Προβλημα με av ενισχυτη pioneer vsx d-510

Reaction score
15
Καλησπερα σε ολους. Εχω ενα προβλημα και θα ηθελα τη βοηθεια σας. Ο pioneer vsx d-510 που εχω, καποιες φορες δεν δινει ηχο σε καποιο απο τα ηχεια. Αν ξαφνικα, την ωρα που δουλευει ο ενισχυτης και ενω δεν δινει ηχο, ανοιξω αποτομα την ενταση αρκετα ψηλα, «ξεμπλοκαρει» το ηχειο που δεν επαιζε, αλλα μετα απο λιγο, παλι τα ιδια. Γνωριζει κανεις τι μπορει να ειναι, αν ειναι ακριβη ζημια, αλλα και που μπορω να απευθυνθω για την τυχων επισκευη του, χωρις ομως να πληρωσω, οσα θα πληρωνα σε μια αντιπροσωπεια lamborgini και καλα επειδη θα κανουν το μηχανημα καινουριο...;; Ευχαριστω προκαταβολικα και περιμενω τη βοηθεια σας.

Reaction score
92
Εαν σου το κάνει σε συγκεκριμένο ηχείο καλό θα ήταν να κοιτάξεις το ηχείο και το πρόβλημα πολές φορές είναι σε πηνίο του ηχείου. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και γω πολύ πρόσφατα που στο ξεκάρφωτο έπεφτε ο ήχος κατά 90% απο το κεντρικό ηχείο και άντε ξανά μανά πάλι τα ίδια, μέχρι που νόμιζα ότι έφταιγε ο av και μιας και ήταν πολύ παλιός χωρίς να το σκεφτώ πολύ τον αντικατέστησα αλλά το πρόβλημα συνέχισε να ήταν εκεί παρόν, μέχρι που άλλαξα το κεντρικό ηχείο και όλα έστρωσαν. Αλλαξε ηχείο με κάποιο άλλο που έχεις και τότε θα διαπιστώσεις ότι αν είναι ηχείο απλά δεν θα σου το ξανακάνει !!!! Μην κατηγοροποιείς με την μία τον ενισχυτή γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι ο ένοχος :)

Reaction score
15
image.jpg
Εαν σου το κάνει σε συγκεκριμένο ηχείο καλό θα ήταν να κοιτάξεις το ηχείο και το πρόβλημα πολές φορές είναι σε πηνίο του ηχείου. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και γω πολύ πρόσφατα που στο ξεκάρφωτο έπεφτε ο ήχος κατά 90% απο το κεντρικό ηχείο και άντε ξανά μανά πάλι τα ίδια, μέχρι που νόμιζα ότι έφταιγε ο av και μιας και ήταν πολύ παλιός χωρίς να το σκεφτώ πολύ τον αντικατέστησα αλλά το πρόβλημα συνέχισε να ήταν εκεί παρόν, μέχρι που άλλαξα το κεντρικό ηχείο και όλα έστρωσαν. Αλλαξε ηχείο με κάποιο άλλο που έχεις και τότε θα διαπιστώσεις ότι αν είναι ηχείο απλά δεν θα σου το ξανακάνει !!!!
Σε ευχαριστω αρχικα για την απαντηση σου φιλε μου. Θα το δοκιμασω την επομενη που θα το ξανακανει! Αν οντως ομως φταιει το ηχειο, επισκευαζεται...; Ή αντιθετως αν φταιει ο ενισχυτης...; Για να ξερω τι με περιμενει...!Το ηχειο ειναι διπολο της crystal audio...

Reaction score
92
Δεν διευκρινίζεις αν σταματά τελείως η απλά πέφτει κατά πολύ ο ήχος του σε σημείο που έχεις την εντύπωση ότι σταματά ?????? Αν είναι ηχείο και έχει σύνδεση εν σειρά στα woofer τότε κάποιο απλά έχει αρπάξει πηνίο και σαν αποτέλεσμα να ακούς μόνο το τουίτερ. Οταν όπως λες σηκώνεις την ένταση και επανέρχεται τότε απλά η κλωστή που πηνίου έρχεται σε επαφή με το ακτ του ρεύματος που το διατρέχει και πέρνει μπροστά. Ολα αυτά μετα απο σεμινάριο με ηλεκτρονικό που είχα στην δικιά μου περίπτωση........

• Like
Reactions: PPG

Timaras

Reaction score
2.153
Όλα επισκευάζονται.Το ζήτημα είναι πόσα είσαι διατεθημένος να ξοδέψεις στην κάθε περίπτωση!

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
15
Δεν διευκρινίζεις αν σταματά τελείως η απλά πέφτει κατά πολύ ο ήχος του σε σημείο που έχεις την εντύπωση ότι σταματά ?????? Αν είναι ηχείο και έχει σύνδεση εν σειρά στα woofer τότε κάποιο απλά έχει αρπάξει πηνίο και σαν αποτέλεσμα να ακούς μόνο το τουίτερ. Οταν όπως λες σηκώνεις την ένταση και επανέρχεται τότε απλά η κλωστή που πηνίου έρχεται σε επαφή με το ακτ του ρεύματος που το διατρέχει και πέρνει μπροστά. Ολα αυτά μετα απο σεμινάριο με ηλεκτρονικό που είχα στην δικιά μου περίπτωση........
Εχω την εντυπωση οτι δεν ακουγεται καθολου!!ανεβαζω αρκετα την ενταση του ενισχυτη, κολλαω το αυτι μου στο ηχειο, αλλα τιποτα! Μαλλον ομως δε φταιει το ηχειο, διοτι πηρα τα καλωδια του sr ηχειου, τα εβαλα στην υποδοχη του sl που εχει το προβλημα και ουτε αυτο επαιζε! Οποτε ειναι θεμα ενισχυτη μαλλον! Συγνωμη, αλλα τωρα το θυμηθηκα αυτο! ( μιλαμε για πολλες ωρες επεξεργασιας και ψιλοκαηκε το μυαλο μου)!

Reaction score
15
Όλα επισκευάζονται.Το ζήτημα είναι πόσα είσαι διατεθημένος να ξοδέψεις στην κάθε περίπτωση!
Αν φιλε μου ειναι καμμενο καποιο πυκνωτακι πχ το οποιο κοστιζει λεμε τωρα 2€, πολυ ευχαριστως να πληρωσω και 30€! Οχι ομως 100€ που μου ζητησε γνωστο καταστημα, χωρις καν να εχει διαπιστωσει τη βλαβη, απλα και μονο επειδη θα κανει πρωτα απο ολα γενικο σερβις και μετα θα τσεκαρει, αν βρει κι αν φτιαχνεται η βλαβη...! Φυσικα και δεν θελω να τον φτιαξω τσαμπα, αλλα οχι σαν να τον πληρωσω καινουριο...!
[DOUBLEPOST=1508019403][/DOUBLEPOST]
Τώρα έγινες σαφής !!!! Το πρόβλημα σου είναι όντως στον ενισχυτή....
Οποτε φιλε ακη, τι κανουμε; Εχουμε καποιον «ηθικο» ανθρωπακο, να μη μας ληστεψει και να μας πει τι ακριβως παιζει με τον ενισχυτη...;

Timaras

Reaction score
2.153
Συμφωνώ σ'αυτό που λες.Εκτός από γνωστά καταστήματα βέβαια υπάρχουν και τεχνικοί που μπορεί να χρεώνουν λιγότερο.Σε κάθε περίπτωση βέβαια,κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πόσο θα κοστίσει η επισκεύη του ενισχυτή χωρίς να τον έχει ανοίξει καν!

Reaction score
15
Συμφωνώ σ'αυτό που λες.Εκτός από γνωστά καταστήματα βέβαια υπάρχουν και τεχνικοί που μπορεί να χρεώνουν λιγότερο.Σε κάθε περίπτωση βέβαια,κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πόσο θα κοστίσει η επισκεύη του ενισχυτή χωρίς να τον έχει ανοίξει καν!
Προφανως φιλε μου και ισχυει αυτο! Τουλαχιστον ομως να ειναι ειλικρινης μαστορας και να μην κοιταξει να με γδαρει! Ψαχνω αλλα δεν μπορω να βρω κατι!
[DOUBLEPOST=1508019870][/DOUBLEPOST]
Πόσα χρόνια τον έχεις ??????
Εγω τον εχω δυο χρονια περιπου, αλλα τον πηρα μεταχειρισμενο απο φιλο, που δεν τον δουλευε καθολου τα τελευταια χρονια! Καλα καλα, δεν γνωριζω ουτε ποσο χρονων ειναι.

Reaction score
92
Εγώ είχα τον sony str db-840 που στα χρόνια του ήταν αξιόλογος εν έτη 2000 και παρόλο που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν είχε πρόβλημα ο ενισχυτής με καθυστέρηση μεν αφού πήρα καινούργιο, δεν το μετάνιωσα μιας ο ήχος είναι πολύ καλύτερος και όχι μόνο.......Μήπως ήρθε η ώρα της απόσυρσης ????? και να μην φθείρεσαι με τα πήγαινε έλα σε μαστόρια !!!

Reaction score
15
Εγώ είχα τον sony str db-840 που στα χρόνια του ήταν αξιόλογος εν έτη 2000 και παρόλο που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν είχε πρόβλημα ο ενισχυτής με καθυστέρηση μεν αφού πήρα καινούργιο, δεν το μετάνιωσα μιας ο ήχος είναι πολύ καλύτερος και όχι μόνο.......
Μακαρι να ειχα τα ευρω να παρω καποιον καινουριο, δυστυχως ομως...! Μια χαρα ικανοποιημενος ειμαι βεβαια και απο αυτον, αρκει να δουλευει οπως πρεπει...

Reaction score
92
Αν είσαι Αθήνα έχεις επιλογές και σίγουρα κάποια παιδιά απο το forum μπορεί να σε κατευθύνουν σε κάποιον τεχνικό..

Reaction score
15
Αν είσαι Αθήνα έχεις επιλογές και σίγουρα κάποια παιδιά απο το forum μπορεί να σε κατευθύνουν σε κάποιον τεχνικό..
Αθηνα ειμαι και αυτο περιμενω...! Οποιος γνωριζει κατι, τον παρακαλω να μου υποδειξει καποιον τεχνικο!

Reaction score
5.622
Και σε εναν 912 που εχω (ο οποιος ηρθε στα χερια μου απο φιλο που τον ειχε στο ραφι του για καποια χρονια)παρουσιαζε το ιδιο προβλημα. Τον πηγα στον Σακη eastelectronics.gr και τον επισκευασε .

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.230
Members
38.432
Νεότερο μέλος
Αριστος