Προβολεις Της Εκθεσης

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Δεν εχω ακομα τον χρονο να σας μιλησω αναλυτικα για τον καθενα απο αυτους.

Παντως η πρωτη γενικη εντυπωση ειναι πως κυριαρχησε για ακομα μια φορα το κακο "στησιμο" και οι λαθος επιλογες οργανωσης αλλα κυριως οι κακες συνθηκες που κυριαρχουν σε μια τετοια "ανοιχτη" εκθεση.

Πιστευω πως πολλοι απο τους διοργανωτες εμαθαν απο λαθη του παρελθοντος και εφετος...δεν προσπαθησαν καν.

Αυτος ηταν ισως ενας απο τους κυριους λογους που βλεπουμε καθολικη κυριαρχια των τηλεορασεων plasma & LCD οι οποιες και ευκολα μπορουν να τοποθετηθουν και δεν επηρρεαζονται απο τον μεγαλο φωτισμο "εκθεσης".

Διχως να θελω να δικαιολογησω τον εαυτο μου, δεν κρυβω πως κατεφυγα σε καποια "τρυκ" ρυθμισης στον Panasonic 700, για να αποφυγω τις κακες συνεπειες του απ'ευθειας φωτισμου.Δεν ξερω κατα ποσο πετυχα παντως υποθετω πως η μεγαλη εμπορικη απηχηση μαλλον αυτο δειχνει.

Οι υπολοιποι ομως?
Καθε τοσο δεχομουν επισκεψεις γνωστων απο αλλα περιπτερα οι οποιοι αγωνιωδως με παρακαλουσαν να επισκεφτω τους χωρους τους για να αξιολογησω το αποτελεσμα.
Τι να απαντησω ομως εμπρος στα χαλια που αντιμετωπιζα?
Μια φιλικη συμβουλη, μια κουβεντα συμπαραστασης...και αυτο ηταν ολο.

Προβολεις που ανυπομονουσα να δω με απογοητευσαν.
Ακομα και προβολεις που επαιζαν σε απολυτα κλειστους χωρους.
Λαθος ρυθμισεις?Λαθος επιλογη συνοδων?
Ποιος ξερει?

Εχω ηδη υποσχεθει να παρω πολλους απο αυτους τους προβολεις για προσωπικη-η κοινη ,μαζι σας-αξιολογηση.
Ομως η πρωτη κακη εντυπωση στον πολυ κοσμο δεν επιστρεφει :(

Ας ελπισουμε πως οι συνθηκες θα βελτιωθουν διοτι σε 3-4 χρονια βλεπω να πηγαινουμε στις εκθεσεις και οι επιλογες μας στην μεγαλη εικονα να σταματουν στην μεγαλυτερη plasma που θα υπαρχει...
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Αν η έκθεση δεν επιστρέψει σε Ξενοδοχείο δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα.

Φέτος μάλιστα οι προβολείς ήταν ο φτωχός συγγενής της έκθεσης. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που υπήρχαν και όλοι έπαιζαν χάλια. Ο panasonic αε700 ήταν ο καλύτερα στημένος.

Θα τα γράψω και στις εντυπώσεις μου.
 

Μηνύματα
25
Reaction score
0
Ο panasonic αε700 ήταν ο καλύτερα στημένος.
Αλλά και αυτός με το lens shift στα άκρα αν πρόσεξα καλά :wink:

(Και δεν βρήκα και τον Αντρέα στο περίπτερο να μου κάνει μια καλή τιμή 8) )

Πάντως έχετε δίκιο ότι οι συνθήκες της έκθεσης για πολλοστή χρονιά ήταν οι πλέον ακατάλληλες για βιντεοπροβολή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις στους ευκαιριακούς παρατηρητές-επισκέπτες που δεν γνωρίζουν πολλά από κάθε τεχνολογία και απλώς αναζητούν μεγάλη εικόνα για το σαλόνι. Έτσι όπως έπαιζαν οι προβολείς, φυσικό είναι να στραφούν σε πανάκριβες Plasma/LCD (ή στην εντυωσιακή οθόνη οπίσθιας προβολής της Thomson στις 61" που ήταν λεπτή σαν Plasma!).

Εκτός από την Ηχοέκφραση, καλό χώρο προβολής είχε και η Sony (κλειστό δωμάτιο με πόρτα και ενδιάμεσες κουρτίνες απομόνωσης), αλλά και εκεί ο προβολέας φαινόταν ότι έπαιζε out of the box χωρίς καθόλου αντίθεση...
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
O SONY αποκλειεται να παιζει ουτε κοντα στο χαλι που εδειχνε στην εκθεση.Ειδα καποια βελτιωση ως προς το μαυρο αλλα επισης ειδα οτι εχει προβλημα με το συρματοπλεγμα.

Για τον 700αρη τα εχω γραψει απο το συγκριτικο.Στην εκθεση ωστοσο ειδα λιγο banding στους γαλαζιους ουρανους της Αμερικης που επαιζε,που δεν ειχα δει στο υλικο τη μερα του συγκριτικου.Οχι βεβαια τιποτα σοβαρο.

Ως προς τα γενικα σχολια νομιζω οτι οι προβολεις γενικα δεν θαχουν θεση στο μελλον σε τετοια καθαρα καταναλωτικη εκθεση.Η ειρωνια ειναι οτι ενω πεφτουν οι τιμες και ανεβαινει η ποιοτητα και κανονικα πλησιαζουν τα οικονομικα του απλου ανθρωπου,οι εταιριες αντι να προσπαθουν να τους πουλησουν κανουν οτι μπορουν να τους στειλουν στο μελλον σε εξειδικευμενες εκθεσεις για ειδικο κοινο.Και μιλαω για τους φτηνους προβολεις.
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Συμφωνώ απόλυτα με τον eliahan. Απλά όλα είναι θέμα marketing.

Όπως και να το κάνουμε ο καταναλωτής έχει συνηθίσει να έχει τηλεόραση σπίτι του. Μέχρι πέρυσι κυριαρχούσαν στην έκθεση οι crt 32''. Οι προβολείς υπήρχαν μόνο για εντυπωσιασμό στις 100'' αλλά απευθύνονταν πάντα σε μικρό μέρος της αγοράς.

Φέτος που οι πλάσμα και οι lcd έφτασαν τις 50'' και 60'' εντυπωσιάζουν αυτές. Μάλιστα όλοι χρησιμοποιούσαν high-definition υλικό με αποτέλεσμα απίστευτη εικόνα.

Δείτε και όλες τις μεγάλες μάρκες που είχαν τα εντυπωσιακά περίπτερα στην έκθεση. Καμμία από αυτές δεν έχει στην γκάμα της προβολέα ή έχουν μόλις 1-2. Άρα τι να δείξουν... Μας τελείωσαν και οι crt προβολείς, οι dlp δεν υπήρχαν οργανωμένα στην έκθεση, και σήμερα μια πλάσμα 50'' κάνει όσο ένας καλός dlp. Άρα με λίγη προσπάθεια και εύκολο στήσιμο μια μάρκα μπορεί να εντυπωσιάσει.

Δείτε την ολοκληρωτική απουσία αιθουσών home-cinema που υπήρχαν παντού τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί; Γιατί πλέον ο εντυπωσιακός ήχος με τις εκρήξεις και τα ελικόπτερα δεν εντυπωσιάζει πια. Όλοι τον ξέρουν και πάρα πολλοί τον έχουν και σπίτι τους. Άρα χωρίς αίθουσες δεν υπάρχουν και προβολείς...

Όσον αφορά στο στήσιμο των προβολέων κάθε χρόνο την ίδια κουβέντα κάνουμε. Ελάχιστοι ήταν οι προβολείς τα τελευταία 5 χρόνια που ήταν καλά στημένοι. Οι άνθρωποι δεν δίνουν σημασία στην λεπτομέρεια που θα προσέξουν 1000 γνώστες. Οι υπόλοιποι χιλιάδες επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν έτσι και αλλιώς από τις 100''.

Θυμηθείτε πως έπαιζαν μέχρι πέρυσι οι πλάσμα. Είχαν χειρότερη εικόνα από την πιο απλή 32'' crt. Απλά όλοι εντυπωσιαζόντουσαν από το design...

Υ.Γ. Όντως εντυπωσιακή η οπίσθιας προβολής της Thompson. Με infocus dlp 1280X720 μέσα της. Την κοίταζα 15 λεπτά ψάχνοντας για rainbow. Δεν είδα όμως θα το ψάξω περισσότερο. Όπως επίσης και η 50'' οπίσθιας προβολής lcd 1280X720 της Sony.

Και οι 2 σε τιμή γύρω στα 3000 Ευρώ...
 

Μηνύματα
65
Reaction score
2
Στην έκθεση είδα τρεις προβολείς στημένους:
τον sony hs-51, έναν με 3 dmd απλησίαστο και τον ae700 του αντρέα.

Δεν μπορώ να κρίνω με τόσο λίγο που κάθισα, πάντως η εικόνα του 3chipου ήταν πολύ ολοκληρωμένη, αν και το σήμα που έπαιρνε όταν τον είδα ήταν component.

Ο σόνυ απλά είχε πολύ καλά χρώματα (φυσικά) και καλή κίνηση (pearl harbor).

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο panasonic, που ενώ δεν έπαιζε σε καλές συνθήκες (πολύς φωτισμός) είχε πολύ καλή εικόνα (αν και είδα λίγο horizontal banding σε μερικούς ουρανούς- σύννεφα).
Στο σύνολο, η εικόνα του panasonic ήταν καλύτερη από τους άλλους 2. Μετά κατάλαβα ότι έπαιζε HD :shock: Απίστευτη ευκρίνεια...

Υπήρχαν αρκετοί ακόμη (nec- benq- infocus) αλλά οι συνθήκες ήταν τέτοιες που δεν φαινόταν τίποτα.

Πάντως δεν υπήρχε ποικιλία, μόνο πλάσμα είχε πολλές. π.χ. τον 4805 δεν τον είδα πουθενά να παίζει.
 



Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Ο καλύτερος που είδα ήταν με διαφορά ο 3τσιπος της DIGITAL PROJECTION (αυτόν που έχει ο Γιώργος σε φωτογραφία πάνω μου!!
Γιώργο, στήριξε καλά την φωτογραφία γιατί έτσι και πέσει το μπαούλο πάνω στο κεφάλι μου.............)

Αλλά πανάκριβος και ΌΧΙ για σαλόνι (τεράστιος σε διαστάσεις και από εμφάνιση........)
Το μηχανάκι πολύ καλό βέβαια, αλλά ο χώρος μέτριος.

Καλές εντυπώσεις μου άφησε και ο κλειστός χώρος στο περίπτερο της SONY, που βοηθούσε πάρα πολύ γιατί θεωρώ πως ήταν ο πιο σοβαρός χώρος (κλειστός, σκοτεινός κ.ο.κ)
Σοβαρός βέβαια με τα κριτήρια ΑΥΤΗΣ της έκθεσης (σε άλλες εκθέσεις έχω δει και καλύτερα)

Απ' τα προηγούμενα συμπεραίνω πως ένα συμπαθητικό μηχανάκι (SONY) σε καλύτερο χώρο, εντυπωσιάζει πάρα πολύ, περισσότερο από άριστι μηχάνημα σε μέτριο χώρο (DIGITAL PROJECTION )

Πολύ καλές εντυπώσεις μου άφησε ο PANASONIC στο περίπτερο του Αντρέα και παρόλο που αδικήθηκε πάρα πολύ από το φως του περιβάλλοντός του.
Αν είχε στηθεί χώρος από γυψοσανίδα και διπλές κουρτίνες στην είσοδο, πιστεύω πως ο Αντρέας θα διπλασίαζε (τουλάχιστον) τις πωλήσεις του!!

Για τα γέλια ήταν το περίπτερο της BenQ!
Μα καλά δεν μπορούσαν να στήσουν έναν κλειστό χώρο?
Τι προσπαθούσαν να προβάλλουν με τόσο φως?
Χάλια!

Στον ΗΧΟ, δυστυχώς δεν μπόρεσα να πετύχω τον Βαγγέλη (ή τον Δημήτρη) και δυστυχώς δεν είδα κάτι εκεί!

Με χάλασε επίσης το περίπτερο της CHRISTIE, όπου ένας εντυπωσιακός χώρος καταστράφηκε όταν έμπαινες μέσα στο κυκλικό περίπτερο και έβλεπες βιντ/λεις μερικών εκατομυρρίων να "κρέμονται" σαν σταφύλια από το ταβάνι.
Θα έπρεπε να κλείσουν έναν χώρο και να παίζουν τουλάχιστον 2 μηχανάκια εκεί μέσα
 

Μηνύματα
385
Reaction score
7
Στην έκθεση δεν πήγα, αλλά γνωστός μου εντυπωσιάστηκε από τον προβολέα της SONY (και από το συνολικό setup για να είμαστε ακριβείς). Παίζει γύρω στα 3000€ Ξέρει κανείς που μπορούμε να τον δούμε ?? Λέτε να έχουμε τα ίδια "παλιά προβλήματα" της SONY ?
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Στην έκθεση δεν πήγα, αλλά γνωστός μου εντυπωσιάστηκε από τον προβολέα της SONY (και από το συνολικό setup για να είμαστε ακριβείς). Παίζει γύρω στα 3000€ Ξέρει κανείς που μπορούμε να τον δούμε ?? Λέτε να έχουμε τα ίδια "παλιά προβλήματα" της SONY ?
Θα μαθω και θα σου πω...

Για τι ειδους προβληματα μιλας???!!!
 

Μηνύματα
385
Reaction score
7
Ευχαριστώ Γιώργο. Τα προβλήματα :

1) Τους έβγαζε πρώτους το Hi-Tech στα συγκριτικά. Αρα είναι μάπες. Οταν είχα ρωτήσει παλιότερα σε forum αν έχει δει κανένας προβολέα που να παίζει καλύτερα από τον τότε SONY που είχε βγεί πρώτος σε συγκριτικό καμμιά 20αριά προβολέων.. δεν απάντησε κανείς. ( Μα το λέει το Hi-tech ρε φίλε, είναι δυνατόν να ισχύει ???)
Εγώ δεν πιστεύω προσωπικά ούτε στο Hi-tech ούτε σε κανένα περιοδικό ή άνθρωπο με κλειστά μάτια, αλλά ότι βλέπω το λέω και καλύτερα θα ήταν αυτό να κάνουν όλοι.
Αυτό που ΒΛΕΠΟΥΝ οι ίδιοι όχι αυτό που ακούνε πως βλέπουν οι άλλοι.
Επίσης αν τύχει να συμφωνώ με άνθρωπο του χώρου ή περιοδικό τότε πάλι το λέω χωρίς να ντρέπομαι. Ολοι κάνουν λάθη αλλά όλοι μπορεί να να πουν και κάτι σωστό.
Ολοι έχουν συμφέροντα επίσης αλλά αυτό δεν κάνει σκάρτο ένα προιόν απαραίτητα.

2) Είχαμε κάτι καμμένα pixel και τέτοια, είχαμε προβολείς που στέλνονταν στη Γερμανία για επισκευή και κάθονταν εκεί 4 μήνες για να έρθουν πίσω, στα ίδια χάλια..

3) Προβλήματα αντιπροσωπείας γενικότερα. Παράδοση, επισκευή, εξυπηρέτηση και άλλα τέτοια.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.692
Μηνύματα
2.870.078
Members
37.944
Νεότερο μέλος
thodorisls
Top