Προβολείς DLP, LCD

Reaction score
0
γειά και χαρά.

είμαι υποψήφιος αγοραστής προβολέα ώστε να έχω οθόνη 120 ίντσες και ζητώ την γνώμη σας.

1.α) DLP ή LCD ?

β) SONY VW50 , OPTOMA HD80 ή EPSON EPM TW2000?

2. οθόνη μαύρη ή άσπρη?

ευχαριστώ πολύ
Γιάννης

Reaction score
63
Καλως ήλθες!! Μακάρι να ήταν τόσο απλή η απάντηση:

Το πρώτο και το βασικότερο είναι πως για να πας σε DLP, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς πως δεν βλέπεις rainbow. Αν ότι, τότε κινήσου άφοβα πρός αυτούς, μιάς και θα σε αποζηνιώσουν με το παραπάνω στην εικόνα.
Όσον αφορά την οθόνη, μάλλον εννοείς τι gain θα έχει. Κι αυτό εξαρτάται άμεσα απο τον προβολέα που θα πάρεις και τις συνθήκες δωματίου. Κατέληξε σε προβολέα και το συζητάμε!!!

Reaction score
0
Καλως ήλθες!! Μακάρι να ήταν τόσο απλή η απάντηση:

Το πρώτο και το βασικότερο είναι πως για να πας σε DLP, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς πως δεν βλέπεις rainbow. Αν ότι, τότε κινήσου άφοβα πρός αυτούς, μιάς και θα σε αποζηνιώσουν με το παραπάνω στην εικόνα.
Όσον αφορά την οθόνη, μάλλον εννοείς τι gain θα έχει. Κι αυτό εξαρτάται άμεσα απο τον προβολέα που θα πάρεις και τις συνθήκες δωματίου. Κατέληξε σε προβολέα και το συζητάμε!!!
Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά επειδή είμαι νέος στην ορολογία (όχι στην ηλικία 47!!) τι εννοείς rainbow?
τι είναι το gain?
Μου προτείνουν τον OPTOMA HD80 και εκει μάλλον θα καταλήξω
ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Reaction score
2
Μην καταληξεις σε τιποτα αν δεν το δεις μπροστα σου πριν την αγορα, αυτο εχω να προτεινω.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.242
Απάντηση: Προβολείς DLP, LCD

Να υποθέσω ότι:
  1. χρησιμοποίησες τον υπολογιστή αποστάσεων για να καταλήξεις -βάσει της απόστασης θέασης- στη διάσταση των 120" διαγώνια;
  2. υπολόγισες ότι ο χώρος σου επαρκεί για να δώσει το ζουμ (του καθενός από τους προβολείς που αναφέρεις) τη διάσταση αυτή;

Reaction score
0
ναι το υπολόγισα

αλλά πείτε μου σας παρακαλώ τι ενοήτε με το rainbow και το gain?
τι προτείνετε άσπρη ή μαύρη οθόνη?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Αγαπητε φιλε, θα σου προτεινα πριν κανεις οτιδηποτε να ριξεις μια ματια στο ευρετηριο
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=34402#za7c7732cb07a4a1df07ad56475a30e77b

Επισης ενα search με την λεξη "rainbow" θα βοηθησει πολυ.

Μπορω να σου δωσω την προσωπικη μου εκτιμηση αναμεσα στους προβολεις που αναφερεις αλλα πριν το κανω θα πρεπει να σιγουρευτω πως εχεις αντιληφθει ορισμενα βασικα πραγματα...

Μετα θα συνεχισουμε και με την οθονη:happy_4:

Reaction score
0
πρέπει να ομολογίσω ότι δεν έχω μπορέσει να κάνω σύγκριση αφου τα περισσότερα καταστήματα έχουν ένα το πολύ δύο για να δεί ο πελάτης.
Είμαι φίλος-πελάτης ενός καταστήματος στον Πειραιά (αν κρίνεται σκόπιμο μπορώ να σου πω για τό κατάστημα) και του έχω εμπιστοσύνη όσο αφορά στον ήχο. Τώρα για το θέμα του προβολέα μου προτείνει τον optoma HD80 που είναι DLP. Δε μου έχει δωθεί ευκαιρεία να τον συγκρίνω με κάποιον LCD.
Όσο αφορά στον χώρο μου, είναι συνηθισμένης απόχρωσης (μπεζ) και μπορώ να φτάσω τις 120 ίντσες. Γι΄αυτό ρωτώ την απόχρωση της οθόνης.
Οι γνώσεις μου στον ήχο και στην φωτογραφία είναι σε καλό επίπεδο και θέλω να τολμήσω και τα του προβολέα. Διάβασα στο site σας αρκετά καλές παρατηρήσεις γι΄αυτό θέλω και την γνώμη σας ανάμεσα στα παραπάνω μοντέλα αλλά και στο θέμα της οθόνης. Όσο αφορά στη φωτογράφιση μιάς εικόνας από προβολέα, αλλά και στις γωνίες προβολής - θέασης αλλά και στην κάθετη απόσταση του προβολέα από την οροφή για να καθοριστούν οι ανακλάσεις κλπ είμαι ενήμερος από την πείρα μου στην φωτογραφία. Εξ άλλου έχω επισκεφτεί και την σελίδα...

http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD80-projection-calculator-pro.htm

Ευχαριστώ πολλάκις και περιμένω τις απόψεις για τον optoma HD80 αλλά και για το είδος της οθόνης που προτείνεται-προτείνετε

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
πρέπει να ομολογίσω ότι δεν έχω μπορέσει να κάνω σύγκριση αφου τα περισσότερα καταστήματα έχουν ένα το πολύ δύο για να δεί ο πελάτης.
Είμαι φίλος-πελάτης ενός καταστήματος στον Πειραιά (αν κρίνεται σκόπιμο μπορώ να σου πω για τό κατάστημα) και του έχω εμπιστοσύνη όσο αφορά στον ήχο. Τώρα για το θέμα του προβολέα μου προτείνει τον optoma HD80 που είναι DLP. Δε μου έχει δωθεί ευκαιρεία να τον συγκρίνω με κάποιον LCD.
Όσο αφορά στον χώρο μου, είναι συνηθισμένης απόχρωσης (μπεζ) και μπορώ να φτάσω τις 120 ίντσες. Γι΄αυτό ρωτώ την απόχρωση της οθόνης.
Οι γνώσεις μου στον ήχο και στην φωτογραφία είναι σε καλό επίπεδο και θέλω να τολμήσω και τα του προβολέα. Διάβασα στο site σας αρκετά καλές παρατηρήσεις γι΄αυτό θέλω και την γνώμη σας ανάμεσα στα παραπάνω μοντέλα αλλά και στο θέμα της οθόνης. Όσο αφορά στη φωτογράφιση μιάς εικόνας από προβολέα, αλλά και στις γωνίες προβολής - θέασης αλλά και στην κάθετη απόσταση του προβολέα από την οροφή για να καθοριστούν οι ανακλάσεις κλπ είμαι ενήμερος από την πείρα μου στην φωτογραφία. Εξ άλλου έχω επισκεφτεί και την σελίδα...

http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD80-projection-calculator-pro.htm

Ευχαριστώ πολλάκις και περιμένω τις απόψεις για τον optoma HD80 αλλά και για το είδος της οθόνης που προτείνεται-προτείνετε
Φυσικα και δεν χρειαζεται να μου πεις το καταστημα του οποιου εισαι φιλος-πελατης.
Ιδιαιτερα απο την στιγμη που η προταση που σου εκανε ειναι αξιοπρεπεστατη:cool_4:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.242
Απάντηση: Re: Προβολείς DLP, LCD

Από τη λίστα των προβολέων που αναφέρεις, κι εγώ τον HD80 θα επέλεγα. Η επιλογή του όμως προϋποθέτει αυτό που αναφέρθηκε προηγούμενα, ότι δηλαδή ούτε εσύ ούτε οι οικείοι σου δεν ενοχλείστε από το RBE.
Αυτό μπορείτε να το εξασφαλίσετε μόνο με παρατήρηση περιεχομένου με έντονο κινητικό περιεχόμενο και αντίθεση (πχ κινούμενα φώτα ή λευκούς υπότιτλους σε μαύρο φόντο) ή/και κινώντας τα μάτια δεξιά-αριστερά. Αν βλέπετε να διαχωρίζονται τα χρωματικά πεδία, τότε υπάρχει πρόβλημα και πάτε για τρίτσιπο προβολέα.

Στην Αθήνα υπάρχουν 4-5 καλά μαγαζιά AV, στα οποία μπορείτε να δείτε μηχανήματα DLP σε λειτουργία -πιθανότατα και τον HD80. Στο πιο καινούριο από αυτά, συνεταίρος είναι ο Ανδρέας Κ. (ο οποίος προφανώς... ντρέπεται να το αναφέρει :))

Εκτός από τον HD80, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στον καινούριο Benq W5000, του οποίου συμβαίνει να έχω γίνει κι εγώ πρόσφατα ευτυχής κάτοχος. Στο AVsite μπορείς να βρεις συγκριτικά τεστ και για τον HD80 και για τον W5000.

Για το θέμα της οθόνης τέλος, νομίζω πράγματι ότι ο χώρος σου ενδείκνυται για γκρι οθόνες. Στο Ευρετήριο της κατηγορίας μπορείς να βρεις παρουσιάσεις των Stewart Firehawk και Greyhawk, που είναι από τις καλύτερες (και ακριβότερες) της κατηγορίας.
Τόσο για το θέμα του χρώματος, όσο και για το θέμα του κέρδους, μπορείς να βρεις μερικά βασικά πράγματα εδώ. Σε κάθε περίπτωση, μην πας σε οθόνη με κέρδος πάνω από 1,3.

Reaction score
0
Ωωωωω. Θα χαρώ πολύ να μου πείτε το μαγαζί του Ανδρέα Κ.
Αντε βρε παιδιά να πάρω γεύσεις και να δω από κοντά πράγματα
Περιμένωωωωω
Ευχαριστώ

Reaction score
0
Οσον αφορα το rainbow δεν χρειαζεται να σε απασχολει.
Ναι! και ομως συνηθίζεται.Με τον HD70 που εχω και εβλεπα συνεχεια "χρωματακια" στην αρχη,
μετα καποιους μηνες δεν βλεπω πια, και η
εικονα ειναι αριστη :107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.469
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO