζι μου εσυ για ποια κατηγορια μιλας εεε???? παρε να χεις!!!! :204::204::204:

Reaction score
169

O manu καλά τα λέει. Όλα τα ανταλλακτικά έχουν εγγύηση. Απλά πρέπει να πας σε αυτόν που σου το πέρασε

Reaction score
2.243
Το SR ποιο είναι, το 1600;

Σε micra 1400 μοντέλο του 2004, άλλαξα πριν από δυο μήνες το ένα πίσω ρουλεμάν. Αν θυμάμαι καλά με χρέωσε 25 ευρώ για το ανταλλακτικό (άλλαξα και δυο ιμάντες μαζί και για αυτό δε θυμάμαι το κόστος εργασίας μόνο για το ρουλεμάν, αλλά αν θυμάμαι καλά, οι ιμάντες είχαν περίπου 40 ευρώ και συνολικά πλήρωσα 120 ευρώ για αλλαγή ρουλεμάν, αλλαγή δυο ιμαντών και αλλαγή λαδιών η οποία κοστίζει γύρω στο 30αρι μόνη της, do the math), εννοείται ότι δεν είχα θέμα έκτοτε, και από ότι είδα τη διαδικασία αλλαγής, αν είχα πρέσα στο σπίτι, άνετα θα το έκανα και μόνος μου. Σιγά τα αυγά δηλαδή...

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής δε θυμάμαι αν το κουτί του ρουλεμάν έγραφε NISSAN, αλλά έλεος, σάμπως βγάζει δικά της ρουλεμάν η NISSAN; Προφανώς σου έκαναν μ@λακία στην τοποθέτηση και σου χρέωσαν και για αυθεντικό ανταλλακτικό το ΟΕΜ. Καθαρά λάθος - αλητεία του συνεργείου σου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead