Προβλημα overload

Reaction score
0
Εχω τα ακόλουθα σε Hertz
-HDP5 5 Καναλος γεφυρωμενος 3ch 200wx2(4Ω)+550w(sub 2Ω)RMS
-MPK 163,3 Pro 3way 150w Rms 4Ω με 3καναλο crossover
-HX 250D 450w Tnx 4+4 Ω ( γεφυρωμενο)
-Πηγη εργοστασιακη (Προς το παρόν),συνδεση στον ενισχυτη μεσω Hi-In(δεχετε σημα hi ο ενισχυτης) απο την φυσα των ηχειων της πηγης.(δεν εχει rca εξοδο)

Η ενταση του ηχου στην πηγη ανεβαίνει μεχρι το 32 max .Το προβλημα ειναι οτι εχω overload και διακοπη ηχου απο τον ενισχυτή στο 16-17(δεν μπορω να πω οτι βγαζει υπερβολικη ενταση,καπως μετρια).Τα tweeter και τα midrange μεσω crossover τα midbass απευθείας (τα ειχα βαλει μεσω crossover στην αρχη και μυριζε το crossover απο την θερμοκρασία, γι'αυτό και τα εβαλα χώρια).Θερμοκρασια υψηλη δεν εχω στον ενισχυτή (εχω βαλει προληπτικά και ανεμιστιρακια στον ενισχυτή και στα crossover.Την τοποθετηση την εκανε εγκαταστατης.Τι μου προτείνετε σαν λυση?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.774
Απο την μπαταρια
Πιθανώς δε φτάνει..

Για να το επιβεβαιώσεις, μέτρα πτώση τάσης όταν πας να το τσιτωσεις, ή τι παίζει με εξωτερική τροφοδοσία (μεγάλης ισχύος σταθεροποιημένο τροφοδοτικό). Κι ένας πυκνωτής 1 φαραντ τουλάχιστον (αμέσως πριν την τροφοδοσία των τελικών), μπορεί να βοηθήσει αρκετά, αν βέβαια μπορεί να ακολουθήσει η μπαταρία και το δυναμό.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Τα tweeter και τα midrange μεσω crossover τα midbass απευθείας (τα ειχα βαλει μεσω crossover στην αρχη και μυριζε το crossover απο την θερμοκρασία, γι'αυτό και τα εβαλα χώρια).
Ενδεχομένως να μην είναι σωστός ο υπολογισμός του κυκλώματος διαχωρισμού (crossover) και να καταναλώνεται υψηλή ισχύ επάνω του, μην φτάνοντας στα μεγάφωνα, ώστε να παίξουν δυνατά.
Γιαυτό και η υψηλή θερμοκρασία.

Μαζί με την ικανότητα παροχής ρεύματος στον ενισχυτή, την ικανή διατομή των καλωδιώσεων και την ποιότητα των επαφών, είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να ελεγχθούν.

Reaction score
0
Ενδεχομένως να μην είναι σωστός ο υπολογισμός του κυκλώματος διαχωρισμού (crossover) και να καταναλώνεται υψηλή ισχύ επάνω του, μην φτάνοντας στα μεγάφωνα, ώστε να παίξουν δυνατά.
Γιαυτό και η υψηλή θερμοκρασία.

Μαζί με την ικανότητα παροχής ρεύματος στον ενισχυτή, την ικανή διατομή των καλωδιώσεων και την ποιότητα των επαφών, είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να ελεγχθούν.
Τα καλώδια ειναι της σειράς Connection της Audison,4 Gauge του ρεύματος ,10 gauge για τα ηχεία.Τα crossover ειναι σετ με τα ηχεία,3 way,μάλιστα βάλαμε και νέο σετ μήπως πέσαμε σε ελλατωματικο.Το voltομετρο που έχω στον αναπτήρα γράφει 14 volt περίπου και πάνω από 12 volt σε πλήρη φορτίο.(θα τσεκάρω βέβαια και απευθείας από την εισοδο ρεύματος του ενισχυτή όπως προτείνει ο φίλος παραπάνω)Αυτό που υποψιάζομαι ειναι η πηγή,μήπως η σύνδεση line βγάζει περισσότερα volt από όσα δέχεται ο ενισχυτης(υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο?)Και η δεύτερη υποψία ειναι ότι η ισχύς του ενισχυτή δεν αρκεί.(βέβαια δεν ζεσταίνεται να πω ότι τρώει ζόρι και η ένταση στην οποία κόβει δεν το δικαιολογεί )

Last edited:

Reaction score
725
Στο συνεδεσε εγκαταστατης;
Δοκιμες τοτε δεν εκανε;
Δεν ειναι ευθυνη του που δεν λειτουργει σωστα; aircondition εβαλε;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.774
Πηγη εργοστασιακη (Προς το παρόν),συνδεση στον ενισχυτη μεσω Hi-In(δεχετε σημα hi ο ενισχυτης) απο την φυσα των ηχειων της πηγης.(δεν εχει rca εξοδο)
Φίλε μου, τώρα το είδα, εδώ είναι το πρόβλημα, προφανώς δεν αρκεί η ισχύς εξόδου της πηγής.

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείς έξοδο ηχείων, άρα δουλεύει κανονικά στο φουλ ο ενσωματωμένος τελικός ενισχυτής της πηγής, ο οποίος δεν αρκεί.

Αν δεν έχει ρυθμιστικό ευαισθησίας εισόδου ο τελικός που έχεις μετά την πηγή, δε θα βγάλεις άκρη.

Πρέπει να βρείς πηγή με εξόδους line level, RCA.

η πηγή,μήπως η σύνδεση line βγάζει περισσότερα volt από όσα δέχεται ο ενισχυτης
Μα δε την έχεις συνδέσει στην είσοδο line level, την έχεις στην έξοδο ηχείων, high level.
Αν είχε RCA και την είχες line level συνδεδεμένη, τότε μπορεί να μην έφταναν τα βολτ εξόδου για πλήρη οδήγηση. Τα περισσότερα volt εξόδου από τα απαραίτητα, δε σε πειράζουν, απλά θα παίρνεις μέγιστη στάθμη εξόδου με πιο χαμηλά το volume και μετά θα κλιπαρει ο ενισχυτής, όχι η πηγή.

η ισχύς του ενισχυτή δεν αρκεί.
Αν τερματίζει ο ενισχυτής, θα πρέπει λογικά να ζεσταίνεται και να κλιπαρει, να παραμορφώνει αγρίως.

Είναι αξιοπερίεργο πάντως το να ζεσταίνεται το κρος σε βαθμό που να μυρίζει κιόλας από τη θερμοκρασία όπως λες. Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες του κρος;
Κάποιο λάθος υπάρχει εδώ..

Reaction score
0
Φίλε μου, τώρα το είδα, εδώ είναι το πρόβλημα, προφανώς δεν αρκεί η ισχύς εξόδου της πηγής.

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείς έξοδο ηχείων, άρα δουλεύει κανονικά στο φουλ ο ενσωματωμένος τελικός ενισχυτής της πηγής, ο οποίος δεν αρκεί.

Αν δεν έχει ρυθμιστικό ευαισθησίας εισόδου ο τελικός που έχεις μετά την πηγή, δε θα βγάλεις άκρη.

Μα δε την έχεις συνδέσει στην είσοδο line level, την έχεις στην έξοδο ηχείων, high level.
Αν είχε RCA και την είχες line level συνδεδεμένη, τότε μπορεί να μην έφταναν τα βολτ εξόδου για πλήρη οδήγηση. Τα περισσότερα volt εξόδου από τα απαραίτητα, δε σε πειράζουν, απλά θα παίρνεις μέγιστη στάθμη εξόδου με πιο χαμηλά το volume και μετά θα κλιπαρει ο ενισχυτής, όχι η πηγή.

Αν τερματίζει ο ενισχυτής, θα πρέπει λογικά να ζεσταίνεται και να κλιπαρει, να παραμορφώνει αγρίως.

Είναι αξιοπερίεργο πάντως το να ζεσταίνεται το κρος σε βαθμό που να μυρίζει κιόλας από τη θερμοκρασία όπως λες. Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες του κρος;

Ειναι τα mpcx 3.3 (στην φοτο δεν έχουν γίνει οι τελικές ρυθμίσεις,Επισεις έχει και τα midbass τα οποία αποσύνδεσα από το crossover στην συνέχεια )
http://www.hertzaudiovideo.com/wp-content/uploads/2015/08/HERTZ_Mille-PRO_MPK163_Tech_Sheet.pdf
Έχω speaker wire to rca hi/low converter θα έχω βελτίωση?Εχω περασμένα rca.
Screenshot_20170626-171845.png

Attachments

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.774
Αυτό το κρος, δε πρέπει να ζεσταίνεται καθόλου, πόσο μάλλον να μυρίζει κιόλας.

Το αν θα κάνεις με άλλο μηχάνημα την εξασθένηση του high level σε line level, θα είναι περισσότερο επιτυχές μόνο αν είναι ρυθμιζόμενο.

Έτσι κι αλλιώς όμως, το να έχεις 2 τελικούς ενισχυτές σε σειρά, και να εξασθενείς τη στάθμη του πρώτου για να οδηγεί την line level είσοδο του δεύτερου, είναι λάθος.

Reaction score
0
Αυτό το κρος, δε πρέπει να ζεσταίνεται καθόλου, πόσο μάλλον να μυρίζει κιόλας.

Το αν θα κάνεις με άλλο μηχάνημα την εξασθένηση του high level σε line level, θα είναι περισσότερο επιτυχές μόνο αν είναι ρυθμιζόμενο.

Έτσι κι αλλιώς όμως, το να έχεις 2 τελικούς ενισχυτές σε σειρά, και να εξασθενείς τη στάθμη του πρώτου για να οδηγεί την line level είσοδο του δεύτερου, είναι λάθος.
Κάτι παρόμοιο με αυτό έχω (Αυτό που λες ότι δεν φτάνει η ισχύς της πηγής μάλλον ειναι και η επικρατέστερη αιτία)

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.774
Αυτό που μου δείχνεις, έχει 2 ρυθμιστικά. Τα έχεις στο τέρμα;

Reaction score
0
Αυτό που μου δείχνεις, έχει 2 ρυθμιστικά. Τα έχεις στο τέρμα;
Δεν κατάλαβες,δεν τα εχω βαλει στο αμαξι,τα εχω στην ακρη αχρησιμοποίητα ,λεω εαν τα βαλω θα εχω βελτιωση της κατάστασης?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.774
Αν έχουν ρυθμιστικά, μάλλον ναι θα έχεις βελτίωση.

Δες στην είσοδο του τελικού σου μήπως υπάρχουν ρυθμιστικά.

Reaction score
0
Αν έχουν ρυθμιστικά, μάλλον ναι θα έχεις βελτίωση.

Δες στην είσοδο του τελικού σου μήπως υπάρχουν ρυθμιστικά.
Ναι εχουν ρυθμιση οπως αυτο στην φωτο.Ο ενισχυτής ειναι αυτος

Attachments

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Τώρα είδα πως δίνεις από την ενσωματωμένη πηγή.
Φταίει αυτό αλλά για άλλο λόγο από αυτόν που λέει ο costas EAR.
Ο ενισχυτής της πηγής στην έξοδο είναι προφανώς γεφυρωμένος.
Εσύ παίρνεις την μία έξοδο, προφανώς την -, και την ρίχνεις επάνω στην γείωση-σασί του συστήματος, που είναι λάθος γιατί έτσι ο ενισχυτής κλιπάρει.
Θέλεις προσαρμογέα ανάμεσα σε πηγή και τελικό ενισχυτή.

Reaction score
0
Τώρα είδα πως δίνεις από την ενσωματωμένη πηγή.
Φταίει αυτό αλλά για άλλο λόγο από αυτόν που λέει ο costas EAR.
Ο ενισχυτής της πηγής στην έξοδο είναι προφανώς γεφυρωμένος.
Εσύ παίρνεις την μία έξοδο, προφανώς την -, και την ρίχνεις επάνω στην γείωση-σασί του συστήματος, που είναι λάθος γιατί έτσι ο ενισχυτής κλιπάρει.
Θέλεις προσαρμογέα ανάμεσα σε πηγή και τελικό ενισχυτή.
Όταν λες προσαρμογέα εννοείς το converter που δείχνω παραπάνω?Να και φώτο από το converter που έχω και η φύσα που έρχεται από την πηγή,αυτό κουμπώνει τέρμα αριστερά,έχω φώτο του ενισχυτή σε παραπάνω post

Attachments

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo