Προβλημα με μπασα

Reaction score
0
Χαίρετε, πρόσφατα αντικατέστησα το εσωτερικό phono stage του ενισχυτή μου (yamaha a-s500) με ένα εξωτερικό λαμπατο pro ject tube II.
Επίσης άλλαξα και την κεφαλη στο mk2 και τοποθέτησα μια sumiko pearl.
Παρατηρώ ότι έχουν αυξηθεί τα μπάσα στον ήχο.Τι προτείνετε να κάνω για να τα μαζέψω? ίσως κάποιο εκουαλαιζερ?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Προβλημα με μπασα

μπορεις να παιξεις με λυχνιες στο phono, μπορεις να παιξεις κ με τη θεση των ηχειων που ειναι και χωρις κοστος διαδικασια. Αν τα χεις κοντα σε πισω τοιχο ή γωνια, φερτα μπροστα

Reaction score
8.905

Χαίρετε, πρόσφατα αντικατέστησα το εσωτερικό phono stage του ενισχυτή μου (yamaha a-s500) με ένα εξωτερικό λαμπατο pro ject tube II.
Επίσης άλλαξα και την κεφαλη στο mk2 και τοποθέτησα μια sumiko pearl.
Παρατηρώ ότι έχουν αυξηθεί τα μπάσα στον ήχο.Τι προτείνετε να κάνω για να τα μαζέψω? ίσως κάποιο εκουαλαιζερ?
Εάν τα υψηλά μπάσα / μειωμένα πρίμα είναι μόνο στο πικάπ... είναι γιατί η Sumiko Pearl θέλει λίγο τσίμπημα στα Kohm και pf. Το φόνο είναι παραμετροποιήσιμο?

Reaction score
0

Τα ηχεία τα έχω κοντά στον τοίχο, από πίσω έχουν υποδοχές για τα rca που λεν high και low, εγώ τα έχω συνδεμένα στο high. επίσης από την πίσω πλευρά έχουν τις τρύπες για τα μπάσα ,που βγάζουν αέρα ,εγώ τις έχω βουλωμένες με σφουγγάρια που είχαν τα ηχεία όταν τα αγόρασα, εάν βγάλω τα σφουγγάρια τα μπάσα δυναμώνουν κιαλλο…
Πιστεύω ότι όλη την ζημία την κάνει το λαμπατο Phono, μήπως να αλλάξω λάμπες?
Κανένα EQ θα έσωζε την κατάσταση?

Reaction score
1.173

Το Subsonic filter σε τι θέση το έχεις;
Μήπως να έπαιζες λίγο με τον διακόπτη που βρίσκετε από πίσω από το Phono;

Reaction score
0

το subsonic filter δεν το εχω ενεργοποιημένο,βασικα δεν ηξερα τι ακριβός κανει,αλλα οταν το πατούσα καμια φορα δεν μου φαινόταν διάφορα

Reaction score
1.173

Οι χαμηλές συχνότητες σε ενισχυτές μπορούν εύκολα να παραμορφωθούν στο πέρασμά τους από την εγγραφή ή αναπαραγωγή. Αυτή η στρέβλωση εξαπλώνεται σε όλη την καταγραφή και μπορεί να δημιουργήσει όλο και πιο ενοχλητικά προβλήματα αργότερα. Αυτό συμβαίνει συνήθως με τα μέσα μπάσο ή εφαρμοσμένη παραμόρφωση που βυθίζει τις συχνότητες ήχου σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τα οποία οι ενισχυτές δεν είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν σωστά. Το Subsonic φίλτρο πιάνει αυτή την χαμηλή παραμόρφωση συχνότητα προτού να γίνει ένα μεγάλο πρόβλημα και ρυθμίζει το σήμα μουσικής.

Μετάφραση από: Your Device & Subsonic

Reaction score
0

Φιλε βοήθεια, πατούσα το κουμπί Subsonic ενώ έπαιζε το σύστημα και ξαφνικά εκανε ένα πακ και παίζει τωρα τελείως μπασα, θολά ,χάθηκαν τελείως τα πρίμα, τι έγινε ρε γαμοτο κάηκε?
Το θέμα είναι ότι το πάτησα γύρο στις 3 φορές μπας και ακούσω διάφορα στον ήχο, και την τελευταία φορά την ώρα που πήγα να το πατήσω ,δεν πρόλαβα να κάνω την κίνηση, μονο ακούμπησα λιγο τα καλώδια rca πισω από το φόνο (γιατι το subsonic είναι διπλά από τα βύσματα) και ακουσα το πακ…
Το μονο σίγουρο είναι ότι χαλασε…γαμοτω.1 μήνα το εχω

Reaction score
0

Το φονο ανάβει κανονικά, οι λάμπες ανάβουν μεσα,όπως πριν, αλλα ο ηχος χάλασε, ακούγετε θολά, και όχι με ένταση, ένα μπούκωμα

Reaction score
1.173

Μήπως πείραξες την mm/mc λειτουργία του phono σου;

Reaction score
460

Γενικως να αποφευγεις οποιαδηποτε ενεργεια στα μηχανηματα οταν ειναι εν λειτουργεια,χρυσος κανονας του χαι φαι.......

Reaction score
1.685

Παροτι αυτα που γραφτηκαν για τις πιθανες διαφορες στον ηχο, απο την παραμετροποιηση, την αλλαγη τοποθετησης των ηχειων κ.λ.π ειναι σωστα, εσυ δεν πρεπει να κανεις τιποτα απο αυτα και κυριως να μην πειραξεις τις λαμπες του phono.

Ανεβασε τη αντισταση φορτιου στα 250 ohms που ειναι το μεγιστο του phono σου και μετα λογω της ευκολιας που σου παρεχει το MKII (μεσω του κοχλια στην βαση του βραχιονα) παιξε με την γωνια VTA ως εξης,

Οσο σηκωνεις τον βραχιονα προς τα πανω (η κεφαλη χαμηλοτερα απο το αντιβαρο) τοσο ο ηχος φωτιζει ενω μειωνονται και τα μπασα ταυτοχρονα. Σταματας στο σημειο που σε ευχαριστει περισσοτερο. Το σημειο που θα το παρακανεις θα φανει ευκολα οταν τα μπασα θα χαθουν πολυ, ο ηχος θα αρχισει να ξυνει ψηλα και γενικα θα "αδειασει".

Ειναι η πιο απλη και η μοναδικα αποδεκτη λυση για τετοιου ειδους θεματα.

Επισης, ελενξε και το βαρος αναγνωσης της κεφαλης, περισσοτερο βαρος απο το κανονικο "μπασαρει" τον ηχο.

Για την ενδεχομενη βλαβη στο phono, μετα απο τις ενεργειες σου, δεν μπορω να ξερω τι συνεβει.
Επειδη ομως το γνωριζω καλα, δεν μπορει να καει μονο απο τον διακοπτη αποκοπης των υποηχων.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020

Φιλε βοήθεια, πατούσα το κουμπί Subsonic ενώ έπαιζε το σύστημα και ξαφνικά εκανε ένα πακ και παίζει τωρα τελείως μπασα, θολά ,χάθηκαν τελείως τα πρίμα, τι έγινε ρε γαμοτο κάηκε?
Το θέμα είναι ότι το πάτησα γύρο στις 3 φορές μπας και ακούσω διάφορα στον ήχο, και την τελευταία φορά την ώρα που πήγα να το πατήσω ,δεν πρόλαβα να κάνω την κίνηση, μονο ακούμπησα λιγο τα καλώδια rca πισω από το φόνο (γιατι το subsonic είναι διπλά από τα βύσματα) και ακουσα το πακ…
Το μονο σίγουρο είναι ότι χαλασε…γαμοτω.1 μήνα το εχω
Πρώτον, πες μου ποια κεφαλή είχες πριν.

Δεύτερον, τοποθετώντας τη νέα κεφαλή, επαναρρύθμισες το βάρος ανάγνωσης; Διότι, το πιθανότερο είναι πως το βάρος της διαφέρει από αυτό της παλιάς.

Τρίτον, μπορείς να ανοιγοκλείνεις το subsonic filter όσες φορές θέλεις, με τη συσκευή σε λειτουργία και παίζοντας μουσική, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Αν συνέβη βλάβη από χρήση αυτού του διακόπτη με τη συσκευή σε λειτουργία, τότε πρόκειται προφανέστατα για ελαττωματικό κομμάτι ή εσφαλμένη σχεδίαση. Τελεία.

Τέταρτον - και συγγνώμη αν σε στενοχωρώ, πραγματικά απορώ, για ποιον λόγο πλήρωσες λεφτά γι' αυτό το κονσερβοκούτι, τη στιγμή που ο Yahama ενσωματώνει phono, και μάλιστα καλύτερης ποιότητας.

Πέμπτον, ενδέχεται το σύστημα να παίζει τώρα σωστά, και όχι με την παλιά κεφαλή, αλλά τα μπάσα σου φαίνονται υπερβολικά επειδή είχες συνηθίσει στα αναιμικά μπάσα της παλιάς κεφαλής.

Τέλος, κάνεις πολύ καλά που έχεις τα σφουγγάρια στις θέσεις τους. Έτσι πρέπει, όταν τα ηχεία είναι κοντά στον πίσω τοίχο, ή, ακόμη χειρότερα, σε γωνία του δωματίου.

Reaction score
1.685

Eκ παραδρομης εγραψα για την αντισταση φορτιου στα 250 ohms - και ζητω συγνωμη απο το φιλο μας.

Η Sumiko Pearl ειναι ΜΜ κεφαλη, οποτε η αντισταση οριζεται στα τυπικα 47 Kohms.

Reaction score
460

Κωστα για αυτον τον λογω λεω οτι δεν κανουμε παρεμβασεις στα μηχανηματα οταν αυτα ειναι εν λειτουργεια.....και εαν ο διακοπτης χαλασε?(ρωτας εσυ).

Εαν χαλασε τοτε μπορει να προκληθει και αλλη ζημια στο ηχοσυστημα.

Δεν ξερεις απο που μπορει να σου ερθει.

Πχ την ωρα που περνας το χερι πισω απο το μηχανημα παρασυρεις ενα rca και ενωνεται το ασπρο με το κοκκινο......τι γινεται εκει?παπαλα.

Αυτο εννοουσα πριν,οτι η ζημια μπορει να μην προελθει απο το κυκλωμα αλλα και απο δικη σου απροσεξια,λιγα εχουν γινει?

Reaction score
0

Παιδιά τελικά πάτησα το το κουμπί mm/mc γιαυτο δεν έπαιζε …μαλάκια μου,δεν το αντιλήφτηκα .είχε δικιο ο φιλος πιο πανω.
Πάτησα και το subsonic, βλεπω κάποια βελτίωση.
Όταν άλλαξα κεφαλη εγιναν ολες οι απαραίτητες ρυθμίσεις στο βάρος της.
Για τον φιλο που λεει γιατι πηρα λαμπατο φονο, γιατι ο Yamaha εχει δικο του καλύτερης ποιότητας, εχω να πω ότι το λαμπατο φονο αποδίδει πολύ καλύτερα στον ηχο, με καλύτερη ποιότητα και περισσότερο ένταση.
Το θεματα είναι,ότι εχει λιγα μπασα παραπάνω, αυτό είναι ολο.
Να ανεβάσω το βραχίονα ποιο πανω? Ισως να χρειαστεί να τον παω και τερμα πανω? Δεν θα εχει προβλημα?

Reaction score
8.905

Στο αναφέρω στο πρώτο μου μήνυμα εδώ... αφού έχεις κάνει όλες τις ρυθμίσεις σωστά και από εμπειρία προσωπική με την συγκεκριμένη κεφαλή πρέπει να προσθέσεις 100-150pf, κανε ανώδυνα τις αλλαγές με αυτό το τρυκ.

Reaction score
1.685

Bασιλη το phono αυτο εχει 330 pf στο ΜΜ απο "μαμα".
Συν 100 -120 τα καλωδια, που να το παει?

--------

Προβλημα με την ανυψωση δεν θα εχεις, παρατηρησε προσεκτικα τα "σημαδια" της αλλαγης στον ηχο οπως τα περιγραφω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.900
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo