Προβλημα συγχρονισμού ήχου/εικόνας σε SAMSUNG HR753 DVD recorder

Reaction score
0
Αγόρασα πρόσφατα το samsung HR753 DVD recorder για να κάνω εγγραφές απο δορυφορικό δέκτη και προς μεγάλη μου έκπληξη παρατήρησα οτι σε εγγραφές που ξεπερνάνε τη 1 ώρα υπάρχει πρόβλημα συντονισμού μεταξύ ήχου και εικόνας (lip sync). Πραγματικά απογοητεύτηκα καθώς ο λόγος που το πήρα ηταν για να μην έχω αυτό το πρόβλημα (μεχρι τώρα έκανα εγγραφες στον υπολογιστή με capture card οπου το φαινόμενο lip sync εμφανίζεται πολυ συχνά). Δοκίμασα διάφορους τρόπους σύνδεσης και εγγραφής αλλα πάντα το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.:141: Επίσης σαν να μην έφτανε αυτό μετά απο λίγες μέρες δεν μπορούσα να παρακολουθήσω προγράμματα απο τον δορυφορικό δεκτη αν το dvd recorder δεν ήταν ανοικτό (δεν δουλεύει το loop)! :101:

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος πού έχει το ίδιο πρόβλημα έστω και με διαφορετικό dvd recorder και τι έκανε για να το αντιμετωπίσει;

Επίσης τι άποψη έχετε για το service της samsung θα βγάλω άκρη;

Reaction score
180
Φιλε μου, εχω (περιπου) το ιδιο recorder (755) και δεν μου παρουσιαζει προβλημα lipsync. Προφανως η συσκευη σου χρειαζεται service. Εφ' οσον η βλαβη ειναι παντα ανιχνευσιμη, δεν νομιζω να εχεις προβλημα. H εγγυηση μαλιστα ειναι διετης.
Στη Θεσσαλονικη, το service της Samsung νομιζω οτι ειναι αρκετα αποτελεσματικο.
Και κατι αλλο: Επειδη τιποτα δεν ειναι σιγουρο με τα καλωδια scart που αγοραζουμε, ειμαι της αποψης, να αποφευγονται οι συνδεσεις loop.

Reaction score
0
Ευχαριστώ teosat για την γρήγορη απάντηση, θα επικοινωνήσω με τη samsung και θα το στείλω για service.
Θα σας ενημερώσω για τις εντυπώσεις μου απο το service της samsung, ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Reaction score
0
Πέρασαν 10 μέρες που εχω στείλει το dvd για service χωρίς μεχρι σήμερα το πρωι να έχω κάποια απάντηση, έτσι πήρα την απόφαση να τους ενοχλήσω εγώ. Πήρα λοιπόν τηλέφωνο και η κοπέλα στην εξυπηρέτηση μου απάντησε οτι περιμένουν ανταλλακτικο, ύστερα απο μια ώρα περίπου με πέρνει τηλέφωνο ενας τεχνικός απο το service και μου λεει οτι ελέγχει τη συσκευή εδώ και δυο ημέρες, έχει κάνει εγγραφές απο το tuner του dvd και απο εξωτερικό dvd player μεσω του scart και οτι δεν παρουσιάζει το πρόβλημα που αναφέρω - παραδέχτηκε όμως οτι στην εγγραφη που είχα κάνει στο σκληρό δισκο παρουσιάζεται το πρόβλημα-. Μένει λοιπόν να δω και με τα μάτια μου τι συμβαίνει αλλα αν παρατηρήσω το ίδιο πρόβλημα δεν ξέρω τι θα κάνω :110:.

Reaction score
41
Απάντηση: Προβλημα συγχρονισμού ήχου/εικόνας σε SAMSUNG HR753 DVD recorder

Είχες δοκιμάσει καθόλου να βγάλεις τη συσκευή από το ρεύμα??
Όχι σε κατάσταση stand by αλλά εντελώς εκτός πρίζας??

Πιθανότατα ένα τέτοιο reset να διόρθωσε το πρόβλημα.....

Reaction score
0
Η συσκευή ηταν πάνω σε UPS κάθε βράδυ το έκλεινα αλλα και κατα την διάρκεια της ημέρας τύχαινε να το κλείσω.

Reaction score
0
Έχω παραλαβει την συσκευή εδω και μια εβδομάδα!!! αλλα δεν ειχα τον απαραίτητο χρόνο για να κάνω τις δοκιμές μου. Δυστυχώς έκανα μεγάλη γκαφα που έστειλα την συσκευή για service χωρις να εχω δοκιμασει να κάνω εγγραφή απο άλλη πηγή. Έκανα εγγραφή απο το tuner του recorder επίγειο πρόγραμμα τηλεόρασης και απο δορυφορικό δέκτη διαφορετικής εταιρίας που βρήκα και η εγγραφη δεν παρουσιάζει πρόβλημα. Η εγγραφή στο δέκτη που έκανα τις εγγραφές αρχικά, παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα δυστυχως. Πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο ο δέκτης να ευθύνεται για αυτό το πρόβλημα μιας και θεωρώ οτι ο ρόλος του είναι τελείως παθητικός, δηλαδή τι κάνει; βγάζει ενα σήμα στην έξοδο. Πως γίνεται αυτο το μπέρδεμα με τον ήχο και την εικόνα δεν μπορώ να το καταλάβω! Αν βρω κάποια λύση στο πρόβλημα μου παντως θα σας ενημερώσω.

Reaction score
0
Δοκίμασε μήπως το καινούργιο firmware θα σου λύσει το πρόβλημα. (προσοχή το fw αφαιρεί την εμφάνιση του ελληνικου μενού λειτουργιών του hdr).
Θα το βρεις εδώ
Το παράπονο μου με τον εγγραφέα είναι που είναι ασύμβατος με δισκάκια TDK dvd-r TTH02..

Reaction score
180
Τελικα ειναι θεμα δορυφορικου δεκτη. Απο οτι διαβασα τελευταια ειναι συνηθισμενο προβλημα σε καποιους δεκτες αλλα στρωνει ευκολα εαν βγει καποιο update.

YΓ Μηπως ξερουμε τι αλλαζει με το νεο firmware στο 753?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.312
Members
38.447
Νεότερο μέλος
Gian